Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד אקספלורר...לא מה שחשבתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כוחות עלומים אילצו אותי לטוס לניו יורק בסוף נובמבר. מובן שהארכתי את השהות בכמה ימים על מנת לטייל קצת, ו-וושינגטון נבחרה להיות היעד. אמנם יש רכבות נוחות ויעילות, אבל אין כמו לנהוג לבד ברכב, ולכן הוזמן גרנד צ'ירוקי.

אני כבר מדמיין את חוות הדעת שאכתוב על הגרנד החדש, אבל לחברות ההשכרה חיים משלהן. אין גרנד צ'ירוקי, אתה יכול לשדרג לפורד אקספלורר XLT עם 7 מקומות בחינם או לדודג' שקר כלשהו בתוספת של 65$ ליום.

נבחרה האקספלורר.

הרכב הגיע שטוף, שחור, מפואר, ריפודי עור, מערכת מולטימדיה ששולטת על כל האוטו בערך, שליטה מההגה על התצוגה מול הנהג (אין מד חום מנוע! או שלא הצלחתי למצוא בתפריט הכל-כך לא אינטואיטיבי שיציגו לי מד חום מנוע וירטואלי) בקושי הצלחתי לסדר לעצמי מד סל"ד פאטתי מול העיניים. העיקר שתקוע לי מצפן בגודל של נושאת מטוסים ליד מד המהירות.

מכוון לעצמי תנוחת נהיגה ויוצא מעדנות מסוכנות ההשכרה שבמנהטן. נוסע למלון, אוסף את המזוודה, ומכניס ב I-GO יעד 'וושינגטון'.

מתחיל בנסיעה במנהטן הפקוקה, נוהג בזהירות מירבית, ובעיקרון לא ממהר לשום מקום. גשם יורד ובערך 3 מעלות בחוץ.

יוצא דרך מנהרת הולנד לכיוון ניו ג'רסי, ומשהו לא מתחבר לי. רגע, בשנה שעברה שכרתי בקליפורניה שברולט טאהו וכל-כך נהניתי ממנו, שאפילו כשהשאילו לי 911 טווין טורבו, אחרי כמה מיילים עצרתי את הפורש בצד, וחזרתי לנהוג בטאהו. (תשמרו את התגובות על המהלך לעצמכם...) אבל נחזור להשוואה - הטאהו הרגיש כל-כך הרבה יותר אוטו מהפורד! (והוא אמור להיות כל-כך הרבה יותר 'משאית' בתחושה).

מתחיל לחפש מה לא מסתדר לי באוטו. תנוחת נהיגה - צ'ק. לוח מכוונים - גרוע, צ'ק. קר בחוץ ויורד גשם מעורבב עם שלג - בפנים חם ונעים. מגבים - אופס - חרא. טוב, זה לא אשמת פורד, זו התחזוקה הלקויה. מסתכל על מד הק"מ - השחילו אותי עם רכב שעבר כמעט 50,000 מייל. זה כבר לא ממש אוטו חדש. ועדיין - הכל כל-כך בינוני. מנוע שקט ונטול מחץ באמת (רשמית 290 כ"ס. מעשית הרגיש הרבה הרבה פחות). אם לוחצים הוא זז בחצי קלאצ' כזה, בטח לא עף כמו הטאהו, אז מה לא בסדר?

עד רגע זה אני לא מצליח לשים את האצבע על הדבר הזה שבגללו האוטו הרגיש לי פשוט אוטו בינוני מינוס. לשייט על 80 מייל לשעה (כ 130 קמ"ש) בקרוז קונטרול - אין לו בעיה, בלי מאמץ, אבל את זה גם הריו 1.2 עושה בלי מאמץ.

השותף שהיה עימי בנסיעה, וישב לידי, לא הבין על מה אני מדבר. היה לו נוח, נעים ושקט.

אחרי למעלה מ 1000 ק"מ בשלושה ימים, אני יצאתי בתחושה שהאוטו הזה הוא פשוט בדיחה עצובה, ובהשלכה על הארץ אני מתקשה להבין אנשים שקונים אותו כרכב פרימיום שעולה מעל 250.0 אש"ח לדגם הפשוט (הרכב השכור היה דגם הביניים ה XLT). למעשה, אני לא זוכר רכב חדש כל-כך בינוני שנהגתי עליו.

אם אתם בכיוון של רכישת רכב כזה - תעשו נסיעת מבחן מקיפה לוודא שזה מה שאתם רוצים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא חושב שחובבי רכב זה קהל היעד....

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

לא היה אבטיח לקנ"מ

אקספלורר1.jpg

אקספלורר2.jpg

לוח שעונים.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

לא יודע מה הסיפור של האוטו הזה ובטח של האקזמפלר - אבל כנראה אתה לא הקונה הממוצע שלו, מבחינת אופי וגם צרכים. כך שיהיו כאלו שיבדקו אותו אחרת...

לצורך העניין הנוסע שאיתך אפילו התרשם אחרת.

ההמלצה שלך בשורה התחתונה נכונה תמיד לכל מכונית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זו בדיוק הבעיה...

לשעבר:

פורסם

דווקא הרכב הזה מאוד ברור לי - למעלה מכך בדיון קשור האקספלורר עלה כבחירה הכי 'הגיונית' בסגמנט שלו.

ה'סגמנט' - כאילו-ג'יפים, מקום לשבע, עד 300 אש"ח.

האקספלורר זול, נוח ומאובזר מהגרנד צ'ירוקי.

גדול, מאובזר וחזק משמעותית מהסנטה פה ומהסורנטו.

הבאים בתור בקבוצה למעלה הם ה-Q5, X3 וה XC60 - כולם משמעותית יקרים יותר ומציעים חוסרים משמעותיים לעומת האקספלורר (גודל, איבזור, 7 מקומות).

במחיר שלו בארץ, למי שצריך \ רוצה את הגודל והסגנון אין לו תחליף.

נכון - מיניוואן יהיה פרקטי יותר, אבל לקהל לקוחות האקספלורר - גלקסי או אלהמברה לא מהווים תחליף אמיתי.

ד"א - יש מד סל"ד, יש מד חום והמצפן אינו חובה אלא יכול להתחלף באחד מעשרות נתונים אחרים.

מערכת המידע אכן סבוכה ולא ידידותית.

פורסם

מעולם לא הבנתי את האמריקאים, קונים בהמות כאלה בשביל נסיעות של בית-עבודה-סופרמרקט-דואר-בית. אני מצידי חייתי צנוע ורכבתי על אופנוע כל הזמן.

מה שהכי מצחיק זה לראות ישראלים שקונים את הפורד EDGE המפלצת רק בכדי לעשות לו הסבה לגז אחרי זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני יכול להבין את הנוחות בבהמות הגדולות, בטח כשאתה גר בפרוורים.

אני לא יכול להבין איך יצא אוטו כל כך...בינוני.

לשעבר:

פורסם
אני יכול להבין את הנוחות בבהמות הגדולות, בטח כשאתה גר בפרוורים.

אני לא יכול להבין איך יצא אוטו כל כך...בינוני.

אני לא מבין איך אתה עדיין מצפה מאמריקאית ממוצעת ליותר מזה?

אם תיקח לדוגמא רכבים אחרים באיזור זה של הסגמנט( פלוס-מינוס), כגון פורד אדג', שברולט טראוורס, קפטיבה וכו' - לטעמי תמצא הרבה מן המשותף ולא על בסיס המכנה המשותף הגבוה ביותר. כל אחד ומה שהוא אוהב, ב 2008 כל דטרויט שאלה את עצמה שאלות, ולא נראה שכל היצרנים שם הגיעו לאותן המסקנות

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אני לא מבין איך אתה עדיין מצפה מאמריקאית ממוצעת ליותר מזה?

אם תיקח לדוגמא רכבים אחרים באיזור זה של הסגמנט( פלוס-מינוס), כגון פורד אדג', שברולט טראוורס, קפטיבה וכו' - לטעמי תמצא הרבה מן המשותף ולא על בסיס המכנה המשותף הגבוה ביותר. כל אחד ומה שהוא אוהב, ב 2008 כל דטרויט שאלה את עצמה שאלות, ולא נראה שכל היצרנים שם הגיעו לאותן המסקנות

הם הגיעו למסקנה שאין טעם לשנות שום דבר ותמיד יהיו מטומטמים שייקנו.

כשיש מולה RX של לקסוס שקורעת אותה.

Subaru B4 2.0 2012

פורסם

סליחה מראש, אני לא מתכוון לפגוע באף אחד - אבל אולי תפסיקו לברבר ותסבירו לי מה כ"כ גרוע ברכב??

-- כל מה ששמעתי זה שהוא "בינוני".

נו באמת, את זה אפשר לומר כמעט על כל רכב שעולה פחות מ-300 אלף ש"ח.

האמת, מעולם לא נהגתי על האקספלורר, אבל לאשתי יש אדג' כבר כמה שנים טובות - מה אני אגיד לכם, לא נהגתי אף פעם ברכב כ"כ נוח. גדול ומרווח, מאובזר עד אימה, חזק ורך ברוב כבישי ישראל. גם האמינות מעולה.

חסרון אחד יש לרכבים האלו והם לא מנסים להסתיר אותו - צמאון גדול.

ברור שהוא לא מלוטש כמו לקסוס או ב.מ.וו. -- סו וואט?

פורסם

בניגוד אליך מעולם לא נהגתי באדג'. אולי הוא מצויין. אולי לא.

אתה לעומת זאת מעיד שלא נהגת באקספלורר. אני יכול להשוות את האקספלורר לבהמות מגודלות אחרות:

לנדקרוזר 100 (אוטו שיצא לראשונה ב 1998), לנדקרוזר 200, לנדקרוזר 120 (אוטו שיצא ב 2003), לנדקרוזר 150, דיסקברי 2 ו 3, שברולט טאהו ויש אחרות אבל אני לא רוצה להעליב. אני ממש לא משווה לב.מ.וו או ללקסוס.

הייתי מעדיף כל אחת מהמכוניות הרשומות על פני האקספלורר.

לשעבר:

• תוכן חדש...