Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד אקספלורר...לא מה שחשבתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העיקר שחזרת לארץ הקודש, אין יותר טוב מזה.

לגבי העניין שלא מרגישים את הכח, זה קורה בלא מעט תיפלצים כאלה כולל פורשה קאיין טורבו מתוחזקת להפליא שהרגישה כאילו הטורבו שלה דבק נפקדות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה זאת אומרת, העיקר זה איך שהוא נראה ולא איך הוא נוסע- ביחוד בישראל. לכן קונים אותו.

וכן, (כנראה שבשביל בהמה כזו) המחיר נחשב טוב.

פורסם

אתה מוכיח בדיוק את מה שטענתי.

גם אני הייתי מעדיף לנדקרוזר 100.

גם דיסקברי.

גם לקסוס RX.

כל אחד מהם מלוטש יותר מהאקספלורר ומציע ערכים מוספים משמעותיים.

אבל, וזה אבל גדול - בעיקר בארץ הקודש - האקספלורר משאיר עודף של למעלה מ 200 אש״ח מכל אחד מהם ובאבזור מקביל עולה פחות מחצי מהם.

זאת אותה קבוצה?

אם זה הסגמנט שלו הרי שהאקספלורר הוא מציאת המאה.

אפילו דאצ׳יה לא תציע לך כזה פער מחיר באחוזים אל מול הסגמנט שלה.

אגב, נסעתי בו.

לא הרכב שהייתי בוחר בו לעצמי משום שהגודל מוגזם ומיותר לצרכים ולטעם שלי, אבל בגדול - בסדר גמור ותמורה חסרת תחרות למחיר - למי שההצעה קולעת לדרישותיו.

פורסם
בניגוד אליך מעולם לא נהגתי באדג'. אולי הוא מצויין. אולי לא.

אתה לעומת זאת מעיד שלא נהגת באקספלורר. אני יכול להשוות את האקספלורר לבהמות מגודלות אחרות:

לנדקרוזר 100 (אוטו שיצא לראשונה ב 1998), לנדקרוזר 200, לנדקרוזר 120 (אוטו שיצא ב 2003), לנדקרוזר 150, דיסקברי 2 ו 3, שברולט טאהו ויש אחרות אבל אני לא רוצה להעליב. אני ממש לא משווה לב.מ.וו או ללקסוס.

הייתי מעדיף כל אחת מהמכוניות הרשומות על פני האקספלורר.

ראשית, אני יוצא מנקודת הנחה שהאקספלורר די זהה לאדג'. אני חושב שיש לפחות דמיון רב ביניהם אם לא זהות כמעט מוחלטת.

שנית, אני לא יודע אם אתה מודע לרמת המחירים בארץ של הרכבים שציינת, אבל כמו שאמרו לך כבר - הם יקרים בהרבה הרבה מהפורד.

חוץ מזה, אמנם גם אני הייתי מעדיף לנהוג בלנד קרוזר - אבל להגיד שהוא יותר מלוטש מהאקספלורר? -- אני מוכן להתערב איתך שהלנד קרוזר יהיה רועש ורועד בהרבה מהפורד בכל סיטואציה.

שוב - אין לי כוונה לפגוע, אבל הביקורת שלך סתמית ומיותרת. יש לרכב הזה הרבה יתרונות, ואני חושב שרוב האנשים שיש להם כזה בחנייה מרוצים מאוד ממנו. בעיניי זו האינדיקציה הטובה ביותר לאיכותו של רכב.

פורסם

מה זה בעצם ליטוש?

mogo - נהגת בלנדקרוזר 100?

אמנם דיזל אבל למעט רעש התנעה הוא שקט, חלק וחזק.

בזמן נהיגה מבטיח שתשכח את צבע הנוזל - הרעש והרעד ממנו והלאה.

מעבר לזה - הרכב מהונדס ברמות אחרות - הכל מסוכך, חכם ו...פשוט.

בשורה התחתונה מובן שהלנדקוזר הוא רכב שטח עם מנוע דיזל ושלדת סולם אך הוא עובד ולוטש עד אינסוף כך שירגיש בבית גם בכביש.

מהצד השני הפורד הוא רכב כביש שבמקרה מוגבה לתצורת כאילו ג'יפ- מובן שיש לו הקלות מבניות בתצורת המתלים והמנוע.

המתלה האחורי של הפורד (ובעקבותיו הנוחות מאחור) הוא לא יצירת מופת והמנוע הוא לא מהחלקים או החזקים ומעט חלש על המשקל (ביחס ללנדקרוזר כן?)

בהשוואה לברייה היפנית האקספלורר מרגיש כאילו פורד מיהרו להוציא אותו לשוק.

אני מאוד אוהב את ההצעה שהיא הפורד, הוא עולה פחות מחצי מהלנדקרוזר ולמי שלא צריך את יכולת השטח הוא מציע 80% ממעטפת היכולות.

אבל בהשוואה מכנית ישירה בין השניים מדובר בברייה אחרת.

פורסם

טוב,

בייקון בייקון נגמור את כל הארוחה.

הביקורת שלי מתייחסת לזה שהופתעתי לרעה מהבינוניות של הרכב.

משום מה, כאן, החלטתם שהאקספלורר צריך להיבחן מול מכוניות יוקרה כמו לקסוס, ב.מ.וו ואני לא יודע מה עוד, כי כאן היבואן מיצב אותו כפרימיום.

הנסיון הקצר שלי איתו לימד אותי (אותי, לא אתכם. אתם כמובן יודעים שהוא יוקרה פרימיום אבל בזול) שמדובר ברכב בינוני, בסיסי, ולא משנה כמה עור ידחפו לו, ולא משנה איזה לוח מכוונים משוכלל ולא קריא יתקעו בו - זה רכב עדיין רכב בינוני, שלא לומר בסיסי. כעת, מאחר ואנחנו כנראה לא נסכים על המשפט האחרון שלי, אני אמשיך את דעתי, מבלי לקבל את הסכמתכם...כמו שפורד פוקוס ממוצבת מול המשפחתיות המקבילות (שלא יהיה ספק, הפוקוס מצויינת, אבל היא מתחרה ביונדאי, קיאה, סקודה, קורולה וכד' - ולא מול סדרה 3 של ב.מ.וו או A4 של אאודי או לקסוס כל רכב פרימיום אחר) כך האקספלורר, לדעתי, צריך להיבחן מול סורנטו או סנטה פה, ולא מול לקסוס. זו דעתי, מחרידה ומזעזעת כאחד.

אולי הסיבה שבגללה התאכזבתי כל-כך מהאוטו היא שציפיתי שהוא יהיה פרימיום אמיתי - והוא לא.

לנדקרוזר - תביא לנדקרוזר בנזין - והוא לועס את האקספלורר בכל פרמטר. אל תביא את ה 200 V8 עם מנוע 5700, תביא את ה 120 או 150 עם מנוע 4 ליטר. אותו רכב שתוקעים בו טונות של עור וגאדג'טים ומוכרים אותו כלקסוס, ואז לטענתך הוא הפך להיות פרימיום.

ב 255,000 שקל שעולה האקספלורר הבסיסי - אני יכול לחשוב על כמה אלטרנטיבות עדיפות ב 50,000 שקל פחות וב 50,000 שקל יותר. אבל זה אני.

המשפט האחרון של mogo, לפיה שביעות רצון של רוכש רכב היא המדד לאיכותו - הוא פשוט מופרך, לא נכון, ושגוי. אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהקיאה ריו שלי, 1.2 ליטר, גיר ידני. זה מדד לאיכות הרכב? היא יותר טובה ממיני ONE ידנית שגם התלבטתי אם לקנות? שביעות רצון היא בהתאם לציפיות שלנו.

לאחד ממכרי יש אקספלורר חדש. הוא נסע לטייל איתו בשטח, יחד עם כמה חברים. היה איתם דיסקברי 4 ששקע בחול, והאקספלורר משך אותו. כשהמכר סיפר לי על מעללי האקספלורר, הוא היה גאה מאוד, אבל טרח להוסיף שברור לו שהדיסקברי אוכל את הפורד בלי מלח. זה בנאדם מציאותי.

תקראו רגע לאט - אני לא טוען שהרכב גרוע. אני טוען שהוא בינוני, וממש לא פרימיום. בגלל שציפיתי לרכב פרימיום כפי שהוא ממוצב בארץ, נוצרה לי הפתעה רעה. לא יותר, לא פחות.

נ.ב. - למרות שרשמתם שאני לא אמור להיפגע...נפגעתי מאוד, ואני כעת פגוע ו...פגוע. :cry:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, הנקודה שאתה מנסה להעביר כאן היא בדיוק אותה נקודה שעליה מתעקשים המגיבים שלא נהגו שאקספלורר ובטוחים שהוא רכב פרימיום (כי על הנייר הוא אכן נראה כזה, עובדה שגם אתה "הולכת שולל") או כאלה שכן נהגו עליו אך טרם נהגו (או נסעו) ברכב פרימיום אמיתי, כמו שוולוו שהוזכרה כאן - אפילו שהיא "סמי-פרימיום" ולא מתחרה ראש בראש מול שלוש הגרמניות.

אין מה לעשות, כל חטיבת פורד האמריקאית, היא... אמריקאית. ושם אוהבים מושבי עור חשמליים ומסכי מגע עצומים ומחזיקי כוסות שיכולים להכיל "כוס" של ליטר וחצי, וקרוז קונטרול, מערכת מולטימדיה מתוחכמת. שם לאף אחד לא אכפת שהעור במושבים הוא בכלל דמוי, שמסך המגע מגיב רק בפעם השלישית לכל לחיצה, ושמערכת המולטימדיה כל כך מסובכת שאחרי חצי שעה אתה מתייאש ומשתמש בה רק כרדיו.

אמריקאים, כמו ישראלים, לא קונים מכוניות. הם קונים רשימות אבזור. וזו הנישה שאליה מכוונות היצרניות האמריקאיות. בידוד רעשים? הנאה מנהיגה? רמת גימור והרכבה? פףףףף הצחקת את ביל ובוב מדטרויט, הם מעדיפים להשקיע את הזמן בנסיון להצליח לדחוף עוד מחזיק כוסות מאשר לדאוג שמשטחי הפלסטיק לא יתחילו להפיק רעשים מוזרים אחרי 5 שנים של שימוש.

נקודה נוספת היא אורך החיים של מכוניות אמריקאיות. בצפון אמריקה, מכוניות לא מחזיקות עשר שנים על הכביש. כלומר הן כן, אבל רק אם אתה ממש רוצה (אספנות, חיבור רגשי) או ממש תפרן. וזה לא כי הן מתפרקות (או שאולי כן, אבל אני כבר מגיע לזה), אלא כי הן זולות בטירוף, אז ההשקעה של קנית מכונית חדשה היא לא כזאת גדולה, דבר שמושך אנשים לקנות כי "למה לא". יכול להיות שבגלל זה היצרניות האמריקאיות לא מתכננות את המכוניות שלהן שיחזיקו מעמד, ואולי בגלל שהן לא מחזיקות מעמד, הן זולות. מי יודע, ביצה ותרנגולת.

בקיצור: האקספלורר הוא רכב מגודל, מאובזר עד השיניים אבל לא איכותי בשום קנה מידה, ולכן צריך לשפוט אותו ככזה. קשה להשוות אותו לסנטה-פה הפחות מאובזר אך יותר זול, ולא הוגן להשוות אותו ללקסוס RX האיכותי הרבה יותר, אבל גם יקר משמעותית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני כבר מדמיין את חוות הדעת שאכתוב על הגרנד החדש

בפעם הבאה שאתה נוסע ממנהטן לוושינגטון מומלץ לעשות נסיעת מבחן באמטרק - כמה מהיר ככה נוח, אפשר לישון בדרך בלי להסתכן, וזה בעיקר יציל אותך מכל מיני רכבים אמריקאיים משעממים נורא :-)

פורסם
בפעם הבאה שאתה נוסע ממנהטן לוושינגטון מומלץ לעשות נסיעת מבחן באמטרק - כמה מהיר ככה נוח, אפשר לישון בדרך בלי להסתכן, וזה בעיקר יציל אותך מכל מיני רכבים אמריקאיים משעממים נורא :-)

זה היה התכנון המקורי אבל השותף שלי לנסיעה דרש מטעמים מסויימים שנהיה עצמאיים עם רכב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האקספלורר אחד הרכבים הכי טובים שיש בסגמנט הזה,יש לו ביקוש יד 2 פשוט מטורף,ולא סתם,להשוות אותו ללנד קרוזר זאת בדיחה,הלנד קרוזר מרגיש בנסיעה כמו גרוטאה לעומת האקספלורר.

פורסם

האמת שנהגתי דיי הרבה זמן בלנדקרוזר 2007/2010 מהדגמים המאובזרים ביותר ולאחר נסיעה קצרה באקספלורר ניתן לי הרושם שהיא נוחה יותר, מבחינת כוח לא בדקתי, אבל רכבים ענקיים שכאלו תמיד מרגישים לי כמו בית על גלגלים.

מצד שני האקספלורר חסכונית יותר בדלק וזולה בחצי מהלנדקרוזר, אני לא מוצא הצדקה לקנות טויוטה כשיש לך פורד שכזו.

מבחינת אמינות אין לי מושג.

אם מדובר בבחירה עיוורת הייתי הולך על פורד ללא ספק.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...