Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פיג'ו 308 שנת 2010. לאחרונה שמתי לב שמפלס הנוזל במיכל הקירור יורד, אך יחד עם זאת אין שום נזילה ושום טפטוף משום מקום מתחת לרכב. הירידה במפלס הינה כבר כחודש (מהמקסימום, ירד לכמעט המינימום בחודש) ועדיין בחודש הזה לא היו שום נזילות.

החלטתי לברר קצת על הסיבות לכך בפורום וחיפשתי פוסטים רלוונטים. מהם, נראה שהצבע של הנוזל קירור שלי חשוד במקצת (תמונה מצורפת).

אציין שהייתי אצל המוסך א.מ הדרך (שאגב, השירות מאוד אדיב) והמכונאים שם לא אמרו לי שום דבר על צבע הנוזל קירור על אף הבדיקה המקיפה שביקשתי מהם שיעשו.

אשמח למענה בשאלות הבאות:

1. מה יכול לגרום לאיבוד הנוזל? חוץ מנזילות, שאין...

2. מה פשר הצבע של הנוזל קירור?

20141129_023823.jpg

פורסם

כאשר המפלס מגיע למינימום הוא ממשיך לרדת או יורד מתחת לקו המינימום? ברכב הקודם שלי, מאזדה 2, הייתי ממלא ל MAX והמפלס היה יורד למינימום ושם נשאר. אם המפלס שלך נשאר על המינימום ולא יורד אז הכל בסדר. אם המפלס יורד מתחת לקו המינימום עד כדי שהמיכל הרזרבי ריק צריך לבדוק נזילות, אולי יש דליפה דרך פקק הרדיאטור, למרות שאני לא בטוח שכמות גדולה כל כך יכולה להתאדות במשך חודש דרך פקק הרדיאטור.

כמובן שיש לבדוק מפלס כאשר הרכב קר ועל משטח ישר.

פורסם

צבע המים בצבע חלודה,לפי דעתי,תחליף לנוזל קירור מקורי,על הדרך תנקה את מיכל העיבוי,ותעשה בדיקת קומפרסיה לבדוק מאיפה הנזילה ואם יש בכלל,קודם כמובן תעשה את הקומפרסיה.

פורסם

adidas1 - הוא לא יורד מקו המינימום. כשהמנוע חם, מפלס הנוזל בגובה של יותר מחצי מהמרחב מהמינימום למקסימום. אז אולי יש התאדות של שליש מהכמות של הנוזל.

yoni2sh - בדוק זה המצב? אני לא רוצה לנסוע סתם למוסך שיגיד לי סתם "כן כן נחליף לך נוזל בלה בלה נבדוק החלפת חלק בלה בלה" ויקחו לי כמה מאות שקלים. לא מכיר את החלק הזה ברכב, אבל אשמח לתת לך מידע נוסף אם יש לך שאלות מכוונות..

מבחינת המנוע, המנוע לא מתחמם מעלה אחת מעל לטמפ' עבודה.. ככה שמבחינת קירור הנוזל כן עושה את העבודה. יש מצב שזה פשוט מים מזוקקים? או שפשוט הצבע התבלה עם הזמן והפך לכזה? אני יודע שברכב הקודם שלי, שנה לא מילאתי נוזל קירור והוא התחיל להיות שקוף במקצת.

תודה לעונים!

פורסם

אריה,תחזוקה נאותה עולה כסף,מי כמוני יודע (-:

אתה בעצמך טענת שיש איבוד של נוזל קירור,זה לא תקין,ואם אתה לא יודע איזה סוג של נוזל קירור יש במערכת אז זה גם לא תקין,אולי יש מים רגילים ?

עדיף לסגור את הפינה עכשיו ולא לחכות להתדרדרות תקינות המערכת או הרס המנוע בגלל שיש בעיה במערכת הקירור.

תעשה בדיקת קומפרסיה,תבדוק אם אכן יש נזילה,תקן את מה שצריך,החלף לנוזל קירור מקורי,וסע לשלום

פורסם (נערך)

הייתי במוסך.

אמרו שזה צבע נורמלי לנוזל קירור שהוא נמצא הרבה זמן במערכת ושאין שום סיבה לדאגה, יחד עם זאת, ציינתי שמפלס הנוזל קירור (שאגב הוא אדום-ורוד לדגם הזה) ירד בחודש האחרון. הם אמרו לי שמפלס הנוזל תקין, אך חסר קצת ממנו, הם מילאו לי בערך חצי כוס פלסטיק חד פעמית וזה הספיק בשביל מיכל העיבוי.

וזהו.

ממש תודה לעוזרים פה! :)

נ.ב - הייתי עם רכב לפני זה בן 17 שנה (סוזוקי סוויפט 98 ) אז אני פרנויאיד לכל הנוגע למפלסי נוזלים חח

עריכה אחרונה על ידי אריה1986
פורסם

עצם העובדה שאמרו לך שהנוזל קירור נמצא הרבה זמן במערכת מדבר בעד עצמו!.

לפי ההוראה של פיגו העולמית נוזל קירור מחליפים אחת לשנתיים!.

לחסוך -200שח{כולל עבודה} בשביל דבר כל כך חשוב לתחזוקת הרכב זה שטות גדולה,אח"כ אנשים לא מבינים למה הרכב מתקלקל,ומקללים את הרכב..

פורסם

אריה לפי צבע נוזל הקירור אתה חייב! לשטוף את כל מערכת הקירור ברכב,

אם תגיע לירושלים אשמח לעזור לך.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

לקוח אחר שנמצא בתור ומחכה לליפט,

עכשיו לעניינו,

1)האם עבר היסטוריה של עליית חום משמעותית?

2)פתח את פתח מילוי השמן, האם אתה מזהה סימנים של צבע לבן?

3)אחרי 20 גש לאגזוז ותבקש ממישהו ללחוץ על הגז, האם מים יוצאים מהאגזוז?

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

אל תלחץ מהצבע,

הנוזל המקורי של הרכב הזה הוא type d בצבע צהוב.

גם אני אצלי חשבתי בהצחלה שזה מי ברז, אחרי החלפה לנוזל מקורי הבנתי שזה פשוט הצבע שלו.

בלי קשר לזה, כמו שאמרו מעלי, אם הנוזל ממש ישן שווה להחליף

יום טוב גם לך

פורסם

ב 308 הסיבה העיקרית לאיבוד נוזל קירור היא דרך המשאבת מים. הוחלפו רוב רובן של המשאבות ברכבים האלו במודלים האלו. בדוק בהיסטוריה של הרכב האם הוחלפה המשאבת מים. אם לא הוחלפה, הייתי פוקח עליה עין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, כמה עולה משאבת מים? מה שכן, אני מילאתי ממש קצת נוזל קירור לפני יומיים ואפקח על המפלס. במוסך נאמר לי שאיבוד הנוזל הוא בעיקר בגלל האידוי מהמכל, וזה גם מה שקראתי באינטרנט על הנושא.

KFC - ביצעתי, לא לא ולא.

• תוכן חדש...