Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקיון מארז מחשב מאבק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

יש לי מארז למחשב של Thermaltake:

thermaltake_versa_G1.jpg

אני לא יודע למה אבל המחשב פשוט מושך המון אבק,אני חייב לנקות אותו שלוש פעמים בשנה אם לא יותר כי המאווררים מתמלאים אבק ואני פוחד שיתקעו.

לעומת זאת במחשב אחר שיש לי אני מנקה אולי פעם בשנה וגם כשאני פותח אותו הוא כמו חדש.

יש לי כמה שאלות:

1)אני מנקה את המחשב עם פן אוויר קר ומטליות עם קצת מים (לא על הרכיבים,רק על המארז עצמו),לפעמים אני משתמש גם במברשת שיניים כדי להגיע למקומות קשים. האם זה בסדר?

2)האם אני יכול לפתוח את הספק כדי לנקות אותו מבפנים?

3)יש לי מאוורר אחד שהרכבתי אותו בצורה שהוא ימשוך אוויר מהמחשב החוצה ולא הפוך. חשבתי זה יעזור להתמודד עם האבק אבל כלום לא השתנה. יש המלצות מה לעשות עם זה? אולי לשנות את מיקום המאוורר? (עכשיו הוא מורכב מתחת לחלון צד שבתמונה).

תודה לעוזרים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אבק תמיד יהיה, אפשר להקל על הבעיה הזו ע"י רשתות סינון (אני אישית לא הייתי ממליץ בגלל שהם מפריעים לזרימת האוויר החופשית) או ע"י שמירה ככל האפשר על לחץ אוויר ניטרלי בתוך המארז, דבר שאפשרי ע"י תכנון זרימת האוויר והתקנת מאווררים גם לכניסת האוויר וגם להוצאתו.

עשה חיפוש באינטרנט לגבי Positive vs Negative Air Pressure בנוגע למארזי מחשב.

וכל עוד מקפידים לנתק את הספק מהחשמל לפני (ברור מאליו, אבל עדיין צריך להגיד), אין בעיה לפתוח את הספק (בדר"כ 4 ברגים בחלק העליון שלו),שים לה שפתיחה של הספק תקרע את מדבקות האחריות שלו ולכן בצע רק אם האחריות פגה, כשאתה סוגר אותו בחזרה, שים לב ששום כבל לא חוסם את המאוורר שלו מלהסתובב.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לא מומלץ לגעת בספק כוח בכל מיקרה,

גם אם המחשב מנותק מהחשמל.

לגבי ניקוי יש המון מדריכים ,

חשוב מאד לנקות את המאווררים וכו',

שוב- לא לגעת בספק כוח.

פורסם

המחשב בן 5 כך שאין בעיה של אחריות.

ואני חייב לפתוח את הספק,אני רואה דרך הרשת של המאוורר פשוט גושים של אבק שאין לי איך להגיע אליהם.

ואני אקרא בקשר לזרימת האוויר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני אגיד לך את האמת קראתי על זרימות האוויר וממה שאני מבין אין החלטה פה אחד מה עדיף.

מה אתה היית עושה?

מן הסתם להוסיף את המאוורר אבל באיזה אופן להתקין אותו?

פורסם

מאווררים קדמיים - להכניס אוויר

מאווררים מאחור או בחלק העליון - להוציא אוויר

לגביי אבק - 3 פעמים בשנה זה סביר לחלוטין ואין עם זה שום בעיה. תגיד תודה שאתה לא גר בנגב.

את זה שעל הדלת תכוון כך שיכניס אוויר, זה יותר נכון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לנתק את המחשב לפחות יום לפני ואז לעבוד על הספק

הקבלים הפנימיים אוגרים מתח וחבל לכבל מכת חשמל מהם

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם (נערך)

כמו שאמרתי, אבק תמיד יהיה, ובמארזים מרובי מאווררים ורשתות כמו רוב מארזי הפרימיום (כמו שיש לך), הבעיה הזאת מחמירה עקב זרימת האוויר הרבה אל ומחוץ למארז.

באופן כללי, ההמלצה למניעת ככל האפשר חדירת אבק היא שמירת לחץ אוויר חיובי קטן מאוד בתוך המארז ביחד עם פילטרים על האינטק, קח בחשבון שאת הפילטרים מומלץ לנקות פעם בחודש-חודשיים ע"מ לשמור על מעבר אוויר תקין דרכם.

אפשרי לפרוק את 2 קבלי הסינון ע"י לחיצה על כפתור ההדלקה של המחשב בזמן שהוא מנותק מהחשמל, אין צורך לחכות.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לא ברור לי מקור ההמלצה לשמור על לחץ אוויר חיובי קטן בתוך המארז, שלא לומר שהמלצה זו קשה למימוש. כמובן שניתן להשתמש בצינור פלסטי גמיש ושקוף שיכופף לצורת U ויכיל מים או להשתמש במד לחץ רגיש, אבל מה הטעם?

לא מדובר על אחסנה יבשה או על צליחת מים, ובכל מקרה האבק חודר בגלל החדרת אוויר פנימה. מה זה משנה אם האוויר נינק דרך מאוורר או דרך סדקים בגוף המארז, כל עוד אין מסנן יעיל למאוורר המחדיר אוויר לתוך המארז? ואם יש מסנן וכמות האבק גדולה אז צריך לנקות את המסנן בתכיפות גבוהה.

מצטער אבל המחשב משרת אותי ולא אני אותו.

לפותח השרשור:

נסה למצוא חבר אצלו תוכל לנשף את המארז הפתוח בעזרת פיית אוויר המחוברת למדחס. זה יעיל ביותר, מנקה את הספק ואת כל המאווררים/צלעות קירור/מרווחים וכך הלאה. לא צריך לפרק את הספק (אלא אם תרצה לבחון את מצב הקבלים שלו), לוקח דקות בודדות ואם הלחץ חזק מספיק המארז יצא נקי. ניתן גם להבריש אבק עיקש הנצמד למשטחים אבל בעשרות שנות טיפול בלא מעט מחשבים אף פעם לא נתקלתי בבעיה שנבעה מנישוף כזה.

כמובן שלא צריך להצמיד את הפיה המוזנת בלחץ של 8 בר ישירות לרכיבים, אבל מעבר לכך אין בעיה.

אם כבר הייתי מחליף גם את המשחה התרמית של המעבד, נניח כל שנתיים.

למה אתה מוטרד, אתה עוסק באוברקלוקינג ויש לך בעיות חימום מיוחדות?

יוסי

פורסם

תודה על הטיפ לגבי הקבלים!

ויוסי אני מוטרד כי כבר למדתי בדרך הקשה (פעמיים) שאם מזניחים מחשב הוא נפגע.

פעם אחת כבר הלך לי כרטיס מסך שהתחמם בגלל שהמאוורר נתקע ובמחשב של אמא שלי נפגע לוח האם בחלק שמתחת למאוורר כי המאוורר הפסיק לעבוד(לא מאבק,אבל אם הייתי שם לב לזה ורואה דרך הרשת שהמאוורר עומד הנזק היה אולי נמנע).

מאז אני קצת יותר קפדן ומתסכל דרך הרשת אם כל המאווררים עובדים כמו שצריך.

פורסם

לטעמי אין לך שום סיבה לחפש כבלים נפוחים כל עוד המחשב עובד וגם אין שום סיבה לפתוח את הספק

תנקה עם פן\קומפרסור וסע לשלום

פורסם
למה?, יש שם מפלצות שיקפצו עליך בפנים?

אין מפלצות אבל יש חשמל סטטי בפנים,

וכך גם

הגיב והסביר מישהו מעלי,

למעשה אפשר גם להתעסק עם הספק,

בתנאי שפרקת אותו כהלכה,

אני אישית לא לוקח סיכון,אבל

אכן מנקה ביוסודיות את שאר החלקים.

פורסם

חשמל סטטי זו תופעה אחרת לחלוטין ולא קשורה לעניין.

כמו כל דבר בחיים, צריך לעבוד נכון, קבלי הסינון נפרקים לבד תוך כדקה, ואפשרי לפרוק אותם בצורה מיידית בשיטה שציינתי מקודם.

למעשה, האפשרות היחידה שהקבלים הללו יפגעו בך זה אם תנסה לאכול אותם.

• תוכן חדש...