Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Nissan Micra או Skoda Fabia

orrzzz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב ומתלבט בין השניים הנ"ל.

קצת רקע:

נוסע בין 2-4 נסיעות בינעירוניות בשבוע, כל השאר עירוניות. כרגע גר בישוב כנראה שבעוד שנה אעבור לגור בעיר.

מחפש רכב שיחזיק 6-8 שנים בלי לעשות יותר מדי בעיות וגם אם כן שיפתרו בקלות.

Nissan Micra:

אם אקנה אז זה רק את הדגם הידני החדש (2014) ב60K דרך חבר.

בעד:

זול יותר בעיקר

יותר נח לחניה (קטן) - שיקול די שולי

כבר מצאתי עסקה ולא צריך להתעסק בזה יותר

Skoda Fabia:

מתלבט בין יד שנייה לחדש, גם ידני. כרגע מחיר שמצאתי לחדש באינטרנט זה 75K בשביל הדגם הידני עם ה86 כ"ס (לעומת המיקרה שהיא 80). כרגע מוכן להשקיע עוד קצת כסף בשביל הרכב הזה לעומת המיקרה, אבל מעדיף דגם קצת יותר חזק.

בעד:

רכב יותר אמין לפי מה ששמעתי

יותר נח לנסיעה - גם מרווח יותר וגם נאמר לי שיותר כיף לנהוג בו.

התלבטתי בעבר לקנות יאריס אוטומטי, אך ירדתי כרגע מהאופציה בעיקר בגלל המחירים בארץ שגבוהים לרכב הזה בצורה מוגזמת.

בעבר גם לא הסכמתי לידני, אך לאחר מחשבות עם עצמי אני מסכים לידני.

אשמח לדברים הבאים:

1. עוד שיקולים בעד ונגד לשני הצדדים

2. הצעות לרכבים אחרים בטווח מחירים הזה (60-75 חדשים בעדיפות)

3. בעיקר - חוות דעת מבעלי הרכבים האלו כיום (אשמח אם תציינו איזו שנה גם)

פורסם

בסגמנט הזה יש לך עוד את הסיאט איביזה, פורד פיאסטה, קיה ריאו, פיג'ו 208, רנו קליאו ויונדאי i20.

אני גם הייתי בהתלבטות הזאת לפני שבועיים וביקרתי בכל אולמות התצוגה ועשיתי נסיעות מבחן ברוב הרכבים ובסוף הלכתי על פורד פיאסטה.

אתה יכול לקרוא את השרשור שרשמתי על ההשוואה וההתלבטות בין הרכבים האלה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?544220-התלבטות-בין-רנו-קליאו-סקודה-פאביה-סיאט-איביזה-יונדאי-i20

פורסם

יש גם את המיצובישי ספייס סטאר שאמורה להיות מאוד חסכונית וגם מגיעה עם אבזור עשיר ושהיא מבחינת הגודל בדרגת ביניים בין מיני לסופר מיני.

פורסם

כרכב מול רכב הייתי מעדיף את הפאביה אבל במחיר שלה יש טובות יותר לדעתי כמו הקליאו,ריו,פיאסטה.

אבל ב60 אלף למיקרה קשה להצדיק תוספת של 15 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קח בחשבון שהפאביה מיושנת והמחליפה תגיע ארצה כבר בשנה הבאה, היא יקרה יותר לתחזוקה מהניסאן ויש לה רק שנתיים אחריות.

גם i20 לדעתי לא בחירה נכונה - תגיע המחליפה בקרוב.

נסה לבדוק לגבי קיה ריו 5 דלתות 1.25, היא נמכרת במבצע לחברי מועדון "הוט" ב73,500₪ לפני אגרות רישוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה בדיוק מיושן בפאביה ?

אמור להגיע דגם חדש גם ל i20, אבל זה לא הופך אותן למיושנות וגם אולי מאפשר לקבל הנחנות גדולות על הדגמים הנוכחים.

אכן, לפאביה יש את הביטוח הכי יקר וגם החלפים של היבואן לא זולים, אבל לעומת זאת היא הרכב הכי נוח לדעתי בקטגוריה מבחינת המרחב פנימי וסביבת הנהג וגם יש לה תא מטען גדול שנפתח למשטח העמסה גדול.

פורסם

אני ממש בספק לגביי מרחב ובטח לגביי הנוחות (סביר להניח שהפז'ו 208 יותר נוחה, והקליאו החדשה לא פחות), הפאביה פשוט מיושנת מבחינת הגיל שלה, מבחינת תא הנוסעים, מבחינת האבזור הבטיחותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא הבנתי איזה פרטים מיושנים בפאביה מבחינת הגיל ותא הנוסעים ובמה זה מתבטא ?

ההתרשמות שלי מנסיעת המבחן היתה שסביבת הנהג שלה היתה הכי נוחה והכל היה מאוד נגיש ונוח לתפעול וגם במושב האחורי לדעתי היה את הכי הרבה מקום לרגלים. בכלל היתה הרגשה בתוך הרכב של רכב עם מרחב פנימי הרבה יותר גדול מהמידות האמיתיות שלו, אולי זאת רק אשליה אופטית, אבל זה עבד.

פורסם

בין שתי אלה ללא ספק הייתי בוחר בפאביה. למעשה התלבטתי בין פאביה חדשה לפריוס משומשת עבור זוג + תינוקת ככה שאפשר להבין שמבחינה פרקטית מבין הקטנות היא די בטופ.

נכון, היא בסיסית מאוד בכל הנוגע לאבזור ולעיצוב השמרני (של תא הנוסעים במיוחד) אבל החומרים, ההרכבה והפלטפורמה עצמה איכותית בהרבה משל המיקרה ההודית. למיטב זכרוני יש למיקרה מנוע בן 3 בוכנות ושמעתי משהו על וויברציות ורעידות שונות. מלבד זאת היא מכוערת לטעמי. למעשה ניסאן בשנים האלה עשו עבודה די מחורבנת לדעתי (וזה שיש לנו NOTE במשפחה לא משחד אותי, הוא הרע במיעוטו פשוט).

בהתלבטות של חדשה מול משומשת יש סיכוי לא קטן שהייתי הולך דווקא על משומשת עם קילומטרז' נמוך שספגה ירידת ערך מכובדת. מה רע בלקבל רכב כחדש במחיר נמוך משמעותית?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

תראה, הייתי שלושה שבועות עם המיקרה והתחרטתי על כל רגע. לא נוח, לא מרווח, רועש מאוד ובידוד זוועתי. עכשיו המחיר מאוד מפתה והחסכון בדלק.

הפאביה מאוד נוחה ונעימה אם כי קצת פחות חסכונית.

בתקציב כזה יש לך פיאסטה, i20, קליאו וספייס סטאר.

לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה ואת אלה תוכל לדעת רק לאחר נסיעות מבחן.

עזוב אותך שרושמים שהרכב מיושן ועוד מעט מחליפים, כרגע הרכבים אמינים וטובים ואם דחוף לך רכב אז אין סיבה להמתין אלא אם כן אתה סקרן לדעת מה יביאו ואולי תרכוש אז.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

הפאביה מיושנת בגלל בטיחות פחות טובה מהמתחרות,איבזור,החומרים כבר לא מרשימים כמו פעם,מאחור היא אכן עדיין בין המרווחת ודי נוחה לנסיעה,לכן אין בה יתרון לעומת המתחרות.

וגם הדשבורד ניראה מאוד פשוט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תשכח דבר אחד ברור את הפאביה יצר בורא עולם (כנראה בעצמו) ואת שאר המכוניות האדם יצר בהשראתו בלבד (-:

ברצינות הפאביה לפני החלפה או תמתין קצת או תקח רכב יותר מודרני בכל מקרה גם אני חושב שהיא לא שווה פער של 15K ש"ח,

בטח לא שבסכום הזה את יכול לרכוש היום מכוניות מסגמנט גבוה יותר.

פורסם

האבזור והעצוב החיצוני והפנימי של הפאביה באמת לא משהו. בכללי מעולם לא התחברתי לרכבים של סקודה שתמיד מרגישים לי מאוד בינוניים מבחינת נוחות נסיעה. במקרה הזה הייתי הולך על הניסאן מיקרה ללא ספק.

לגבי רכבים אחרים, הייתי מציע לך לשקול אולי את הקיה ריו שיכולה להתאים. רכב הרבה יותר איכותי עם מרווח פנימי גדול ואבזור פנימי ברמה גבוהה יחסית לקטגוריה. אישית אני גם מעדיף את העיצוב, אבל זה כבר עניין אישי

• תוכן חדש...