Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 מה עדיף 1.4/1.6 והאם אוט'/ידני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מקבל חוות דעת שסותרות אחת את השניה, ראשית נתחיל בנפח.

מה כדאי 1.4/1.6?

כמובן שזה תלוי במטרה, המטרה היא צריכת דלק זולה ככל הניתן, יש האומרים שהפג'ו שוקלת לא מעט ומתאים לה 1.6 שמתאמץ פחות וכך צורך פחות, האם זה נכון? ברמת העקרון אם הוא יותר חסכוני אשמח לקחת אותו+שהוא גם יותר חזק שזה תמיד יותר נחמד.

ההגיון מצד שני אומר נפח קטן - צריכת דלק נמוכה, השאלה אם זה תופס גם כאן.

גיר:

האם כדאי לקחת את הידני או את האוט'?

יש שאומרים שיש הרבה בעיות בידני ויש שאומרים שיש הרבה בעיות באוט'.

אני מודע לכך שאוט' יצרך יותר דלק, אבל במידה והוא יותר אמין - אני אקח אותו בחשבון.

עלפניו על פי מה שקראתי והלוגיקה שמאחוריו - 1400 אוט' תצרוך הכי הרבה דלק?

Seat Mii 3Doors

פורסם

קראתי והשכלתי, זה לא מנמק אף אחת מהשאלות.. היא לא מציבה את ה1.4 מול ה1.6 ולה יש ידני...

Seat Mii 3Doors

פורסם

ידני 1.6 זה רק מדגם XS, יש גם את ה1.6 האוטומטית, שתיהן זריזות מאוד, חסכוניות בדלק, ומצוינות. אישית היו לי מספיק רכבים גם פיג'ו סיטרואן, ולכולן גיר ידני, שום בעיות, הגיר בעייתי כשהוא אטומטי ונוטה למות מוקדם, ואת זה צריך לקחת בחשבון.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
ידני 1.6 זה רק מדגם XS, יש גם את ה1.6 האוטומטית, שתיהן זריזות מאוד, חסכוניות בדלק, ומצוינות. אישית היו לי מספיק רכבים גם פיג'ו סיטרואן, ולכולן גיר ידני, שום בעיות, הגיר בעייתי כשהוא אטומטי ונוטה למות מוקדם, ואת זה צריך לקחת בחשבון.

לא מעט אומרים כמוך ולא מעטים אומרים ההפך - אני נוטה להאמין שהידני יותר אמין...

הבעיה היא ש1.6 אין הרבה ידני. על איזה מנוע תמליץ?

מה צריכת הדלק של ה 1.6 ידני? הבנתי שיש גם 2 דגמים- 110 כ"ס ו 90 כ"ס עבור מנוע ה 1.6.

גם כן קטע מוזר, יש 110 ויש 90, שאין לי מושג מה ההבדל ביניהם.

ה1.4 היא אמורה להיות 85 אם אני זוכר נכון.

Seat Mii 3Doors

פורסם

אני הייתי מוציא ממנה ללא מזגן בבין עירוני 1 ל16 או 1 ל17 במהירות של 90-100, על 110 זה יורד ל15.5, עם מזגן זה היה 1 ל15, גם כשקצת הייתי סוחט אותו, אבל ה206 שלי הייתה מתוקתקת ומיושרת קו ממש. לי היה את הדגם עם ה110 כ"ס מנוע NFU החל מאמצע 2001 עברו למנוע הזה, המנוע הקודם זה NFZ שיש בקסארה, 306 ו106, עם 90 כ"ס.

שני מנועים מאוד אמינים, חשוב שמנים טובים בדגש על סינטטי מלא, החלפות תכופות של פעם ב10K , סחב מצויין, זריז מאוד, כיפי בכבישים הנכונים, אבל מצד שני עם זוויות גלגול של מיכלית סולר חצי עמוסה, וכשזה בא אחרי הGTI6 שהייתה לי, הייתי מאוכזב מהרכב, ציפיתי להתנהגות יותר טובה והדוקה, ומתגמלת.

אין יותר מדי אבזור (חלונות חשמל, נעילה מרכזית, פנסי ערפל, בג'י טי איי בקרת אקלים), מאוד פשוט, עדיף את הדגם בלי הסאנרוף , שסובל ממחלות קשות ומוות בטרם עת.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ל1.4 יש מנוע KFW עם 75 כ"ס, ההמלצה עומדת בעינה אם זה אוטומט אז גם שם 1.6 עם טיפולים תכופים לגיר של החלפות שמן כל 3 טיפולים, תוסף פולידיין למנוע ולגיר, ה1.4 אוטומט לא זז וגורם לאנשים ללחוץ את הרכב עוד יותר ולצריכה גרועה.

עוד משהו ששכחתי זה עניין המצערת, המצערת פה אלקטרונית ולא מכנית, לקח לי זמן להתרגל לזה בהתחלה כשעברתי מה306, הנה עוד משהו שלא סבלתי ברכב הזה, הדיליי הזה, אבל אם קונים את הגרסה הספורטיבית אפשר לשים צ'יפ של פרילינג, וזה משפר את התגובה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
ל1.4 יש מנוע KFW עם 75 כ"ס, ההמלצה עומדת בעינה אם זה אוטומט אז גם שם 1.6 עם טיפולים תכופים לגיר של החלפות שמן כל 3 טיפולים, תוסף פולידיין למנוע ולגיר, ה1.4 אוטומט לא זז וגורם לאנשים ללחוץ את הרכב עוד יותר ולצריכה גרועה.

עוד משהו ששכחתי זה עניין המצערת, המצערת פה אלקטרונית ולא מכנית, לקח לי זמן להתרגל לזה בהתחלה כשעברתי מה306, הנה עוד משהו שלא סבלתי ברכב הזה, הדיליי הזה, אבל אם קונים את הגרסה הספורטיבית אפשר לשים צ'יפ של פרילינג, וזה משפר את התגובה.

אוקי, האם 1.4 ידנית תהיה חסכנית יותר מ1.6 אוט'? בשום פנים ואופן לא להתקרב ל1.4 אוט'?

Seat Mii 3Doors

פורסם

תלוי באיזה מתווה, יש יתרון למנוע חזק הרבה פעמים, זה עניין אישי, אם בן אדם כל היום עם דוושה ברצפה האוטו הזה יעשה 1 ל10, אבל אם בנאדם מאיץ במתינות ונוהג נורמלי אז גם 1.4 ידנית טובה. השאלה היא כמה יהיה הבדל בכביש מישורי כששניהם נוסעים 90-100, לדעתי לא כזה גדול, כדאי לחפש בעיקר אקזמפלרים שמורים, ואם לא חייבים ממש אוטומט, אז 1.4 ידני הוא רכב חסכוני וטוב.

1.4 אוטומטי גם חלש, גם עם התיבה הגרועה, בקיצור להתרחק.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ה1.4 האוטומטי חלש, אבל חבר מהבסיס מדווח שהוא עושה 1:14-1:15 מחוץ לעיר בנהיגה לא הכי רגועה.

אצלו הגיר מתחיל להשתגע אחרי שעה נסיעה בערך, כנראה מתחמם או משהו.

עדיף ללכת על הידני, בכל מקרה ה1.4 מנוע מאוד ותיק ואמין שעד היום ניתן למצוא (עם שינויים קלים) ברכבי פז'ו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למרות שכבר ענו על השאלה, אם אין לך בעיה עם ידני, אז אין בכלל טעם לשקול אוטומט.

החזקתי 306 1.4 (משקלים ומנועים דיי דומים מבחינת ביצועים) לפני קצת יותר משנתיים, והמנוע הרגיש לי חלש מאד. במרכז הארץ הכל מצויין, אבל מספיק להוסיף קצת עליות וירידות וזה מתחיל להציק. תוסיף מזגן וזה נהיה מעיק. כמובן ה206 רכב חדש יותר, קל יותר ועם מנוע מודרני יותר עם מומנט עדיף.

נסעתי אתמול ב206XS, וכאן אפשר להגיד על הרכב שהוא תענוג. המנוע חזק ודיי גמיש, הרכב מאד נוח, תנוחת הישיבה טובה.

כמו שנאמר מעליי צריך למצוא רכב שמור עם טיפולים ותיקונים שבוצעו במוסך מסודר ולא מוסך מדרכה, אחרת אפשר בקלות למצוא את עצמך בבור ללא תחתית.

גרסאת 1.4 זה לא רכב רע, אבל לא מאד חזק. כך שאם מרבית הנסיעות שלך הן במישור אז שווה להסתכל גם לכיוון שלו.

• תוכן חדש...