Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, ברכת חג שמח ושנה טובה ממני לכל אחד ואחת מכם.

אז אחרי תקופה לא קצרה אצל ההורים לצורך חסכון החלטנו לפרוס כנפיים ולצאת לשכירות, אצלנו ישנן דרישות ספציפיות שדורשות קצת חשיבה.

קצת עלינו: נשואים פלוס קטן, גרים בירושלים, אישתי מתחילה לעבוד ב6 בבוקר (כדי להספיק לצאת ב3), אני מתחיל לעבוד ב8, כרגע מחזיקים רכב אחד שמשרת את שנינו.

סדר יום: אישתי נוסעת בתחבורה ציבורית לעבודה, כרגע ברכבת הקלה, אני לוקח את הילד עם הרכב למעון ומשם מחנה בחניון הרכבת הקלה וממשיך לעבודה ברכבת, אישתי יוצאת מהעבודה ברכבת אוספת את הרכב ואת הילד מהמעון ואני חוזר מהעבודה ברכבת. כרגע כל התהליך הזה מתנהל בצורה מצויינת כי ההורים גרים על ציר הרכבת הקלה.

בשכירות קיימות שתי אופציות-

1. לשכור דירה על ציר הרכבת הקלה ולהמשיך בנוהל הנוכחי- עלות שכירות בציר זה לדירת 3 חדרים נעה סביב 4000-4500 ש״ח בנוסף באזור ישנה ארנונה די גבוהה שיכולה להסתכם בכ-500 ש״ח חודשית.

2. לשכור דירה באזור שדורש נסיעה של 5-10 דקות מחניון הרכבת הקלה, עלות שכירות כ-3500-3800 בנוסף ארנונה של כ200 ש״ח בחודש.

האופצייה השנייה לעומת הראשונה חוסכת כ700-1000 ש״ח, אך מנגד דורשת רכב נוסף, 300 ש״ח לדלק יספקו את הרכב הנוסף, אך נוסף על כך יש את העלויות של ביטוח, אגרה שנתית ואני עוד לא לוקח בחשבון את עלות הרכב.

בסופו של יום זה נראה על הנייר עלויות זהות, לפחות מחישוב יבש, השאלה איזה אופציה נראית לכם הגיונית וכלכלית יותר.

תודה,

יוסי.

פורסם

מה עם אופציה של מגורים ליד המעון\עבודה של אחד מכם?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אלה האופציות היחידות הייתי בוחר בראשונה - אתה צריך להביא בחשבון עלות רכב וכן ירידת ערך חודשית (או, אם הרכב ישן, לחשב במקומה עלות תיקונים, בכסף וזמן שאתה מאבד). לכן עלות הרכב תהיה יותר גבוהה ממה שאתה מחשב, לפחות 1500-2000 ש"ח בחודש.

כמוכן לחשוב על דברים נוספים - כגון זמינות חניה ליד הבית ועלות חניה באזור העבודה,\חניונים, אם רלוונטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא סגרו את כל קווי האוטובוס, אבל המצב נהיה מורכב יותר.

פעם מי שרצה להגיע מקרית יובל\מנחם לתחנה המרכזית למשל, היה לוקח אוטובוס אחד וזהו. היום הוא לוקח אוטובוס להר הרצל ושם מחליף לרכבת הקלה.

לנושא השרשור, אחזקה של רכב כנראה תהיה גבוהה יותר מ1000 ש"ח בחודש, אבל צריך לעשות חישוב כולל של הכל. האם רמת החיים שלכם תהיה עדיפה באיזור היקר יותר ורכב אחד או שאולי מעבר לאיזור מגורים זול יותר והוספה של רכב נוסף בבית דווקא תשפיע על עוד תחומים בחיי היום יום שלכם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לנה - הייתי מרחיב קצת ומציין "איכות חיים". עוד 500 ש"ח בחודש בבנק לא יקזזו סבל משכנים מציקים, אם כי כאלה יש גם במקומות יותר יוקרתיים. פשט הסבירות שיהיה אפשר להסתדר אתם יותר גבוהה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לנה - הייתי מרחיב קצת ומציין "איכות חיים". עוד 500 ש"ח בחודש בבנק לא יקזזו סבל משכנים מציקים, אם כי כאלה יש גם במקומות יותר יוקרתיים. פשט הסבירות שיהיה אפשר להסתדר אתם יותר גבוהה.

שכנים זה נטו עיניין של מזל וגם גורם משתנה. בפורום הזה אנחנו עדים לסכסוכי שכנים רבים בשכונות חדשות ובשכונות של בתים פרטיים, לעומת זאת אני גרה בביניין ישן בשכונה לא בדיוק נחשבת כש85% מהשכנים גרים בשכירות ועד כה יחסי השכנות בין נייטרלים למצויינים.

השוואה ב"איכות חיים" יכולה להיות גם בין שכונה ישנה, צפופה עם מצוקת חניה (לבלות כל יום לא מעט זמן בלחפש חניה ואחרי זה גם למצוא כל שבוע נשיקה חדשה על האוטו למשל) אבל עדיין "נחשבת" ויקרה, לבין שכונה חדשה יותר, מרווחת ובעלת חניה פרטית, שתהיה אולי קצת יותר מרוחקת ממרכז העיר אבל רכב נוסף בבית יפצה על זה בהתנהלות היום יומית ויחסוך זמן יקר שעד עכשיו הושקע בתמרונים בין הרכב לתחבורה הציבורית.

כמובן שהמצב יכול להיות הפוך לגמרי, הכל תלוי בסדר היום, צרכים והעדפות של המשפחה המסויימת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

טוב יש פה כמה ירושלמים אז אני ירחיב את הנושא ואולי אצליח לחדד את הנקודה.

אישתי עובדת במרכז העיר, אני עובד ליד התחנה המרכזית וכרגע אנחנו גרים ברמת בית הכרם והמעון של הילד בקרית יובל.

את המעון לא ניתן לשנות כי הוא נמצא ליד ביתה של חמתי שאוספת אותו בכל פעם שיש לנו בעיה, וזה דבר די שכיח.

בגלל הרכבת אין כמעט אוטובוסים לפני 6 בבוקר ולכן האופציות הן לגור בבית הכרם ליד ציר הרכבת או לפנות לשכונות זולות יותר ולרכוש רכב נוסף.

אופציה נוספת שעלתה היא לגור בקרית יובל באזור המעון, לחסוך כ600 ש"ח ואז אחד מאיתנו יזדקק לאוטובוס פלוס רכבת.

פורסם

לדעתי האופציה של קריית יובל יכולה להיות טובה וחסכונית.

יש תדירות גבוהה מאוד של אוטובוסים מקריית יובל לרכבת (הר הרצל), ולעשות את זה פעמיים ביום שווה 600 ש"ח בחודש (לפחות מנקודת המבט שלי בתור סטודנט).

נכון שהאוכלוסיה לא להיט בקריית יובל, אבל זה לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו.

בבית הכרם יש המון דירות שנתפסות ע"י סטודנטים מהאונ' העברית, מכללה להנדסה וכו'. לא קל למצוא שם דירה במחיר נורמלי.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
החלטנו לפרוס כנפיים

בשביל לפרוס כנפיים (לפרוסות) צריך סכין, או איטליז.

בשביל לפרוש כנפיים, המשך לקרוא ההמלצות בשרשור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

סיפור הפרישה והפריסה יותר מורכב, כיון שבמובנים מסויימים יש חפיפה בין הצורות. אכן פורסים את הלחם ופורזים כנפיים, אבל את הגדוד אפשר לפרוש וגם לפרוס.

פורסם

גם תשלומים אפשר לפרוס (כמו פרוסות) או לפרוש (כמו מפרש).

אבל כנפיים - פורשים. (רק באטליז פורסים).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...