Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני רוצה לעבור לדירה בבניין ישן

iluxxxa
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

סתם, לא באמת זרקו, אבל הגיע הזמן כבר לעבור מההורים.

אנחנו זוג צעיר לקראת סוף הלימודים מחפשים דיור חדש במחיר זול ככל הניתן.

בהתחלה חשבנו על יחידת דיור, בגלל המחיר הנמוך והשכונות השקטות בהן הן נמצאות בדרך כלל. הבעיה היא שב-90% מהמקרים מדובר במרתפים שהוסבו בדרך לא דרך למגורים, עם כל המשתמע מכך - התקרות נמוכות, אין חלונות, לחצות את החצר של מישהו כל פעם וכו'.

הבעיה הנוספת זה הגודל של היחידה, שלרוב מדובר ב-40 עד 50 מטר (במקרה הטוב), ואני לא לגמרי בטוח שזה מה שאנחנו רוצים.

התחלנו לפזול לכיוון הדירות מחוסר ברירה. התקציב מאפשר לנו להתמקד בשכונות סבירות אך בבתים ישנים מאוד, שחלקם עברו שיפוץ לאורך השנים.

מאז שעלינו לארץ עברנו לא מעט דירות, וכולם היו בבתים חדשים שזה עתה נבנו. הדירה הישנה היחידה שגרנו בה הייתה הדירה הראשונה ששכרנו, אבל גם זה היה לתקופה קצרה מאוד ואני הייתי גם קטן מספיק בשביל לשכוח את רוב הדברים מאז.

לכן פתחתי את השרשרור הזה בשביל ללמוד מבעלי הניסיון!

לפני כיומיים ראינו דירה 3 חדרים (די גדולה) ב-2000 שקל לחודש בשכונה טובה. האיזור מתופח יחסית- נקי, עם דשא עציצים וכו', וחדר המדרגות שעבר שיפוץ ונראה טוב.

הדירה עצמה ממוקמת בקומה השלישית והאחרונה, וגם היא עברה שיפוץ לפני כשנתיים (על פי הבעלים), אך נראה מוזנחת משהו וזקוקה ליד אוהבת בדחיפות. בגלל זה גם כנראה המחיר הנמוך.

העניין הוא שזו הדירה הטובה ביותר שראינו עד כה (מתוך 7...) ולמרות שהיא לא מושלמת, היא לא יוצאת מהראש של שנינו כבר יומיים :roll:

אני צריך ייעוץ והכוונה מבעלי הניסיון לגבי המגורים בבית ישן, עם דגש על קומה אחרונה (משום מה רוב הדירות להשכרה נמצאות בקומה האחרונה).

האם הדירה מתחממת בקיץ (נתקין מזגן במידה ואין)?

עד כמה יש סיכוי שיתפתח עובש על הקירות או חס וחסה יטפטף עליי משהו מהתקרה בימים הגשומים של החורף?

עד כמה קשה לעלות לקומה רביעית עם קניות\אופניים\גופה שצריך להסתיר באופן יומיומי?

האם יש סיכוי לבעיית ג'וקים בבניינים ישנים? אני יודע שזה אולי נשמע טיפשי, אבל זאת החוויה היחידה שעולה לי בזכרוני כשאני נזכר בדירה הראשונה שלנו... וגם ראינו ג'וק מת מתחת למיטה בדירה ספיציפית הזו.

ועכשיו כשאני חושב על זה, גם ממ"ד אין, אז נצטרך לרוץ כל פעם לחדר המדרגות.

מה עוד צריך או כדאי לדעת\לחפש\לשאול\לשים לב?

אשמח לקצת עזרה, תודה מראש! :-P

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק יכול להמליץ שלא למהר לפסול את יחידות הדיור שבמרתפים (דרך אגב יש כאלה שגם לא במרתפים - שבעל הבית סגר חלק מהוילה שלו)

אפשר למצוא יחידות כאלה שאתה לא תהיה חייב לעבור בגינה של בעל הבית.

לזכות היחידות עומד כך שמחיר השכירות כולל בד"כ כבלים, אינטרנט, מים וארנונה.

כמו שציינת, גם המיקום בד"כ יותר טוב, ברוב המקרים מדובר בוילות יחסית חדשות ומטופחות. כך שבאופן כללי הרבה יותר נעים לגור בהן.

אפשר לסכם בכך שמקבלים יותר ומשלמים פחות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאחד שגר בקומה אחרונה במשך כ 35 שנה.

לא זכור לי בעיה מיוחדת של חום, אם הגג מזופת חשוב להקפיד לסייד את הגג כל שנה, לחילופין יש היום איטומים חדשנים שהם כבר לבנים.

כל מספר שנים יש לזפת את הגג מחדש אם לא עלולות להיות בעיות רטיבות.

בדר"כ דמי הוועד שנאספים מיועדים לתפעול שוטף בלבד (ולגננות תמיד יש כסף) ואז פעם בכמה שנים שצריכים לזפת ובאים לאסוף כמה עשרות או מאות שקלים כתלות במספר הדיירים, כולם מתחילים להתבכיין שמה פתאום והגג לא שלהם (אנטנות ודודי שמש על הגג זה בסדר, אז הגג של כולם) ומה פתאום כל שנה צריך לזפות (שכחו שכבר עבר 6 שנים).

יתרון בלתלות כביסה, אתה מטפטף מים לכולם ואף אחד לא לך. אף אחד לא הולך לך עם עקבים על הראש.

זהו בנתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה הולך לשכור דירה, לא לקנות אותה ולגור בה לכל שארית חייך. יהיה כל כך גרוע? תעבור דירה בעוד שנה. יהיה טוב? תיקח מטלית נייר ותרים את הג׳וק המת.

דירה בקומה עליונה מתחממת קצת יותר מדירה בקומת קרקע אבל כבונוס יש בה גם קצת יותר רוח. ובכל מקרה, אני גרתי בקומה אחרונה בבניין ישן בבאר שבע. נכון, היה קצת חם בקיץ. אז מה? עוד דקה עבודה של המזגן והיה פיקס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד אתם זוג צעיר נושא המדרגות לא צריך להטריד אתכם יותר מדי. כאשר תתכוננו להפוך לזוג פלוס זה יהיה עניין שונה לחלוטין.

כן צריך להיות מוטרד ממצב התחזוקה של הדירה, אבל אם האינסטלציה שופצה במלואה בשנים האחרונות אפשר להיות רגוע גם מבחינה זו. למרוח קצד סיד על הקירות זה עניין של יומיים, אפילו בעבודה עצמית.

נושא תחזוקת הגג כבר הוסבר יפה על ידי טרונשו.

ג'וקים ושאר מזיקים יכולים להגיע לכל קומה, אמא שלי הזכירה לא מזמן ארוע שבו היא רצתה להכנס למקלחת (דיר בקומה חמישית, כניסה עם גשר) ומצאה בה עקרב, שכנראה עלה בביוב.

התנהגות דירה מבחיננת חום וקור תלויה לאק רק בקומה, גם במפנה, בחלונות ובבידוד. אם יש מחשבה על התקנת מזגן חשוב לודא מראש שמערכת החשמל מסוגלת לתמוך במתקן צורך זרם זה, וכמובן לקבל את הסכמת בעל הדירה, אולי אפילו לבקש להתיחס להתקנה כאל חלק משכר הדירה.

כמובן שצריך לברר מה פעילות ועד הבית ומה דמי הועד החודשיים. יש ועדים שנוהגים כמו זה שתאר טרונשו, יש אחרים - כמו זה שהיה בדיר הקודמת שלי - שדאגו להחזיק קופה שיכלה להספיק לתיקונים גדולים בלי צורך לבקש תשלום נוסף בכל תקלה או יוזמה לשיפור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קןדם כל תודה לכולם על ההתייחסות, אתם עושים קצת סדר בדברים ומעלים רעיונות חדשים.

אני רק יכול להמליץ שלא למהר לפסול את יחידות הדיור שבמרתפים (דרך אגב יש כאלה שגם לא במרתפים - שבעל הבית סגר חלק מהוילה שלו)

אפשר למצוא יחידות כאלה שאתה לא תהיה חייב לעבור בגינה של בעל הבית.

לזכות היחידות עומד כך שמחיר השכירות כולל בד"כ כבלים, אינטרנט, מים וארנונה.

כמו שציינת, גם המיקום בד"כ יותר טוב, ברוב המקרים מדובר בוילות יחסית חדשות ומטופחות. כך שבאופן כללי הרבה יותר נעים לגור בהן.

אפשר לסכם בכך שמקבלים יותר ומשלמים פחות.

אני מודע שישנם יחידות דיור מושלמות עבורינו, ואפילו ראיתי כמה כאלה בעבר אצל החברים. העניין הוא זה כשאתה מתחיל לחפש, ואין שום דבר מתאים.

לא פסלנו לגמרי יחידת דיור, פשוט מה שיש כרגע ביד2 או שכבר ראינו, או שפסלנו כבר בשלב המודעה\שיחה.

כאחד שגר בקומה אחרונה במשך כ 35 שנה.

לא זכור לי בעיה מיוחדת של חום, אם הגג מזופת חשוב להקפיד לסייד את הגג כל שנה, לחילופין יש היום איטומים חדשנים שהם כבר לבנים.

כל מספר שנים יש לזפת את הגג מחדש אם לא עלולות להיות בעיות רטיבות.

בדר"כ דמי הוועד שנאספים מיועדים לתפעול שוטף בלבד (ולגננות תמיד יש כסף) ואז פעם בכמה שנים שצריכים לזפת ובאים לאסוף כמה עשרות או מאות שקלים כתלות במספר הדיירים, כולם מתחילים להתבכיין שמה פתאום והגג לא שלהם (אנטנות ודודי שמש על הגג זה בסדר, אז הגג של כולם) ומה פתאום כל שנה צריך לזפות (שכחו שכבר עבר 6 שנים).

יתרון בלתלות כביסה, אתה מטפטף מים לכולם ואף אחד לא לך. אף אחד לא הולך לך עם עקבים על הראש.

זהו בנתיים.

אם באמת יתגלו נזילות בחורף, האם אני זה שצריך לרוץ אחרי הועד, או שזה כאב ראש של בעל הדירה?

אתה הולך לשכור דירה, לא לקנות אותה ולגור בה לכל שארית חייך. יהיה כל כך גרוע? תעבור דירה בעוד שנה. יהיה טוב? תיקח מטלית נייר ותרים את הג׳וק המת.

דירה בקומה עליונה מתחממת קצת יותר מדירה בקומת קרקע אבל כבונוס יש בה גם קצת יותר רוח. ובכל מקרה, אני גרתי בקומה אחרונה בבניין ישן בבאר שבע. נכון, היה קצת חם בקיץ. אז מה? עוד דקה עבודה של המזגן והיה פיקס.

המטרה היא למצוא דירה לתקופה ארוכה, התכנון הוא ל-3 שנים לפחות.

למרות שאנחנו מחפשים דירה שתהיה מרוהטת כמה שיותר (מנסים למשל להמנע מקניית מכשירי חשמל שאין לנו - מקרר, מכונת כביסה, תנור), אז לא תהיה באמת בעיה לעבור כל שנה. בכל זאת התכנון הוא להשאר שם למס' שנים, במידה והכל יהיה בסדר.

גם את הרכב הפרטי שלי בכיף הייתי מחליף "כל שנה" על מנת לגוון ולנסות משהו שונה. העניין הוא שבארץ מדובר בהתהליך קצת טראומטי, אז אני נאלץ "לסבול" עם אותו רכב. מאותה הסיבה אני מניח, אני רוצה גם למצוא מקום לגור בו לתקופה ארוכה.

כל עוד אתם זוג צעיר נושא המדרגות לא צריך להטריד אתכם יותר מדי. כאשר תתכוננו להפוך לזוג פלוס זה יהיה עניין שונה לחלוטין.

כן צריך להיות מוטרד ממצב התחזוקה של הדירה, אבל אם האינסטלציה שופצה במלואה בשנים האחרונות אפשר להיות רגוע גם מבחינה זו. למרוח קצד סיד על הקירות זה עניין של יומיים, אפילו בעבודה עצמית.

נושא תחזוקת הגג כבר הוסבר יפה על ידי טרונשו.

ג'וקים ושאר מזיקים יכולים להגיע לכל קומה, אמא שלי הזכירה לא מזמן ארוע שבו היא רצתה להכנס למקלחת (דיר בקומה חמישית, כניסה עם גשר) ומצאה בה עקרב, שכנראה עלה בביוב.

התנהגות דירה מבחיננת חום וקור תלויה לאק רק בקומה, גם במפנה, בחלונות ובבידוד. אם יש מחשבה על התקנת מזגן חשוב לודא מראש שמערכת החשמל מסוגלת לתמוך במתקן צורך זרם זה, וכמובן לקבל את הסכמת בעל הדירה, אולי אפילו לבקש להתיחס להתקנה כאל חלק משכר הדירה.

כמובן שצריך לברר מה פעילות ועד הבית ומה דמי הועד החודשיים. יש ועדים שנוהגים כמו זה שתאר טרונשו, יש אחרים - כמו זה שהיה בדיר הקודמת שלי - שדאגו להחזיק קופה שיכלה להספיק לתיקונים גדולים בלי צורך לבקש תשלום נוסף בכל תקלה או יוזמה לשיפור.

אין תכנון לילדודס בקרוב, צריך להתחתן קודם :-o

לגבי ועד הבית, המחיר הוא באמת גבוה יחסית לבתים אחרים שראינו (100 ש"ח). בהחלט צריך לבדוק את העניין.

לגבי הג'וקים, יש צורך להדביר את הדירה לפני הכניסה? לעשות לבד או אולי להזמין מדביר מקצועי?

העניין הוא שאין אצלינו בבית מישהו אמיץ מספיק שיאסוף כוחות ויצא לדו קרב ברגע האמת נגד המפלצת. אני מצידי בכלל, לקחת כרית ולרדת לישון באוטו רק לא להתמודד אם הג'וק התורן שבה לנשנש קצת מהלחם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין תכנון לילדודס בקרוב, צריך להתחתן קודם :-o

לא צריך, אבל מקובל.

לגבי ועד הבית, המחיר הוא באמת גבוה יחסית לבתים אחרים שראינו (100 ש"ח). בהחלט צריך לבדוק את העניין.

השאלה אינה רק המחיר האבסולוטי אלא התמורה שתקבלו. יש הבדל באיכות החיים בין בית שבו מעבירים סחבה על הרצפה פעם בשבוע וכל סתימת ביוב מובילה לסבב חיזור על הדלתות, לבין בית שבו מבוצעת תחזוקה מונעת ברמה גבוהה. תלוי גם ברמת הציוד של הבניין, אבל אני מבין שמדובר בבניין ישן בלי מתקנים מתוחכמים. בכל ממקרה - בית עם גינה מטופחת וחדר מדרגות נקי יהיה מקום נעים יותר למגורים.

לגבי הג'וקים, יש צורך להדביר את הדירה לפני הכניסה? לעשות לבד או אולי להזמין מדביר מקצועי?

העניין הוא שאין אצלינו בבית מישהו אמיץ מספיק שיאסוף כוחות ויצא לדו קרב ברגע האמת נגד המפלצת. אני מצידי בכלל, לקחת כרית ולרדת לישון באוטו רק לא להתמודד אם הג'וק התורן שבה לנשנש קצת מהלחם...

לא יודע מה לענות לך. באיזה חדר שבו גרתי הופיעו יום אחד כמה מאות, אם לא אלפי, ג'וקונים. התברר כי היתה חסרה שורה של אריחים במקלחת, וכנראה אמא תיקנית הטילה את ביציה בחללים של הבלוקים, והילדוס בקעו והחלו לטייל במקום. רוקנתי לתוך החללים מיכל של פזטוקס (או אולי K-300, זה היה לפני פחות מ-30 שנה) ולמחרת קניתי שקית של גבס ואטמתי את כל החורים.

.....

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם באמת יתגלו נזילות בחורף, האם אני זה שצריך לרוץ אחרי הועד, או שזה כאב ראש של בעל הדירה?

הכאב ראש של בעל הדירה, אבל אתה זה שסובל...

לא יודע אם מאה ש"ח יקר, נכון שראיתי גם 75 ש"ח, אך השאלה היא איך הבניין מתוחזק.

תשובות באדום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כו-לה שכירת דירה. אל תעשה מזה סיפור.

נראה לכם מתאים? אז יאללה.

ועד בית תלוי באיזור בארץ ובאלף ואחת משתנים אחרים.

בירושלים למשל זה בסביבות 400 שח לחודש בגלל ההסקה המרכזית,

סתם לדוגמה.

אם הבניין נראה מטופח באופן כללי,

זה מעיד על כך שלוועד אכפת. ברגע שיש לך ועד שאכפת לו,

יהיה לו אכפת גם בהתמודדות עם תקלות ותיקונים.

קשה לכמת את זה בכסף, אבל זה יתרון עצום.

יש בניינים שללא ועד בית נוטים להפוך לחורבות תוך חודשים ספורים, ההידרדרות מדהימה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי מזגן - אני מציע להחליט מראש מה עושים עם זה ולתאם עם בעל הבית מראש.

האידיאלי יהיה שבעל הבית יתקין מזגן על חשבונו.

הפחות אידיאלי יהיה שאתם תשאו בהוצאה - העלות של פירוק והרכבה בדירה הבאה לא זולות.

ולא, מזגן נייד זה לא פתרון.,זה קשקוש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ולגבי קומה רביעית - זה לא כיף גדול עם הקניות אבל לדעתי יהיה נסבל.

מלהעלות אופניים - תשכח מראש. קנה. אופניים ב 300₪ וקשור בחוץ או בחדר אופניים של הבניין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גרתי בדירה בקומה אחרונה. המזגן התקלקל, חשבתי שאני עובר עינוי ועונשים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גרה בביניין ישן (מאוד), הבית לא משופץ (עם הבלטות הישנות 20*20 מקושקשות) על הריצפה אבל הדירה מתוחזקת בצורה טובה מאוד.

בעל הבית מתקן כל דבר שצריך וממש לא מזניח, מבחינתי זה עדיף על פני דירה "משופצת" שכל השיפוץ שלה מסתכם בזה שהדביקו עוד שכבה של רצפה וצבעו קצת את הקירות והדלתות.

הכניסה לביניין וחדר מדרגות לא משופצים אבל נקיים בסה"כ, אני מתחילה את השנה השלישית בדירה הזאת ועדיין לא צצו לי בעיות של "ביניין ישן" הביוב בסדר ואני לא גרה בקומה האחרונה ככה שאני לא יודעת מה מצב הגג. היו כמה ג'וקים בבית (האחרון היה לפני שנה+ וגם הוא היה מת בזכות החתול) אבל כל עוד הוא על משטח קשיח ויש לי נעל בהישג יד אני לא מתרגשת מהם (אם אני לא לבד בבית אז תמיד אפשר להשתמש בשיטה#2: "מאאאאאמיייייייייי, יש פה ג'וק!" אבל אני מבינה שהאופציה לא אפשרית אצלכם).

אני לא יודעת באיזה איזור אתם מחפשים, אבל בדר"כ הדירות הלא משופצות מוצעות במחירים נמוכים יותר מה"משופצות". מזגן לא הייתי מתקינה לבד כי רוב הסיכויים שהוא ישאר בדירה אחרי שתעזבו ואין סיבה שבעל הנכס לא ישתתף בהוצעה שתעלה לו את הערך.

תשימו לב לרטיבויות\עובש ותדאגו ששורש הבעיה יטופל לפני שאתם נכנסים לדירה (שהסעיף יופיע בחוזה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע אם מאה ש"ח יקר, נכון שראיתי גם 75 ש"ח, אך השאלה היא איך הבניין מתוחזק.

לפי המודעות שאני רואה, אצלינו בעיר בבתים ישנים ושכונות עתיקות מבקשים לועד הבית 50 ש"ח. ראיתי גם 20 ו 30 ש"ח...

כו-לה שכירת דירה. אל תעשה מזה סיפור.

נראה לכם מתאים? אז יאללה.

ועד בית תלוי באיזור בארץ ובאלף ואחת משתנים אחרים.

בירושלים למשל זה בסביבות 400 שח לחודש בגלל ההסקה המרכזית,

סתם לדוגמה.

אם הבניין נראה מטופח באופן כללי,

זה מעיד על כך שלוועד אכפת. ברגע שיש לך ועד שאכפת לו,

יהיה לו אכפת גם בהתמודדות עם תקלות ותיקונים.

קשה לכמת את זה בכסף, אבל זה יתרון עצום.

יש בניינים שללא ועד בית נוטים להפוך לחורבות תוך חודשים ספורים, ההידרדרות מדהימה.

מתכוון לשכור דירה בפעם הראשונה, גם מתרגש וגם לא רוצה לעשות פשלה :-D בגלל זה כל הדאגות.

ולגבי קומה רביעית - זה לא כיף גדול עם הקניות אבל לדעתי יהיה נסבל.

מלהעלות אופניים - תשכח מראש. קנה. אופניים ב 300₪ וקשור בחוץ או בחדר אופניים של הבניין.

יש כבר 2 זוגות אופניים, בקרוב כנראה יצטרף זוג שלישי... אין סיכוי שהם נשארים ללא קשר עין.

גרתי בדירה בקומה אחרונה. המזגן התקלקל, חשבתי שאני עובר עינוי ועונשים.

המזגן חדש, חמסה חמסה.

אני גרה בביניין ישן (מאוד), הבית לא משופץ (עם הבלטות הישנות 20*20 מקושקשות) על הריצפה אבל הדירה מתוחזקת בצורה טובה מאוד.

בעל הבית מתקן כל דבר שצריך וממש לא מזניח, מבחינתי זה עדיף על פני דירה "משופצת" שכל השיפוץ שלה מסתכם בזה שהדביקו עוד שכבה של רצפה וצבעו קצת את הקירות והדלתות.

הכניסה לביניין וחדר מדרגות לא משופצים אבל נקיים בסה"כ, אני מתחילה את השנה השלישית בדירה הזאת ועדיין לא צצו לי בעיות של "ביניין ישן" הביוב בסדר ואני לא גרה בקומה האחרונה ככה שאני לא יודעת מה מצב הגג. היו כמה ג'וקים בבית (האחרון היה לפני שנה+ וגם הוא היה מת בזכות החתול) אבל כל עוד הוא על משטח קשיח ויש לי נעל בהישג יד אני לא מתרגשת מהם (אם אני לא לבד בבית אז תמיד אפשר להשתמש בשיטה#2: "מאאאאאמיייייייייי, יש פה ג'וק!" אבל אני מבינה שהאופציה לא אפשרית אצלכם).

אני לא יודעת באיזה איזור אתם מחפשים, אבל בדר"כ הדירות הלא משופצות מוצעות במחירים נמוכים יותר מה"משופצות". מזגן לא הייתי מתקינה לבד כי רוב הסיכויים שהוא ישאר בדירה אחרי שתעזבו ואין סיבה שבעל הנכס לא ישתתף בהוצעה שתעלה לו את הערך.

תשימו לב לרטיבויות\עובש ותדאגו ששורש הבעיה יטופל לפני שאתם נכנסים לדירה (שהסעיף יופיע בחוזה).

יש חבר מזגניסט, ככה שאם בדירה לא יהיה מזגן אני אתקין את שלי בכל מקרה. ברגע שמתרגלים, אין דרך חזרה...

כמובן שאנסה להגיע להסדר עם בעל הדירה לפני.

שוב, תודה לכולם על ההשתפות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

20 ? 30 ?

המשמעות היא, שהיא אפשר להחזיק גינה אפילו מינימלית, משהו שמכניס טיפה צבע לחיים.

אפילו מנקה שתנקה כמה כמה פעמים בשבוע בקושי אפשר לתקצב ככה.

ברגע שיש משהו שדורש הוצאה מיוחדת: ביוב שנסתם, צנרת, שבר של משהו, צריך לרדוף אחרי הדיירים עבור תשלום מיוחד, עד שהתשלום נאסף חיים עם מה שיש...

אני לא הייתי נכנס לגור בבניין כזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...