Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב אז החיפושים אחר דירה נחמדה לגור בה נמשכים.

אפשר לעשות כאן מן שרשור יומן\פריקת לחץ\חוויות הזויות ברשותכם?

העסקה על הדירה הראשונה שאהבנו (השביעית שראינו) נפלה בגלל אי רצון של בעלת הבית לפנות חפצים ישנים מהדירה (מיטת נוער, מיטה זוגית וטלויזיה שחור-לבן. הכל בערך מאותה התקופה :shock:).

הדייר הקודם איחסן את הדברים על המרפסת, הדיירים הנוכחיים פיזרו את זה בפינות שונות של הבית (ממש מיטות נשענות על הקירות בחדרים, בנוסף למיטות משלהם), ואנחנו סה"כ מחפשים מקום נחמד לגור בו...

אבל בגלל שהדירה כבר נעלמה מהלוחות אז כנראה שהיא מצאה לה דיירים וזה אני שלא בסדר בכל הסיפור הזה :|

ממשיכים הלאה.

שבועיים ימים ועוד 5 דירות לאחר מכן, נסענו ערב אחד חצי מיואשים וחסרי כל תקווה לראות דירה נוספת.

האיזור קצת רחוק יותר ממה שרצינו, המחיר לעומת זאת סביר והיי! זה אפילו לא בקומה האחרונה (4 מתוך 5 לשם שינוי).

אז נכנסנו לראות את הדירה ללא ציפיות של ממש. להפתעתינו התגלתה בפנינו דירה מטופחת שעברה שיפוץ יסודי, גדולה ונעימה ובמקום שקט, בדיוק כמו שרצינו. אפילו המכשירי חשמל שהיו שם קלעו בול למה שאנחנו צריכים. ממש חלום שהתגשם. כמעט.

אז בדקנו את מה שצריך לבדוק, שאלנו את הדיירים את השאלות הבסיסיות ויצאנו נרגשים מהדירה שהינה - סוף סוף מצאנו לנו בית!

זיבי.

שיחה זריזה לבעלים של הדירה כבר הבהירה שקל זה לא יהיה.

לאחר תשאול קצרצר הקול מהצד השני של הקו מודיעה שבלי צ'ק ביטחון על סך 20K שקלים בנוסף לערבים שיחתמו איתנו על החוזה לא נוכל להתקדם לשום מקום.

למחרת התקשרתי אליו שוב להגיד שלא תהיה שום בעיה עם צ'ק ביטחון וערבים, בדיוק כפי שהוא ביקש. אבל הבחור מתעקש על שלו ואומר שזה "ממש בעייתי" שאנחנו זוג סטודנטים, ושאל "איך תשלמו על החשבונות"? :shock:

אז ניסיתי לשכנע אותו בפעם נוספת (שניה) שהמהלך מתוכנן ושאנחנו נסתדר כלכלית יופי טופי. שהוא מקבל צ'קים לשנה קדימה+צ'ק ביטחון+ערבים, מה כבר יכול להשתבש? הוא ענה לי שהוא יגיע הביתה וידבר איתי שוב.

לאחר חצי יום הוא מתקשר אליי ונותן הפעם את אישתו לדבר איתי. ממנה שמעתי בהתחלה בעיקר קולות התפעלות, ועד כמה זה קשה לשכור דירה בימינו ואיפה ניקח בכלל את הכסף ואיך אנחנו מעיזים לחשוב על דירה משלנו כשנינו עוד לומדים. לאחר מכן עברתי תשאול מעמיק (שנועד כנראה לשלול תיאום גרסאות, אני כבר לא יודע) שכלל אינפורמציה מאוד חשובה בעיסקאות מסוג זה "מתי עליתם לארץ? ההורים מדברים עברית? החברה שלך, איפה היא עובדת? כמה זמן? ומה אתה לומד?"... :x כולה פאקין דירה, דיייי שאט אפ ותייק מיי מאני!!!

בשלב הזה עוד זרמתי עם השיחה כי חשבתי שהנה סוף סוף מצאנו את הדירה ואני חייבים לעוף על זה...

כמובן שטעיתי, ובסוף השיחה (סליחה, חקירה) הגברת הנחמדה ביקשה שאשלח לה את תלושי השכר שלנו + התלושים של הערבים שלנו ואז היא אמרה "תשלח לי את הכל ואנחנו נראה כבר איך אנחנו מתקדמים" :shock::shock::shock:

בשלב הזה כבר הבנתי שאין פה עם מי לדבר והמשכתי לחפש דירה אחרת...

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם (נערך)

חבר פעם השכיר יחידת דיור באזור (AZUR) , יחידה שהיתה צמודה לוילה/בית פרטי. מפוארת מאד עם חלונות ולא מרתף,כמו שאתה נרתע. היה שם עם בת זוגתו ומאד נהנו. שווה לך אולי לחפש שם.

עריכה אחרונה על ידי E.L
פורסם (נערך)
להפתעתינו התגלתה בפנינו דירה מטופחת שעברה שיפוץ יסודי, גדולה ונעימה ובמקום שקט, בדיוק כמו שרצינו. אפילו המכשירי חשמל שהיו שם קלעו בול למה שאנחנו צריכים. ממש חלום שהתגשם. כמעט.

אז בדקנו את מה שצריך לבדוק, שאלנו את הדיירים את השאלות הבסיסיות ויצאנו נרגשים מהדירה שהינה - סוף סוף מצאנו לנו בית!

לאחר תשאול קצרצר הקול מהצד השני של הקו מודיעה שבלי צ'ק ביטחון על סך 20K שקלים בנוסף לערבים שיחתמו איתנו על החוזה לא נוכל להתקדם לשום מקום.

למחרת התקשרתי אליו שוב להגיד שלא תהיה שום בעיה עם צ'ק ביטחון וערבים, בדיוק כפי שהוא ביקש. אבל הבחור מתעקש על שלו ואומר שזה "ממש בעייתי" שאנחנו זוג סטודנטים, ושאל "איך תשלמו על החשבונות"? :shock:

אז ניסיתי לשכנע אותו בפעם נוספת (שניה) שהמהלך מתוכנן ושאנחנו נסתדר כלכלית יופי טופי. שהוא מקבל צ'קים לשנה קדימה+צ'ק ביטחון+ערבים, מה כבר יכול להשתבש? הוא ענה לי שהוא יגיע הביתה וידבר איתי שוב.

לאחר חצי יום הוא מתקשר אליי ונותן הפעם את אישתו לדבר איתי. ממנה שמעתי בהתחלה בעיקר קולות התפעלות, ועד כמה זה קשה לשכור דירה בימינו ואיפה ניקח בכלל את הכסף ואיך אנחנו מעיזים לחשוב על דירה משלנו כשנינו עוד לומדים. לאחר מכן עברתי תשאול מעמיק (שנועד כנראה לשלול תיאום גרסאות, אני כבר לא יודע) שכלל אינפורמציה מאוד חשובה בעיסקאות מסוג זה "מתי עליתם לארץ? ההורים מדברים עברית? החברה שלך, איפה היא עובדת? כמה זמן? ומה אתה לומד?"... :x כולה פאקין דירה, דיייי שאט אפ ותייק מיי מאני!!!

בסוף השיחה (סליחה, חקירה) הגברת הנחמדה ביקשה שאשלח לה את תלושי השכר שלנו + התלושים של הערבים שלנו ואז היא אמרה "תשלח לי את הכל ואנחנו נראה כבר איך אנחנו מתקדמים" :shock::shock::shock:

בשלב הזה כבר הבנתי שאין פה עם מי לדבר והמשכתי לחפש דירה אחרת...

אתה מציין בעצמך שהדירה מטופחת ומושקעת ושהיא כוללת מכשירי חשמל לטעמכם. הזכרת גם שברור עם הדיירים הנוכחיים לא העלה 'עיזים'.

אבל אתה מתלונן שתחקרו אותך בנקודות שאינך רואה את השייכות שלהן לנושא השכירות.

כנראה שמעולם לא נתקלת בשוכרים שלא יכלו לשלם שכירות כי החבילה התפרקה או סתם כי מצבם הכלכלי הורע מאד.

סגנון השאלות תלוי באופי של המשכירים אבל מבחינתם היכולת לעמוד בתשלומים קריטית. זה הדבר החשוב ביותר מבחינתם, אם כי גם שמירת הרכוש חשובה.

מבחינת המשכירים גם פגישה אתכם היא טרחה שאין בה טעם אם אינכם יכולים לעמוד בעלות, ולכן גובה ההכנסה כפי שיעלה מתלושי השכר שלכם ושל הערבים הוא תנאי סף.

במקום להתלונן שלח מה שבקשו ונסה להיפגש פנים אל פנים. בשיחה חזיתית תוכל להתרשם הרבה יותר.

שיהיה בהצלחה, יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...