Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם.

אנסה לקצר ולסכם את זה בכמה שפחות מילים,ברשותי מזדה 323 מנוע 2000 שנה 2003.

יש לי תמיד בעיות עם החום של המנוע.

לפני כשלושה חודשים הייתי במוסך שאמר שכנראה יש נזילות בצנרת אבל לא משהו ששווה להשקיע ולהחליף אלא יותר להקפיד על מים כל הזמן.

לפני כחודש-הלך המנוע כתוצאה מהתחממות.

אחרי שהחלפתי מנוע-אני כמעט לפני כל נסיעה שאורכת מעל חצי שעה בודק את המים והשמן.

תמיד שאני פותח את המיכל פלסטיק (נראה לי מיכל עיבוי?) אין מים במיכל בכלל,ואני ממלא עד המקסימום.

שאני פותח את המכסה בצבע כסף של הצינור של הרדיאטור- בדר״כ אני רואה שיש אפשרות למלא עוד מים וממלא בערך 750 מ״ל.

חשוב לציין-אני ממלא מים רגילים.

מה ששמתי לב- גם האיזור של המיכל עיבוי ובגם בצינור הרדיאטור יש מין צבע חום כמו של אדמה\חלודה.

שאלותיי הן:

1. האם זה נורמלי שאני צריך למלא כל פעם כמות כזו של מים?ואם לא מה עליי לעשות?

2. האם להחליף במיידית לנוזל קירור אחר ולא מים רגילים?

תודה רבה לכולם!

פורסם

למאזדה יש מים יעודיים , מים רגילים גורמים לחלודה והצבע שאתה מתאר נובע מכך.

יש לך נזילה זה ידוע תתחיל מנוהל גילוי נזילות הצב קרטון מתחת למנוע האוט לררות מאיפה נוזל:

1.נזילה מהצד שליד רצועת התזמון אומרת שזה משאבת מים

2.נזילה מקדימה יותר לפגוש אומרת שזה אחד מהצינורות שמחברים בין רדיאטור למנוע או לגיר במידה ומדובר באוטומט.

3.נזילה שאינה נראת לפעמים מקורה ברדיאטור החימום זאת אומרת רטיבות בתוך האוטו, האם חימום פועל?

4.יכול להיות שרדיאטור סתום לכן צריך לנקות ולשים נוזל קירור של מאזדה.

5.החלף את הפקק הכסוף לאחד אחר ותראה אם יש שינוי

פורסם

אתה צריך לבצע ניקוי יסודי למערכת הקירור ולאתר הנזילות ממערכת הקירור. אין לשים מי ברז רגילים במיכל העיבוי אלה רק נוזל קירור יעודי. שי.

פורסם
אתה צריך לבצע ניקוי יסודי למערכת הקירור ולאתר הנזילות ממערכת הקירור. אין לשים מי ברז רגילים במיכל העיבוי אלה רק נוזל קירור יעודי. שי.

תודה,כמו שרשמתי הייתי אצל מוסכניק והוא אמר שזה לא נזילה ממקור אחד אלא בגלל שהמערכת ישנה והצנרת ישנה ייתכן שזה מכמה מקומות וזה יהיה רק להחליף את הכל ולא שווה לעשות את זה.

יש לי הרגשה שהוא קצת חיפף למרות שהוא מהמשפחה.

דבר שני- רשמת לשים נוזל קירור יעודי במיכל עיבוי, גם בצינור של הרדיאטור עצמו אני מניח נכון?

פורסם

תודה רבה!

אחרי שאני ממלא מים שהאוטו במצב עמידה ולא מונע נשארתי כמה שניות להסתכל אבל אין נזילה.

זה נראה כאילו במהלך נסיעה המים מתאדים או משהו כזה

פורסם
תודה,כמו שרשמתי הייתי אצל מוסכניק והוא אמר שזה לא נזילה ממקור אחד אלא בגלל שהמערכת ישנה והצנרת ישנה ייתכן שזה מכמה מקומות וזה יהיה רק להחליף את הכל ולא שווה לעשות את זה.

יש לי הרגשה שהוא קצת חיפף למרות שהוא מהמשפחה.

דבר שני- רשמת לשים נוזל קירור יעודי במיכל עיבוי, גם בצינור של הרדיאטור עצמו אני מניח נכון?

אני מבין שלהחליף מנוע היה יותר שווה מלהחליף כמה צינורות? במקומך הייתי מחליף מוסכניק באופן מיידי.

לגבי מים רגילים מהברז - אם כבר אתה שם אותם ברכב שלך, אז רק במקום נוזל שמשות למרות שגם שם זה לא הכי מומלץ או בתוך בקבוק בבגאז'.

פורסם

פעם אחת כבר החליפו לך מנוע וחבל שלא למדת את הלקח.

יש צורך לבצע טיפול כללי,מקיף ויסודי למערכת הקירור כולל בדיקת המערכת בלחץ,תיקון הדליפות ומילוי נוזל קירור איכותי.

אי טיפול כזה,יקרב גם את המנוע הנוכחי לקיצו ( אם עדיין לא ניזוק) ואז במקום נזק של כמה מאות שקלים עד מקסימום אלפייה שהיית צריך להשקיע במע' הקירור אתה תשקיע שוב אלפי שקלים במנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...