Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגירה לחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני אני חושב שאתה חייב כפתור "תרומות", מידע מסווג מסוג זה נדיר למצוא בימינו.

ישראלר, רוני צודק אך רק אוסיף שאם אין לך פייסבוק, זה הזמן לפתוח.

חפש קבוצות של ישראלים שמהגרים או היגרו ותתחיל לקרוא, טונות של מידע.

הא ועוד דבר, המידע הכי אמין נמצא באתר ההגירה הקנדי, אני מקווה שהאנגלית שלך טובה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני אחדד את השאלה, עברתי על הרבה מאוד אתרים,מדריכים וכו' חסר לי הצד של הדוגמאות. סיפורים וחווית של אנשים. הכי קל לעקוץ ולכתוב בציניות.

עריכה אחרונה על ידי IsraelR

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

הכתבה הזו לא ממש מוצלחת, מהסיבות שתארו כאן.

לגבי רולניק- אני מסכים עם מה שהוא אומר בגדול, אבל הוא לא באמת מתכוון או מחפש לעזוב, כנראה.

בכל מקרה, אני חייב להגיד שבסביבת החברים והמכרים שלי הדיון על ירידה מישראל הפך לסטנדרט בשנתיים האחרונות, ורובם ככולם ממש לא חולקים את הדעות הפוליטיות שלי. כנראה שיש גבול גם אצל הפטריוטים הכי גדולים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא חושב שיותר אנשים חושבים להגר היום, מאשר לפני, נניח, 10-15 שנים.

פשוט, היום מדברים על זה יותר בפתיחות. ואני לא חושב שזה רע.

להיפך.

אני גם לא חושב שיש יותר שחיתות היום, לעומת לפני 10-15 שנה.

להיפך. יודע מה- דווקא כשמנקים את האורווה, אז עולה הסירחון ביתר שאת.

ולגבי יוקר המחייה הבלתי נסבל, רמת החינוך הירודה, ושלטונו של ה"מועדון" האוליגרכי:

לפני קצת יותר משנתיים, היה יום חופש כזה, שקראו לו משום מה "בחירות".

אם באותו יום כל אותם יללנים היו בוחרים במישהו שמייצג את האג'נדה שלהם, במקום במפלגת טרנד חד-פעמית, במקרה הטוב, או במקום ללכת לים במקרה הרע, אז לא היה לך שר אוצר שלא מבין מהחיים שלו בכלכלה (אבל מתעקש לפעול בניגוד לדעתם של אלו שמבינים), לא היה לך שר חינוך, שהקשר בינו לבין חינוך הוא מקרי בהחלט, ואולי, רק אולי, היה סיכוי גם לראש ממשלה שהשרדות המדינה מעניינת אותו יותר מהשרדותו הפרטית בכסאו הרך.

תראה את המתנחלים. איזה יופי עובדת להם השיטה של לבחור מישהו שמייצג את העניין שלהם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
מהמעט שאני יודע (מצב כמעט זהה) זה מקנה לך זכאות להגיש בקשה, זה עולה לא מעט כסף, נמשך איזה 3 שנים וצריך ללמוד רומנית, עדיין מעוניין?

מנסיון אישי:

לוקח כשנתיים, עולה כ-10K ש"ח , וצריך ללמוד משפט אחד ברומנית.

פורסם
אני אחדד את השאלה, עברתי על הרבה מאוד אתרים,מדריכים וכו' חסר לי הצד של הדוגמאות. סיפורים וחווית של אנשים. הכי קל לעקוץ ולכתוב בציניות.

אבל שם גם יש את כל הדוגמאות, בעיקר בפייסבוק.

אנחנו, לצורך העניין, מנסים הגירה דרך לימודים.

ישנן כמה יתרונות אך החסרונות הן שזה חקר מאוד ואף אחד לא מתחייב שתקבל תושבות (למרות שכל מי שעשה קיבל וצריך ממש להתאמץ כדי לא לקבל), בשביל יותר פרטים רשום "קמפוס לימודים" בגוגל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מצטער אבל שוב אתה עושה את זה - איזו דוגמאות אתה מחפש? ולמה אתה חושב שתמצא אותן כאן, בפורום מכוניות, ולא באיזה פורום ייעודי למהגרים לקנדה (למשל זה של תפוז)?

כי מה שאתה עושה פה, בינתיים, זה משהו בסגנון הזה:

אפשר בבקשה עצות למעבר לקנדה?

חפש באינטרנט

אפשר עזרה בחיפוש באינטרנט?

מצטערים, את זה תצטרך ללמוד לבד.

אפשר עזרה באיך לומדים לבד?

...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

natco, מסכים איתך לחלוטין. אני, בכל קרה, כן גררתי את עצמי באותו יום החופש, במיוחד כדי שיהיה קול אחד פחות לאותם שני השרים שהזכרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
רק לי מציק שמוחות גדולים בורחים מהארץ?

נלחמנו כ"כ הרבה שנים על המדינה שלנו (ואנחנו עדיין נלחמים) יש לנו מדינה עם אופי! ואתה רוצה לברוח מהדלת האחורית? עצוב...

גם לי!

מקסים, 26, הייטקיסט, בוגר מדעי המחשב, עולה מברית המוצעות, 6 שנות שירות + מילואים ולא עוזב את הארץ! (בסתירה למר קמרו)

אחרי שראיתי את סדרת הכתבות של צבי יחזקאלי (אללה האסלאם), שיחות עם חוזרים/עולים אני פה ואני נשאר

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

יש כמה משרדים של עו"ד שמתמחים בהגירה לקנדה. מדי פעם הם מקיימים ערב פתוח וכדאי להגיע ולשמוע. היתרון של שימוש במשרד זה קיצור זמן שנובע מטעויות במילוי הטפסים וליווי מלא בכל התהליך. אם אתה רציני, זה שווה את ההשקעה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
מצטער אבל שוב אתה עושה את זה - איזו דוגמאות אתה מחפש? ולמה אתה חושב שתמצא אותן כאן, בפורום מכוניות, ולא באיזה פורום ייעודי למהגרים לקנדה (למשל זה של תפוז)?

כי מה שאתה עושה פה, בינתיים, זה משהו בסגנון הזה:

אפשר בבקשה עצות למעבר לקנדה?

חפש באינטרנט

אפשר עזרה בחיפוש באינטרנט?

מצטערים, את זה תצטרך ללמוד לבד.

אפשר עזרה באיך לומדים לבד?

...

ושוב אני חוזר ומדגיש, קראתי הרבה מאוד על הגירה וסיפורי "דרך" של אנשים אני אשמח לשמוע מבין אלה שקוראים את השרשור הנ"ל על חווית וטיפים.

הכוונה היא לאנשים שעשו הגירה ומספרים את הדרך מההתלבטות ועד המעבר, אולי מבין קוראי השרשור הנ"ל יש כאלה שרוצים לחלוק זאת.

מספיק ברור רוני או ששוב תהיה תגובה עוקצנית וצינית?

ולשאר החבר'ה שענו ,תודה אני אשמח לעוד תגובות

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

כבוד רב לי לעליה המבורכת מרוסיה,חברים רבים לי מקרבם,

אבל ,זה שמישהו או חלק קטן מסויים השמיץ עדה או קרא קריאות

גנאי לא אומר שצריך לשבור את הכלים,לכל עדה ועדה היו ויהיו כינויי

גנאי שנאמרים ויאמרו לא רק לרוסים.

עובדה שהמון הצליחו פה מאד.

אני הייתי תקופה ארוכה בטוקיו,יפן העיר העשירה והמודרנית בעולם לדעתי,

עם קריירה,משכורת מעולה,

עם דירה,חברים בלי סוף,משפחה מאמצת שחתמו עלי ספונסר, וגם חברה

מקומית שבאה ממשפחה (מאד עשירה) אוהדת ישראל,

אני מרשה לעצמי לציין ששם ניקלטתי והשתלבתי הרבה יותר טוב מכאן,

ובתוך כל זה,רגע לפני שכבר הייתי מקים משפחה שם נטשתי הכל ובאתי לפה,

קשה לי פה ואפילו מאד (אני נשוי+2) אבל,אני לא מצטער לרגע על החלטתי הזו,

אני אוהב את המדינה, תחפש ותינבור,בסוף תראה שתחזור/תחזרו לכאן.

פורסם (נערך)
אחרי שראיתי את סדרת הכתבות של צבי יחזקאלי (אללה האסלאם), שיחות עם חוזרים/עולים אני פה ואני נשאר.

זכותך להישאר או לעזוב, אבל למי ששוקל הגירה ומעוניין לגבש חוות דעת מקיפה ומושכלת הייתי ממליץ להימנע מסרטי הפרופגנדה של צבי יחזקאלי. כדאי גם לדבר עם אנשים שהיגרו ונשארו 10-20 שנה, לא רק עם אלו שחזרו או אלו שהיגרו לאחרונה ונמצאים עדיין בתקופת "ירח הדבש".

מעל הכל, לא צריך להתיימר ולחשוב שבגיל 25-30 אנחנו כבר יודעים להחליט על שארית חיינו. רוצים לנסות את עצמנו תקופה בחו"ל - אחלה, מעדיפים להישאר בארץ - גם אחלה, רוצים לגור בחמש מדינות במשך עשר שנים - נהדר... כל אחד והמירוץ שלו אחרי האושר, לא צריך להיות כל כך דרמטי וסנטימנטלי בדברים האלה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

ממה שאני רואה מסביבי - הדרך העיקרית לעזוב את הארץ מתחלקת ל2:

לאירופאים - דרכון אירופאי כלשהו ופשוט מחפשים עבודה, שוכרים דירה ועוברים , בלי לבלבל את השכל - גרמניה יעד מאוד פופולארי , הולנד מחפשים בקביעות מהנדסי מחשב , בלונדון קצת יותר קשה אבל אפשר גם.

לארה״ב / קנדה - רוב מי שאני מכיר עבר או על מקצוע נדרש , או התמיין לעבודה עם ויזת H1B , והמיעוט עבדו בחברה עם סניף בארה״ב מעל שנה - מה שמאפשר לחברה להעביר אותך על ויזות L לסוגיהן.

מעט אנשים (עם הרבה אמצעים) שאני מכיר גם עברו על ויזת סטודנט וצלחו בעור שינייהם (או שלא) את התואר - ומשם הסתדרו בכל מני קומבינות על גרין קארד.

אין פתרונות קסם. עבודה עם דרישה גבוהה זה בערך הדרך הבטוחה היחידה (בתוכנית רב שנתית וכיוון נכון).

הכתבה שהועלתה דווקא מאוד רלוונטית. אולי הם חיו ״מעל הפופיק״ לארץ , אבל יחסית לתנאי המחייה שלהם בחו״ל - לא ממש.

מבאסת ממש - ולדעתי משקפת בהחלט את המצב שהתרגלנו אליו כיום יום.

ליביו (גם מכוון את פעמיי...)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אחרי שראיתי את סדרת הכתבות של צבי יחזקאלי (אללה האסלאם), שיחות עם חוזרים/עולים אני פה ואני נשאר

יש המון ישראלים שאם יהגרו לחו"ל לא יסבלו מאנטישמיות כלל.

רק אלו שרוצים לשמור על מסורת יהודית יסבלו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...