Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגירה לחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק לי מציק שמוחות גדולים בורחים מהארץ?

נלחמנו כ"כ הרבה שנים על המדינה שלנו (ואנחנו עדיין נלחמים) יש לנו מדינה עם אופי! ואתה רוצה לברוח מהדלת האחורית? עצוב...

אתה חושב שלי זה לא עצוב? תאמין לי שהייתי שמח להשאר כאן, אבל אמת? לא רואה עתיד, לא לעצמי, ולא לילדים שלי.

אני מרגיש רע במדינה עוד מגיל צעיר מאוד (מדבר איתך על סביבות 12), כל פעם אומרים לי יהיה בסדר, אבל דבר לא משתפר,

רק נהיה גרוע יותר. המדינה הזאת רקובה לגמרי ונמאס לי להיות קורבן לדבר הזה.

נשבר הז' לחיות ולהתעורר לאזעקות, נמאס לי לשמוע על חיילים (ילדים!!!) בגילי שנהרגים במלחמה, נמאס לי מהמנטליות המעפנה של הישראלי המצוי, רבאק, רק רוצה לחיות בשקט... מה ביקשתי

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק לי מציק שמוחות גדולים בורחים מהארץ?

נלחמנו כ"כ הרבה שנים על המדינה שלנו (ואנחנו עדיין נלחמים) יש לנו מדינה עם אופי! ואתה רוצה לברוח מהדלת האחורית? עצוב...

עובדה נוספת שאתה יכול לשים לב אליה, זה לרוב רוסים... לא יודע למה אבל להרבה מעולי רוסיה יש אפס שייכות למדינה.

אצלם זה נטו אנוכיות כי הם כנראה גם לא מרגישים פה בבית אז איפה שלא תזרוק אותם העיקר שהחיים החומרניים יהיו טובים אצלם טובת מדינת היהודים, שייכות, פטריוטיות או אהבת המולדת זה משהו זר לחלוטין...

לא יודע למה זה מפריע לי, אולי כי צריך להסתכל בטלויזיה ולהבין כמה אנטישמיות יש בעולם כדי להבין שמדינה שלנו כיהודים זה רק לא רק חומרניות מצד שני הם לא היו ממש יהודים ברוסיה ולא ממש מרגישים יהודים גם בארץ בעיקר הדור השני לעולים, דור שלישי כבר מרגישים שייכות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
עובדה נוספת שאתה יכול לשים לב אליה, זה לרוב רוסים... לא יודע למה אבל להרבה מעולי רוסיה יש אפס שייכות למדינה.

אצלם זה נטו אנוכיות כי הם כנראה גם לא מרגישים פה בבית אז איפה שלא תזרוק אותם העיקר שהחיים החומרניים יהיו טובים אצלם טובת מדינת היהודים, שייכות, פטריוטיות או אהבת המולדת זה משהו זר לחלוטין...

לא יודע למה זה מפריע לי, אולי כי צריך להסתכל בטלויזיה ולהבין כמה אנטישמיות יש בעולם כדי להבין שמדינה שלנו כיהודים זה רק לא רק חומרניות מצד שני הם לא היו ממש יהודים ברוסיה ולא ממש מרגישים יהודים גם בארץ בעיקר הדור השני לעולים, דור שלישי כבר מרגישים שייכות.

מה קשור כאן רוסים או לא רוסים? תחושת השייכות ממש לא מעניינת אותי פשוט כי אין כאן שייכות. יש אשליה של שייכות.

מה אכפת לי מהשייכות אם אני לא רואה את עצמי סוגר חודש, או קונה דירה ב-10 שנים הקרובות, או פותח את הטלוויזיה כדי לשמוע משהו חוץ מפוליטיקה ושחיתות? זו מדינה שאוכלת את יושביה, והמצב רק מחמיר עם השנים. אני רואה את ההורים שלי וכואב הלב לראות איך העתיד שלי הולך להראות. נשבר לראות כל הזמן כתבות על יוקר המחיה, מחירי הדיור, האוכל, חשמל, מים ודלק. עזוב נשבר לראות כתבות על זה, נשבר להרגיש את היוקר הזה.

אנטישמיות אתה אומר? ישראל ממש מדינה שמקבלת את כולם, כולם כאן שווים! נו באמת... אז לא יעשו לי כלום כי אני יהודי, ימצאו משהו אחר. וד"א, אני מניח שאתה חושב גם שאני איזה שמאלני מושבע או משהו כזה, אבל ההפך הוא הנכון, אני ימני קיצוני בדעותי, רק חבל לי שהמדינה דורכת כאן על הדור הצעיר ולא מאפשרת לו להתפתח.

פורסם

אל תחשוב שבארצות אחרות יותר טוב.

אולי אם יתמזל מזלך תוכל לעבוד בעבודה מכובדת (לכל משרה מאות קורות חיים) ואולי להרוויח טוב ..אבל חיים רייקנים..

אם תתעלף ברחוב אפחד לא יגע בך,תראה לי מדינה כמו ישראל שכל המדינה מגובשת במלחמות ,קונה מצרכים לחיילים,מלא מתנדבים מכל הארץ ומה לא..

המצב בארץ רחוק מלהיות מושלם אבל זה מה שעושה אותה לכ"כ מיוחדת!

פורסם (נערך)

ליצן, הרוסי הזה תרם למדינה (ועדיין תורם) יותר מרוב האוכלוסיה ה"שייכת" ובילה 26 שנים מחייו הפטריוטים בדעה שחייבים להלחם על המקום הזה ולגרום לשינוי.

מזל שבשנתיים האחרונות הוא הבין שהוא אוכל לוקשים כל החיים ועכשיו אין דבר שהוא רוצה יותר מלעוף מפה.

אם כבר החלטנו להכליל בקטע גזעני אז אני חושב שהסיבה ש*הרוסים מהגרים מפה זה כי הם העדה הכי חכמה ובעלי הפין הגדול ביותר מכל העדות, כל כך גדול שהמדינה הקטנה הזאת פשוט לא יכולה להכיל אותם.

*רוסים לא באמת מהגרים מפה יותר מעדות אחרות, או שאדון קמרו עובד בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ולא מספר לנו.

תראה לי מדינה כמו ישראל שכל המדינה מגובשת במלחמות ,קונה מצרכים לחיילים,מלא מתנדבים מכל הארץ ומה לא.

הממ, בערך כל מדינה מערבית שנלחמת באיזו שהיא מלחמה?

ואל תשכח חביבי שאנחנו המדינה היחידה שהיא כל כך מיוחד, כל כך פאקניג מיוחדת שאנחנו מגייסים ילדים בני 18 בגיוס חובה ודוחפים להם נשק בידיים.

אז איך לא תרוץ לקנות תחתונים ובמבה כשאתה יודע שמי שיקבל את זה בכלל אמור היה להתחיל את חייו האקדמאים עכשיו ולא לשבת בג'בלאות?

עריכה אחרונה על ידי ExoduS

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

איך אני שונא את ההכללות האלו. זה לא קשור לשום עדה, זה קשור להתפכחות.

גם לי מכרו מגיל צעיר את הלוקש הידוע ש"אין כמו בארץ" ו"אין לנו מדינה אחרת" וכל מיני וריאציות שונות לאותו רעיון.

גם אני התגייסתי חדור מוטיבציה לקרבי.

גם אני חלמתי על להקים פה בית.

וגם אני התפכחתי. ותראה איזה קטע, אני בכלל לא רוסי! (החנון שבי צועק מ.ש.ל)

אם הייתה לי אופציה הייתי עוזב בשמחה, אך בתור בן לעדות המזרח אין לי גישה לדרכון אירופאי.

המדינה קמה עם חזון ראוי להערצה. ואכן דגלה בו ונבנתה לפיו במשך שנים ארוכות.

משהו השתבש בצורה נוראית בדרך

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

סיכמנו כבר בשרשורים אחרים שבשביל להקים פה בית צריך הורים אמידים מאד/ אקזיט בהייטק/ זכייה בלוטו. לבד בעבודה קשה, יזע וחיסכון (כמו הורינו) אין יותר מדי סיכוי לבית. מקסימום דירה בשכונה דפוקה עם משכנתא עד הפנסיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סתם שאלה, אם מישהו יודע אני אשמח לקבל תשובה, לא בא לי לשלם לעורך דין ולבזבז זמן סתם.

סבתא שלי, עלתה למולדובה מרומניה, וממולדובה לישראל. במצב כזה יש אפשרות להוציא לה אזרחות ברומניה ואז גם לי?

או שזה קשר "רחוק מדי" בשביל לקבל אזרחות שם?

מהמעט שאני יודע (מצב כמעט זהה) זה מקנה לך זכאות להגיש בקשה, זה עולה לא מעט כסף, נמשך איזה 3 שנים וצריך ללמוד רומנית, עדיין מעוניין?

פורסם
הממ, בערך כל מדינה מערבית שנלחמת באיזו שהיא מלחמה?

ואל תשכח חביבי שאנחנו המדינה היחידה שהיא כל כך מיוחד, כל כך פאקניג מיוחדת שאנחנו מגייסים ילדים בני 18 בגיוס חובה ודוחפים להם נשק בידיים.

אז איך לא תרוץ לקנות תחתונים ובמבה כשאתה יודע שמי שיקבל את זה בכלל אמור היה להתחיל את חייו האקדמאים עכשיו ולא לשבת בג'בלאות?

נו ומה אפשר לעשות?! זה לא מתוך בחירה! זאת המציאות שאנו חיים בה!

אז התחלנו את חיינו האקדמים בגיל 22-23 אחרי טיול. אז מה?

אז המחייה פה יקרה ורק יורקים על מעמד הביניים. אז כמעט בלתי אפשרי להקים פה בית בצורה נורמלית (אפשרי, אבל צריך לקרוע את התחת).

אז קמים והולכים? אומרים "סעמק, חרא פה, ביי!"

כל אחד שיעשה מה שטוב לו ומה שהוא חושב לנכון, אבל לדעתי זה הפתרון הכי קל שיש - לברוח במקום להתמודד.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

כשבמדינה שבה נולדת וגדלת אומרים שאתה יהודון מסריח ומונעים ממך השכלה ותעסוקה, אתה קם לוקח את הדברים שלך והולך לאן שמקבלים יהודונים,

אלא מה, אז אתה עומד בתור בירקניה ומסבירים לך שאתה רוסי מסריח,

ורק אז אם עוד נשאר בך כוח אתה קם ואומר שכולם יכולים להתמקם על הפין הגדול במיוחד שלך (כמו שציין exodus) והולך לגור במדינה שנותנת לך להתקיים בכבוד ולא מספרים לך בירקניה שאתה מסריח, פשוט יוצאים לך מהוריד ונותנים לך לנשום.

אלו היום 10 שניות על "הניתוק של העליה הרוסית מהארץ והקלות שבה הם מהגרים מפה, עאלק".

פורסם

במצב כזה לא ממש. רומניה זה בכלל לא הכיוון אבל אם ההליך היה פשוט היה לי כרטיס כניסה לאיחוד...

גרמניה יותר גמישים מבחינת מהגרים, נבדוק את הנושא.

למה חשוב לך לעבור את התהליך אם הוא כל כך קשה?

פורסם

בנקודות הזמן הנוכחית אין צורך בידיעת השפה לצורך קבלת דרכון. התהליך אורך בין שנה וחודשיים עד שנתיים. לא זול? עניין של השקפה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

לכל אלו אשר מקטרים על החיים בארץ - קראתי את השרשור הזה ואני חייב לשים דברים קצת בפרופורציה. אני לא מכיר הרבה מדינות שעברו את כברת הדרך שמדינת ישראל עברה ב-64 שנים, למרות המצב הגיאופוליטי שלה והיותה מעורבת במלחמות ו/או עימותים לאורך כל חייה. אני לא בא לטעון שהכל מושלם, אבל כן מציע להסתכל על התמונה בפריזמה רחבה ומגובה רב.

המדינה היא מהמתקדמות בעולם בהרבה מאד תחומים וההשוואה מול מדינות אחרות, הרבה יוצר וותיקות ועם מצב גיאופוליטי הרבה יותר טוב רק מדגישה את ההישגים.

אני ממש לא מסכים שהמצב נהייה יותר רע כמו שחלק מהמשתתפים טוענים, עובדתית זה פשוט לא נכון.

אני בהחלט מבין את הקשיים (אני מעמד ביניים קלאסי), וחושב שיש המון מה לשפר, אך כאחד שמסתובב בעולם המערבי (אירופה וארה״ב) לא מעט, אני לא חושב שיש לנו במה להתבייש (להיפך).

אני גם חושב שככל שיהיו פה יותר אנשים איכותיים, כך ייטב בעתיד.

אחרי שהוצאתי את מה שהיה לי, אתם יכולים לחזור לענייניכם

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המדינה אכן עשתה התקדמות אדירה במהלך 64 שנותיה, אבל איך העובדה הזאת מתבטאת בתועלת לאזרח?

המשפט האחרון שלך נכון מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...