Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום בסופר לנסר ישנה ונוסעת יפה

טיימינג לא הויחלף מזמן והגיע הזמן לבצע זאת

אמרו לי שכדאי להחליף גם משאבת מים בשל פתיחת הטיימינג

המשאבה היא מקורית ופועלת היטב, האם זה אכן נחוץ?

באם מחליפים משאבה, האם כדאי להחיף גם טרמוסטט (הוא תקין)?

או שניתן יהיה להחליפו בעת הצורך ללא צורך לפתוח טיימינג שוב.

שאלה דומה לגבי נחיצות החלפת המותחן וושני מחזירי שמן?

האם כבר באותו הגיון של פתיחת טיימינג יש לטפל בדברים נוספים?

תודה

פורסם (נערך)

מקובל להחליף משאבת מים במהלך החלפת רצועת טיימינג כדי לחסוך עלות פירוק בעתיד. בזמן החלפת הרצועה יש להחליף את המותחן. מחזירי שמן מחליפים אם יש סימני דליפה. לטרמוסטט אין קשר לעניין ואפשר להחליפו בנפרד אם נדרש.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

משאבה יפנית איכותית עולה 220 שווה את התוספת, 100שקל ל 8 ליטר נוזל קירור טוב של פרסטון , רצועה של GATES ומותחן יפני כ 240 שקל מחזירי שמן כ 30 לזוג . ועבודה במוסך כ 450 . זה סדר גודל עלות הטיפול הנ"ל.

פורסם
משאבה יפנית איכותית עולה 220 שווה את התוספת, 100שקל ל 8 ליטר נוזל קירור טוב של פרסטון , רצועה של GATES ומותחן יפני כ 240 שקל מחזירי שמן כ 30 לזוג . ועבודה במוסך כ 450 . זה סדר גודל עלות הטיפול הנ"ל.

באמת נכנסים שם 8 ליטר נוזל קירור? לפי מה שאני זוכר מהחלפות נוזל בעבר הספיק רק מיכל פרסטון 1 של כ 4 ליטר. הכין נכנסים עוד 4 ?

לגבי עלות הטיפול עם חלפים אלה, היכן? הציעו לי מחיר גבוה יותר, אז אם תוכל בבקשה להמליץ לי על מוסך מקצועי לכך באיזור המרכז (לא ירושלים)

תודה

פורסם (נערך)

אם תרוקן הכל לגמרי דרך צינור תחתון אז תצתרך ואם כבר אתה מפרק אז תחליף לנוזל טרי , לפי אוטודאטה זה בכלל 10 ליטר אבל נראה לי מוגזם.

לגבי חלקים אני רכשתי הכל לבד כי המוסכים סתם גובים מחירים מופרזים על חלקים ואז עוד דוחפים חלפים ירודים .

המחיר זה במוסך שאני מטפל בירושלים . הם מסכימים שאני אביא את כל החלקים לבד כי הם יודעים שאני אוהב הכל מקורי או באיכות זהה למקורי . סתם לדוגמא בטיפול הקודם קניתי שמן וולף דרך המוסך וגבו ממני 140 שקל למיכל בטיפול האחרון קניתי מחנות חלפים ושילמתי 90 שקל (אחרי 10 שקל הנחה).

לגבי עבודה אין שום דבר מוגזם טיימינג אמור לקחת כ שעתיים כלומר לפי 220 שקל שעת עבודה זה יוצא כ 440 שקל ונתון למיקוח קל.

מה שכן בטיימינג בהחלט חשוב שהמוסך יהיה טוב .

לגבי מוסך תתייעץ פה בפורום אבל פשוט שתדע שזה סדר גודל העלויות .

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

ותבדוק מה זה כולל ה 1000 שקל אני מתערב שרק העבודה והרצועה ואולי מותחן למרות שהם בהתחלה אומרים נבדוק ואז אם צריך נחליף וכך כאשר הרכב כבר מפורק ואתה תקוע אצלם מתחילים להתווסף כל מיני תוספות שמנות.

לא מחזירי שמן לא משאבת מים לא מים .

יש לי כריזמה על החלפת שמן גיר היבואן דרש כמעט 1000 שקל . אז אין שום סיכוי שטיימינג כולל כל הירקות יעלה 1000.

פורסם

עם חלפים זולים 1100 שח , אבל חשבתי שאם כבר מחליף אז עדיך חלפים איכותיים ולכן:

עם רצועת גייטס, מותחן אינה, משאבת הפו, רוצים 1400 שח.

ואם לפי דני ורונן זה יהיה סהכ רק 1000, אז לא מבין למה הפער

לאיזו משאבה יפנית אתה מתכוון?

פורסם

GMB נחשבת איכותית? לא עדיף הפו או פבי?

והמותחן של אינה הרבה יותר אמין לפי מה שהסבירו לי, מותחן לא אמין יכול לגרום לנזק

פורסם (נערך)

GMB יש להם משאבות מים מעולות ו על זה אין עוררין , לפני שקניתי גם קראתי שהם אחד מספקי החלפים המקוריים של הונדה שהיו לפחות פעם , אם כי KOYO בדרך כלל מספקים להונדה .החברה יפנית ברמה גבוהה .

לרכב יפני אני מעדיף יצרן יפני . יש גם מותחנים של SKF גם נחשבים מעולים וגם ה INA מעולים .

סתם לשיקולך רק שלא יהיה סיני

http://www.gmb.net/english/subpage.php?p=m23

תראה למי הם יצרני OEM

פורסם

תודה, אז לפי המלצתך להיות שקט עם משאבת GMB ולא לקחת גרמנית

יש קיטים של רצועה ומותחן של GMB גם, אבל חשבתי לקחת רצועת גייטס בסט עם ומותחן, העניין שקשה לדעת באמת את המקור, כי החברות הרי גם מייצרות אחת לשניה ולעיתים גם בסין. אתה יודע איך אפשר לדעת את מועד הייצור? כי גם רצועה ש"עומדת" מתייבשת עם הזזמן

פורסם (נערך)

אני לא ממליץ אני רק אומר שתבחר מהטובות ותשים מה שרשמתה מעולה אבל פשוט רשמתי את מה שאני שמתי כי זה גם חברה מצויינת אם אתה רוצה גרמני שים גרמני השאלה מה ההפרש במחיר אם זה 30 שקל אז לך מה שטוב לך אם זה כפול לא הייתי משלם. גם תקרא בפורום בתוצרת הגרמנית גם לא חסר צרות אבל שיקולך כל החברות מעולות , הרכב והמנוע שלך נפוץ ולכן זה לא רצוע עומדת ובכל מקרה אם זה לא נחשף לחום קיצוני או שמש ישירה לא יקרה לה כלום זה לא שהיא יושבת שם משנות ה 90 , טימינג עושים כל 80K זה לא מרווח גדול אתה סתם לחוץ .

פורסם

בסדר, קיבלתי,

אני מוטרד בשל העובדה שלאחר טיפול הטיימינג האחרון ( כבר עבר זמן מאז) הייתי צריך לרוץ למוסך שלוש פעמים נוספות בשל כל מיני רעשים חדשים ונפילה בסחיבה.

ולכן לא רוצה ליפול לסיוט הזה שוב

בכל אופן תודה בעבור ההסבר.

• תוכן חדש...