Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה באירופה - רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב בעקבות הטיול בגרמניה אוסטריה שוויץ והאזור,

חזרתי לאחר 1700 ק"מ שביצעתי, ללא שום צפירה אחת שאני צפרתי או שמישהו בכלל צפר (זוגתי לא האמינה למשמע אוזניה), ללא שום עימעום או הבהוב לי או ממני באורות גבוהים למשתמשי הדרך. שום כלום - פשוט תענוג של תרבות נהיגה.

מס' דוגמאות:

בעת נהיגה איטית, אף אחד לא מעז לצפור או להדחף או להדבק, נוסעים רק עפ"י חוקי התנועה, כולל זחילה של 30 קמ"ש באזור עירוני.

אם עומדים בטור, גם אופנועים, כן גם אופנועים, עומדים אחריך משל היו רכב לכל דבר ועניין ולא נדחפים או עוקפים בין הרכבים.

כולם עם אורות, כולם תמיד חוזרים לימני ביותר (אלא אם עוקפים כמובן).

בכבישים מהירים משאיות אך ורק בנתיב הימני ביותר , נוסעים בטור, אף משאית לא עוקפת ומאטה את קצב התנועה.

אם עקב עבודות בדרך, הכביש המהיר הופך משני נתיבים לאחד, ויש שילוט של הגבלת מהירות ל80 קמ"ש לדוגמא, כולם, כולל כולם , יורדים לנתיב הימני כבר כקילומטר וחצי - שניים, טרם סגירת הנתיב, הנתיב השמאלי נשאר ריק לחלוטין, וככה לא נוצר צוואר בקבוק וגם שהכביש נהיה נתיב אחד הכל זורם יחסית ואין פקק (מה שבארץ כמובן נדחפים עד הסנטימטר האחרון)

שאתה מדליק איתות למעבר נתיב , תוך כדי תנועה, מייד, אבל מייד, הרכב שבנתיב בולם ומסמן לך להכנס באותה שניה - פשוט תרבות נהיגה מדהימה.

אתה נוהג לאורך אלפי ק"מ ופשוט שוכח את הרגלי הנהיגה הברבריים שלך, ומתנהג בדיוק כמו סביבתך. לא יאמן כמה אתה חוזר נינוח ולא מתוח

מיום נהיגה. הגעתי למצב שנהג לפני לא שם לב שהתחלף האור ברמזור לירוק, ואני פשוט המתנתי אחריו, כי ממש לא היה נעים לי לצפור:-), מה אני אהיה היחיד ברחוב שצופר? לא בא בחשבון :-)

למותר לציין שיום אחד בארץ מספיק כדי להחזיר אותך למציאות, שבה אם אתה לא יוצא בחריקת צמיגים ובדוושה מלאה בשניה שהאדום מתחלף לירוק, אתה כבר זוכה למטר צפירות עצבניות מאחוריך - WELCOM TO HELL :-)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

דומה למצב שנתקלתי בו בקנדה לפני שנה. אבל למה להיות כל כך שליליים כלפי המדינה הלבנטינית המהבילה שלנו? גם ככה מצב הרוח הלאומי שפוף בשל המצב המחמיר בשטחים, בשוק התעסוקי, בנדל"ן, יוקר המחיה, שחיתויות וכו'. אז אמנם יש לנו הרבה מקום לשיפור, אבל למען טפיחה קלה על השכם נביא כמה דוגמאות למקומות גרועים יותר.

* בחלקים רבים מאיטליה רמזורים הם אורות קישוט לחג המולד וחניה כפולה היא בסיס מצוין לחניה משולשת.

* עד לאחרונה האמריקאים היו אלרגיים לחגורות בטיחות ולא הבינו למה אסור לדבר בנייד בעת נהיגה. אופנוענים רבים שם חושבים שקסדות פתוחות וגופיה זה אחלה ציוד הגנה ברכיבה על אופנוע כבד. הם כולם בטוחים שהם נהגים מצוינים (הם לא), אפילו אם המורה שלהם היה האבא שלהם ומבחן הרישוי בדיחה. בחלקים רבים בארה"ב התשתיות לא עברו שיפוץ יסודי כבר 50 שנה ויותר.

* כנראה שלפי האמונה ההינדית אסור לנהוג לפי חוקי התנועה בכלל ואביזרי בטיחות הם כפירה. אם נגזר עליך למות על הכביש (וזה קורה להם הרבה) זה בגלל הקארמה שלך.

* קרוב משפחה שלי בסאו-פאולו אדם אמיד עם מכונית נאה, אולם הוא לא זוכה להנות מחלק גדול של הכבישים בעיר. לא בגלל בעיה של תשתית או פקקים, אלא בגלל שיש סיכוי שבאותם מקומות יהרגו אותו ויגנבו את האוטו.

* במזרח אירופה ניתן לראות הרבה מכוניות גרמניות משומשות מרשימות בדרכים. חלק לא מבוטל מהן מהן נרשמו כטוטאל לוס בארץ מוצאן או שנגנבו משם והן עם מספרי שלדה ומסמכים מזויפים.

פורסם

ולא לשכוח את הנהגים במצרים שנוסעים בלילה בלי אורות כדי לחסוך דלק...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)

ראשית לא אמרתי שאנחנו הכי גרועים. בוודאי שיש מדינות הרבה הרבה יותר גרועות מאיתנו.

אבל תמיד שואפים למקום טוב יותר, לא טופחים על הכתף באנחת רווחה כי אחרים גרועים יותר. נתתי דוגמאות לתרבות נהיגה שונה שלאו דווקא עולה כסף או תקציבים. לא אמרתי ש"אם היו לנו מחלפים כמו בגרמניה" אז היה יותר טוב, אבל במדינתנו הקטנה זה מה יש.

שים לב, דיברתי רק על התנהגות ולהיות בן אדם על הכביש. לא תשתיות, לא אביזרי בטיחות וכאלה.

תסכים איתי שאם לא היית צריך להדחף בכוח פגוש לפגוש כדי לצאת מתחת דלק לפקק, אם היית עובר נתיב בקלות בתנועה כבדה בלי שהנהג לידך היה נצמד מילימטר לרכב שלפניו כדי שלא תכנס ויפגע לו האגו, אם היית נוסע בנתיב הימני, אם לא היו מליון צפירות בדקה, הנהיגה של כולנו היתה חוויה ולא היינו "יוצאים לקרב" בכל פעם שעולים על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי eransh1

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מסכים עם כל מילה!

בקיץ שעבר גם נהגתי בגרמניה, אוסטריה וצ'כיה כמה אלפי ק"מ, והתיאור שלך מדוייק.

כשחזרתי לארץ התחלתי לשמור יותר על הימין כשאני לא עוקף, אבל גם להתעצבן יותר על המתנחלים באמצעי\שמאלי, שלא טורחים לחזור לימין כי הם מתכוונים לעקוף בעוד כמה דקות רכב שנמצא 500 מטר קדימה, ומאלצים אותי לעבור שני נתיבים שמאלה לשם עקיפה...

הלוואי והמצב היה דומה בארץ.

אני חושב שהסברה ואכיפה מוגברת יכולים להוביל לכך.

בינתיים נראה שאת המשטרה מעניינים רק דו"חות מהירות :|

פורסם

זה כאילו אני כתבתי את זה בעצמי !!!!

חזרתי מהטיול בגרמניה לפני פחות משבוע ובדיוק באתי לכתוב את אותם דברים !!!

כל מילה בסלע, פשוט תענוג צרוף!

חזרנו לארץ, נהג המונית בדרך הביתה הספיק לחתוך אנשים חופשי ולעלות על פסים לבנים...

פורסם

גם אני חזרתי השבוע מעוד טיול באירופה, ושוב ראיתי שאפשר גם אחרת. כן, בעיקר שוב הדהים אותי לראות המוני רוכבי אופנועים פשוט עומדים בתור ברמזור כמו כולם, ולא מנסים לקמבן לעצמן עוד נתיב או כל דבר דומה. אבל אין עם מי לדבר על זה בארץ,זה לא מעניין איש, בעיקר כי לכולם אבל כולם ש הסברים על למה מה שהם עושים זה בסדר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ואולי זה המקום להעלות השערה לסיבה אפשרית להבדל בתרבות הנהיגה. כידוע באירופה ניתן לפנות שמאלה בצומת עם רמזורים גם ללא רמזור וכשלתנועה החוצה זכות קדימה מרומזרת. אין שום אפשרות לקיים פרוצדורה כזו ללא איתות וללא סבלנות סטואית. ולדברים הללו כמו איתות בכל פניה/סטיה או סבלנות אין קץ יש כנראה אפקט מדבק, אותת שם תמשיך לאותת, גילית הבנה וסבלנות שם תמשיך כך גם הלאה. אצלנו מאידך, אולי תמצא אדיב או שניים, איתות הס מלהזכיר.

פורסם

לפני כמה שנים הייתי בטיול של כמה חודשים בדרום אמריקה. ביום שהגעתי לקיטו בירת אקוודור , הבנתי שפה אין דבר כזה זכות קדימה להולכי רגל

וצריך לחצות את הכביש במהירות כדי לא להידרס גם כשיש לך ירוק : ) וזה רק דוגמא אחת.

לא יודע איך תרבות הנהיגה באירופה , אבל נראה לי שאצלנו היא בוודאות טובה יותר מבדרום אמריקה.

פורסם
כשחזרתי לארץ התחלתי לשמור יותר על הימין כשאני לא עוקף, אבל גם להתעצבן יותר על המתנחלים באמצעי\שמאלי, שלא טורחים לחזור לימין כי הם מתכוונים לעקוף בעוד כמה דקות רכב שנמצא 500 מטר קדימה, ומאלצים אותי לעבור שני נתיבים שמאלה לשם עקיפה...

חבל על העצבים שלך ועם כל הכבוד לחוק היבש, הגיע הזמן שיעבור רענון ויתעדכן למאה הנוכחית ולא יישאר רלוונטי לתקופה בה רכבים לא היו נמכרים עם מראות צד ימניות.

החוק צריך לעבור תיקון ולהיות רלוונטי רק במקרה של עקיפת רכבים כבדים ועבור רכבים דו-גלגליים. מעבר ע"פ רכב פרטי שנוסע בנתיב האמצעי 85, בעוד אתה מצוי בימני ונוסע על 90 צריך להיחשב כ"מעבר על פני רכב" ולא כעקיפה. רכב פרטי שהמראות בו מכוונות כמו שצריך לא אמור לסבול משטח מת מימין.

פורסם

^^^

ALÞћÃ,

אני מסכים איתך חלקית.

ראשית, אני חושב שזה טוב שיש סדר על הכביש. זה בטוח יותר ומונע הפתעות (ותאונות) מיותרות.

כל המגיבים מעל חושבים כמוני - שהמצב בגרמניה עדיף על המצב בארץ, ולכן כשכולם נאמנים לחוק היבש (במקרה הזה), כולם מרוויחים.

היות ובארץ אין תרבות נהיגה שכזו, והמשטרה לא אוכפת את החוק הזה, כולם חוגגים על כל הנתיבים...

גם אני חוטא מדי פעם ועוקף מהנתיב האמצעי את המתנחל בשמאלי שלא מוכן לפנותו.

לכן, במצב הנוכחי של חוסר סדר בכביש, איני מצפה לחטוף דו"ח כל פעם שאני עושה זאת.

אך מצד שני, כדי לקדם את תרבות הנהיגה בארץ ולגרום לה להיות יותר דומה לתרבות בגרמניה, צריך להתחיל במסע הסברה בתקשורת לציבור,

תוך כדי התרעה מראש על כך שהולך להיות מבצע אכיפה, ולבסוף להתחיל לאכוף את החוק.

אני בטוח שמהלך כזה יכול לעורר התנגדות ציבורית נרחבת, ואולי זו הסיבה שנמנעים מכך מראש.

הלוואי ויום אחד המצב פה בכבישים יהיה רק קצת דומה למצב בגרמניה, וחבל שמישהו למעלה לא עושה דבר לקדם זאת...

פורסם
לפני כמה שנים הייתי בטיול של כמה חודשים בדרום אמריקה. ביום שהגעתי לקיטו בירת אקוודור , הבנתי שפה אין דבר כזה זכות קדימה להולכי רגל

וצריך לחצות את הכביש במהירות כדי לא להידרס גם כשיש לך ירוק : ) וזה רק דוגמא אחת.

לא יודע איך תרבות הנהיגה באירופה , אבל נראה לי שאצלנו היא בוודאות טובה יותר מבדרום אמריקה.

הייתי בצ'ילה ובארגנטינה.

בארגנטינה המצב דומה למה שתיארת.

5 דקות נסיעה, חוצה את הגבול לצ'ילה ופתאום הכל מתהפך.

אני רק מתקרב למעבר חציה בהליכה (10 מטרים ממנו), והרכב שהגיע למעבר בלם, חיכה עד שאגיע למעבר ואחצה אותו, ורק אז הוא המשיך.

מסתבר שלא כל דרום אמריקה מופרעים :)

פורסם
ואולי זה המקום להעלות השערה לסיבה אפשרית להבדל בתרבות הנהיגה. כידוע באירופה ניתן לפנות שמאלה בצומת עם רמזורים גם ללא רמזור וכשלתנועה החוצה זכות קדימה מרומזרת. אין שום אפשרות לקיים פרוצדורה כזו ללא איתות וללא סבלנות סטואית. ולדברים הללו כמו איתות בכל פניה/סטיה או סבלנות אין קץ יש כנראה אפקט מדבק, אותת שם תמשיך לאותת, גילית הבנה וסבלנות שם תמשיך כך גם הלאה. אצלנו מאידך, אולי תמצא אדיב או שניים, איתות הס מלהזכיר.

הסיבה נמצאת במקום אחר. אני לא חושב באירופה "פראייר" או "קומבינה" אלו הם שני מושגים מגדירים ממש צורת חיים כמו שהן בארצנו.

אבל זה דיון ארוך, שמקומו לא כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם עומדים בטור, גם אופנועים, כן גם אופנועים, עומדים אחריך משל היו רכב לכל דבר ועניין ולא נדחפים או עוקפים - WELCOM TO HELL :-)

אתה מסוגל לדמיין את אופנועני ארצינו, שלא נירגעים עד שהם לא מגיעים לקו של מעבר החצייה ברמזור אדום (כמובן מעברו השני), עומדים בטור משל היו רכב לכל דבר?

אם הצלחתה לדמיין את זה עכשיו תדמיין את אורך הפקק בכל רמזור שכן אצלינו כמות האופנועים היא רבה.

כל נוהג ברכב ארבע גלגלי צריך להגיד תודה לכל אופנוען שעובר לידו על זה שהוא בחר לנהוג באופנוע ולחסוך מקום של עוד רכב, ועוד תודה על זה שהוא "עובר על החוק" ולא עומד בטור עם המכוניות.

פורסם

הייתי עד לפחות פעמיים לסוג של תופעה באיטליה, אם נהג חסם רכב וקפץ "לקנות שניה משהו" ונהג הרכב הנחסם כבר הגיע למכוניתו, הוא ימתין כמה זמן שצריך עד שהנהג החוסם יגיע מבלי לצפור פעם אחת!

• תוכן חדש...