Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם,

אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית צמצמתי את האופציות שלי לרכישת רכב ראשון לרכבים האלה.

התקציב הוא 20K-23K. אני מחפש רק גיר ידני. סה"כ המטרה הכי בסיסית היא למצוא רכב שכמה שיותר ייתן לי נחת (מן הסתם).

אז ככה,

יש לי כמה פינות לא סגורות לגבי כל אחד מהרכבים ואשמח אם תוכלו לעזור לי להשוות ביניהם ולהבין מה יכול להיות יותר מתאים עבורי.

נתחיל מהגטס,

חיפשתי וחיפשתי ונראה שהשוק מלא רק בGLF, בעיקר מלפני 2006,בעיקר אוטומטיות ובעיקר מהשכרה..

בכל מקרה, אם איאלץ להתפשר על השנה רציתי לדעת כמה משמעותי ההבדל בצריכת הדלק בגיר הידני לפני המתיחת פנים לעומת אחרי?

כנראה שזאת האופציה הכי אמינה לעומת השאר ממה שהבנתי,

הבעיה היא שאני לא מוצא אחת שנראת באמת טוב ועונה על הדרישות שציינתי מקודם, אז כנראה שאצטרך להתפשר איפשהו..

פונטו גרנדה -

קודם כל שאלה שמאוד מעניינת אותי,

למה היא נמכרת במחיר כל כך נמוך מהמחירון? רכב מ2008 במחיר כזה קצת עושה אותי חשדן.

ראיתי שבתקציב שלי הגרסא היחידה שמתאימה היא ה1.25 ידני Active Esp. כמה משמעותי ההבדל מול ה1400?

אני קצת חושש שהרכב יהיה חלש מדי..לא שאני מחפש להתפרע,

פשוט שעד עכשיו נסעתי על הC4 1600 של אבא וגם ככה המעבר לסופרמיני "יזעזע" אותי אני מניח, אז אני לא רוצה להזדעדע יתר על המידה.

ולגבי הירידת ערך, נניח והרכב מצוין בכל הבחינות (אמינות, תחזוקה, בטיחות בלה בלה)

האם משתלם לקנות רכב כזה שכנראה כשארצה למכור אותו ירידת הערך תשחוט אותי?

שמעתי גם על "מחלות" למיניהן..שטויות במיץ או שיש לזה ביסוס הגיוני?

206 - סה"כ נראת לי עד עכשיו האופציה שנותנת הכי תמורה לתקציב וגם יותר קל למצוא.

אילו רמות אבזור מומלצות? איך היא מבחינת בטיחות? ובכלל איך היא בהשוואה לאחרות.

ואז הגיעה פולו,

קצת מבאס אותי למען האמת הירידה בשנתון מ2006-2008 פתאום לרכב מ2003.

אבל אני לא מפסיק לשמוע ש"מה לעשות, גרמני זה גרמני.."

האם מוצדק שהמחיר שלה זהה לאחרות כשהיא הרבה יותר זקנה מהן? כמה באמת היא יקרה לתחזוקה?

וכמה באמת החלפים שלה יקרים?

אחרי חפירה ארוכה אשמח אם תוכלו בנוסף לשאלות הנקודתיות שלי לציין נקודות השוואה בסיסיות רלוונטיות בין הרכבים שציינתי.

מעריך מאוד את הסבלנות של מי שנשאר לקרוא עד הסוף (;

המון תודה לעוזרים! :-)

פורסם
אהלן כולם,

..

פונטו גרנדה -

קודם כל שאלה שמאוד מעניינת אותי,

למה היא נמכרת במחיר כל כך נמוך מהמחירון? רכב מ2008 במחיר כזה קצת עושה אותי חשדן.

ראיתי שבתקציב שלי הגרסא היחידה שמתאימה היא ה1.25 ידני Active Esp. כמה משמעותי ההבדל מול ה1400?

אני קצת חושש שהרכב יהיה חלש מדי..לא שאני מחפש להתפרע,

פשוט שעד עכשיו נסעתי על הC4 1600 של אבא וגם ככה המעבר לסופרמיני "יזעזע" אותי אני מניח, אז אני לא רוצה להזדעדע יתר על המידה.

ולגבי הירידת ערך, נניח והרכב מצוין בכל הבחינות (אמינות, תחזוקה, בטיחות בלה בלה)

האם משתלם לקנות רכב כזה שכנראה כשארצה למכור אותו ירידת הערך תשחוט אותי?

שמעתי גם על "מחלות" למיניהן..שטויות במיץ או שיש לזה ביסוס הגיוני?

....

המון תודה לעוזרים! :-)

למה מחירון נמוך? כי רוב הצרכנים הישראלים מתעבים את פיאט, אי אפשר להאשים אותם - היו להם לא מעט נפילות בעשור האחרון (עובדה שהיא הייתה על סף פשיטת רגל)

איך היא לא פשטה רגל? כי הם התחילו בייצור הפונטו גרנדה, שהוציאה אותם מהבוץ באירופה...

הרכב אכן חלש למדי, מצד שני מה זה משנה אם אתה מאיץ ב14 שניות למאה במקום 13? (סתם זרקתי מספרים), הרי אף אחד מהרכבים עליהם אתה מדבר לא חזק למדי. חולשת המנוע באה לידי ביטוי בצריכת דלק מצויינת, אז אתה צריך לתעדף ביצועים מול דלק ולהחליט מה יותר חשוב לך.

הצחקת אותי לאללה עם השחיטה בירידת ערך... אתה רוכש רכב בתקציב נמוך, כמה ערך כבר אפשר 'לשחוט'? בנוסף תזכור שהרכב חדש בכמה שנים מהאחרים, ושגרף שחיקת המחיר הוא אקפוננציאלי (קרי, קצב הירידה גדול בשנים הראשונות וקטן יותר בשנים המאוחרות).

מה גם שלאט לאט הצרכן החכם בשוק המשומשות מבין שהפיאט גרנדה/איבו הם יהלום - מצד אחד זולות לאללה מצד שני מגיעות עם אבזור עשיר חסכונות אמינות ומראה ייחודי, עובדה שאם תעקוב כאן אחרי המלצות לרכבים בתקציב הזה השם גרנדה/איבו יעלה הרבה מאוד פעמים. אני בספק שבשנת 2016 יהיה קשה יותר למכור גרנדה 2008 מאשר פז'ו 2006...

לרדת עוד 5 שנים וללכת על פולו נשמע לי הזוי אבל כל אחד ורצונותיו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

המקסימום שתצליח לרדת עם ירידת ערך, ברכב של 23K, זה 22.5K, בהנחה ותמכור לברזל...

עכשיו - אתה באמת חושש שזה יהיה המצב, שתצטרך למכור רכב בן 10 ב-500 ש"ח, או שלדעתך הוא יימכר ב-5-6K, במקרה הרע?

אז אם הסרת מדעתך את עניין ירידת הערך (שאין לו שום משמעות במחירים האלה) -

הפיאט אכן חלשה לעומת ה-C4. לא תחרוך איתה את האספלט, אבל אין שום בעיה לנסוע עליה. בתמורה לחולשה של המנוע אתה מקבל צריכת דלק מופלאה שחוסכת לך ממון רב ומונעת ביקורים מיותרים בתחנת דלק.

אין מחלות ידועות לרכב למעט תא כפפות שהקליפס שלו נוטה להישבר (ראיתי את זה בכמה רכבים).

ככה או ככה - ההתלבטות שלך צריכה להיות בין הפיג'ו לגרנדה. הגטס זה רכב שמתאים למשפחת קדמוני (יבא דבא דו...) והוא פשוט עלוב - מנוע לא חסכוני, גימור מגעיל וזול ועיצוב סתמי. לא מדבר על הבטיחות הירודה בדגם GLF.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

drsubaru, דווקא שמעתי את הגטס עולה לא פעם בהקשרים חיוביים,פה בפורום בכלל.. ולמה לא חסכונית? 1 ל-13 לרכב כזה נשמע די טוב, לא?

oryo, אני חושב שדלק הוא בעדיפות מול ביצועים, אבל היה נחמד אם הייתי יכול קצת להתפנק בעניין הזה..כנראה שבתקציב כזה זה לא יקרה

:roll:

פורסם

תשמע, מה אני יגיד לך

אני מאוד אוהב נהיגה, ויש לי איזה סיבוב בנוגע לאנדנלין (מכור לאופני שטח, סנובורד, טיפוס ותמיד זורם על שטויות שקשורות לזה)

לכן כשאני עם רכב חזק אני משקיע המון מאמצים בנסיעה במהירות החוקית (+10%), וזה לא קל כשאני נוהג על הג'טה 1400 TSI של החמים שלי (לדוגמא) - לצערי לא פעם מצאתי את עצמי במהירות גבוהה בכביש החוף/6, זה פשוט מאוד מאוד מפתה...

דווקא בגלל זה, אני מאושר מהרכישה של האיבו

בגלל שהיא כ"כ חסכונית ונוחה, אני נוהג עליה במהירות המותרת בסבבה ולא דחוף לי ללחוץ את הרכב. יש הרבה אנשים שישנאו את העובדה שב130 קמ"ש היא על 4000 סל"ד, אבל אני אוהב את זה - כי בגלל זה אני לא נוסע על 130 קמ"ש...

בתור אנדנלין ג'אנקי אני חושב ששווה להשיג אותו בכל מיני דרכים, אבל מאוד לא מומלץ להשיג אותו בכביש - זה פשוט לא שווה את זה.

עזוב אותך ביצועים, לך על רכב חסכוני, ובהפרש הכספי (כמה אלפים בודדים בשנה) שחסכת על הדלק תממן לעצמך תחביב שייתן לך יותר אנדרנלין ולא יסכן אותך באותה רמה של הסכנה בכביש.

זו דעתי.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

1:13 מגטס תוכל להשיג בירידה, בניוטרל, בלי מזגן.

כל מי שמספר לך אחרת מספר סיפורי פוגי.

הרכבים הקוריאנים מצטיינים באמינות ובפשטות מכאנית, לא בחיסכון בדלק.

אבא שלי עכשיו החליף גרנדה פונטו 1400 בקיה פיקנטו 1200, וכבר על המקום צריכת הדלק עברה מ-1:14 לסביבות 1:12, באוטו קטן משמעותית עם מנוע צנום יותר - כש"על הנייר" הרכב אמור להיות חסכוני בהרבה.

הגטס, היא הרבה יותר גרועה במובן הזה מהפיקנטו.

פורסם

קשקוש בלבוש.

08 אוט' יוצא לי כל תדלוק בעקביות בין 1:12 ל 1:13 במשולב.

זה לא חסכוני כמו גרנדה ידנית, נכון. וגם לא כמו רובוטית.

אבל זה גם לא קורבט V8 כמו שאתה מנסה לצייר אותה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה על הפנים. כשאני מודד אני מודד אך ורק בחיפה. אם הייתי מודד משולב בגרנדה זה היה מגיע ל-1:17

בחיפה אתה תשיג בערך 1:10 במקרה הטוב. זה לא קורבט, אבל זה גם לא חסכוני ואם אפשר למנוע ממישהו לקנות מכונית לא חסכונית, אז למה לא?

פורסם

אם אבא שלך לא סיים הרצה זה מסביר הרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גטס בחיפה עושה 1:12-13 כמו ששרה נתניהו עושה מסאג'ים לעוזרי בית במשכן שלהם.

פורסם

חברים לא לריב בבקשה. הבחור עם הגטס אמר שהוא משיג 1:12-13 משלב ולא דיבר בכלל על חיפה. אם אני לא טועה הוא מאיזור חדרה.

אף אחד גם לא אמר שפות"ש גר בחיפה\ירושלים\טבריה או כל מקום הררי אחר. יכול להיות שהוא בכלל בא מאיזור שטוח בלי פקקים.

לשאלת השרשור.

אין מה לדאוג ממחלות בפונטו גרנדה, במיוחד כשאתה לוקח את הגיר הידני. פשוט אל תתפשר על אחת מוזנחת אלא תתעקש למצוא רכב שמור עם היסטוריית טיפולים ותמשיך לטפל ברכב בחלפים איכותיים.

גם אני חושבת שההתלבטות שלך צריכה להיות בין 206 לגרנדה. אבל בגלל שאני לא מכירה כל כך טוב את ה206 לא יכולה לעזור עם השוואה בינהן. אתה צריך ללכת לראות את שני הרכבים ולהחליט למה אתה מתחבר יותר.

בפורום יש בחורה בשם Mika_P, ברשותה 206 שנת 2004 והיא מקפידה לרשום סיכום כל חצי שנה\שנה על האחזקה של הרכב. תעשה חיפוש ותקרא. אולי זה יעזור לך קצת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מבן כל האופציות שהצעת , הייתי לוקח את ה 206 ידנית.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
זה על הפנים. כשאני מודד אני מודד אך ורק בחיפה. אם הייתי מודד משולב בגרנדה זה היה מגיע ל-1:17

בחיפה אתה תשיג בערך 1:10 במקרה הטוב. זה לא קורבט, אבל זה גם לא חסכוני ואם אפשר למנוע ממישהו לקנות מכונית לא חסכונית, אז למה לא?

אין שום וויכוח על זה שגרנדה 1.25 ידנית תהיה יותר חסכונית מגטס 1.4 פחות או יותר בכל מצב.

גם אם אתה משווה צריכה משולבת - הבדל של 4קמ"ל עם 20,000ק"מ שנתי זה בדיוק 361.99ל, שבמונחים של היום זה בערך ₪2,600 לשנה.

נכון שזה סכום כסף מכובד, ואם אפשר אז עדיף להשאיר אותו בכיס ולא בתחנת הדלק, אבל זה בטח לא הבדל של שמים וארץ כמו אלטו והאמר H2.

גטס בחיפה עושה 1:12-13 כמו ששרה נתניהו עושה מסאג'ים לעוזרי בית במשכן שלהם.

מי אמר 12/13קמ"ל בחיפה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בהנחה שקצת אתגמש בתקציב ואגדיל אותו לכיוון ה30K, האם האופציות שאני יכול למצוא הן משמעותית עדיפות?

או שבהפרש של סכום כזה ההבדל יהיה לא בשמיים?

• תוכן חדש...