Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חוק שמרשה לשים את התווית swiss made על שעון ש50% חלקים שלו תוצרת שיויצריה בתנאי שהמנגנון מורכב ומותקן בשעון בשויצריה. אז מותר בלוח שעונים לשים את התווית. כלומר אם אני מבין נכון ייתכן שחלקים רבים של מנגנון הגיעו למשל מסין וזה בסדר לקרוא לזה עדיין שעון שויצרי. מסתבר שזה נכון לא רק לקוורץ, אלא גם למכאני.

מה עם כל המסביב? הבנתי שמרבית גופי שעונים שויצריים מיוצרים בסין, בשיטוטים שלי באינטרנט אפילו ראיתי אזכור לטיסו.

חוץ משעונים שעולים כמו רכב, האם יש שעונים שויצריים במלואם זולים יותר? כלומר שעון ש100% מיוצר בשויצריה (נניח חוץ מרצועה שכניראה מקור שלה יהיה בסין).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התשובה לסיפא היא לא. בכלל, לא רק מותגי כניסה כמו טיסו מייצרים במזרח הרחוק, גם טאג, אומגה וברייטלינג עושים אאוטסורסינג.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

הדבר נכון גם למנגנונים ולא רק רצועות, גופים וכד'?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אאל"ט, רולקס מתגאים (ובצדק) בכך שכמעט כל פס הייצור שלהם הוא in-house. לגבי מותגים אחרים, אם הם משתמשים במנגנונים של ETA, אז רובם מיוצרים בשוייץ.

אגב, יש מנגנונים מצוינים גם מחוץ לשוייץ (ע"ע Miyota, נניח).

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

רוב המותגים השויצריים (כ80%) משתמשים במנגנונים של ETA, קראתי שאפילו אומגה וברייטלינג. לגבי רולקס אני חושב שאפילו הם משתמשים במנגנונים של חברה אחרת, חלק כניראה ETA. מסתבר שאותו מנגנון יכול לבוא באיכות שונה ויש להם כמה רמות, החל מרמה סטנדרטית, משופרת וטופ, כאשר טופ הולך גם לתקינה של כרונומטר. רמות של מנגנונים משתמשים בחומרים באיכות שונה. יצרני פרמיום מכיילים בעצמם את המנגנונים בעוד שחלקם הממותגים גבוה יותר אפילו מחליפים חלק מחלקים במשופרים ומקשטים את המנגנון.

החשש שלי שגם עבור המנגנונים חלקים יכולים להגיע מאוטסורסינג למשל מסין.. אני מקווה שאם זה נכון, אז לפחות שרק לדגמים הבסיסיים, בעוד המנגנונים שממותגים גבוה יותר בנויים ומורכבים כולם מחלקים המיוצרים בשויצריה. וזאת למעשה השאלה שלי בתגובה השניה. כלומר להבין אילו שעונים בעלי מנגנון מכאני יותר איכותי אבל עדיין עוליםן מחיר שבן תמותה רגיל יכול להרשות לעצמו.

פורסם

מה זה משנה? שוויצרי או הונגרי? הכי חשוב זה גימור ורמת העבודה.

לפני 20 שנה רכשתי שעון שוויצרי הראשון שלי. כעבור שנתיים הוא נעצר והלכתי להחליף סוללה. הסתבר שהלך המנגנון. ציפיתי להוצאות אבל כל הסיפור נגמר ב30 שקל עבור מנגנון סיני באיכות לא פחות טובה ממנגנון סיני שהיה בתוך השעון.

ETA היא חטיבת מנגנונים של קבוצת SWATCH שכוללת הרבה מאוד מותגים. יש להם מפעלים הן בשוויץ והן במזרח. יצרנים אחרים יכולים לרכוש מהם חלקים או קיט שלם של מנגנון ולהרכיב אותו לבד תוך כדי כיול או שיפור, או שידרוג. לכן אותו מנגנון של ETA יכול להיות שונה לחלוטין ויש יצרנים שאפילו קוראים לו בשם שלהם. זה כמו הג'יפ של סיטרואן שמיוצר על ידי מיצובישי ואסטון מרטין שמיוצרת על ידי טויוטה. אבל הרכב עדיין אסטון מרטין ולא טויוטה.

ברייטלינג 100% מבוסס על ETA והם נורא נלחצו כשניקולס חייק המנוח (בעלים של SWATCH) זרק פעם שהם יפסיקו למכור ליצרינים מחוץ לקבוצה.

רולקס הוא מנופקטורה - היינו כל בורג וקפיץ מיוצרים על ידו בבית. אגב, זה שעון היחיד שמיוצר 100% על ידי מכונות. שעוני סיטיזן יותר מעניינים מרולקס, אבל רולקס זה מותג הכי מוכר בעולם. אומגה עד לפני מספר שנים היו מבוססים על ETA למעט מנגנונים CO-AXIAL שהיו פיתוח שלהם. לפני שנתיים הוחלט להעלות אותם רמה ולהפוך למנופקטורה. זה כמו שVAG יחליטו להפוך סיאט לאודי מבחינת מיתוג בתוך הקבוצה. כיום, למיטב ידיעתי, הם מייצרים רק שעונים מכניים. אין יותר קוורץ של ETA.

אני אישית נורא אוהב שעונים של ORIS. יש לי שלושה כאלה. הם ETA אבל מיוחדים ותמורה מצויינת למחיר.

פורסם
החשש שלי שגם עבור המנגנונים חלקים יכולים להגיע מאוטסורסינג למשל מסין.. אני מקווה שאם זה נכון, אז לפחות שרק לדגמים הבסיסיים, בעוד המנגנונים שממותגים גבוה יותר בנויים ומורכבים כולם מחלקים המיוצרים בשויצריה. וזאת למעשה השאלה שלי בתגובה השניה. כלומר להבין אילו שעונים בעלי מנגנון מכאני יותר איכותי אבל עדיין עולים מחיר שבן תמותה רגיל יכול להרשות לעצמו.

אני מציע לך לקרוא את ראיון בקישור הבא:

http://www.swissinfo.ch/eng/business/Watchmaking_giants_face_off_in_ten-year_dispute.html?cid=36740584

Thai and Chinese companies are capable of manufacturing movements of the same quality as those produced by ETA, the industrial arm of Swatch Group.

TAG Heuer is now sourcing its spirals from Seiko.

ובפיסקה האחרונה, שים לב למשפט האחרון.

אני ממש לא מקבל/מסכים עם הגישה הרווחת, שחלק של שעון המיוצר בשוויץ יהיה טוב יותר מייצור במדינה אחרת. ממש לא. מה שכן - אנו תמיד נשלם עליו יותר, בזה אנחנו יכולים להיות בטוחים. כך שלדעתי, כיום, כבר לא צריך לבחור בשעון שמודפס עליו SWISS MADE כדי לחיות בשקט וכערובה שמדובר במוצר איכותי. אם אתה מדבר על מחיר-של-בן-תמותה, אז דע לך עובדה פשוטה מאד: ברגע וכל עוד אתה רוכש שעון שוויצרי, אתה משלם יותר נקודה.

אפילו אם הגוף יוצר בסין או המנגנון הוא של סייקו, אתה משלם יותר. אם אתה רוצה לרכוש שעון איכותי ואמין שיחזיק מעמד שנים, תיקנה לך משהו יפני ותרוויח את הכל אבל מבלי לשלם על המותג SWISS MADE שמעלה את המחיר ללא שום הצדקה.

עןד משהו חשוב: היפני לרוב לא יהיה מותג, אלא יצרן שעונים אמיתי, שמפתח את השעונים שלו בעצמו ובמפעליו (מפתח, לא מייצר). כאלו הם אוריינט וסייקו למשל. סיטיזן גם הוא במשוואה אבל משתמש עם מנגנונים לא שלו, דבר שכמובן לא מפחית מהאיכות של השעון.

פורסם (נערך)

Ahbarony, במנגנוני קווארץ באמת פחות משנה איזה תוצרת, יש מעט מאוד חלקים זזים והוא מדוייק ופשוט. גם מנגנון סיני שעולה 1$ יעשה את העבודה למשך מספר שנים.

במנגנונים מכניים רמת סיבוכיות גבוהה מאוד והכל קריטי: איכות חומרים, דיוק בייצור, אבנים, מהירות העבודה של המנגנון ועוד.

ירחמיאל, הבנתי שגם שעונים יפניים, מנגנונים מיוצרים על ידי מספר חברות, בדיוק כמו בשויצריה.

תודה על הכתבה, קראתי - מאוד מענין.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

עןד משהו חשוב: היפני לרוב לא יהיה מותג, אלא יצרן שעונים אמיתי, שמפתח את השעונים שלו בעצמו ובמפעליו (מפתח, לא מייצר). כאלו הם אוריינט וסייקו למשל. סיטיזן גם הוא במשוואה אבל משתמש עם מנגנונים לא שלו, דבר שכמובן לא מפחית מהאיכות של השעון.

סיטיזן משתמשים במיוטה ובאקו-דרייב, שניהם בפיתוח ויצור עצמי.

לנושא הדיון, למנגנונים השוויצרים אין שום עדיפות על מנגנונים מקבילים יפנים, לא בעמידות ולא בביצועים.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לנושא הדיון, למנגנונים השוויצרים אין שום עדיפות על מנגנונים מקבילים יפנים, לא בעמידות ולא בביצועים.

מבחינה פרקטית אני נוטה להסכים. אבל שעון פרמיום לא קונים מסיבה פרקטית נטו, אלא בעיקר בתור תכשיט. מי שצריך שעון, יש שעון מעולה בסלולארי שמקבל עדכונים אוטומטיים, יש שעונים דיגיטאליים סופר אמינים ועמידים, מדוייקים מאוד.

מי שקונה שעון פרמיום, כניראה חשוב לו מותג, פוזה וזה בא ביחד עם שם "נחשב" כלשהו, בדרך כלל שעונים שויצריים יותר "נחשבים" למרות שאין להם לרוב שום יתרון טכני או פרקטי (אם כבר להיפך). יותר מזה, שעוני יוקרה בדרך כלל מכניים למרות שהם הרבה פחות מדוייקים מקוורץ, אנשים פשוט אוהבים את חץ השניות החלק ונהנים לדעת שבתוך השעון פועל מנגנון מכני.

זה סוג של LIFE SSTYLE או סנוביזים, כמו רכבי יוקרה שמבחינה פרקטית ואמינות בדרך כלל לא עולים על רכבי המיין סטרים, אלא ברוב המובנים יש להם יותר חסרונות. אבל יש אנשים שאוהבים מותג "נחשב", ריפוד עור, עץ וכד', בעיניהם ובעיני הסובבים שלהם זה כרטיס ביקור.

פורסם

ETA זו חברה בבעלות תאגיד SWATCH שבין השאר הבעלים גם של אומגה, אז כשאומגה משתמשת במנגנונים האלה זה איפשהו כן סוג של IN-HOUSE, מה גם שהם תמיד עשו מודיפקציות למנגנון כולל כל מערכת ה-Co-Axial Escapement, שבעוד לא כולם מסכימים שבאמת תורמת משהו, היא בכל אופן פיתוח ייחודי.

מעבר לכך, ETA הודיעה לפני כמה שנים כי אט אט תפסיק למכור מנגנונים החוצה, וזה פחות או יותר הדבר הכי טוב שקרה לתעשייה הזו מזה זמן רב והוביל לפיתוחים עצמאיים מאוד מאוד מעניינים. אומגה השיקה את משפחת 8500, פיתוח In house מלא המבוסס על אותו Escapement הנ״ל ומנגנון מדהים בפני עצמו, וגם ברייטלינג פיתחה מנגנון כרונוגרף משלה.

לגבי רולקס, הם תמיד השתמשו גם במנגנונים אחרים. למעשה כל החברות הכי גדולות כולל PP ו-AP משתמשות גם במנגנונים של חברות אחרות. ההבדל הוא שזה לא מנגנוני מדף של ETA שעולים 30 דולר אלא מנגנונים מורכבים יותר של חברות כמו JLC ו-ZENITH (שאגב שתיהן אולי החברות הכי under rated ושנותנות את התמורה הגבוהה ביותר עם השעונים שלהם, אם אפשר בכלל לדבר על תמורה לכסף בשעוני יוקרה).

לגבי ה-Swiss Made - כן, זה די קשקוש. אם אתה קונה שעון עם מנגנון In-House אתה לפחות יכול להיות בטוח שהוא מורכב בשוויץ, אבל לגבי החלקים עצמם שמרכיבים את המנגנון, קרוב לודאי שתמצא חלק לא מבוטל סיני. זה לא בהכרח רע, אגב. הסינים עושים דברים מעולים, וכשמשלבים QC שווייצרי עם יצור סיני - יש אפילו פוטנציאל מצויין.

פורסם (נערך)
Thank you, Cap. What about the watch, Cap?

מי שצריך מכשיר שמראה זמן, לא צריך שעון יד ובטח לא שעון מכני שהוא פחות מדויק. אני לא אוהב תכשיטים, ככה שאני לא צריך ולא רוצה שעון בוהק של פוזה או שופוני. אבל אני כן רוצה לדעת שהשעון איכותי למדי (לפחות במסגרת תקציב שאני יכול להרשות לעצמי) ואני רוצה שעון מכני (מה שלפחות משליש את הסכום הדרוש אוטומטית). זה עושה לי טוב לדעת שבתוך השעון פועם מנגנון מכני קלאסי.

מנגנונים יפניים איכותיים מאוד ויחסית, השעונים יותר זולים ממנגנונים טובים שויצריים. אבל, שויצרי זה קלאסיקה ויש לי לונג'ין הידרוקונקווסט, עכשיו אני עושה מחקר כמה ממנו באמת שויצרי. השעון עצמו עושה רושם טוב - איכותי, מוצק, כבד והמנגנון מאוד שקט ומהיר (8 פעימות לשנייה), המנגנון נחשב לאחד הטובים, למרות שהמנגנון בדרגה אחת מעל סטנדרטי (עבור מנגנון זה זו הרמה הנמוכה ביותר) ולא הסופר מנגנון בגירסאת טופ או כרונוגרף, יחסית למכני הוא די מדוייק - עד +6 שניות ביממה (היצרן מאפשר עד +15 כנורמה לסדרות כאלה) וזה נכנס לטווח הדיוק המינימאלי שנדרש לכרונוגרף -4 ~ +6. אני חוקר את העינין כי אוהב לדעת מה יש לי.סתם להשוואה, קוורץ טוב ממוצע ביממה עושה +-0.5 שניה, ככה שמבחינת המחיר והדיוק קוורץ ללא מתחרים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

כיוון מחשבה אחר: הדרך היחידה להבטיח ששעון כלשהו מורכב רק מחלקים שיוצרו בשוויץ

היא פשוט לרכוש שעון משומש מספיק עתיק ממקור מהימן, מעידן הפרה-קוורץ,

או בכלל מהמאה ה-19. תזדקק מן הסתם לשען שוויצרי מומחה לעתיקות

שידרוש סכום מתאים לשיפוץ, אבל זאת אפשרות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...