Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינה פרקטית אני נוטה להסכים. אבל שעון פרמיום לא קונים מסיבה פרקטית נטו, אלא בעיקר בתור תכשיט. מי שצריך שעון, יש שעון מעולה בסלולארי שמקבל עדכונים אוטומטיים, יש שעונים דיגיטאליים סופר אמינים ועמידים, מדוייקים מאוד.

מי שקונה שעון פרמיום, כניראה חשוב לו מותג, פוזה וזה בא ביחד עם שם "נחשב" כלשהו, בדרך כלל שעונים שויצריים יותר "נחשבים" למרות שאין להם לרוב שום יתרון טכני או פרקטי (אם כבר להיפך). יותר מזה, שעוני יוקרה בדרך כלל מכניים למרות שהם הרבה פחות מדוייקים מקוורץ, אנשים פשוט אוהבים את חץ השניות החלק ונהנים לדעת שבתוך השעון פועל מנגנון מכני.

זה סוג של LIFE SSTYLE או סנוביזים, כמו רכבי יוקרה שמבחינה פרקטית ואמינות בדרך כלל לא עולים על רכבי המיין סטרים, אלא ברוב המובנים יש להם יותר חסרונות. אבל יש אנשים שאוהבים מותג "נחשב", ריפוד עור, עץ וכד', בעיניהם ובעיני הסובבים שלהם זה כרטיס ביקור.

מרתק, ספר לי עוד

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
כיוון מחשבה אחר: הדרך היחידה להבטיח ששעון כלשהו מורכב רק מחלקים שיוצרו בשוויץ

היא פשוט לרכוש שעון משומש מספיק עתיק ממקור מהימן, מעידן הפרה-קוורץ,

או בכלל מהמאה ה-19. תזדקק מן הסתם לשען שוויצרי מומחה לעתיקות

שידרוש סכום מתאים לשיפוץ, אבל זאת אפשרות.

אני מניח שאספנים עושים בדיוק את מה שאתה מתאר. באיביי יש המון מכרזים על שעונים עתיקים במחירים טובים. אבל זה כמו עם רכב, צריך שיהיה מוסכניק שיכול לתקן. :-) גם צריך להיות מומחה כדי לא ליפול על איזה זיוף, לשלם 1000$ ולקבל שעון עם מנגנון סיני ב5$. יש גם את זה - קונים גוף ומכניסים בו מנגנונים אחרים. ממש כמו תחום השיפורים עם רכבים רק בלי מגבלות של משרד הרישוי.:lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תבדוק איזו רמת דיוק נחשבת נורמאלית בשבילו. 3 דקות בשבוע זה כ25 שניות ביממה וזה די הרבה הייתי אומר. ייתכן ששעון שלך קיבל טראומה ממכה או משהו. ייתכן שצריך לכייל אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפי ביקורות הוא מכיל ETA 2824

תקן הcosc מדבר על בין מינוס 4 לפלוס 6 שניות ביום. השעון שלך לא בהכרח מוגדר ככרונומטר רשמי, אך המנגנון בהחלט אמור לעמוד לפחות בתקן הזה. כלומר, אתה צריך ללכת ולכוון אותו. אם המנגנון תקין לרוב מדובר בפעולה די פשוטה, מעין מנוף שמזיזים, אתה יכול עקרונית לעשות את זה לבד אבל מומלץ לקחת לשען שגם מבין מה הוא עושה, ושיבדוק אטימות למים לאחר שהוא סוגר אותו חזרה.

פורסם (נערך)

זה מנגנון מעולה, 25 שניות ביום זה ממש לא בטווח הדיוק שלו. לפי דעתי השעון שלך עבר טראומה או פגום. בכל אופן ממליץ לבדוק מול שעון אטומי באינטרנט ולא מול שעון אחר.

עריכה:

kramerica, קצת הקדמת אותי. בהחלט אפשר לכוון את המנגנון - רעיון מעולה, אבל אני חושב שקודם צריך לבדוק רמת הדיוק מול רפרנס אמיתי. לגבי פתיחה של השעון לבד, ממליץ רק במקרה שיש כלי מתאים כדי לא לשרוט את גב השעון.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

נמסיס, אתה הולך עם השעון יום יום, או שהוא מונח במגירה ונמתח מעת לעת? שעון נמדד לדיוק בפוזיציות מסוימות. אם נניח הוא מונח במגירה על הצד, הדיוק יכול לרדת. מעבר לרמת המנגנון, שעון cosc נמדד ביותר פוזיציות ומכוון בהתאם, מה שמעלה את הדיוק שלו בשימוש לא קבוע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

alfa_draco, אני דווקא הבנתי ששעון שעונדים אותו פחות מדויק כי הוא כל הזמן משנה פוזוציה ומקבל שוקים שונים (לאו דווקא ממכות).

באיזה מצב כדאי להשאיר את השעון אם לא עונדים כדי שיהיה הכי מדוייק? על הגב שלו?

פורסם
נמסיס, אתה הולך עם השעון יום יום, או שהוא מונח במגירה ונמתח מעת לעת? שעון נמדד לדיוק בפוזיציות מסוימות. אם נניח הוא מונח במגירה על הצד, הדיוק יכול לרדת. מעבר לרמת המנגנון, שעון cosc נמדד ביותר פוזיציות ומכוון בהתאם, מה שמעלה את הדיוק שלו בשימוש לא קבוע.

הולך איתו יום יום. מוריד רק במקלחת.

פורסם

באופן אישי, אני לא עוקב אחרי הדיוק של השעונים האוטומטיים שיש לי. כל אחד מקבל wrist time של יום בשבועיים, אז אני עונד אותם ומכוון באוטו כשיש חדשות. פלוס-מינוס כמה דק' בשבוע זה לא עקרוני, בשביל דיוק רציני יש שעון שמתעדכן מול שעון אטומי בסלולרי.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

Dittohead, זה נכון שבתור מכשיר שמראה זמן שעון מכני לא מדוייק, זה לא היעוד שלו. אבל דיוק שלו חשוב כי זה מעיד על טיב המנגנון וכיול שלו. כמה שהשעון מדויק יותר, ככה יש לך עותק מוצלח יותר. מי שלא רוצה להתעסק עם דיוק של שעון יד, עדיף לו לרכוש קווארץ שהוא הרבה יותר מדויק.

כאן יש רפרנס טוב לדיוק השעון: http://www.prestigetime.com/page.php?accuracy

• תוכן חדש...