Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Eily ,

גם אילו היה בסיס נתונים אשר מאפשר להסיק מה הסבירות לכשל של רצועת טיימינג בשנה הקרובה (ואין נתונים כאלה לאיש בעולם, גם לא לבוגרי קורס נביאים).

מה זה משנה לך מה הסיכוי הסטטיסטי לכשל ברצועה? אם תיקרע הרצועה ברכבך, אתה מקרה פרטי בטווח הנתונים, ובקיצור "אכלת אותה" ב-100%.

יש לי רכב שנסע פחות מ-9000 קילומטר בשנה ולפיכך החלטתי לדחות את החלפת רצועת הטיימינג בשנה וחצי מעבר למועד שקבע היבואן (3 שנים).

להערכתי הסיכון לא היה גבוה אלא שלא חיפשתי לכך צידוק סטטיסטי אלא הפעלתי שיקול הגיוני המבוסס על המלצת היצרן בחו"ל, נסיון עם רכב קודם עם מנוע דומה בו מרוחי ההחלפה היו 5-7 שנים.

ההשוואה שעשית בין רצועת טיימינג לצמיג אינה תקפה. כשל של צמיג לא יגרום נזק כלכלי גדול (מפגש שסתום בוכנה), הצמיג גלוי לעין ובדרך כלל אפשר לראות סימני בלאי מוקדמים על צמיג והירידה בתכונותיו היא הדרגתית.

פורסם (נערך)
אני לא מכיר ולו רכב אחד שיש הנחיה לבדוק טיימינג על בסיס תקופתי ואם זה קיים זה כנראה דגם רכב מאוד ישן ואולי אפילו במנוע ללא מפגש שסתומים בוכנות

נכון להיום לא משאירים את זה בכלל לשיקול דעת של מכונאי כי רצועות תזמון לפעמים נראות יפות ובכל זאת יש בהם פגמים שקשה לעלות עליהם בעין ואז יש כשל וסמתוחה גדולה במנוע והלקוח יגיד אבל בדקתי לי את הרצועה לפני חצי שנה ... ...

בכלל היום עוברים לרצועות טיימינג בעלות אורך חיים גבוה מאוד ולא נדיר למצוא דגמים שתדירות ההחלפה בהם זה 180 אלף או שש שנים

אכן טכנולוגית הייצור והחומרים מהם מיוצרות רצועות תיזמון התקדמה מאוד בעשור או בשני העשורים האחרונים וישנם לא מעט רכבים שלא קיימת הנחיה להחלפת רצועת תיזמון אלא רק בדיקה במיוחד ברכבי קונצרן VAG.

דרך אגב ההנחייה לבדיקת רצועת התיזמון היא גם לרכבים חדשים שיוצרו החל משנת 2004-2009.

לפעמים אנשים ממשיכים לדבוק בהנחיות שהיו נכונות לרכבים יישנים כמו החלפת רצועת אביזרים כול 10K וטיפול כול 10K שאבד עליו הכלח ברכבים מהעשור האחרון.

הייצרן VW בשיתוף פעולה עם חברת CONTITECH פיתחו רצועות תיזמון עבור דגמים מסויימים של רכבי קונצרן VAG ללא הנחייה להחלפת הרצועה בכלל קרי FOR LIFE אלא רק בדיקת הרצועה כחלק מטיפול שוטף.

לא שמעת ? זה בסדר לכן צירפתי לך דף הנחיות רשמי וחלקי למספר דגמים של הייצרן VAG שבו במפורש מצויין כול מה שכתבתי קודם לכן. דרך אגב בכול המנועים ברשימה המצורפת קיים מפגש שסתום בוכנה.

ייצרן הרכב מעת לעת מעדכן את הנחיות לטיפולים ויש לעבוד לפייהם.

Cambelt Change Intervals - Petrol Engines.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

לא התכוונתי בדיוק להשוואה אנלוגית לצמיג, יותר ל"קל וחומר" כאשר צמיג הוא חלק בטיחותי מהמעלה הראשונה ואילו החלפת רצועת תזמון זה שיקול כלכלי נטו.

ברור לכולם שרצועה עלולה להיקרע גם לפני הזמן שקבע היצרן/יבואן?

העניין הוא שהסיכוי לכך נמוך ביותר.אלא שאז היצרן/יבואן צפויים לשאת בעלות החלפת מנוע, אך לא בכאב הראש הכרוך בכך.

עם מידע לגבי מספ רב של כלי רכב, אפשר להעריך בדיוק רב את הסיכוי לכשל ברצועה, על איזו נבואה בדיוק אתה מדבר?!

בואו נגיד שאם היתה לי אפשרות לבטח (לשאת בעלות נטו של החלפת מנוע, כמצופה מהיצרן) 100 רכבים במצב של פות"ש במחיר רבע מעלות החלפת הרצועה, הייתי קופץ על ההשקעה הזאת!

ברור לי מה שאתם רושמים לגבי החלפת מנוע מול טיפול יקר ככל שיהיה, אתם מתעלמים מהנסועה המאוד נמוכה של הרכב הנ"ל, ושוכחים שהעניין הוא כלכלי נטו (בתוספת הסיכון הקל של כשל באמצע הדרך, שקיים ממילא), במקרה שלא יתרחש כשל ברצועה, אין נזק מצטבר למנוע (בניגוד להחלפת שמן מנוע, שם כולנו מחמירים יותר מהמלצות היצרן).

אתם מתייחסים להמלצות יצרן/יבואן כתורה מסיני ולא כהמלצות לתחזוקת רכב (בדגש על המלצות, ככל הידוע לי אין חוק מפורש לא המלצות אלה).

ההגיון הכלכלי שלכם, מזכיר הגיון כלכלי של רוכשי רכב חדש (אין הגיון כלכלי, רוכשים את טקס קריעת הניילונים, ואת השירות שמצפים לו, ולא תמיד מקבלים).

ואגב, COMMANDER, אתה מסיק מסקנות מרכב בודד ומזלזל במסקנות ממספר רב של רכבים?

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם
אכן טכנולוגית הייצור והחומרים מהם מיוצרות רצועות תיזמון התקדמה מאוד בעשור או בשני העשורים האחרונים וישנם לא מעט רכבים שלא קיימת הנחיה להחלפת רצועת תיזמון אלא רק בדיקה במיוחד ברכבי קונצרן VAG.

דרך אגב ההנחייה לבדיקת רצועת התיזמון היא גם לרכבים חדשים שיוצרו החל משנת 2004-2009.

לפעמים אנשים ממשיכים לדבוק בהנחיות שהיו נכונות לרכבים יישנים כמו החלפת רצועת אביזרים כול 10K וטיפול כול 10K שאבד עליו הכלח ברכבים מהעשור האחרון.

הייצרן VW בשיתוף פעולה עם חברת CONTITECH פיתחו רצועות תיזמון עבור דגמים מסויימים של רכבי קונצרן VAG ללא הנחייה להחלפת הרצועה בכלל קרי FOR LIFE אלא רק בדיקת הרצועה כחלק מטיפול שוטף.

לא שמעת ? זה בסדר לכן צירפתי לך דף הנחיות רשמי וחלקי למספר דגמים של הייצרן VAG שבו במפורש מצויין כול מה שכתבתי קודם לכן. דרך אגב בכול המנועים ברשימה המצורפת קיים מפגש שסתום בוכנה.

ייצרן הרכב מעת לעת מעדכן את הנחיות לטיפולים ויש לעבוד לפייהם.

בדיוק כמו שאמרתי אם באמת יש הנחיה כזו זה לדגמים ישנים וכנראה VW זה משהו יוצא דופן

מעניין איך היצרן מנחה לבדוק את הרצועה

בכל מקרה שאר יצרני הרכב שאני מכיר אין שום הנחיה לבדוק רצועת תזמון אלא להחליפה יזום

פורסם (נערך)

לא אם באמת קיימת אלא קיימת הנחייה כזו למספר סוגי מנועים כפי שראית במסמך המצורף של הייצרן.

למה אתה מתכוון רכבים יישנים ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בחלק מהמנועים קיימת רצועת תיזמון ובאחרים שרשרת תיזמון.

בכול מנועי הדיזל בגולף דור 6 קיימת רצועת תיזמון.

פורסם

רצועת טיימינג היא חלק ממכלול הטיימינג, ולא בהכרח המרכיב היחיד בו עלולה המערכת לקרוס,

מותחנים יכולים גם לקרוס ללא קריעת רצועה אבל עם אותה תוצאה הרסנית, מי שרוצה ראש שקט לגמרי מהמערכת הזו שיקנה רכב עם מנוע ללא חפיפת שסתומים (למשל במאזדה לנטיס), אחרת אין מנוס מבדיקות, ודרך אגב היו כבר מקרים בהם המלצות היצרן היו אופטימיות מידי ועלו בשיפוץ מנוע לבעליהן אפילו באנגליה הקרירה.

פורסם

איך אני יכול לדעת באיזה רכב יש מפגש ובאיזה רכב אין מפגש בין שסתום לבוכנה?

בפאביה 12׳ יש?

נניח ונקרעת הרצועה ברכב ללא מפגש, מה הנזק הכי גדול שיכול להגרם?

פורסם
ל

עם מידע לגבי מספ רב של כלי רכב, אפשר להעריך בדיוק רב את הסיכוי לכשל ברצועה, על איזו נבואה בדיוק אתה מדבר?!

ברור לי מה שאתם רושמים לגבי החלפת מנוע מול טיפול יקר ככל שיהיה, אתם מתעלמים מהנסועה המאוד נמוכה של הרכב הנ"ל, ושוכחים שהעניין הוא כלכלי נטו (בתוספת הסיכון הקל של כשל באמצע הדרך, שקיים ממילא), במקרה שלא יתרחש כשל ברצועה, אין נזק מצטבר למנוע (בניגוד להחלפת שמן מנוע, שם כולנו מחמירים יותר מהמלצות היצרן).

ואגב, COMMANDER, אתה מסיק מסקנות מרכב בודד ומזלזל במסקנות ממספר רב של רכבים?

לא מבין את הטענות שלך:

א. אין מידע סטטיסטי זמין לבעל הרכב על שכיחות אירועים של כשל במערכת הטיימינג. ייתכן שיש לייצרני הרכב מידע כזה (לפחות לגבי כשלים שקרו בתקופת האחריות) ועל סמך מידע זה הם קובעים את מרווחי ההחלפה. ביקשת שאנשים יעריכו את ההסתברות לכשל בשנה הקרובה - בהיעדר בסיס נתונים, כל הערכה כזו היא בלתי מבוססת ולכן תקפה כמו נבואה.

ב. במרבית המנועים יש מגע בוכנה-שסתומים ולפיכך פוטנציאל הנזק הוא גבוה ביחס לעלות החלפת הרצועה.

ג. לא הסקתי מסקנה מרכב בודד - רק ציינתי כי גם אני דחיתי את החלפת הטיימינג ברכבי מתוך שיקול דעת סביר שהנסועה הנמוכה שקולה לבלאי נמוך יותר מזה שחישב הייצרן בהוראות התחזוקה. כמו כן התבססתי על נסיון של 225,000 ק"מ עם רכב אחר בעל מנוע זהה. אך בניגוד לך לא ביקשתי מאיש שיעריך עבורי את הסיכון.

• תוכן חדש...