Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-5 נראית מוצלחת יותר מכל בחינה ובעיקר גדולה ומרווחת יותר.

מנגד החסרון של ה-5 הינו במושב האמצעי המרכזי.

האם ניתן להושיב באופן סביר 2 ילדים + ילד שלישי על בוסטר במושב השני של ה-5?

פורסם

זה פשוט:

משפחה עם שני ילדים= המאזדה 5 תהיה עדיפה, לאור כך שהיא יותר בטיחותית בתאונות צד, מאחר והילדים ישבו יותר במרכז הרכב בציר הרוחב, מאחר ואין שלושה כסאות נפרדים, לאור מרווח גדול יותר בציר האורך, לאור תא מטען גדול יותר ותנוחת נהיגה טובה משמעותית. לכאורה אין צורך במיניוואן לשני ילדים, אבל עדיין המרחב העודף משדרג איכות החיים. לשלושה ילדים בשורת המושבים האמצעית יהיה לא נוח.

משפחה עם שלושה ילדים כמו במקרה שלך= טויוטה וורסו תהיה עדיפה, יהיה להם יותר נוח לאור שלושה מושבים נפרדים ורוחב גדול יותר. הוורסו חסכוני יותר בדלק ומהיר יותר. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אענה לך בתור אחד שנסע הרבה ק"מ על שתי המכוניות ואפילו קצת יותר על הוורסו, לפי דעתי האישית חד משמעית הטויוטה וורסו עדיפה.

היא נותנת לך תחושת מרחב,בספסל האמצעי יש שלושה מקומות אמיתיים ותוכל לכוון כל אחד משלושת הכסאות קדימה ואחורה מבחינת מרחב בשני המושבים האחרונים הוא מאוד מצומצם בשני הרכבים וגם לגבי תא המטען שכמעט ואי אפשר להכניס בו שום דבר כשהמשובים האחורייים במצב מורם.

לגבי אמינות אני יכול להגיד לך שהטויוטה הפגינה אמינות יוצאת מין הכלל במשך 110 K ק"מ שבהם היו אך ורק טיפולים תקופתיים וחשוב מאוד לציין שהם היו מאוד מאוד טובעניים שברובם היא בילתה רוב הזמן באזור הקו האדום ובנסיעה מאוד מאומצת בעוד שהמזדה 5 באותם תנאים הראתה בק"מ נורא נמוך תקלה כמו לדוגמא תקלה במשהו שקשור לאגזוז כבר ב16 K ק"מ ועוד תקלות קטנות שדרשו איפוסים של המחשב וכדומה.

בנוגע לצריכת הדלק אני לא אוכל לענות לך בגלל התנאים המאומצים שנהגתי ברכבים אלו אבל יש יתרון קל לטובת הטויוטה,מעבר לזה הטויוטה נוחה מאוד לנהיגה יציבה בהרבההההה מהמאזדה ומהרבה משפחתיות כיום על הכביש ואני אהיה מוכן להיתווכח בנושא הזה,בוורסו הייתה לי גם מערכת מולטימדיה שהייתה מאוד נחמדה.

ועוד הפעם הספסל האמצעי שיש בה, הכוח שלה בזכות הגיר הרציף ,האמינות היוצאת דופן שלה והיציבות שלה פשוט קנו אותי לעומת המאזדה שדרך אגב יש לה פחות כרית אוויר אחת אם אני לא טועה.

בקיצור הבנת את המלצתי האישית יש לציין :)

פורסם

תודה על המענה.

מספר הבהרות:

הרכב מגיע מהעבודה - אז שיקולי אמינות/סחירות/מחיר אינם רלוונטים.

מעיון בנתונים "היבשים" של המפרטים נראה כי:

היתרונות למאזדה: ארוכה יותר (12.5 ס"מ) אם כי בסיס הגלגלים של הורסו דווקא רחב יותר ב-3 ס"מ. פתיחת דלתות צד ע"ג מסילה (האם זה לא קשה יותר לפתיחה לילדים?). נראית הרבה יותר יפה.

החסרון העיקרי של המאזדה הינו במושב האמצעי עם שני כסאות מלאים בלבד.

היתרונות לטויוטה: מעט רחבה יותר (4ס"מ), מושב אמצעי מלא. החסרון הגדול במראה הסתמי.

דינמית אני לא רואה הבדל גדול, נתוני ההספק והמומנט כמעט זהים.

פורסם

הגיר הרציף של הטויוטה נופל מהאוטומטי החלק והמוצלח של המאזדה.

ביחס לגירים רציפים אחרים זה של הוורסו מעולה אבל הוא עדיין רועש בתאוצות.

שני הרכבים סובלים מתאי נוסעים מאוד כהים ומדכאים.

אני דווקא אהבתי יותר את העיצוב של הוורסו שנראה פשוט כמו האצ'בק קומפקטית מגודלת ולא מיניוואן אמיתי.

אלה האפשרויות היחידות?

פורסם

בסיגמנט המיניואני - כן.

יש מספר גיפונים שממש לא מדברים אלי (ספורטז, ix35, קשקאי).

ויש מספר משפחתיות + כגון מאזדה 6, מונדיאו, I40 ואוקטביה.

פורסם

האוקטביה היא בין המשפחתיות היותר מרווחות ויש לה גם תא מטען ענקי

ה-6 גם היא מרווחת ובעלת מושב אחורי מעולה והיונדאי אפילו יותר מרווחת, יש בה מרווח מצויין מאחור והנסיעה בה הרבה יותר נוחה ונעימה משני המיניוואנים שאתה מתלבט לגביהם.

לגבי ההתאמה למושבי בטיחות, אני ממליץ לך לגשת לאולמות התצוגה ולבדוק את זה מקרוב, רצוי גם לבצע נסיעת מבחן באותה ההזדמנות ולא צריך לספר שהרכב יהיה בליסינג אחרת תקבל יחס שונה לחלוטין.

ה-6 וה-I40 מגיעות גם בדגמי סטיישן שימושיים.

פורסם

עוד שחקן ראוי שלא לקחת בחשבון הוא המיצובישי אאוטלנדר שנראה לי שהוא יותר מוצלח מהמאזדה5 והטויוטה ורסו גם יחד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יצא לי לנהוג באאוטלנדר ולטעמי הוא אחד הרכבים הכי פחות מהנים לנהיגה ברמת המחיר שלו.

יכולת דינמית חלשה ביותר יחד עם מרכז כבד גבוה ומתלים שנוטים להתנדנד בכל תאוצה או סיבוב חד גרמו לי לחוסר נוחות של ממש.

• תוכן חדש...