Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חודש בסין

bengee
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Elions100

Edan82

ואו, ההתפנקות בהונג קונג באמת נשמעת קצת יקרה, לפי השם של המלון שהמלצת במקאו (וניציאן) אני רק מעריך שזה נסיון העתקה מלאס ואגס- ונראה לי שנלך על זה.

אכן, העתק של הוורסיה הווגאסית, מלון ענק ומפואר, בהחלט פינוק.

אני ואישתי קצת ביישנים, אבל נשמח לאיזה שהוא בילוי משותף.

גם אנחנו לא בקטע של אורגיה אבל דרינק בסבבה.

:wink:

ראבאק, הבן אדם ויתר על טיול נהיגה ואתה מציע לו קפה?? The least you could do זה להציע לו סיבוב במונית...

:-)

מה ז"א? .....המונה כבר דופק...

:lol:

את הטיסה האחרונה שלי עשיתי עם אלעל-זול יותר,ישיר,קצר יותר והסיוט הכי גדול.... לעומת קתאי פסיפיק עם קונקשן באמסטרדם/מוסקבה וכו'.

כל עוד אין ילדים בגדול הייתי בוחר בקטאיי גם הקונקשן הוא בטהרן...

חברה שהיא בליגה אחרת לגמרי מאל על ומצויינת בפני עצמה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חמש הסנט שלי.

סין מגעילה ובמיוחד הסינים.

כל היופי שלה לא שווה את ההשרדות במקום. טיול קשה מאוד ולא מומלץ בשוםשלב של החיים.

רוצה מקומות יפים שכיף לטייל בהם.

ויאטנם, קמבודה ובורמה.

מנוחה טובה בפלילפינים (בורקאו)

אני באופן אישי (ויסלח לי עידן) חושב שהונג-קונג הפכה מזמן לצ'אינהטאון אחד גדול.

רוצה עיר גדולה במזרח? סינגפור או טוקיו.

רוצה טיול מדהים?

ניו-זילנד (וגם אוסטרליה).

סין מיותרת לחלוטין

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

Edan82הרגת אותי מצחוק :D.

התכוונתי שאני ואישי קצת ביישנים בקטע של ליפול עליכם בארוחת שישי, אבל טוב לדעת.

אגב סיבוב במונית, מוכרת לך אזה שהיא אטרקציה מוטורית באזור?

SCANSPEAK

פורסם

חמש הסנט שלי.

כל היופי שלה לא שווה את ההשרדות במקום. טיול קשה מאוד ולא מומלץ בשוםשלב של החיים.

ויאטנם, קמבודה ובורמה.

רוצה טיול מדהים?

סין מיותרת לחלוטין

אני חייב להגיד לך שאני ממש לא מסכים עם הדעה שלך. אני אחרי הטיול לסין הבנתי שאין מצב שאני לא חוזר לשם שוב להמשך טיול.

אני מסכים איתך שהטיול קצת קשה מבחינת שפה, אבל התרבות של האנשים ההתיחסות הנופים החוויה פשוט מדהים . אני זוכר את סין רק לטובה.

מה שכן אני ממש ממליץ לקנות את הלונלי פלאנט ולא להתקמצן על מלונות ולבחור אותם רק עם המלצה, ואז לפי דעתי מובטח לך טיול מדהים.

פורסם

תודה!

תראה את הדעות השליליות לגבי טיולים/יחס/שפה אני לרוב מסנן, פשוט כי יצא לי לטייל בחול כמעט שנה, בכמה מדינות, ובהמון מקרים של חו"ד שליליות הבנתי שמקורם בעיקר במטייל עצמו, ובחוסר היענות מצידו להתאים את עצמו למצב שבו הוא נמצא, בלי זה אי אפשר להנות.

אם הייתי בוכה על אופנוע הרוס בפרו או על שבועיים סלמונה בבוליביה (לא נעים זה בלשון המעטה כן?) , סביר להניח שלא הייתי נהנה, והיו הרבה שזה הרס להם, ועל אף מתקפת הסלמונלה נהנתי של בטירוף.

כמובן שמריבוי תגובות שליליות אי אפשר להתעלם.

יש לי את הלונלי פלנט של סין, ואם הם החליטו שמגיע לסין כרך, אז יש דברים בגו.

SCANSPEAK

פורסם (נערך)

חמש הסנט שלי.

ויאטנם, קמבודה ובורמה.

רוצה טיול מדהים?

סין מיותרת לחלוטין

חילקתי לך את ההודעה ל-2, אני יכול להסכים עם החלק השני של הודעתך (למרות שאישית אני לא מת על בורמה אבל מסייג שאני מבקר שם רק בענייני עבודה).

לגבי החלק הראשון אני לא מסכים, אכן יש מחסום שפה אבל מעולם לא הרגשתי שם בהישרדות, למדתי שבכל מקום אפשר להסתדר עם תנועות ידיים ו....מחשבון.

הקולגה שלי מסין כל פעם מחדש מתגלגל מצחוק איך בתום כל ביקור אני עוצר מונית ובתנועת יד אחת הנהג מבין לאן אני רוצה להגיע (לרכבת...).

בקיצור לא נורא כמו שאתה מצייר את זה.

לגבי הונג קונג אתה צודק חלקית, אכן מבקרים בה יותר סינים מאשר בעבר, אין ספק בכך.

יחד עם זאת, הונג קונג עדיין מגבילה את כניסתם ולמעט אתרים ספציפיים או איזורים כאלה ואחרים כמעט ולא מרגישים אותם (למען האמת לי אישית הם לא מפריעים כך או כך).

מעבר לזה, צ׳ינה טאון או לא- זו עדיין מדינה\עיר מאוד מרשימה עם המון עוצמה, כמובן שיש מי שאוהב אותה פחות ומי יותר, אני גם מסכים שסינגפור מדהימה ובמובנים מסויימים אף יותר מהונג קונג (אין לה את העוצמה של הונג קונג אבל היא מדהימה וירוקה ואני אישית מאוד אוהב אותה), בשורה התחתונה- עבור מי שלא יוצא לו לבקר במזרח הרחוק לעיתים קרובות סינגפור, הונג קונג, שנגחאי הן ערים מאוד מרשימות, לכל אחת יש את הייחוד שלה וגם סין על שדות האורז שלה והנופים השונים מאוד עשירה תרבותית ויכולה להיות אחלה טיול.

Edan82

אגב סיבוב במונית, מוכרת לך אזה שהיא אטרקציה מוטורית באזור?

כן, היא חונה בחניה D27, צבועה בכחול ובסופי שבוע יש לה נטייה לרדוף אחרי רכבי על ולהרדף אחרי רכבי על אחרים.

אם תשהו בהונג קונג ביום ראשון אתה מוזמן להצטרף אלי לנסיעת בוקר עם החברים שלי, כשנפגוש אותם בנקודת המפגש תוכל לומר לי באיזה רכב אתה רוצה לנסוע ואני אדאג שזה יקרה (מיותר לציין בתור נוסע..).

אם אתה בקטע לנהוג יש בסין (ז׳והיי, העיר הסמוכה למקאו) מסלול שבו אתה יכול לעשות קורס או לסגור סשנים בני חצי שעה כל אחד.

באופן אישי אני לא רכושני כלפי הרכב שלי אבל אני נוטה לשער שאין לך נסיון רב ברכב עם הגה ימני, זה לא משתלב טוב עם רכב מאוד חזק וכבישי נהיגה מאוד מאוד צרים, אבל אם תרצה בכיף אקח אותך לסיבוב שידגים לך איך מרגיש לעשות קיפול 8 לאספלט...

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בכל המדינות שמנוייות בהודעה שלי ביקרתי וטיילתי באופן אישי.

את הונג-קונג פגשתי לראשונה ב 94 ונהגתי לפקוד אותה 5-6 פעמים בשנה למשך 8 ימים בכל פעם (בתקופה שהיתה רק טיסה אחת בשבוע של אל-על להונג-קונג) מאוד אהבתי. אח"כ חזרתי אליה לפני שנה וחצי והיא מאוד השתנתה לרעה (לטעמי) כל הבריטיות נעלמה והכל הפך לסיני.

את הטרסות וכל המראות הנפלאים של סין (עשיתי בה טיול של 6 שבועות) תראה בנחת בויאטנם (סאפה...) או קמבודיה.

הטראומה של הטיול לא שווה את המראות.

אם הבחירה (בעיני) היא בין הונג-קונג, שנחאי או סינגפור. סינגפור לוקחת בכל פרמטר.

ניקיון, בטיחות, כמות האטרקציות, שפה, אוכל... יש פה הכל וכי טוב שיש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אני הייתי בספטמבר האחרון חודש בסין. לא קראתי את כל השרשור, אני אנסה לענות על כמה שאלות שנשאלו. מקווה שאני לא חוזר על דברים שנכתבו.

כמו שנאמר כבר, הסינים לא מבינים אנגלית ב-כ-ל-ל, אבל תמיד איכשהו מסתדרים, צריך פשוט סבלנות.

אני הייתי ב Zhangjiajie רוב הזמן, איזור לא מתויר והאנשים מאוד מאוד פשוטים, שם באמת קשה להסתדר לבד. אבל בביינג'ין זה כבר יותר קל.

אחרי סין המשכתי ל 3 ימים בהונג קונג, יום וחצי במקאו ועוד כמה ימים לשופינג ושיזוף בתאילנד.

בסין לא קניתי כלום, הכל די יקר. בהונג קונג יש לך מלא חנויות קניונים ושווקים, הרבה יותר כיפית לקניות מסין. כמו שעידן אמר לך אל תבנה על בית מלון מפנק שם, החדרים ממש ממש קטנים כמעט בכל המלונות והלינה מאוד יקרה.

רוב היום הייתי מסתובב בצד של קאולון שם המחירים יותר שפויים מהצד של הונג קונג. בלילה הצד של הונג קונג יותר תוסס ומעניין.

מקאו נחמדה, לא מעבר. אני לא בקטע של קזינו אז פחות התחברתי. חובה לבקר במלון ונציה.

במשך החודש שלי בסין לקחתי איתי קו של 012 עם חבלת גלישה של 1 ג'יגה שעלתה לי 150 ש"ח. מהירות הגלישה איטית (רוב בזמן היה על EDGE) אבל זה סבבה לוואטסאפ וטיפה סקייפ. הונג קונג גם נכללת בחבילה אבל מקאו לא.

בסין הפייסבוק חסום וגם רוב אתרי החדשות הישראלים.

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

רגע רגע רגע.

עידן מה אמרנו על ארוחת שישי? וקיפולי 8 לאספלט?

:-)

Infinity

לפי מה שהבנתי מהעיר בה שהיית יוצאים לפארק ששמו ברח לי, אבל הנוף כאילו תלוש מהסרט אווטר, יצא לך להיות בפארק?

בהחלט נשקול את עניין הקו מהארץ.

תודה!

חברה אין טעם לויכוח בין אם שווה לטוס לסין או לא, הכרטיסים נקנו ואנחנו מחכים לטיול.

SCANSPEAK

פורסם

כן הייתי בפארק ואפילו הלכתי שם לאיבוד לכמה שעות טובות :lol:.

חלק מהצילומים של אוואטר התקיימו שם, ובמציאות זה אפילו הרבה יותר מרשים. לצערי בתקופה שהייתי המזג אוויר לא האיר לנו פנים וחלק מהנופים היו מוסתרים בגלל הערפל הכבד שהיה, אבל לפחות ככה לא הייתי צריך להתמודד עם הפחד גבהים שלי :wink:.

VW Golf GTI 2006 Manual

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

Infinity, תודה!

פרט לפארק הזה יש עוד מה לעשות בגינגייל?

בכל אופן, אנחנו יוצאים במוצ"ש הקרוב

המלצות לאטרקציות בביגין?

SCANSPEAK

פורסם
את הדעות השליליות לגבי טיולים/יחס/שפה אני לרוב מסנן, פשוט כי יצא לי לטייל בחול כמעט שנה, בכמה מדינות, ובהמון מקרים של חו"ד שליליות הבנתי שמקורם בעיקר במטייל עצמו, ובחוסר היענות מצידו להתאים את עצמו למצב שבו הוא נמצא, בלי זה אי אפשר להנות.

מסכים איתך בחלק הראשון, אבל לא בסייפא. נדירים הם האנשים שמצליחים להתאים את עצמם לכל סביבה וגם להנות מזה, גם לאנשים הכי גמישים בד"כ יש את גבולות הטעם הטוב שלהם ובמקרה של סין זה לעיתים קרובות צעד אחד רחוק מדי. מכאן ריבוי התגובות השליליות, זו סטטיסטיקה פשוטה ולא חכם במיוחד לנפנף אותם ולהגיד "לי זה לא יקרה". שלא לציין כפוי טובה, לאור העובדה שהחברים פה בסה"כ מנסים לעזור לך.

מצד שני, אפשר להנות גם במקום שאתה לא מתחבר אליו. אני למשל נמצא כבר חודש בארה"ב ויש לי עוד אחד לבלות פה. לא מתחבר למקום, לא לאנשים, לא לתרבות הצריכה הבזבזנית שלהם ולא למנטליות, אבל עדיין נהנה. פשוט כי יש פה הרבה דברים שעוד לא ראיתי במקומות אחרים או לחילופין דברים שיש גם בארץ אבל הרבה יותר קשה להשיג שם.

לגבי המזרח - באופן אישי מאד נהניתי בטאיפיי אבל סבלתי כמעט בכל רגע שהעברתי בסיאול. תאילנד מושכת אותי בערך כמו סיפיליס וכנ"ל גם הודו. אני האדם האחרון שאפשר להאשים בחוסר הסתגלות או אי רגישות תרבותית, אבל זה לא אומר שכל מקום שאני מבקר בו הוא נהדר ומדהים, יש דברים שפשוט לא קולעים לטעם שלי.

הגישה הישראלית הזאת של "יהיה בסדר" ו"לוקחים הכל בקלות" עובדת מצויין עד שהיא מפסיקה, בד"כ בהתנגשות חזיתית עם המציאות ועם השלכות לא נעימות בהמשך. בדומה לחטא ההיבריס בטרגדיה היוונית - זו לא שאלה של האם אלא רק של מתי זה יקרה. נקווה שלא במהלך החודש הקרוב.

פורסם

הא?

ארה"ב, סיאול, תאילנד, הודו, סין נמצאות ברשימה "השחורה" שלך כי בכל אחת מהם מצאת משהו דפוק, ואתה קורא לעצמך סתגלתן? הגזמת חביבי, נראה לי שעדיף לך בבית.

אני באמת מבקש ממך, לא להמשיך להגיב כיוון שאני רואה את השרשור הזה מתדרדר, ללא תועלת וחבל לי, שכן יש כמה וכמה אנשים שהמלציו לי פה ויכולים להמשיך לתת אנקדודות מקומיות, במידה ויתאפשר אני אמשיך לשאול פה "בשידור חי" משם, עשה עימי חסד ואל תגיב כאן יותר אלא אם יש לך המלצה ספציפית למקום מגניב שווה לראות.

הטיסה יוצאת במוצ"ש, היעד היה וישאר סין, אני אשמח לקבל הכוונה לאטרקציות בביגין, מגיעים ביום ראשון.

SCANSPEAK

פורסם

העיר האסורה (Forbidden City), כיכר טיאנמן (Tiananmen Square, ליד העיר האסורה) וכמובן החומה הסינית (אני אישית נסעתי לאיזור של Mutianyu, אבל עשיתי את זה באוטובוס + מונית. זה איזור קצת פחות מתוייר ולדעתי יפה יותר).

ד"א,

תשתמשו שם ברכבת התחתית! חוסכת המון ומהירה (לפעמים קצת צפופה, אבל שורדים).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תוכן חדש...