Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חודש בסין

bengee
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלילה אפשר ללכת לאגם חוחאי (Houhai lake). מקום מאוד נחמד עם הרבה פאבים, מסעדות וכו' (שלא יעבדו עליכם עם הקטע שחייבים לקנות מינימום 6 בירות, תהיה ישראלי ותגיד להם שאתה רוצה אחד).

בבוקר אפשר ללכת למקדש השמיים (Temple of heaven).

למה בבוקר? כי הם עושים שם המון ספורט ומשחקים, ונורא נחמד להסתובב שם. חלק מהם גם מציעים לך להצטרף אליהם וזה אחלה.

אין לי מושג לגבי מוזיאונים, אני לא בחור של מוזיאונים.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה יכול ערב אחד להגיע לאיזור Sanlintun, זה איזור בילוי יותר מערבי, יש שם מרכז מסחרי פתוח (לא מקורה) עם כל מיני חנויות ביגוד והנעלה כמו גם מסעדות.

אם בא לך איזה סטייק סבבה יש באותו מרכז את מסעדת UNION, תזמין בירה קרוננבורג בלאנק 1664 ותוריד אותה עם איזה אנטריקוט.

בצומת הסמוכה לאותו מרכז מסחרי תמצא לאורך הרחוב שורה ארוכה של פאבים עם הופעות ו\או קריוקי ו\או זונות.

אם תלך דרך המרכז המסחרי עצמו תגיע לרחוב צר ומדליק שיש בו פאבים נחמדים (הרבה מערביים) ויחסית בתחילת הרחוב (קומה שניה) יש מסעדה שנקראת Biteapitta או כפי שהישראלים קוראים לה- בית הפיתה- מסעדה מזרחית, חומוס, תחינה, סחוג, סלט ירקות קצוץ, פלאפל, שיפודים- הכל הולך.

זה לא בדיוק שיפודי אווזי או איציק הגדול אבל כמו שאומרים, קוץ בעיר- פרח במדבר.

בכל אופן כמו שאמרתי לך, אני נוחת חזרה בהונג קונג ב-28 באיזור 14:00, תיהיה בקשר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה עידן, אני מאד מקווה שקארספורום עובד בסין ולא חסום (דרך אגב ג'ימייל עובד?), אין לי כוח לרשום את כל ההמלצות.

את ההמלצה לסטייק והבירה זוג הקרניבורים רשמו לפניהם, תודה!

SCANSPEAK

פורסם

ג'ימייל עובד. קארספורום גם עובד עד כמה שזכור לי.

בכל מקרה, ממליץ לך להוריד למחשב (במידה ואתה לוקח איתך) איזו תוכנה שעוקפת את החסימות שלהם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אכן הפורום עובד בלי בעיה.

עדכון קטן.

עזבנו את בייגין לפני כמה ימים, נהנו שם מאד, על אף מחסום השפה, ועל אף טיולון מאורגן לחומה הסינית שהתברר כנסיון עוקץ קטן שנגמר בזה שמצאנו את עצמנו תופסים טרמפים מאיזה חור בהשד יודע איפה בחזרה לבייגין, בהחלט חוויה, נהנו מאד בביגין, המשכנו הלאה לצנגדו, ראינו את הבודהה הגדולה ובדיוק סיימנו טיול סוסים בסונגפן, מחר חוזרים לצנגדו.

יש טיפים לגבי צנגדו?

תודה רבה!

חג שמח!

SCANSPEAK

פורסם

אם יש לכם זמן, סעו ל-Jiuzhaigou. שמורה מ-ד-ה-י-מ-ה! עד שלא נמצאים לא מאמינים.

הנסיעה באוטובוס קצת ארוכה (10-11 שעות), אבל לדעתי זה שווה את זה.

לדעתי צריך להקדיש לזה 3 ימים: יום אחד להלוך (מגיעים אחה"צ ויש קצת זמן להסתובב במקום) וללכת לישון מוקדם וטוב, יום אחד לשמורה (יום מלא, מהבוקר עד שסוגרים את השמורה), ויום אחד לחזור.

יש כאלה שלא מספיק להם יום אחד לשמורה. לנו הספיק (עברנו על כל הצדדים ורוב המקומות שם).

חג שמח!

עריכה:

עכשיו שמתי לב שאתם עדין בסונגפן. אם עדיין לא מאוחר, ממליץ לכם לנסוע ישר משם! לדעתי מדובר בנסיעה של שעתיים בערך.

פורסם

אם זו לא חוצפה לשאול אשמח לדעת מה הסדר גודל של העלות של טיול כזה לחודש לזוג (אני והבת זוג), מה הנקודות שיכולות ליקר או להוזיל? אם תוכל לענות אז גם בפרטי זה יהיה טוב :)

אם מפריע לך אז לא חשוב. מקווה שאתם נהנים שם.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

wa11a, לפי התגובות של bengee הוא נהנה שם אבל לדעתי סין היא לא המקום האולטימטיבי לטיול. המדינה יפה אבל לא ידידותית לתיירות קלה ומהנה.

מחסום השפה הוא עיקר הבעיה. אבל לא כמו שבארץ או במקומות אחרים בעולם שמנסים לתקשר ולעזור לתייר ששואל משהו, בסין ברוב הפעמים פשוט יתעלמו.

הייתי בסין מטעם העבודה למשך מספר שבועות. אני לא אומר שלא נהניתי אבל זו לא מדינה שהייתי משלם כדי לבקר בה. מספר חברים לעבודה שילבו את הטיול/עבודה בסין עם תאילנד. לפי מה שהבנתי מהם תאילנד היא מדינה הרבה יותר כייפית וידידותית לתיירים. עלות המחיה שם גם זולה הרבה יותר מסין.

בכל מקום בסין ובמיוחד באזורים תיירותיים ינסו להוציא ממך כסף, לחייב ייתר על המידה ולהמציא מיסים כלשהם והכל במין תמימות.

האנשים היחידים שיודעים קצת אנגלית הם פקידי הקבלה במלון. אפשר להיעזר בהם החל מבקשה לכתוב על פתק את שם היעד לנהג מונית וסגירת מחיר איתו ועד להתייעצות על מקומות בילוי ומחירים סבירים שצריך לשלם שם.

הכי טוב זה לחפש המלצה למדריך סיני מקומי, אבל המלצה ממישהו שאתה מכיר אישית או סומך עליו ולא המלצה באזשהו פורום תיירותי.

חודש זה הרבה זמן, אז תעשה הרבה שיעורי בית לגבי שירותים בסיסיים שתרצה להשתמש בהם. לדוגמא לחפש מכבסות ומסעדות לא יקרות, כי הרי אי אפשר לאכול כל היום סטייקים :wink: , אמנם האוכל קצת יותר זול מישראל אבל אם פורסים לחודש שלוש או ארבע ארוחות זה לא מעט כסף. תדע גם שהאוכל הסיני בסין זה לא מה שאתה מכיר ממסעדות הסיניות בארץ, האוכל שונה ולדעתי פחות טעים.

תבדוק אם יש ליד המלון סופרים לא יקרים שתוכל לקנות קצת אוכל למלון. גם נושא הכביסה הוא עסק יקר. במלון בו אני הייתי רצו בערך 400 שקלים על שקית כביסה לא גדולה. במרחק 15 דקות הליכה מהמלון היתה מכבסה פרטית שמישהו פתח מהבית ובו חייבו אותי על אותו שק כביסה עשירית מהמחיר.

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
פורסם (נערך)

fixxxer, אני לא יודע מתי היית בסין ותאילנד, אבל אני הייתי לפני שנה וחצי בערך ותאילנד יקרה יותר מסין (במיוחד באיים).

אם באים עם מידע מראש, לא נעקצים ויודעים בדיוק מה לעשות ולאיפה. זה מה שאני עשיתי ולא שילמתי כלום מעבר למה שאני צריך.

לגבי אוכל - הכל תלוי כמה אתה רוצה להתפנק. יש אוכל סיני רגיל שעולה 3-10 ש"ח למנה, ויש אוכל אירופאי שמגיע גם ל-80-90 ש"ח למנה.

כנ"ל לגבי המלונות - יש מלונות סבירים (חדרים נחמדים ומיקום נורמלי) ויש מלונות יוקרתיים שבכניסה אליהם יחכה לך פקיד לבוש לחתונה ויקח לך את המזוודות.

הכל תלוי כמה רוצים "להתפנק" ולהשקיע.

נכון שהשפה הוא נושא מאוד בעייתי, במיוחד בכפרים, אבל בסופו של דבר מתרגלים ומסתדרים. זה לא מנע ממני לעשות משהו שרציתי או למצוא מקום כלשהו.

האנשים שם מאוד מתלהבים מהעובדה שאתה יודע אנגלית. צעיר אחד הסביר לי באוטובוס שכולם לומדים אנגלית בבית ספר, פשוט הם מתביישים לדבר כדי לא לטעות.

אם הצלחנו "לדבר" עם הטבח של הרכבת (שאני בספק אם הוא יודע שפה כלשהי, אפילו לא סינית), אז תאמין לי שאפשר לתקשר שם עם כולם :lol:

עריכה אחרונה על ידי MeDuZa

פורסם

חיליק, ראיתי את ההמלצה לשמורה הזו רבע שעה לפני העליה חזרה לאוטובוס לצנגדו, אחרי שהכרטיסים נקנו, פיספוס....

לגבי מחסום השפה, קיים, בעייתי, לא סוף העולם, אומנם בדרום אמריקה היה הרבה יותר קל עם הספרדית, סינית זו קומדיה/טרגדיה אחרת, תלוי במצב רוח :-).

בכל אופן יש תרגום בטלפון שעובד נהדר, שפת הסימנים גם עובדת, כן צריך אורך רוח.

אנחנו מאד נהנים, חזרנו מטיול סוסים מגניב )קמפינג קשוח משהו( , בייגין מגניבה, הנהגים פה פסיכים.

לגבי כסף-זה עדיין בתהליך ;-).

תודה על התגובות, עוד כמה שעות נלך לראות דובי פנדה, משם לרכבת לzhangjiajie.

לילה טוב וחג שמח.

SCANSPEAK

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

זהו, עזבנו את סין, היה פשוט אדיר ומאד נהננו, נכון שיש מחסום שפה אבל הסתדרנו יפה מאד, כמו בכל מקום זול יחסית יש נסיונות עוקץ על תיירים, לא משהו מפתיע, כשנגיע הבייתה אני יעשה סיכום ואפרט,ממש בקטנה.

אז הגענו להונג קונג, העיר מגניבה, נפלנו ב"מלון" זוועתי- אפילו בעיניי חי"רניק, נקווה שמחר יהיה יותר טוב.

המלצות להונג קונג?

את הליחה במקאו נעביר בווניצ'אן.

לילה טוב!

SCANSPEAK

• תוכן חדש...