Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טאטא נאנו בקרוב בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע למה, אבל לא משנה מה הוא היה אומר והייתי נקרע מצחוק, ואוי כמה התגלגלתי כאן חח.

הפנים שלו שהיא שאלה על הבטיחות - PRICELESS :)

האמת, שיהיה טאטא נאנו, לא מפריע לי - לא אקנה אבל למה לא.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפחות לפי הויקיפדיה הנאנו זכתה ללהבדק עבור ה-NCAP, וזכתה ללא יותר מאפס כוכבים.

מנוע הנפיחה יצא באמת נפיחה.

ולביא - אני רוצה להזכיר לך ש-1.5 כוכבי NCAP היו ציון סטנדרטי לדגמים הראשונים שנבחנו במחצית השניה של שנות ה-90. אולי תופתע, אבל ציון הבטיחות של BMW סדרה 3 מאותה תקופה היה גבוה מאד. 1.5 כוכבים, וכך עוד רבים וטובים. הציונים התחילו לעלות בהדרגה בתחילת שנות ה-2000, כאשר יצרנים החלו לתכנן מכוניות כך שיעמדו במבחנים. כל זה לא רלוונטי לגבי רכב חדשב-2014, כאשר ציון של 4 כוכבים הוא איזה מינימם, וזאת במבחנים יותר תובעניים מאשר בתחילת הדרך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לדעתי, אם באמת ישווקו את הרכב ב35K הרבה אנשים יקפצו על המציאה: רכב עירוני קטן, זול וחסכוני קוסם לאנשים רבים. נכון שמדובר על רכב בסיסי פשוט, אבל במחיר קצת מעל קטנוע מקבלים רכב 4 מקומות יותר בטיחותי מקטנוע.

לגבי הבטיחות אני רוצה להתיחס בנפרד: בעיר בדרך כלל תאונות על מהירויות קטנות, זה רכב שלא מיועד לנסיעות בין עירוניות כי במהירות שיוט מותרת הוא כימעט על מהירות המקסימלית (להבדיל מרכבים בקטגורייה מיני שאומנם לא הכי נוחים בבין עירוני ומנוע חלש להאצות ועקיפות, טכנית יכולות לבצע את המשימה). כך שלשימוש הראשי של רכב הזה, רמת בטיחות הנמוכה לא חיסרון משמעותי בעיניי. זה רכב מעולה לילדים לנסוע לבית ספר, רכב לנסוע איתו 5ק"מ לעבודה, רכב לנסוע איתו קניות מהסופר.

לדעתי פתרון מעולה בתור כלי תחבורה בסיסי בישוב או מגה פוליס (תופס מעט מאוד חנייה, חסכוני בדלק).

גם לפי ביקורות שקראתי אליו, הניהוג לא רע בכלל יחסית.

ובכלל, לאותם שימושים פרקטיים שסמארט מיועד, נאנו תעשה את זה לא הרבה פחות טוב וכבונוס תציע 4 מקומות ישיבה (כניראה יהיה צפוף אבל בנסיעה קצרה של 10 דקות אפשר לסבול קצת).

אני חושב שלנאנו יש פוטנציאל אדיר, הרבה אנשים ירכשו אותו בתור רכב עירוני/שני/שלישי. במחיר של רכב משומש זול יחסית, אתם קונים רכב חדש עם אחריות. רכב פשוט יחסית אמור להיות גם קל לתחזוקה, כך שלטווח ארוך הוא יהיה SERVICEABLE.

יצרנים החלו לתכנן מכוניות כך שיעמדו במבחנים.

אני לא מזלזל במחבני ריסוק שכמובן מעלים רמת הבטיחות בצורה ניכרת, אבל הנקודה הזאת שכתבת מאוד נכונה אני רוצה להתיחס לזה מנקודת מבט שלי: הבעיה שרכבים בנויים לעבור מבחני ריסוק בהצלחה. במבחנים אלטרנטיבים, לעיתים רואים רכבים בטיחותיים כביכול קורסים כמו בית שעשוי מקלפים.

במבחני ריסוק הסטנדרטיים נותנים נקודות על כל מיני דברים כמו התראה על חגורות, כל מיני צפצופים וחיישנים ולא רק לבטיחות פאסיבית נטו. כך שיוצא במקרים מסויימים היצרן יכול לפצות עם זמזם וכמה לדים על תכנון פחות חזק של מרכב.

כמה שאני יודע במבחני ריסוק הסטנדרטיים מרסקים רכב במחסום קורס עשוי אלומיניום, כאשר התנגשות היא חלקית ונספגת רובה על ידי קורת שלדה. אילו מכה הייתה קצת יותר למעלה, כמו עם משאית או רכב SUV, המרכב היה נראה אחרת לגמרי. גם ריסוק צד הוא לנקודה מאוד מסויימת וחזקה.

בודקים: התהפכות, תאונה במהירויות גבוהות יותר (מה שקורה בפועל), התנגשות חזיתית אמיתית עם רכבים מסוגים שונים?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מה רע? למה ליקטול מיד?

זה יהיה כמו קטנוע של ה4 גלגלים ככל הניראה כמו הקטגוריה של הרנו טוויזי שעלות האחזקה שלה תיהיה שווה ל0 כמעט!

אפשר ליקנות אותו לצורך קניות בעיר - במיוחד למי שלא רוצה רק קטנוע עם עליות ביטוח מטורפות, אולי הוא לא בטיחותי כמו מיני אבל הוא הרבה יותר בטיחותי לקטנוע וגם בחורף יהיה נוח יותר ליסוע איתו-לא?

הבעיה שרוכבי קטנוע עדיין לא יקנו אותו כי הוא לא חוסך פקקים, ושרמת הרכיבה של הרוכב הממוצע גבוהה משמעותית מרמת הנהיגה של הנהג הממוצע - מה שאומר שאתה תמצא מאחורי ההגה של הדבר הזה כל מיני שחורדיניות למיניהן - וזה מתכון לאסון.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

זאת גרסה הודית ללא כ"א. מסקרן מה יקרה עם כ"א, כי לפי הסרטון לא בטוח שהן יעזרו מאוד. רואים את ההגה ממש נכנס בנהג בעוצמה. אני מהמר על 3 כוכבים מקסימום עם כל המערכות בטיחות המקובלות. אבל כמו שצביפר אמר, אם לא יוצאים עם הרכב הזה מחוץ לעיר, זה יהיה מספיק בטיחותי כנראה (אני לא הייתי קונה בכל מקרה).

ואיך תכניס את הקניות לבגאג'-צ'יק? אין דלת אחורית, צריך להכניס את המטען דרך הדלת האחורית. לא מתאים.

עוד מעט תגיע האלטו/סלריו עם תא מטען כמו של סופר מיני (כמעט). מתאים? :)

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

ואיך תכניס את הקניות לבגאג'-צ'יק? אין דלת אחורית, צריך להכניס את המטען דרך הדלת האחורית. לא מתאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאחד שיש לו גם קטנוע אני לא מבין מה ניראה לכם בן אדם שנוסע על איזה טימקס או אפילו גוימקס כמו שיש לי יכנס לכיעור הזה? מצידי שיחלקו בחינם לא הייתי לוקח. בקטנוע יש המון יתרונות על כל רכב, לא כולם פה פריקים של בטיחות שמחפשים להחליף את הקטנועים ברכב מכוער רק כי הוא קצת יותר בטוח מדו גלגלי.

פורסם

לקטנוע יש גם כמה חיסרונות. לנסוע איתו בגשם על כביש רטוב זה לא כזה כיף, כאשר יש רוח חזקה זה גם לא מוסיף לתענוג.

חוץ מזה הביטוח יקר וזה רק שני מקומות, אי אפשר על קטנוע להסתתר מגשם, אי אפשר עם קטנוע בצורה בטיחותית לקחת את הילדים לגן, לנסוע לקניות ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פעם התלוננתם שאין אופציות זולות וכל מיני עלתה 100K וצפונה.

סוף סוף יש אלטרנטיבות.

גם אם הרכב הזה ישרוד חמש שנים וילך לפח, ב35K עבור חלק מהאנשים שצריכים רכב עירוני קטן וזול, ואין להם כסף, זאת אופציה לתחבורה ציבורית.

תפרגנו קצת.

מסכים בהחלט ועדיין, אני מאמין שלחברה הזו, יהיו לא מעט בעיות שיווק בישראל. בכל מקרה, פה אני הצרכן ולא המוכר.

פורסם
הבעיה שרוכבי קטנוע עדיין לא יקנו אותו כי הוא לא חוסך פקקים, ושרמת הרכיבה של הרוכב הממוצע גבוהה משמעותית מרמת הנהיגה של הנהג הממוצע - מה שאומר שאתה תמצא מאחורי ההגה של הדבר הזה כל מיני שחורדיניות למיניהן - וזה מתכון לאסון.

לצערי אתה צודק. הוא לא יהווה תחליף לקטנועים במרכז כי הוא לא יכול להשתלב בתנועה כמוהם וחייב לעמוד בפקקים.

הוא כנראה יהיה רכב שני או שלישי במשפחה ורוב הזמן ינהגו בו או "שחורדיניות" או נהגים חדשים שקנו להם את הרכב. במקרה השני נהג לא מיומן ומשופשף ורכב לא בטיחותי מלכתחילה יוצרים מתכון לאסון.

זה רכב שיוצר בשביל מדינות מתפתחות, לא חשבו בכלל על המושג בטיחות כשתכננו אותו. נכון שזה יהיה נחמד אם יהיה רכב זול כזה בארץ (במידה והוא אכן יהיה זול אחרי שיסיימו לעשות לו גיור כשר), אבל זה בא על חשבון הבטיחות בצורה חריפה מדי לטעמי.

אני מאמין שאנחנו מתווכחים על מים כי אני לא רואה סיכוי שחוץ מבדמיונות של פלאטו והרצון שלו לעשות כותרות הסיכוי שנראה אותו בארץ אפסי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
זאת גרסה הודית ללא כ"א.

לא צריך כרית אויר. מספיק לתת קונטרה בידיים או להתפלל לשיווה :lol:.

ובכלל, הטיעון של צביפר על כך שבמהירויות נמוכות אין לו בעיה עם רמת הבטיחות של הרכב הזה ושאפשר לקחת את הילדים לבית הספר...

אישית, אינני היסטרי בקטע של בטיחות פאסיבית וכוכבי מבחן ריסוק אינם עומדים אצלי בראש הרשימה. עם זאת, כאן מדובר במשהו חריג לרעה; למותר לציין שלא הייתי מוביל את משפחתי בקקנוע הזה.

אגב, לפני 20 שנה לערך, 'טלקאר' היתה יבואנית 'טאטא' לישראל ומכרה טנדרים בשם 'טלקוליין', אם זכרוני אינו מטעני. קשה לי להאמין שטלקאר ויתרה על יצוג המותג ההודי בכזו קלות, כשעוד אז דובר כבר על השקעות זרות בשיפור המוצרים ובתכנון דגמים חדשים.

כנראה שכל הסיפור מתמצה בזמן מסך לצוחפתי אכי מפורסם ביזראל.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הצעצוע הזה לא יצליח.

אולי לא צורך הרבה דלק, אבל בנאדם נורמאלי יעדיף לקנות רכב בפחות מ10K, לשלם דלק, וליסוע בחתיכת פח נורמאלית מאשר ליסוע בקופסאת קרטון.

פורסם (נערך)
עם זאת, כאן מדובר במשהו חריג לרעה; למותר לציין שלא הייתי מוביל את משפחתי בקקנוע הזה.

סביר להניח שרכב בן 20+ גם היה מקבל בסביבות 0 כוכבים במבחן ריסוק מודרני.

למעשה רוב רכבים כולל מתחילת עד אמצע שנות ה90 היו זוכים לציון מאוד נמוך במבחני ריסוק מודרניים. מבחני ריסוק של אז היו פחות מחמירים ועל מהירות נמוכה יותר. ואנשים נוסעים על רכבים כאלה לא רק בעיר, אלא גם מחוץ לעיר, היום למשל ראיתי שני סובארו DL שמורות ויפות מתחילת שנות ה90.

ועדיין טאטא נאנו יותר בטיחותית מקטנוע ורק קצת יותר יקרה ויכולה להוביל משפחה בעיר. ככה שאני חושב בכל זאת יש מקום לרכב כזה על הכביש שלנו, העיקר שאנשים יפנימו שזה רכב עירוני נטו ולא יעשו אליו גיחות בבין עירוני. אולי מבחינת רגולצייה צריך להגביל את הרכב ל50קמ"ש וזה פותר את הבעיה של כבישים מהירים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

• תוכן חדש...