Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 4C הגיעה לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת פשוט בדיחה לא מצחיקה שהפיאט הזאת מגיעה עם מנוע בתצורה דומה למנוע שבפיאט ג'ולייטה TBI והשלמות חלקים מפיאט פונטו.

אף פעם לא הייתי קונה פיאט כזאת, הרכב הזה פשוט לא ימכר בארץ במחיר הזה וגם ב- 400K הוא לא ימכר כי בסכומים האלו יש רכבים שהם פשוט יותר.

הרכב יימכר גם יימכר, ובהרבה מעל 400K ש"ח. סמל"ת ימכרו כל רכב שיצליחו להשיג מהאיטלקים ואני מהמר על כמות שלא תעבור את ה40 עד סוף 2015. מדובר בקלאסיקה מודרנית שתחיה עוד הרבה שנים והמחיר דווקא מדבר בעדה משום שלא מעט אנשים יכולים להרשות לעצמם להוציא 500K ש"ח על רכב. דווקא אותם אנשים לא ידברו בשפה שהוויכול התאורטי הזה מתנהל ואמרו זאת לפני. כן יצרן לא מותג, כן קיים לא קיים, אלפא רומאו היא מותג נחשק בכל אשר תפנה. בטח ובטח עם ה4C. ובקשר לRCZ - היא גם זכתה בפרסים נוספים כמו : GAY CAR OF THE YEAR ואהודה במיוחד על האוחזים בכיור.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תגובות 600
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה אתה שצריך לדייק. הפיג'ו אומנם תיסע מהר אבל תעשה זאת ללא הרבה הנאה. חלק מזה נעוץ בהנעה הקדמית אבל חלק מזה לא. עובדה שיש רכבי הנעה קדמית מאוד מהנים (אפילו ה208 gti מהנה יותר). מה שכן הפיג'ו מאוד יפה, נוסעת מהר (במיוחד בגרסת הR) ולדעתי גם בנויה היטב.

ZX,אני לא יודע מאיפה אתה מקבל את האבחנות שלך לגבי רכבים,אני מציע לך לקרוא את המבחנים הנ"ל,זה אומר הכל.

קבל מגוון ציטוטים מתוך מבחנים לRCZ [לדגם הרגיל,לא לR..].

מוואלה רכב:

"על הכביש המהיר המתלים הקשיחים מורגשים היטב, בעיקר כאשר האספלט הופך גלי. באופן אישי, אני מעדיף כיול שכזה, אחרים יתלהבו ממנו פחות. אלא שעם ההגעה לכביש המפותל, הם ישכחו לה את הקופצנות העצבנית כי ה-RCZ היא הפיג'ו המודרנית הכי קרובה למה שהכרנו פעם במכוניות ההן. יחידת הכוח המוצלחת ותיבת ההילוכים היעילה משתלבים היטב עם השלדה הזו שלא ממש מרגישה מוטרדת מהמהירות בה היא מוכנסת לפניה. ההגה חד ומדוייק ואולי הוא המתקשר ביותר שהחזקנו ביד בעידן התגבור החשמלי מבית פיג'ו. אבל עזבו הגה, מספיקה דוושת הגז כדי לכוון את הקופה לכיוון הרצוי ורק תבקשו וגם הישבן המעוצב יצא החוצה במחול מבלי שתרגישו לרגע שאתם עלולים לאבד אותו.

"מתוך AUTO1:

בנהיגה בכביש הפתוח הפיג'ו מראה יכולות קרביות יפות , המנוע מושך בצורה לינארית בצורה מרשימה, בפניות מהירות הRCZ מרגישה ונשארת יציב, התגובות להיגוי מהירות וחדות. הבלמים עומדים יפה בעבודה הרבה שלהם ומספקים עוצמה טובה. לסיכום, הפיג'ו היא לא רק פנים יפות, היא מקנה חווית נהיגה טובה ומיוחדת וככזו כמעט שאין לה מתחרים.

מתוך EVO feb 2013:

What’s it like to drive?

With tough competition from the Audi TT and VW Scirocco, the RCZ has never quite topped the coupe class – but that doesn’t stop it from being a good car to drive.

The end product is actually more than the sum of its parts; the ride is firm and particularly fiddly through town, the electric power steering vague, and while the gearbox has a slick, satisfying shift, its six ratios feel too tall. Once in its flow, though, the RCZ is very capable and enjoyable. There is masses of grip, it’s well balanced, and away from rutted urban roads, the taut ride results in keen responses and impressively flat cornering. The remaining bugbear is that steering: with so little feel, it’s hard to tell when front-end grip is finally waning. The brakes, on the other hand, are impressively strong.

The engine, like in all its other applications, shines brightly. It’s as punchy as all good modern petrol turbos, but is keener to rev than most, and you’re rewarded for hanging on until the 6000rpm red line with a rorty (if slightly artificial) soundtrack and the full 197bhp.

ובכן, אלו מבחנים ראשונים שאני רואה שככה משבחים את הרכב. עד כה נתקלתי במבחנים שאמרו שהרכב מהנה, בעיקר מהיר מאוד (בדיוק כמו שכתוב) אבל.... האחיזה שלו גבוהה הרבה יותר מיכולות השלדה ושלעתים נדמה כי הצמיגים הם אלו שמספקים את רוב האחיזה ומאחוריהם עומדת שלדה שהיא עדיין לא 100% בשלה.

גם לגבי הR נאמרו דברים דיי דומים. ונדמה לי כי באוטוקאר מגזין אפילו אמרו שכדאי לחכות ל308 GTI החדשה שתיהיה יותר מהנה לנהיגה.

פורסם

יומיים לא הייתי פה.

בהם **ההנהלה שומרת לעצמה את הזכות לחסוך מקהל הפורום קללות ועל כן, נמחקה חלק מההודעה** ...עדיף לשים על ה4C סמל של פיאט כדי לבדוק את הענות הקהל ונקבע תאריך לסקול את cuore בכיכר העיר כי הוא מתנגד.

פספסתי משהו?

אחזור עוד יום יומיים לעדכון, תשתדלו לא למכור את אלפא לפיג'ו בינתיים.

פורסם (נערך)

ובכן, אלו מבחנים ראשונים שאני רואה שככה משבחים את הרכב. עד כה נתקלתי במבחנים שאמרו שהרכב מהנה, בעיקר מהיר מאוד (בדיוק כמו שכתוב) אבל.... האחיזה שלו גבוהה הרבה יותר מיכולות השלדה ושלעתים נדמה כי הצמיגים הם אלו שמספקים את רוב האחיזה ומאחוריהם עומדת שלדה שהיא עדיין לא 100% בשלה.

גם לגבי הR נאמרו דברים דיי דומים. ונדמה לי כי באוטוקאר מגזין אפילו אמרו שכדאי לחכות ל308 GTI החדשה שתיהיה יותר מהנה לנהיגה.

זה שלושת המבחנים הראשונים שמצאתי,כל מבחן שמצאתי היו עוד יותר שבחים לרכב,גם בארץ וגם בחול,במיוחד במה שקשור ליכולות הדינמיות וההנאה מנהיגה!!.

אז חראם,תדע מתי להפסיק..לקרוא כולם יודעים.

קבל ביקורת מAUTOCAR על הR.

תשים לב מה רושמים לגבי ההשוואה לשירוקו R!

Should I buy one?

If you’ve got even half a hankering, indulge it. Paris has produced something really convincing here, and deserves a little bit of a hallelujah moment. A RenaultSport Mégane Cup has a tiny hint more handling vigour and a Volkswagen Scirocco R is more refined and usable.

But this Peugeot is more than livable-with; you won’t need the commitment of a tarmac rally champion to see the case for chopping in your VW for a significantly more vivid driving experience in the RCZ-R. It’s what we’d do.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם
כן יצרן לא מותג, כן קיים לא קיים, אלפא רומאו היא מותג נחשק בכל אשר תפנה. בטח ובטח עם ה4C. ובקשר לRCZ - היא גם זכתה בפרסים נוספים כמו : GAY CAR OF THE YEAR ואהודה במיוחד על האוחזים בכיור.

מצחיק, מי שלא אוהב אלפא מיד הופך ליקיר הקהילה ;-).

פורסם

האמת שבין לקוחות אלפא יש נציגות לא מבוטלת לספרים ושאר בעלי מקצוע בעלי נטיה ברורה לאהבה גברית. ואם זאת, גם הם הסכימו עם הבחירה של הRCZ בתואר הנחשק.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מסקנות ותובנות שלי מהשרשור:

1. הלוגו משפיע - באבוהה משפיע, לפחות על חלק מהאנשים (כולל עלי), דבר שמשנה את הערך הנתפס והמחיר שמוכנים לשלם בעבור הרכב.

2. כשהלוגו שונה מהלוגו העממי ניתן לצפות שלרכב הממותג תהיינה איכויות עודפות כמו: מנוע יחודי, שילדה שונה, אבזור משובח ופס ייצור נפרד - בקיצור תירוץ שאיתו ניתן להצדיק את הפרמיה שנגבת על הרכב.

3. זה מביא אותי לתובנה נוספת - לא לחינם מתחולל כאן ויכוח ער אם אלפא קיימת או לא, אם מוסכם שללוגו הנכון יש השפעה על הערך הנתפס ואם כל ההבדל בין פיאט לאלפא הוא בסמל המודבק, אז הויכוח הוא גם על הערך הניתפס של הרכב.

לא מביע דעה לכאן או לכאן, משתף בהרהורים שעולים בראשי בעניין הלוגו (כל לוגו) ותרומתו לערך הנתפס.

פורסם (נערך)

דורקי, להתעלם ממותג ומיצוב כמו שמציע פאלו לא ישים בעולם האמיתי. לקסוס נולדה מתוך טויוטה ולא הייתה נמכרת בחצי מכמויותיה ללא סמל ומותג נפרד. כך גם אינפיניטי. איפה מייצרים את אותו אייפון? אם היה כתוב עליו זופו, על אותו מכשיר בדיוק, האם עדיין היה כזה להיט?

אגב, לגבי ה-4C התנאים שלך מתקיימים. פס הייצור הוא של מזראטי, המנוע הוא שיגלוש לדגמים של מטה ולא ההיפך (המנוע הנוכחי פלדה, כמו שאמרו. של ה-4C אלומיניום) והטכנולוגיה לא שותפה לאף אלפא בעבר (שלדת קרבון). אבזור משובח פשוט לא מתאים לרכב שאמור לא לעבור את הטון.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, מסכים לגמרי.

התנאים וההגדרות הכלליות האלה עשו גם לי קצת סדר במחשבות.

כתבתי כבר מקודם שמבחינתי הדיון על הלוגו מנותק לגמרי מאלפא - מבחינתי הוא רלוונטי לגבי כל צמד אחר.

פורסם

זה שלושת המבחנים הראשונים שמצאתי,כל מבחן שמצאתי היו עוד יותר שבחים לרכב,גם בארץ וגם בחול,במיוחד במה שקשור ליכולות הדינמיות וההנאה מנהיגה!!.

אז חראם,תדע מתי להפסיק..לקרוא כולם יודעים.

קבל ביקורת מAUTOCAR על הR.

תשים לב מה רושמים לגבי ההשוואה לשירוקו R!

Should I buy one?

If you’ve got even half a hankering, indulge it. Paris has produced something really convincing here, and deserves a little bit of a hallelujah moment. A RenaultSport Mégane Cup has a tiny hint more handling vigour and a Volkswagen Scirocco R is more refined and usable.

But this Peugeot is more than livable-with; you won’t need the commitment of a tarmac rally champion to see the case for chopping in your VW for a significantly more vivid driving experience in the RCZ-R. It’s what we’d do.

התבלבלתי ולזה התכוונתי. אגב כשמגזין הגה ערך מבחן בין הפיג'ו לבין רנו לבין BRZ הם גם אמרו אותו דבר לגבי השלדה.

שלא תבין לא נכון- אני חושב שהRCZ זה רכב מדהים, לדעתי, ופנטזיה אישית שלי (אם תסתכל בכמה שירשורי עבר). והחלום הרטוב שלי הוא שבפיג'ו ידחפו את מנוע ה3.2 ליטר סופרצ'ארגר שלהם במקום הסוג של מושבים אחוריים. ומכאן שכנתת את כל המבחנים האלה שרק משבחים- אתה עושה לי טוב ואני בטוח שביום מן הימים אני יקנה פיג'ו כזו לעצמי.

אבל אני חושב שהסטנו את הדיון ממקטרתו המקורית. אם תרצה להמשיך להתדיין בוא נמשיך בפרטי או נעבור לשירשור יעודי.

פורסם

אלעד נגע בנקודה חשובה מאוד.

האלפא היא הניסיון הראשון לייצר תחרות קונספטואלית ישירה לאליז מאז... אי-פעם. יתרונה הברור - זמינות בישראל.

פורסם
שוב, אתה מצמצם את העניין כדי לשרת את דעתך.

לא (רק) הלוגו גורם לאנשים מסוימים לרצות את הרכב, אלא חווית הבעלות והשימוש (שיכולה אגב להתחלף כל חודשיים שלושה). זה יכול להיות עיצוב, ביצועים, תחושה, צליל, יעילות כלכלית, רצון לשחזר נעורים אבודים, פיצוי על פין קטן או כל דבר אחר.

אתה זה שמצמצם. ברור שהלוגו הוא שיוצר את חווית השימוש, אבל מי שלוגו יוצר לו את חווית השימוש, החוויה, לדעתי, דלה מאוד. המודעות העצמית, עוד יותר.

יש הבדל בין מי שביצועים עושים לו נעים לבין מי שבא להשיב נעוריו או לפצות על חסכים מיניים. הראשון הוא תגובה חושית למציאות. השניים האחרים הם ניסיון למלות חסכים נפשיים באופן מלאכותי, לא יעיל, שלא עוזר, כי איזו מחלקת שיווק מכרה לך את הסם השקרי הזה.

למה יש שפוטים של במוו כשמרצדס נותנת בדיוק אותה חוויה (לפחות בעיני הדיוט כמוני)? מדוע יש אנשים שנשבעים בהונדה למרות שטויוטה אפורה באותה מידה? מדוע אנשים מעדיפים לקסוס 250 כשמזדה 6 עושה את אותה עבודה?

אני שוב אתנסח בעדינות, כי יש אנשים שלא מפעילים את השכל ולא מתעניינים במקורות האמיתיים של הרגש שלהם.

ואכן, אנשים שלא חושבים ושאינם בעלי מודעות עצמית, יש להם פוטנציאל גדול להפוך לשפוטים.

להיות שפוט זה טוב?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

עוזר או לא זה עניין סובייקטיבי. לוגו הוא רק חלק מחוויה כוללת יותר שכוללת (בעיני) בכל האמור לרכב מרכיבים רבים - התנהגות ועוצמה, תחושה, מראה, צליל וחווית בעלות כללית.

לי אישית אלפא עושה את זה (לא בדורות האחרונים, 159 על נגזרותיה וצפונה) אבל אני סוג של דינוזאור. במוו לא עושה לי את זה, לקסוס וודאי שלא, מיאטה גם לא, צרפתיות לא וכן הלאה.

למה? לא יודע, אבל זו התחושה שלי.

עריכה: מהו מותג? מותג הוא הבטחה לחוויה נצפית. לדוגמא, כשאני קונה אלפא אני מצפה למכונית איטלקית סקסית עם ביצועים טובים פלוס (ומתאכזב מהמכוניות העדכניות ראה לעיל). כשאני קונה לקסוס אני מצפה למות מזקנה בקרוב, כשאני קונה במוו אני מצפה לפשיטה משטרתית או קליע, וכן הלאה.

עריכה אחרונה על ידי נהג מתחיל

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...