Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

האם יש מצב להתמקח בקניית רכב חדש? רכב שלפני שבועיים הייתה עליו הנחה של 7000 שח ועכשיו אין (כמה רווח יש להם על הרכבים החדשים!!!) .

תודה!

פורסם

יש בהחלט מקום להתמקח, כמו על כל מוצר אחר.

השאלה היא לא כמה להמתקח, השאלה היא איך.

מבצע שהיה ונגמר לא מצביע על כלום, כי יכול להיות ששערי המטבע השתנו, שנרכש מהיצרן מלאי מסוים במחיר מיוחד עבור המבצע וכן הלאה, ולכן אני מציע לא לבוא עם ציפיות לקבל 7000 ש"ח הנחה.

ההצעה שלי:

1. תחליט שזה אכן הרכב שאתה רוצה. תחליט (עם עצמך) שאתה רוכש את הרכב בכל מקרה (ביננו, 5000 ש"ח לכאן או לכאן לא יהפכו החלטה).

2. תנתק את ההצלחה במיקוח מתפיסת האגו העצמית שלך. אם לא תקבל הנחה זה לא אומר שמזלזלים בך או שלא הצלחת. ממילא התכוונת לקנות את הרכב.

3. תקשורת וכבוד. זה נכון עם האישה, זה נכון גם עם סוכן המכירות שישב מולך. הוא לא מתכוון לדפוק אותך, והוא לא "יעשה עליך קופה". יש לו אינטרס למכור לך. צריך לדעת להגיע לעמק השווה.

4. קל יותר ליבואן לתת לך אביזרים במתנה מאשר הנחת במחיר (עולה לו פחות, לך שווה אותו דבר). תנתב אותו לכיוון הזה.

5. בהרבה מקרים, מרוב מיקוח על כסף, אנשים שוכחים שהם הולכים לחתום בהזמנה על דברים חשובים יותר מ1000 ש"ח יותר או פחות. תבין את מועדי האספקה המדויקים, את שלבי התשלום, ומה הרכב כולל במסירה.

6. תבוא ממקום של "מבקש הנחה" ולא "דורש הנחה". תזכור שבסוף הם לא חייבים לך כלום (אבל אתה חייב לעצמך, כי החלטת לרכוש את הרכב ע"פ סעיף 1 כאן).

פורסם
יצאנו במבצעים גם לדגמים הללו,במידה ותחליט לרכוש דגם מסוים תוכל לקבל הצעת מחיר אטרקטיבית במשרדנו.

איך שאני מבין את זה המטרה של מבצעים היא למשוך לקוחות. אם זה המצב אז למה לא לפרסם בגלוי את מחירי המבצע?

אם אני גר במטולה ורוצה לקנות פורד פיאסטה ידנית חדשה, אבל לא יכול להשקיע יותר מ-XXX ש"ח, למה אני צריך לנסוע עד הרצליה בשביל לגלות האם המחיר שאתם מציעים הוא מתחת ל-XXX או מעל? מילא אם היה מדובר בהטבה נקודתית שנתנו ללקוח שיודע להתמקח היטב (גם זה פסול, אבל את זה כולם עושים, אז מילא), אבל אתה טוען שזה 'מבצע', אז למה לא לפרסם את פרטיו?

פורסם
איך שאני מבין את זה המטרה של מבצעים היא למשוך לקוחות. אם זה המצב אז למה לא לפרסם בגלוי את מחירי המבצע?

אם אני גר במטולה ורוצה לקנות פורד פיאסטה ידנית חדשה, אבל לא יכול להשקיע יותר מ-XXX ש"ח, למה אני צריך לנסוע עד הרצליה בשביל לגלות האם המחיר שאתם מציעים הוא מתחת ל-XXX או מעל? מילא אם היה מדובר בהטבה נקודתית שנתנו ללקוח שיודע להתמקח היטב (גם זה פסול, אבל את זה כולם עושים, אז מילא), אבל אתה טוען שזה 'מבצע', אז למה לא לפרסם את פרטיו?

בני, מה שאתה אומר הוא נכון מאוד.

אני לא מכיר את ההתנהלות של איילון ספציפית, אבל בהתנהלות של שוק שבו יש "הנחות סודיות רק לך" הנפגעים האמיתיים הם היבואנים עצמם.

עד לפני 7-10 שנים, ביוניון מוטורס לא היו הנחות. בוודאי שלא על הקורולה. שקל הנחה לא קיבלת. במקביל, ביפנאוטו, קפצו ממצבע "חבר" אחד למבצע "הוט" אחר, וחילקו הנחות והטבות לפי המרבה במיקוח.

התוצאה, ידועה.

יוניון לא רק שמכרה יותר, גם בנתה לעצמה תדמית הרבה יותר מגובשת וטובה בעיני הלקוח.

לפעמים בעלי עסקים מעדיפים את ה"כאן והעכשיו" ע"פ חשיבה לטווח ארוך, בניית תדמית ואמינות בעיני הלקוח.

אני מקווה שבאיילון מוטורס זה אחרת.

פורסם

אין לי בעיה עם מבצעים. כל גוף יבחר את אסטרטגיית השוק שלו -

אם יבואן רוצה למכור במחיר קבוע בלי מבצעים ולשדר ללקוחות שלו יציבות ובטחון, כך שהם יוכלו להיות רגועים שלא יקרה מצב שחודש אחרי שהם קונים רכב ב-100K יציעו את אותו רכב במבצע ב-90K (מה שדופק אותם פעמיים - גם גורם להם להרגיש מרומים, וגם פוגע בהם בבואם למכור את הרכב כיד שניה), זו זכותו של היבואן.

אם יבואן אחר רוצה לעשות מבצעים שלוש פעמים בשנה, ולמשוך מלא לקוחות שמרגישים כאילו הם דופקים את המערכת, ובשאר הזמן לא למכור כמעט בכלל כי כולם יושבים ומחכים למבצע הבא (מי בשנים האחרונות קנה איביזה ידנית ב-80,900?), זו גם זכותו.

אבל גישת ה'תבוא ונדבר על מחיר' או 'סבבה אני אעשה לך הנחה של 5,000 ש"ח, אבל רק כי זה אתה, כן? (כשהמוכר פוגש את הקונה לראשונה בחייו, ולא יודע בכלל איך קוראים לו)', מקומה במגרשי רכב של חאפרים במקרה הטוב, ובשוק הירקות במקרה הרע. יבואן רכב שמתנהל ככה משדר מסר מאוד חובבני.

פורסם
אין לי בעיה עם מבצעים. כל גוף יבחר את אסטרטגיית השוק שלו -

אם יבואן רוצה למכור במחיר קבוע בלי מבצעים ולשדר ללקוחות שלו יציבות ובטחון, כך שהם יוכלו להיות רגועים שלא יקרה מצב שחודש אחרי שהם קונים רכב ב-100K יציעו את אותו רכב במבצע ב-90K (מה שדופק אותם פעמיים - גם גורם להם להרגיש מרומים, וגם פוגע בהם בבואם למכור את הרכב כיד שניה), זו זכותו של היבואן.

אם יבואן אחר רוצה לעשות מבצעים שלוש פעמים בשנה, ולמשוך מלא לקוחות שמרגישים כאילו הם דופקים את המערכת, ובשאר הזמן לא למכור כמעט בכלל כי כולם יושבים ומחכים למבצע הבא (מי בשנים האחרונות קנה איביזה ידנית ב-80,900?), זו גם זכותו.

אבל גישת ה'תבוא ונדבר על מחיר' או 'סבבה אני אעשה לך הנחה של 5,000 ש"ח, אבל רק כי זה אתה, כן? (כשהמוכר פוגש את הקונה לראשונה בחייו, ולא יודע בכלל איך קוראים לו)', מקומה במגרשי רכב של חאפרים במקרה הטוב, ובשוק הירקות במקרה הרע. יבואן רכב שמתנהל ככה משדר מסר מאוד חובבני.

מסכים איתך ב100%.

זו בדיוק הסיבה שלא קניתי מהם. ההחלטה להזמין דווקא מדלק מוטורס התקבלה הרבה לפני שידעתי על המבצע, אבל לשמחתי בגלל שביקשתי רישוי ינואר אז קיבלתי בסופו של דבר את מחיר המבצע.

לא רק שאיילון מוטורס לא מפרסמים את המבצע, הם גם משנים את מחיר המחירון שלהם כל הזמן. כשאני הלכתי אליהם זה היה אחרי שאחד בפורום רשם שהמחיר שהוא קיבל היה 79, והם הציעו לי 80. שבועיים אחרי זה חזרתי כדי לבדוק עוד כמה דברים, המחיר היה כבר 81 (כל זה מן הסתם בלי מיקוח - אפילו לא התחלתי עם זה). ובהתחלה בהתחלה הם היו יותר זולים מדלק מוטורס ב2000 ש"ח.

בגלל זה בחרתי להזמין מדלק מוטורס ולא מהם, למרות שבהתחלה קרץ לי להזמין את הטרנד במקום האמביאנטה..

פורסם
יש בהחלט מקום להתמקח, כמו על כל מוצר אחר.

השאלה היא לא כמה להמתקח, השאלה היא איך.

מבצע שהיה ונגמר לא מצביע על כלום, כי יכול להיות ששערי המטבע השתנו, שנרכש מהיצרן מלאי מסוים במחיר מיוחד עבור המבצע וכן הלאה, ולכן אני מציע לא לבוא עם ציפיות לקבל 7000 ש"ח הנחה.

ההצעה שלי:

1. תחליט שזה אכן הרכב שאתה רוצה. תחליט (עם עצמך) שאתה רוכש את הרכב בכל מקרה (ביננו, 5000 ש"ח לכאן או לכאן לא יהפכו החלטה).

2. תנתק את ההצלחה במיקוח מתפיסת האגו העצמית שלך. אם לא תקבל הנחה זה לא אומר שמזלזלים בך או שלא הצלחת. ממילא התכוונת לקנות את הרכב.

3. תקשורת וכבוד. זה נכון עם האישה, זה נכון גם עם סוכן המכירות שישב מולך. הוא לא מתכוון לדפוק אותך, והוא לא "יעשה עליך קופה". יש לו אינטרס למכור לך. צריך לדעת להגיע לעמק השווה.

4. קל יותר ליבואן לתת לך אביזרים במתנה מאשר הנחת במחיר (עולה לו פחות, לך שווה אותו דבר). תנתב אותו לכיוון הזה.

5. בהרבה מקרים, מרוב מיקוח על כסף, אנשים שוכחים שהם הולכים לחתום בהזמנה על דברים חשובים יותר מ1000 ש"ח יותר או פחות. תבין את מועדי האספקה המדויקים, את שלבי התשלום, ומה הרכב כולל במסירה.

6. תבוא ממקום של "מבקש הנחה" ולא "דורש הנחה". תזכור שבסוף הם לא חייבים לך כלום (אבל אתה חייב לעצמך, כי החלטת לרכוש את הרכב ע"פ סעיף 1 כאן).

אכן משקיען...

מבצע שהסתיים לפני שבוע כשחשבתי על רכב אחר של 7k ועכשיו נאדה זה מבאס איך שלא תסתכל על זה . השאלה אם לבוא אליהם בגישה שיורידו לפחות 4-5k ואם לא, אני לא קונה, תעזור ?

זה אכן עניין יותר של הרגשה טובה ופחות כלכלי

פורסם

אתה יכול לבוא אליהם באיזו גישה שאתה רוצה.

אם הבקשות עולות בקנה אחד עם המדיניות שלהם - יש מצב להנחה.

אם לא, לא ממש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום חברים.

האם יש מצב להתמקח בקניית רכב חדש? רכב שלפני שבועיים הייתה עליו הנחה של 7000 שח ועכשיו אין (כמה רווח יש להם על הרכבים החדשים!!!) .

תודה!

על איזה רכב מדובר?

פורסם
אכן משקיען...

מבצע שהסתיים לפני שבוע כשחשבתי על רכב אחר של 7k ועכשיו נאדה זה מבאס איך שלא תסתכל על זה . השאלה אם לבוא אליהם בגישה שיורידו לפחות 4-5k ואם לא, אני לא קונה, תעזור ?

זה אכן עניין יותר של הרגשה טובה ופחות כלכלי

שים את עצמך במקום המוכר.

נניח שאתה רוצה למכור את האוטו שלך כיד 2.

מתקשר אליך מישהו ואומר משפט כמו "אם אתה חותך לי עכשיו 5 אלף מהמחיר אני בא קונה, אם לא אז אין לי מה לבוא" (שמבחינת איש המכירות זה מצב זהה לזה שבו מישהו אקראי, אתה, תכנס לאולם ותתעניין ברכב) לבין מישהו שבא, לא מדבר על כסף בטלפון, רואה את הרכב, עושה סיבוב, לוקח לבדיקה, ואומר לך "תראה יש לאוטו XYZ. אני מוכן לשלם פחות 5000 ממה שאתה דורש".

עם מי יותר כיף לעשות עסקים? מי כנראה יקנה את האוטו? למי יהיה לך יותר כיף למכור?

עם הלקוח הראשון כנראה תטרוק את הטלפון בפרצוף. עם השני אולי תסגור עסקה.

אם תבוא בגישה של תורידו לי 4-5 או אני לא קונה, אתה תצא משם ברגל לתחנת האוטובוס.

הם יגידו לך, "אז אל תקנה". בוא, הם לא יפשטו רגל כי לא קנית אוטו.

לפי מה קבעת דווקא 4-5? למה לא 2-3? למה לא 8-9? זה שרירותי, ולכן זה לא משדר רצינות, לא נראה אמין ולכן צפה שתצא משם מאוכזב בידיים ריקות.

ממליץ לך על הגישה שאומרת "לפני שבועיים נתתם 7000 ש"ח הנחה, מה אתם נותנים היום?".

מציע לך, לא לקבוע עובדות בשטח שאין להן שום הצדקה ("תן לי 5 אלף הנחה או אני לא קונה") ולהכניס את איש המכירות לפינה.

אלא לבוא בגישה יותר קונקרטית, שלא מכניסה אף אחד לפינה. אתה מתלבט בין רכב X לרכב Y, יש ביניהם פער מחיר של 8000 ש"ח (רכב X שבסוכנות שלו אתה נמצא הוא יקר יותר), אתה אומר לאיש המכירות בגילוי לב אמיתי, שאתה יודע שרכב X טוב יותר מרכב Y, אבל אתה לא יכול ולא רוצה לשלם על היתרונות של רכב X סכום של 8000 ש"ח, ושיבדוק מה באפשרותו לעשות. אתה גם מבין שלא תוכל לקבל 7000 ש"ח הנחה (כי המבצע נגמר) אבל אתה בהחלט מצפה להנחה קרובה, כי אתה לא רוצה לסכן את שווי הרכב שלך בעתיד.

בקיצור גישה של "בוא נדבר" ולא גישה של הצבת אולטימטומים חסרי שיניים.

פורסם

מסכים איתך לגמרי goride בגישה, זה מה שתכננתי פחות או יותר

אך אני כן חושב שהנחה כזאת משמעותית מצריכה התחשבות בלקוחות שבאים שבוע וחצי שבועיים אחרי המבצע ולכן גם כתבתי 4-5 כי זה לע"ד סביר לאחר שבועיים של סיומה של הנחת 7. זה ההגיון שלי אבל ייתכן ואני טועה

מה שאני לא מסכים (זה אמנם רק השתמע בין השורות) זה שאכן חשוב להם למכור רכבים מאוד מאוד, גם לסוכנים וגם לחברה עצמה, ההיצע כלכך גדול בשוק

תודה בכל מקרה על תגובך ועצותייך

הרכב cx-5 . מחר נסיעת מבחן, נראה אם שווה

פורסם

הנסיון הקצר שלי בקניית רכב (שכולל בתוכו קטעים שלא יביישו טלנובלה) אומר לי שברגע שנכנסת באמת לקנות רכב= אתה מוכן לשים את הכסף על השלחן, תהיה מוכן גם טקטית וגם ברמה המנטלית להתמקחות של שוק דגים.

זה שאתה חושב -אולי- שנכנסת למקום מכובד בגלל שיש בו מכונת אספרסו ומוכרים עם עניבה, כל זה נועד רק כדי להרדים אותך :)

אם החלטת שאתה רוצה להוציא את הרכב בהנחה של 5000 ש"ח, אז בתנאים המתאימים, זה יקרה.

1. חובה לדעת שאתה באמת הולך לקנות אוטו. בלי היסוסים ובלי לשגע סתם מוכרים.

2. חובה-חובה- חובה לשלוט היטב בכל המידע על האלטרנטיבות והמתחרים. מחירים של דגמים מקבילים. מה כל יבואן נותן (זה אומר שעושים סיבוב אצל כל מי שרלבנטי). בכל פגישה עם סוכן באתי עם מחברת ורשמתי כל מה שהוא אמר לי. ומשם שלפתי את הנתונים בפגישה הבאה. (בפגישה הראשונה באתי עם מחברת ריקה- אבל זה עדיין עושה רושם).

3. לברר את האלטרנטיבות האמיתיות שיש לך= דוד עם כרטיס אשראי "חבר", אחות חורגת בהסתדרות המורים וכו'.

4.אין כזה דבר "לא נעים"- אפילו שאני חננה, עם נפש רגישה.

5. תברר תמיד את אופציית הביטול ושזה יהיה רשום. אם משהו לא מסתדר אפשר לבטל גם בבוקר סגירת העסקה אחרי שהעברת מקדמה.

6. לפעמים אין לך מזל ונפלת על סוכן עצבני או שעמד יפה בכל היעדים שהציב לעצמו החודש/ השבוע. תיסוג לאחור. שמור את המידע ונסה את מזלך עוד שבועיים.

פורסם
הנסיון הקצר שלי בקניית רכב (שכולל בתוכו קטעים שלא יביישו טלנובלה) אומר לי שברגע שנכנסת באמת לקנות רכב= אתה מוכן לשים את הכסף על השלחן, תהיה מוכן גם טקטית וגם ברמה המנטלית להתמקחות של שוק דגים.

זה שאתה חושב -אולי- שנכנסת למקום מכובד בגלל שיש בו מכונת אספרסו ומוכרים עם עניבה, כל זה נועד רק כדי להרדים אותך :)

בעוד אני מסכים לשאר הדברים שאמרת (הכרה של רכבים מתחרים ומצב השוק) אני לא מסכים לציטוט הזה.

נימוס לא תלוי בעניבה ולא במכונת אספרסו.

כבוד הדדי יכול להתקיים גם בשוק מול דוכן שמוכרים בו שעונים מזויפים ב50 ש"ח.

תבוא בגישה של שוק דגים - סביר להניח שזה גם היחס שתקבל חזרה.

מאחר ואתה הולך להוציא הרבה מאוד כסף על אוטו חדש, אתה מצפה לקבל יחס שירותי והוגן.

תתחיל בזה שאתה תיתן את היחס הזה לצד השני.

לא אמרתי לא להתמקח.

אמרתי איך כן להתמקח.

100abrl,

הם בהחלט רוצים למכור רכבים, בשביל זה הם שם.

אבל הם לא רוצים, ובצדק, למכור בכל מחיר. ואם הנחה של 5000 ש"ח זה משהו שלא בא להם לתת, אתה תיצא משם בלי אוטו, עם יום מבוזבז ואגו פגוע.

ומנסיון, כנראה תקנה בדיוק את אותו האוטו, כנראה בדיוק באותו מחיר, בסכונות אחרת.

לכן ההחלטה לקנות את האוטו צריכה להיות מנותקת מההנחה שתקבל או לא תקבל.

אם אתה מוכן לשלם את מה שדלק מוטורס דורשת על CX5, אז עוד 5000 או פחות 5000 לא יהפכו את העסקה על פיה.

לכן תתמקח, אבל בלי להציג איומים ואולטימטומים, ובלי לדחוק אף אחד לפינה. לכן, אם תקבל 2000 ש"ח הנחה, תגיד תודה, תחייך ותהנה מהרכב החדש.

פורסם
בעוד אני מסכים לשאר הדברים שאמרת (הכרה של רכבים מתחרים ומצב השוק) אני לא מסכים לציטוט הזה.

נימוס לא תלוי בעניבה ולא במכונת אספרסו.

כבוד הדדי יכול להתקיים גם בשוק מול דוכן שמוכרים בו שעונים מזויפים ב50 ש"ח.

תבוא בגישה של שוק דגים - סביר להניח שזה גם היחס שתקבל חזרה.

.......

בוקר טוב.

"מקום מכובד" לא בהכרח =נימוס.

אין קשר בין העובדה שאנחנו מנהלים מו"מ בעניבות- לנימוס.

ואפילו אם בסופו של דבר כמעט כולם הוגנים ואינם רמאים זה לא אומר שאין שם טקטיקות של שוק. כדאי להבין את זה.

חייב לומר שלא אני הגעתי עם גישה של שוק: זו היתה פעם ראשונה בחיי שבאתי לסוכנות רכב כדי לקנות ולשלם ומה שראיתי הזכיר לי מנטליות של שוק עם מכונת אספרסו.

• תוכן חדש...