Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאני אומר הוא דו צדדי.

אני לא אבוא בגישה של שוק.

אבל אם אני אתקל בגישה של שוק בסוכנות, אני אגיד תודה ואלך לסוכנות אחרת של אותו יבואן.

אני מאמין שהאוירה ששוררת במפגש הראשון תשפיע על כל התהליך כולל מעמד מסירת הרכב.

פורסם

הייתי היום שוב גם בנסיעת מבחן וגם בטרייד אין. הם לא הסכימו לרדת בשקל ואכן כפי שכתבת, זה לא מה שימנע ממני לקנות את הרכב בסופו של דבר. מה שכן יכול לשבור אותי וכרגע מעכב זה א. רעש רוחות לא מבוטל במהירות 110 קמ"ש ומעלה ב. בטרייד אין שלהם רוצים לתת לי 57 אלף ₪ על הונדה סיוויק 2010 שמחירון המשוקלל של לוי יצחק הוא 75 אלף!!!

פורסם
הייתי היום שוב גם בנסיעת מבחן וגם בטרייד אין. הם לא הסכימו לרדת בשקל ואכן כפי שכתבת, זה לא מה שימנע ממני לקנות את הרכב בסופו של דבר. מה שכן יכול לשבור אותי וכרגע מעכב זה א. רעש רוחות לא מבוטל במהירות 110 קמ"ש ומעלה ב. בטרייד אין שלהם רוצים לתת לי 57 אלף ₪ על הונדה סיוויק 2010 שמחירון המשוקלל של לוי יצחק הוא 75 אלף!!!

למען האמת לפני המבצע האחרון דלק הייתה יבואן שידוע בזה שהוא לא עושה כמעט בכלל הנחות. המבצע שלהם לפני מספר שבועות היה חריג בנוף, ובהחלט יכול להיות שאחריו הם חזרו למדיניות הקודמת שלהם שלא דוגלת בהנחות.

עם זאת, קח בחשבון שזה שאתה רוצה לעשות טרייד-אין מוריד את הסיכויים שלך לקבל הנחה. יש סיכוי שאם תמכור את ההונדה שלך בשוק הפרטי, ותבוא אליהם עם מזומן לקנות את הרכב החדש, הם דווקא כן יסכימו להתגמש (מה גם שסביר שתקבל יותר כסף על הרכב הישן).

פורסם (נערך)

טרייד אין זה שירות נוחות שעולה כסף.

או שהחברה סופגת את זה (כמו במקרה של המבצע בסובארו) או שהלקוח סופג את זה.

מה החלופה שלך?

איזה רכב אחר אתה שוקל לקנות?

כמה אתה לחוץ להחליף רכב?

מה מועדי האסקפה של הCX5? (אם נניח האספקה היא עוד 4 חודשים, יש לך 4 חודשים למכור את הרכב שלך לבד).

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם
טרייד אין זה שירות נוחות שעולה כסף.

או שהחברה סופגת את זה (כמו במקרה של המבצע בסובארו) או שהלקוח סופג את זה.

מה החלופה שלך?

איזה רכב אחר אתה שוקל לקנות?

כמה אתה לחוץ להחליף רכב?

מה מועדי האסקפה של הCX5? (אם נניח האספקה היא עוד 4 חודשים, יש לך 4 חודשים למכור את הרכב שלך לבד).

בדקתי קאשקאי וix35 באופן שיטחי, כלומר פורום וסקירות ברשת.

החלטתי ללכת על הרכב הזה בכל מקרה כיוון שלדעת כל מי ששאלתי הוא הכי מוצלח בקטגוריה.

בהתחלה חפשתי 2013 (אני תמיד מעדיף לקנות משומש עם מעט ק"מ בטרייד אצל החברות הגדולות של הליסינג,כך קניתי את ההונדה בשנת 2011 אך אין בנמצא עדיין, הם טוענים שהרכב מוצלח מאוד ושאין שבירת חוזה איתו כרגע ).

לא הכי לחוץ, למרות שמתאים לי כבר להחליף כי אני משתדל אף פעם לא לעבור את ה 100 אלף.

"הבעיה הגדולה" שלי זה שאני נוסע המון על הונדה אקורד חדשה של אבי שהרבה בחו"ל אז הסטנדרטים שלי גבוהים וקצת התאכזבתי היום מנסיעת המבחן מבחינת הרעש של הרוחות באוטו.

חוץ מזה נהנתי מהגובה של האוטו והאבזור של ה cx5

לא בדקתי לגבי הספקה

אפרסם בלוח יד שניה ובמקביל אגש לחברות ליסינג (כמו ליסקאר) שמספקים רכב מהיבואן אולי יתנו לי טרייד אין ראוי יותר כי מה שהציעו לי בדלק זה לא רציני לדעתי.

בגלל שיש לי רכבים בחברה, אין לי לחץ למכור ולחכות קצת להספקה לכן פחות קריטי לי

תודה על הסיוע ביעוץ

פורסם

אצלי סגירת העיסקה היתה בשיטת ה"בזאר".

אבל רק לאחר שהייתי רציני לגבי הרכב והגעתי לסוכנות לפחות 3 פעמים ע"מ לבדוק דברים שונים.

עד הסגירה לא דיברתי כלל על כסף.

בפעם השלישית לאחר נסיעת מבחן שניה. לא הייתי בטוח ורציתי עוד "לישון" על זה בסוף שבוע.(זה היה יום שישי).

סוכן המכירות הפעיל "לחץ מתון"("בדקת א' ב ' ג ' ,איך מתקדמים?) עניתי "לא יודע אני צריך עוד לחשוב" ואז הוא פנה והלך.

לקחתי כמה דקות.חשבתי על הבדיקות שעשיתי והשוויתי את הרכב הזה לרכבים אחרים שבחנתי,ואז החלטתי לסגור עסקה במקום, בתנאי שאקבל הנחה(ידעתי שיש להם מדיניות הנחות).

אז הסוכן התחיל ממחיר המבצע שהיה בסוף שנה כאשר נרשמתי לראשונה בסוכנות .הוא אמר לי כי ההנחה הזו ניתנת לי עקב העובדה שהתחלתי את התהליך איתם בסוף השנה.אני ביקשתי הנחה כפולה מזו,ש"יבוא" עוד לקראתי ו"יתאמץ" מעט יותר.

לאחר דין ודברים הוא "קרא למנהל",לאחר דין ודברים עם הסוכן והמנהל על האלטרנטיבות העומדות בפני,רשם המנהל את הסכום בו הוא מוכן למכור לי את הרכב (שהיה נמוך מההנחה המקורית שהוצעה לי).הסכום שאני רשמתי כהצעה נגדית היה קצת מעל ההצעה המקורית שלי ומעט נמוך מההצעה שלו.

בסופו של דבר המנהל רשם סכום ביניים בין ההצעה האחרונה שלי ושלו והושיט לי ידו עם חיוך.

הסכום נראה לי הגיוני וההנחה היתה גבוהה בכמעט 50 אחוז מההנחה המקורית שהוצעה לי ע"י הסוכן.

לחצנו ידיים-העיסקה נסגרה.

כמו שאתם מבינים לא באתי לסוכנות בידיעה מראש "שהיום אני הולך לקנות רכב" למרות שדי הייתי נעול עליו וכנראה הייתי רוכש אותו בשלב מסוים.

כמו כן לא ממש טוב בהתמקחויות אבל ידעתי שאני הולך לדרוש כאן הנחה מה גם שעדיין היה לי רכב ולא הייתי לחוץ.

גם לא ממש "תכננתי" איך לנהל משא ומתן מולם.אולי יכולתי לקבל עוד כמה שקלים הנחה עם תכנון טוב אך המחיר ששילמתי על הרכב בסופו של דבר הוא מחיר טוב יחסית לסיגמנט ומחיר מצוין יחסית לרכב.

לכל אורך הדרך בהתנהלות מולם הקפדתי על התנהגות נאותה מנומסת ומכבדת אשר משאירה "מקום" לצד השני.

סה"כ בשורה התחתונה לשני הצדדים אינטרס משותף:הסוכן רוצה למכור רכב ואילו הקונה מעונין לרכוש רכב,

ופה שניהם נפגשים,אז למה לא לעשות זאת בדרך תרבותית ונעימה,הרי הזיכרון מחווית רכישת הרכב צריך להיות חיובי.

פורסם

מ-75 ל-57? או שהתבלבלו בין המספרים, או שמזלזלים בלקוחות{שזה כבר דבר שבשגרה בטרייד אין}, או שרצו להראות לך את היציאה החוצה,ברמזים.

פורסם

סביר לגמרי כי:

1) הם לא ימכרו את הרכב במחירון (אל תשכח שמדובר על יד שניה מליסינג)

2) הם צריכים להכין את הרכב למכירה.

3) הם צריכים לתת אחריות לקונה.

כל הדברים הללו עולים כסף + חברת הטרייד אין שהיא ישות עסקית בפני עצמה צריכה להרוויח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מנסיון שלי, הם ימכרו מעל המחירון. אגב, המחירון 75 זה אחרי כל השיקלולים ואחרי שהלכתי הכי לחומרא. הבסיס של המחירון הוא 91 אלף. מבין אותם, עושים כסף יפה על עצלנים כמוני

• תוכן חדש...