Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בזמן טיפול ברכבי ביקשתי להיות נוכח ליד הרכב בזמן ביצוע העבודה. נאמר לי שהחוק אוסר עליי להיות בשטח העבודה ושהביטוח שלהם לא מכסה אותי. חיפשתי ברשת ולא מצאתי שום מידע בנושא. ביקשתי בשנית ואז נאמר לי שזה לא חוק אלא מדיניות המוסך הספציפי הזה.

האם מותר למוסך למנוע ממני להיות נוכח בזמן הטיפול ולצפות בעבודה? יש לציין שכשביקשתי מהמכונאי המטפל הוא הסכים, ואז מנהל העבודה הגיע וביקש שאלך.

תודה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מזדהה איתך לחלוטין, אך הם צודקים.

"שטח עבודה" במוסך נחשב ללא בטיחותי בהרבה מקרים. משתמשים לרוב בכלים "מסוכנים" עם פוטנציאל גבוה לתאונה. לכן, הרבה מאד מוסכים (בעיקר מורשים גדולים ומקצועיים) לא מאפשרים כניסה לשטח העבודה. הביטוח באמת לא מכסה אותך במקרה של תאונה, ואז המוסך חשוף לתביעה לא נעימה מצידך.

ממליץ לך בחום לטפל ברכב שלך במוסך שעליו אתה סומך ואין לך צורך לעמוד על המכונאי שמטפל לך ברכב.

...

פורסם

אסור לך להיות שם,כי אם משהו יקרה לך,תוכל לתבוע אותם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה נוח למוסכניק שיש הנחיות כאלו...

במוסך בגרמניה שיצא לי להיות בו ראיתי שפתרו את הבעיה הזאת עם חדר המתנה בעל מסכים גדולים שמצלמים את שטח העבודה בלייב מכמה זוויות וכל פריט שמורכב ברכב או חומר שהם משתמשים בו מועבר בעמדת ברקוד שמראה בחדר ההמתנה את פרטי חלק החילוף (עד לרמה של כמה זמן הוא שוכב במחסן), מי היצרן ולאיזה רכבים הוא מתאים.

אתה לא חייב גם לשבת ולהסתכל בלייב, יש אפשרות (בתוספת תשלום) לקבל DVD עם כל משך הטיפול וכל הפרטים להרצה מאוחרת אצלך בבית.

מיותר לציין שמדובר במוסך של porsche אבל עדיין זה מראה כמה שקיפות אפשר לתת בכדי לאפשר ללקוח להיות רגוע לגבי הרכב יקר הערך שהוא משאיר בידיים שלהם.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אופציה מאוד נחמדה,הייתי שמח אם היו מיישמים כזה דבר בארץ,לפחות במורשי יבואן.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במוסך שאני מטפל בו גם לא מסכימים לעמוד בקרבת הרכב בטיפול, לאחר שראיתי את המקרה הזה הבנתי גם למה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=504639.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני מכונאי במוסך מורשה שהמדניות שלו שלקוחות לא ניכנסים לשטח העבודה .

אלה בליווי מנהל העבודה שמעניק הסברים למי שרוצה לראות את הליקוים שנמצאו ברכב שלו .

אני חושב שכול השיטה עם המצלמות וההקלטות והלקוחות שעומדים על הראש למכונאי .

רק מורידה את איכות העבודה .

תחשבו עליכם כול אחד והמקצוע שלו שעומדים על הראש ומצלמים אותך מ 100 זויות וזום שרואים את

החידקים על הכלי עבודה .

זה לא נעים ולא לעינין אתם לא סומכים אז תחליפו מוסך

פורסם

במוסך מורשה שאני מטפל במיצובישי שלי בראשון לציון יש באמת חדר המתנה שממנו אפשר לראות את כל המתבצע ברכב

Peugeot 206 XS 2008 1.6 Manual

Peugeot 207 2008 Sport 1.6 Manual

Seat Ibiza 2010 Sport 1.6 Manual

פורסם

גם לי יצא מספר פעמים להיות בסיטואציה כזאת , אני אוהב לדעת מה עושים ברכב שלי , לראות כל פריט .

אני יודע שיש הרבה אנשים כמונו כאן בפורום , במיוחד אלה שאוהבים את הרכבים שלהם ומשקיעים בדברים ובחלקים הכי טובים לרכבים שלהם , אבל מצד שני אני מצדיק את טענתם של בעלי המוסכים ובמיוחד העובד עצמו , כי ברגע שהמוסכניק מתחיל להרגיש שאתה נודנעק ומפריע לו זה יכול להשפיע על איכות העבודה .

פורסם

הגיוני ונכון שלא מרשים ללקוח לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול.

בנוסף למה שהוזכר - יש הרבה גורמי סיכון, שמן שאפשר להחליק עליו, מכשירים שונים, תנועת מכוניות סמוכות - למעשה מגינים עליך כאשר אוסרים עליך להסתובבב שם חופשי.

אבל טוב שיש מוסכים בהם ניתן הסבר מקיף, ואם צריך אז ליד או מתחת הרכב ולזמן קצר.

לקוח שעומד ליד, שואל ומנג'ס - מפריע לעבודה.

למי שחשוב או חושש בעניין החלקים המוחלפים - אפשר לבקש את החלקים שהוחלפו ואת האריזות של החדשים.

כמובן שמי שיודע מה הוא רוצה ויכול לקחת כלי ולעשות את זה - ימצא את המוסך איתו אפשר להסתדר, אבל יש רק מעט חובבי רכב כאלו.

לדעתי התירוץ של הביטוח אינו אמיתי, כי ביטוח צד ג' של מוסך אמור לכסות את כל מי שבשטח המוסך לצרכי הקשר איתו (בין אם הוא בעל רכב או שליח).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מבלי לפגוע באף אחד ומבלי לזלזל בעניין הבטיחותי, אני במוסך שלא מאפשר לי להיות ליד הרכב בזמן הטיפול, לא מטפל !

פורסם

מנסיון שלי,במוסכים שהם לא מורשי יבואן נתנו לי לעמוד ליד הרכב.

פורסם
מנסיון שלי,במוסכים שהם לא מורשי יבואן נתנו לי לעמוד ליד הרכב.

גם במוסך מורשה יבואן איפשרו לי לעמוד ליד הרכב.

פורסם

עומד ליד הרכב במורשי יבואן של מאזדה, רנו, מיצובישי, סיאט וטויוטה. לא מטפל במוסך שאומר לי לשבת בחדר המתנה. אגב בשלושה מתוכם אני גם מביא שמן שלי

פורסם
מבלי לפגוע באף אחד ומבלי לזלזל בעניין הבטיחותי, אני במוסך שלא מאפשר לי להיות ליד הרכב בזמן הטיפול, לא מטפל !

גם במוסך מורשה יבואן איפשרו לי לעמוד ליד הרכב.

+10.

במוסכים בארץ חובה לבקש לעמוד ליד הרכב.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...