Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

yuvk - אותו דבר כמו תמיד. אמזון ארה"ב, גלובל. תמיד. בחודשים האחרונים הם החלו לשלוח עם ARAMEX ולא I-PARCEL.

זה מעכב את החבילות בארץ הרבה יותר.

למשל עם I-PARCEL מנתב"ג זה היה ישר נוסע לסניף דואר שליחים נתניה ולמחרת אני מקבל את החבילה.

עכשיו מנתב"ג זה עובר למרכז מיון תל אביב ורק למחרת במקרה הטוב זה עובר לדואר שליחים נתניה ומשם כרגיל.

תמיד קיבלתי שליח עד הבית. פעם עם BUY2USA השליח התעצל להגיע אלי והשאיר בסניף דואר ביישוב ליד. בגלל זה מסקרן לדעת אם זה שוב קרה.

פורסם

גם ebay חבילה שהזמנתי לאחרונה הגיעה עם aramex , החבילה נחתה בארץ ב 29/4 , ועדיין ממתינה בתל אביב

משהו יודע איך זה אמור להגיע משם ? ראיתי שהם עובדים עם חברה ישראלית http://www.gcx.co.il/

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

שהחבילה של ARAMEX מגיעה ארצה אז היא עוברת ל-GCX.

אם היא בארץ אז אתה יכול להתקשר אליהם ולבקש את מספר הברקוד של החבילה

שזה המספר לדואר שליחים עבור מעקב. וככה תוכל לראות היכן החבילה שלך בדיוק.

פורסם
אולי אין לך בעיות עם שעות החלוקה (בעצם מדובר על שעות פתיחת הסניף , אבל לא נורא ) אבל יש בעיה עם התורים

ובמידה וחלק מהחלוקה יעבור לרשת שופרסל, זה יקל על התורים בסניף הדואר (ישרת פחות אוכלוסיה ) וגם התור בסניפי שופרסל הוא לרוב קצר

הפיילוט בסניף בנס ציונה כבר קיים לדעתי מעל לחודש , וכל פעם שהגעתי לסניף בשעות הערב המאוחרות לבצע קניות , תמיד בעמדה של הדואר בסניף לא היה תור של יותר מ 2-3 אנשים

כן, הפתרון לזה שהדואר יפסיק להתעסק בדברים כמו: שלטי יס, מכירת סוללות, תשלומי חשבונות שונים וכו', ויתעסק רק ב.. הממ.. דואר!

אבל כן, זה לא יקרה. בסוף נגיע למצב שבדואר ימכרו סוללות ושלטי יס, ובשופרסל יחלקו חבילות ומכתבים. תוהו ובוהו.

פורסם (נערך)

raiden,

אם הדואר יתעסק אך ורק בדואר, הוא יגיע מהר מאוד לפשיטת רגל. חלוקת דואר ומשלוח דואר לא כמותי הם עיסוקים לא רווחיים. הנכסים של הדואר הם הסניפים, כח האדם ותשתית המחשוב (שמאפשרים לבצע מכירות ושירותים בתשלום ולייצר הכנסות ורווחים), ובמיוחד הנכס הכי גדול של הדואר הוא הקהל השבוי, שזה אתה ואני, שחייבים להכנס לסניף הדואר, ואפשר, על הדרך, למכור לנו סוללות, שלט של יס, או ביטוח.

לדעתי, מה שקורה פה, הוא שהדואר שנכשל בלהביא רווח מהלקוחות השבויים, "מוכר" את הלקוחות השבויים האלו לשופרסל.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
raiden,

אם הדואר יתעסק אך ורק בדואר, הוא יגיע מהר מאוד לפשיטת רגל.

אני חולק עליך כאן.

מדוע שיגיע לכשלון עסקי, כיום בעידן שבו אמנם המכתבים פוחתים בגלל הדוא"ל, אבל יש יותר ויותר צרורות/חבילות בגלל רכש אינטרנטי?

אני מאמין שבהתנהלות ריווחית, רזה ויעילה יש לדואר עתיד. בדיוק כפי שהדואר בשוויץ מתעסק רק עם דואר ולא מנסה למכור על הדרך סוללות ושטויות, ואם כן, הם מוצנעים בצד אך ורק כשרות עבור האדם שממש נתקע בלי. אני יודע מניסיון.

בכלל, לדעתי הדואר עשו טעות בכך שלא קראו נכון את המפה ולא הפנימו את עידן הרכישות באינטרנט. הם היו צריכים לדעתי למנף עצמם בתחום, לפתח אותו ולהיות המובילים תרתי משמע בכל מה שקשור להובלת חבילות וכו' עוד כשכל זה רק התחיל.

פורסם
אני חולק עליך כאן.

מדוע שיגיע לכשלון עסקי, כיום בעידן שבו אמנם המכתבים פוחתים בגלל הדוא"ל, אבל יש יותר ויותר צרורות/חבילות בגלל רכש אינטרנטי?

אני מאמין שבהתנהלות ריווחית, רזה ויעילה יש לדואר עתיד. בדיוק כפי שהדואר בשוויץ מתעסק רק עם דואר ולא מנסה למכור על הדרך סוללות ושטויות, ואם כן, הם מוצנעים בצד אך ורק כשרות עבור האדם שממש נתקע בלי. אני יודע מניסיון.

בכלל, לדעתי הדואר עשו טעות בכך שלא קראו נכון את המפה ולא הפנימו את עידן הרכישות באינטרנט. הם היו צריכים לדעתי למנף עצמם בתחום, לפתח אותו ולהיות המובילים תרתי משמע בכל מה שקשור להובלת חבילות וכו' עוד כשכל זה רק התחיל.

בשביל מה? בשביל להיות טובים יותר מהמתחרים? אוי שכחתי, הם הרי מונופול...

אוי האירוניה והייאוש..

פורסם

מהו מאזן היצוא/יבוא של חבילות דרך דואר ישראל? כמה כסף מקבל דואר ישראל על הפצת חבילות דואר נכנס? התגברות הרכש האינטרנטי היא אחת הצרות של דואר ישראל.

פורסם

לא הבנת אותי.

ברור שיש רק דואר אחד בישראל, אבל אתה האזרח לא חייב אותם בשביל להביא טובין אליך עד הבית.

דבר שני, אני מתכוון למשהו בסגנון זאפ או דומה, כלומר אתר מכירות, או אתר שמקשר או מרכז אתר אחר.

פורסם

ההכנסה של דואר ישראל מהפצת דואר נכנס היא זעומה (נכתבו פה בשרשור מספרים אאל"ט) והעלויות בכח אדם ותשתית (בין אם מדובר בחלוקה לתיבות או בסניפים) הן גבוהות, ולכן הדואר מפסיד מפעילות זו, וככל שהיא גוברת, הוא מפסיד יותר.

פורסם (נערך)

^ אני תוהה, איך זה במדינות אחרות? הרי לא נראה לי שהמודל העיסקי של כל חברת דואר היא למכור סוללות ומסטיקים. יש למישהוא מידע?

מצד שני, כמה כבר דואר ישראל מרויח על סוללות? ועד כמה שידוע לי, ויתקנו אותי אם אני טועה, אין עמלה על זה שאני משלם חשבון חשמל בדואר בניגוד לאתר אינטרנט לדוגמא, אז גם על תשלומי חשבונות הדואר לא מרויח כלום. לפי איך אני רואה את זה, הרווח היחידי שלו הוא במשלוח מכתבים \ חבילות גם ככה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

היתרון הגדול של הדואר הוא הפריסה הארצית שלו , דבר שאין לשום גורם אחר, ולכן הוא יכול למכור למשל שירותים לחברת yes של הפצת חבילות של שלטים למשל. (במה זה שונה אם למשל yes היו שולחים לך את החבילה ואז היית נאלץ להמתין עד שהחבילה תגיע לסניף הדואר, ככה תמיד יש חבילות שממתינות לך. ואגב , גם אמאזון יש לו סניפים בכל מני מקומות שאליהם הוא מקדם מוצרים פופולרים לאיזור ובכך מקצר זמני משלוח)

בנוסף הדואר מקבל עמלה מחברת החשמל שאתה משלם את החשבון שם. אם תשלם בבנק , הבנק יגבה עמלה גם ממך וגם מחברת החשמל. בנוסף העמלה של בנק הדואר היא נמוכה יותר .

מסטיקים עדיין לא מוכרים בדואר לדעתי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בתשלומים בדואר העמלה מגיעה ממקבל התשלום, למיטב ידיעתי. הדואר לא עובד בחינם. רק כמעט...

Sent using Android ForumReader app

• תוכן חדש...