Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי בדיקה אתמול לרכב - יונדאי גטס 2008 אוט' עם 78000 ק"מ.

מנוע - בלאי מנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, סימני שריפת שמן בעומס, לתקן ולנקות מערכת קירור, תפקוד מערכת דלק והצתה לקוי.

העברת כח- שמן כהה בלאי דיסקיות בגיר, נקישה בשילוב הילוכים, חופש ציריות.

סרן קדמי ומערכת היגוי - נקישה בהגה, תיקון וכיוון ציר קדמי ואחורי.

שאר הסעיפים לא משהו רציני...

האם אלו דברים רציניים??

נסעתי על הרכב, והוא נוסע חלק ללא רעשים או משהו מורגש

פורסם

תתרחק מרכב כזה , התאור הזה מתאים לרכב שלא טופל כראוי (שמנים לא איכותים ,טיפולים לא בזמן וכו.)

הרכב היה בליסינג או חברת השכרה? (רוב הגטס לא בטיחותיים אין ABS )

פורסם

רוב הנרשם בבדיקה הזו הוא כסת"ח של מכון הבדיקה ויופיע כמעט בכל בדיקת רכב.

הגטס באמת לא מציאה גדולה בדגם GLF עם כרית אויר אחת וללא ABS אבל,ב-2008 הרכב כבר הגיע אאל"ט בדגם GLI עם 2 כריות אוויר והיה מעט יותר בטיחותי.תחבורה בסיסית ממקום למקום ומ-2007 עם מנוע 1400 הרכב היה חסכוני יותר משנתונים קודמים (אני סבלתי קשות מ-2006 שתיין כרוני).

מה הדגם שהוצע לך? ומה המחיר המבוקש ?

אם הרכב היה בליסינג או השכרה תוכל להשיגו גם באיזור ה-30K.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב היה בליסינג 3 שנים, בשלמה סיקסט ובשנתיים האחרונות אצל מישהו פרטי שאני יודע שהוא טיפל בו כמו שצריך ושלא ראה מוסך בכלל.

זה דגם GLF הפשוט יחסית, המחיר הוא 31000.

פשוט אני לא מבין בתוצאות הבדיקה ומחפש לדעת אם יש משהו חמור בממצאים?

פורסם

יש בבדיקה שרשמת כסתחים קבועים של מכוני הבדיקה. עכשיו בהתייחס לגטס רעש מתיזמון שסתומים הוא יחסית נפוץ ולרוב הוא ניגרם מהיצטברות של בוצה במערכת השמן. עד כמה הרעש חמור ודורש טיפול לא יודע לומר לך בלי ששמעתי וראיתי. לגבי שריפת שמן בעומס צריך לבדוק אם מדובר בגומיות שסתומים או בחוסר אטימה של רינגים גמורים. אם זה הגומיות גם כן בעייה נפוצה בגטס וניתן לטפל. לגבי נוזל הקירור, האם מדובר במיי ברז או נוזל קירור מתאים? לגבי כל שאר הדברים מוכרים לי ככסתחים.

פורסם

בהנחה שהק"מ אמיתי,ב-78,000 רוב הסיכויים,שאין בעיה אקוטית במנוע.

מצד שני,יש לטפל בבעיית הבוצה ואם היא קריטית (יש הצטברות גדולה),לשקול לפרק אגן שמן ולבצע פלאשינג.

כבר ראיתי רכב זהה משנתון 2006 שלאחר פלאשינג יצא כמעט כמו חדש.

ד"א,הבעיה הזו ידועה ברוב דגמי היונדאי (חזרה על עצמה גם ב I30,אפר לעשות חיפוש בפורום ולמצוא חומר),ידוע שמעברי השמן צרים מאוד ורגישים מאוד להזנחה/אי ביצוע טיפולים בזמן/שימוש בשמן לא מתאים להוראות היצרן.

לדעתי,ב-30K (תתאמץ להוריד אותו באלפייה בגלל עניין הבוצה) זו קנייה סבירה בהחלט ואני לא חושב,שפרט לרכבים צרפתיים כמו רנו מגאן וסיטרואן C4 בשנתון הזה יש רכבים במחירים כאלו.

רוב הגטסים שיש בשוק גם מחברות ההשכרה,עברו חיים קשים ופרט לק"מ הגבוהה שהן עוברות היו גם כמה בדיקות שהעלו כאן חברי פורום שהעלו חשד למכוניות שנמכרות אחרי תאונות לא קלות והבדיקה לרכב שלך די נקייה (לפחות לא ציינת שנכתב דבר על השילדה).

פורסם

הק"מ אמיתי, אני מכיר את הבחור והשילדה נקייה מתאונות.

האם נקישות בשילוב הילוכים זה משהו רציני?

פורסם

האוטו נקנה ב 2011 עם 51000 ק"מ, ובשנתיים אצל הבחור הוא הגיע ל 78000 ק"מ.

הבחור אמין, ואני גם מאמין ששלמה סיקסט לא שיחקו

פורסם

בד"כ זה כסת"ח של המכון,שלא מוכן להעניק אחריות על הגיר האוטומטי.

תוכל לבדוק את העניין בשתי צורות:

א.שלב בעדינות את ההילוכים ובדוק האם המעבר חלק,אין קפיצות ונקישות.

ב.בצע בדיקת מחשב לגיר בעלות ש ל200-300 ש"ח במכון גירים אוטומטיים-בדיקה זו יכולה לשלול/לאשר האם קיימות תקלות גיר הרשומות במחשב.

קח בחשבון,שיש להחליף שמן בגיר הזה למקורי בלבד,תקן SP-3 סינתטי מלא בלבד כל 45,000 או 3 שנים הקודם מביניהם.

וודא,שבוצעה החלפת שמן למקורי בלבד כיוון שרוב חברות הליסינג משתמשות בשמן תחליפי (בד"כ דקסטרון 3) מה שגורם לבלאי מואץ של הגיר כיוון שני סוגי השמנים הללו (סינתטי מקורי ודקסרון מינרלי,אינם עובדים באותן טמפ').

תוכל לערוך חיפוש מעמיק יותר בנושא.

• תוכן חדש...