Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוטר סיבוב מינימלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם הפרש של כמעט 2 מטר הוא משמעותי כשמדובר בשתי מכוניות מיני קטנות. אני יודע שנושא הקוטר חשוב לפניות פרסה ותמרון בתוך העיר, וככל שהוא קטן יותר, יותר קל - האם זה גם רלוונטי לפניות שהן לא פרסה? ההגיון אומר שכן אבל לא ברור לי. מה לגבי שתי מכוניות עם בסיס גלגלים זהה ואורך זהה אבל עם קוטר סיבוב בהפרש כזה? מרגישים הבדל? אני שואל מכיוון שיש לי בעיית חניה בבית ותמרון יציאה ממנה כרוך בפניה חדה ימינה כל פעם. תודה.

פורסם

2 מטר זה המון, אין לי מושג איך יכולות להיות שתי מכוניות מיני עם הפרש כזה בקוטר סיבוב. מניסיוני, הבדל של חצי מטר (בין 156 2.0 ל-2.5) מורגש ביותר, אז 2 מטר זה שמיים וארץ.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ההבדל הוא בין פיאט פנדה מהדור הקודם (9.1) לבין אבארט 500 (10.9). הרגשתי את ההבדלים גם כשנהגתי על שתיהן, אבל השאלה היא האם באמת זה כזה נורא בפניה חדה ימינה (לא בפניית פרסה).

אגב, ההבדל הוא גם בין פנדה לבין פיאט 500 מנוע 1.4 לצורך הענין, שתיהן מיני וה 500 היא 10.6.

פורסם

זה מצחיק שברכבי מיני רבים למרות שהם קטנים יש רדיוס סיבוב כמו לרכב גדול בהרבה. הסיבה בגלל שמערכת היגוי לא מאפשרת לסובב מספיק את הגלגלים לצדדים. אפילו חנייה במהלך אחד ברוורס דורשת הרבה מקום ותכנון טוב כי אין מרווח לטעות.

יש למשל רכבים באורך 5 מטר שצריכים פחות מקום כדי לעשות פרסה מאשר מכונית מיני קטנה של 3.8 מטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מרגישם את זה בתמרוני חניה, בפניות רגילות לא.

לפני די הרבה שנים עברתי מסובארו לאונה לרנו קליאו B. סובארו הרבה יותר ארוכה, אבל בעלת פחות או יותר אותו בסיס גלגלים כמו הקליאו וזווית צידוד גלגלים גדולה הרבה יותר.

עם הסובארו היה יותר קל להכנס לחניה (לא חניה במקביל, אלא חניה ב 90 מעלות, כשאורך האוטו משמעותי פחות) ובמקומות בהן היא הסתפקה בתמרון אחד, קליאו דרשה עוד מהלך אחורה-קדימה.

גם בפניות פרסה ברחובות צרים זה מורגש.

פורסם
ההבדל הוא בין פיאט פנדה מהדור הקודם (9.1) לבין אבארט 500 (10.9). הרגשתי את ההבדלים גם כשנהגתי על שתיהן, אבל השאלה היא האם באמת זה כזה נורא בפניה חדה ימינה (לא בפניית פרסה).

אגב, ההבדל הוא גם בין פנדה לבין פיאט 500 מנוע 1.4 לצורך הענין, שתיהן מיני וה 500 היא 10.6.

למה שיהיה הבדל אם אתה לא מסובב את ההגה עד הסוף אפילו ?

פורסם
למה שיהיה הבדל אם אתה לא מסובב את ההגה עד הסוף אפילו ?

זה בדיוק מה שרציתי לדעת, אם יש הבדל...אין לי נסיון בזה. אז למעט תמרוני חניה ופרסות אין מה לחשוש? בסיס הגלגלים הזהה משחק פה תפקיד?

פורסם
זה מצחיק שברכבי מיני רבים למרות שהם קטנים יש רדיוס סיבוב כמו לרכב גדול בהרבה. הסיבה בגלל שמערכת היגוי לא מאפשרת לסובב מספיק את הגלגלים לצדדים. אפילו חנייה במהלך אחד ברוורס דורשת הרבה מקום ותכנון טוב כי אין מרווח לטעות.

יש למשל רכבים באורך 5 מטר שצריכים פחות מקום כדי לעשות פרסה מאשר מכונית מיני קטנה של 3.8 מטר.

קוטר הסיבוב בוולבו 144 הוא 9.5 מטר, פחות ממכוניות הסופר מיני של ימינו.

הרבה יותר קל להגיע לזה במכוניות בעלות הנעה אחורית, ללא מגבלת הציריות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בהחלט, מה גם שמכונית הנעה אחורית תצויד במנוע אורכי, מה שעוד יותר משפר את זוית צידוד הגלגל - לראיה BMW ומרצדסים למיניהן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם במכוניות הנעה קידמית ומנוע אורכי יכול להיות רדיוס פניה יפה מאוד, מכיוון שהתצורה הזו מאפשרת ליצור בתי גלגלים מרווחים יותר. ולכן אני לא חושב שציריות מהוות מגבלה קריטית, אלא רק אילוצי מיקום.

פורסם
גם במכוניות הנעה קידמית ומנוע אורכי

שזה משאיר לנו, בערך, רק את אודי - יתר המכוניות שמצוידות במנוע אורכי והנעה קדמית אלה בוקסרים (סובארו, אלפא), שם תצורת המנוע מאיינת את יתרון מיקומו לאורך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לי ניסייון עם סובארו לאונה ואאודי 80 ובשתיהן רדיוס פניה מעולה ומפתיע לטובה, גם ביחס למכונית קטנות. באאודי במיוחד.

ספציפית בסובארו, למורות מנוע בוקסר, הוא יחסית לא רחב ובין ראשי המנוע לבתי הגלגים יש עוד המון מקום.

במנוע רוחבי תיבת הילוכים תופסת הרבה מקום, על חשבון בתי הגלגים. כנראה שברכב קטן עם תא מנוע צפוף + נטיה של יצרנים בשנים האחרונות להגדיל את מידות הגלגלים זה בא לידי ביטיו ברדיוס פניה של 11 מטר.

פורסם

אחד הרכבים שמפתיעים לטובה בנושא הוא טנדר טויוטה (רק ה-2X4, ל-4X4 פשוט קוטר סיבוב של משאית) הדור שיוצר עד 2001

אאל"ט. דרך אגב צריך לסובב את ההגה המון, 5-6 סיבובים בין נעילה לנעילה.

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם
בדוק אם מדובר בקוטר סיבוב בין מדרכות או בין קירות.

כתוב "קוטר סיבוב מינמלי" אז לא יודע אם בין מדרכות או קירות אבל השאלה שלי היא האם יש משמעות לכך שבסיס הגלגלים של הרכב קטן ושמדובר ברכב מיני קטן, או שקוטר הסיבוב הוא משהו בלתי תלוי בגודל הרכב וייצא שאנהג ברכב מיני ולעשות פרסה או להיכנס ולצאת מחניה יהי כמו עם סמי טריילר...

• תוכן חדש...