Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בצלחת בלימה (פוקוס 2012 2.0)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שבועות החלפתי רפידות בלם. אחרי ההחלפה הכל היה בסדר, לפני שבועיים בערך התחילו לי רעידות קלות

בבלימה, יחד עם רעש מטריד, שמאד מזכיר את הרעש שיש כשהרפידות מתחילות להגיע לסוף ימיהם (עוד לפני המגע בברזל).

מעין שריקה עמומה בתדר נמוך.

הלכתי היום למוסך 'חצר' שלי, שם הרכבתי גם את הרפידות. בבדיקה ויזואלית של הצלחת השמאלית התגלה סדק גדול,

ועוד הרבה סדקים קטנים (בשליש הרדיוס בערך, מקבילים לסדק הגדול ומפוזרים סביבו).

הצלחות האלה הורכבו במוסך מורשה פורד לפני 12K יחד עם רפידות חדשות. הצלחות הוחלפו בזמנו בגלל רעש גם כן, אבל שונה,

רעש של ברזל ממש בבלימה ממהירות נמוכה מאד (כמו לפני במפר). המוסך לא ידע להסביר ממה הרעש הזה, ולמרות שהרפידות

והצלחות נראו בסדר - החליפו הכל והרעש נעלם.

מחר אני מכניס את הרכב למוסך מורשה שיחליפו צלחות, בתקווה שלא ינסו להפיל את האחריות עליי.

(לציין שמאז החלפת הצלחות לא היה שום ארוע של התחממות קיצונית של הבלמים עד כדי עשן או ירידה משמעותית בכושר בלימה).

מישהו ראה פעם דבר כזה ? ממה זה נגרם ?

IMG_2304.JPG

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הן מקוריות? זכורה לך בלימה חזקה בצירוף מים?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מקוריות - כן.

לגבי בלימה בצירוף מים - לא ממש זוכר סיטואציה ספציפית כזאת, אבל מדובר בחודשי הקיץ, כך שזה לא ממש סביר.

בכל מקרה יצא לי בחיי להגיע עם בלמים לוהטים לשלוליות וכו', מעולם לא נתקלתי בדבר כזה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אולי נכנסת למכון שטיפת מכוניות ?

כן, מן הסתם הרכב עובר שטיפה, אבל זה רכב ליסינג, כך שאני משאיר את המפתחות ובאים מהמכון שטיפה לקחת אותו מהעבודה

ומחזירים (מרחק של 3-4 ק"מ).

וגם אם לא - גם אם ירדתי את פרויד באטרף ונכנסתי ישר לשלולית גדולה או למכון שטיפה (בלי לעמוד בתור..),

זה עדיין לא אמור לקרות, אחרת זה היה קורה לי עשרות פעמים בעבר. מה גם שמדובר רק בצלחת אחת, סיכוי טוב ששתי הצלחות

עברו את אותו סנריו, ואם רק אחת נסדקה, זה אומר שהיה לה פגם בייצור לדעתי. זה ההימור הכי טוב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בחברת ליסינג שלי מטפלים במוסך יבואן ומשתמשים רק בחלקים מקוריים (גם הרפידות מקוריות, וזה בוודאות).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני אומר לך שאותי זה עניין ובדקתי, והחלקים מקוריים.

גם שמן מנוע שמים של פורד/מוטוקרפט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני כמה שבועות החלפתי רפידות בלם. אחרי ההחלפה הכל היה בסדר, לפני שבועיים בערך התחילו לי רעידות קלות

בבלימה, יחד עם רעש מטריד, שמאד מזכיר את הרעש שיש כשהרפידות מתחילות להגיע לסוף ימיהם (עוד לפני המגע בברזל).

מעין שריקה עמומה בתדר נמוך.

הלכתי היום למוסך 'חצר' שלי, שם הרכבתי גם את הרפידות. בבדיקה ויזואלית של הצלחת השמאלית התגלה סדק גדול,

ועוד הרבה סדקים קטנים (בשליש הרדיוס בערך, מקבילים לסדק הגדול ומפוזרים סביבו).

הצלחות האלה הורכבו במוסך מורשה פורד לפני 12K יחד עם רפידות חדשות. הצלחות הוחלפו בזמנו בגלל רעש גם כן, אבל שונה,

רעש של ברזל ממש בבלימה ממהירות נמוכה מאד (כמו לפני במפר). המוסך לא ידע להסביר ממה הרעש הזה, ולמרות שהרפידות

והצלחות נראו בסדר - החליפו הכל והרעש נעלם.

מחר אני מכניס את הרכב למוסך מורשה שיחליפו צלחות, בתקווה שלא ינסו להפיל את האחריות עליי.

(לציין שמאז החלפת הצלחות לא היה שום ארוע של התחממות קיצונית של הבלמים עד כדי עשן או ירידה משמעותית בכושר בלימה).

מישהו ראה פעם דבר כזה ? ממה זה נגרם ?

מה זה מוסך "חצר" ואיזה רפידות הורכבו? ואיזה עוד טיפול הוא עשה למכונית?

למה אתה חושש שיפילו את זה עליך? האם בכלל שהרפידות אינן "אורגינליות"?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רק לי נראה שלא כדאי להמשיך לנסוע עם הרכב עד להחלפת הצלחות?

הסדקים רציניים מאוד, לא הייתי רוצה שיתפוררו בבלימה חזקה.

שי.

• תוכן חדש...