Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בצלחת בלימה (פוקוס 2012 2.0)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי, הבלאי אצלי גבוה יותר ממה שהליסינג מוכן לבלוע. לכן אני סופג חלק מההחלפות כך שלהם זה יוצא שקוף.

מן הסתם אני מעדיף גם לשלם פחות ממה שעולה במוסך מורשה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הן מקוריות? זכורה לך בלימה חזקה בצירוף מים?

איתמר

איך בלימה בצירוף מים קשורה?

עד כמה שאני יודע, צלחות זה חלק בטיחותי, צריך להחזיק הרבה יותר ממה שהרכב מסוגל, במיוחד שהוא סטוק. (וגם אם זה אומר נהיגת מסלול וכו').

מה שאני חושב, שהתקינו צלחת עם פאק בייצור\פאק במשלוח.

סבירות גבוה שהיא מתוצרת שטחים כלשהי.

מה שחברת הליסינג אומרת נראה לי שזה לא רציני.

אולי מדובר בנהג שלא יודע לנהוג (כביכול, אני לא אומר שאתה נוהג על הפנים).

כי יש נהגים לא מנוסים, שבמסלולים עם ירידות תלולות, יפילו העומס על הבלמים (ולא יחלקו אותו עם הגיר), ואז בעצם מתחממים להם הבלמים.

בקיצור, אי אפשר להוכיח את זה על סמך רשימת תקלות (אלה אם מרכיבים ציוד מקליט לנתוני מנוע).

אין מדד לאגרסיבי.

אם אתה נוהג אגרסיבי, וזה רכב חברה, למה לא להשתמש בגיר לבלימה? (שוחק אותו יותר, אבל למי אכפת?)

פורסם

דיסקים מתחממים מאוד, בשילוב עם נהיגה אגרסיבית מתחממים מאוד מאוד, כשמתכת חמה מקבלת שפריץ של מים קרים היא מעוותת.

אני בספק שמוסך מורשה ישתמש בחלקים מהשטחים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
דיסקים מתחממים מאוד, בשילוב עם נהיגה אגרסיבית מתחממים מאוד מאוד, כשמתכת חמה מקבלת שפריץ של מים קרים היא מעוותת ויכולה להיסדק.

זה נקרא Thermal shock. נדיר אך אפשרי.

אני מתקשה להאמין שמדובר בפאק בייצור כמו שפשוט הצלחות האלה "נשחטו" ועברו דפורמציה לאורך הזמן. נהיגה על בסיס יום-יומי בבית אורן עם דיסקים ורפידות של פוקוס, גם אם הם מקוריים, לא מיועדים לתנאים וחיים כאלה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא חישדתם לי מהבחינה של הנושא של מתכות.

אבל כן חידשתם לי בתחום הרכב.

אני חשבתי שהצלחת אמורה להחזיק נהיגה אגריסיבית אלה אם הרכב לא בולם יותר עקב חימום יתר.

(סדק משמע שאם הוא לא היה שם לב, חס וחלילה היה קיים סיכוי שהרכב היה נשאר מרוח על איזה גדר.)

פורסם
זה נקרא Thermal shock. נדיר אך אפשרי.

אני מתקשה להאמין שמדובר בפאק בייצור כמו שפשוט הצלחות האלה "נשחטו" ועברו דפורמציה לאורך הזמן. נהיגה על בסיס יום-יומי בבית אורן עם דיסקים ורפידות של פוקוס, גם אם הם מקוריים, לא מיועדים לתנאים וחיים כאלה.

איתמר

קירור מהיר צלחת בלם רותחת עלול לגרום לעוות של הצלחת אבל בהחלט לא לסדקים

סדקים זה תוצאה של חום רב בשילוב לחץ אבל ממש חום

בדרך כלל רואים את זה על דיסקים סיניים או דיסקים שירדו מהמידה כך שהאפשרות שיש גם פגםתכנון או יצור אפשרית או הצלחת עברה איזה מכה לפני ההרבה

צלחת כזאת חייבים להחליף מיידית ולא לנהוג ברכב אפילו לא 20 מטר

פורסם

קירור מהיר מדי בהחלט עלול ליצור סדקים, אבל זה לא המקרה דנן.

אני יותר נוטה להאמין שבעזרת המאמר הבא אפשר להבין מה קרה:

https://www.cis.rit.edu/~cnspci/references/mackin2002.pdf

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מדעי מידי בשבילי וגם באנגלית אני לא שפיץ

אודה לכם אם תפנו אותי לנושא של סדקים עקב קירור מהיר של הצלחת משלולית מים

פורסם

אני מבין ומסכים שחום יתר גרם לסדקים האלה. אבל עדיין עולות התהיות האלה :

1. איך עד היום לא קרה לי דבר כזה ? ועברתי מאות אלפי ק"מ בתנאים דומים או קשים יותר אפילו, כולל הגעה לבלמים מעשנים וצלחתות מעוותות מחום.

2. דווקא ב-6K האחרונים שנסעתי הפחתתי מהאגרסיביות בנהיגה, בהקשר של שמירה על הצמיגים דווקא. יש לזה הוכחות כמו שאפשר לראות בשרשור הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4086534#post4086534

הסדקים קרו ב-2-3K האחרונים.

3. להבנתי אין 'אפקט מצטבר' בקטע של סטרס למתכת. כלומר אם עבר יום אחד 'קשה' על הדיסק, מחר זה יום חדש בכל מקרה.

אני לא מדבר על בלאי כמובן, אלא על עיוותים וסדקים שנגרמים מסטרס תרמי נקודתי. אז הטיעון של 'יום יום בית אורן' כבר לא כזה משמעותי. מעבר לזה שאני כבר לא ממש נוסע כל יום את בית אורן, לרוב דווקא מפרויד.

4. אם כבר הגעתי למצב של חום יתר - למה זה לא קרה בשני הצדדים באותה מידה ? הדיסק השני ללא שום סימני סדקים.

הבלימה מתחלקת שווה בשווה בין ימין לשמאל, וכך גם החום המתפתח.

כל זה מוביל אותי למסקנה שהייתה בעיה ספציפית בדיסק הזה שגרמה לו להכשל תחת סטרס תרמי שדיסק תקין היה עומד בו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני לא מאמין שהארוע קשור לצורת הנהיגה בלבד!

לא משנה איך תנהג, אין אדם אחד שינהג ברכב פרטי כמו ברכב מרוץ, בטח לא בירידות של פרויד, או בכל כביש מפותל בירידה.

ואם אחרי כמה בלימות טובעניות זה מה שקורה לדיסק, אוי ואבוי ליצרן, הן של הרכב, והן של מערכת הבלימה.

לי זה נראה כמו פגם בייצור של צלחת הבלימה.

יש לא מעט אנשים שבאים אם הרכבים שלהם לימי מסלול, על רכב מקורי, בכל סופ"ש, וזה לא קרה להם.

פורסם

שלום

את דעתי לא תאהב אבל זה מה שיש.

א} להשחיז פזות בתמונה השניה זה נסיון כושל כי עוד לא נולדה דסקיה שתעשה פזה.

ב} צריך לשלול לך את הרשיון כי אתה נהג מסוכן לסביבה .

הסיבה אם אתה מצליח להביא את הצלחות למצב כזה אתה נהג מסוכן וגרוע.

ג} בתמונה הראשונה ברור מהמדרגה שהצלחת מיתחת למידה לפני שהשחזתה את הפזה

ד} אין מצב שדסקיה תשחק את הצלחת עד הקצה כמו בתמונה שבא לדעתי השחזתה פזה כול שכן לדיסקיה אמורה אז להיות פזה הפוכה נישמע לך הגיוני?

ה} חברות הליסינג מימיזמן הפסיקו להיות פריירים ! זו הסיבה שאתה מממן חלק מהתיקונים ,

לא כי אתה אדם טוב נהפוך הוא !

חברות הליסנג למדו את הלקח מנהגים כמוך ממיזמן שחושבים שברכב ליסנג הכול מותר {לא שלי נקרא אותו}

לסיכום הבעיה לא ברכב אלה בנהג משמיד מי שצריך תיקון זה לא הרכב.......

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...