Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער שלא יודע שנה, הרכב לא שלי. בערך 2000.

כשפותחים סוויצ' אפשר לשמוע את המשאבת דלק כרגיל. אחרי שמניעים, המנוע מניע כרגיל עם 1000 סל"ד ונכבה אחרי שתי שניות, ואז שומעים שוב פעם את המשאבת דלק, כאילו שהסוויצ' נסגר ונפתח. אותו דבר קורה עם חצי דוושה לחוצה.

רק אם מניעים עם הדוושה לחוצה עד הסוף ומחזיקים אותה לכמה שניות, המנוע מניע.

מה שכן אחרי שהוא מניע הוא נוסע מעולה, אין נורות אזהרה, הסל"ד סרק יציב לגמרי על 700 ללא רעידות, הרכב מאיץ כרגיל גם בתאוצה חזקה. אין שגיאות במחשב רכב בבדיקה עם הסורק.

הבעיה קורת גם כשהמנוע קר וגם כשחם.

יש איזה רמז לבעיה ? ומה זה אומר שמיד אחרי שהוא נכבה שומעים את המשאבת דלק?

פורסם

קשה מאוד לדעת מהי הבעיה ללא בדיקה בעזרת ציוד יעודי.

הייתי מתחיל בבדיקת חיישן גל ארכבוה בעזרת סקופ בזמן שהבעיה מופיעה, אני חושב כי החיישן גל ארכבוה מאבד קריאה לרגע וגורם לדימום המנוע ואז הקריאה חוזרת רגע לפני הכיבוי וזה מה שמפעיל שוב את משאבת הדלק.

פורסם

שלום Miraz,

1. מקריאה בפורומים רלוונטיים ברחבי ה WEB, נראה בעלי אלרו רבים סובלים מהבעיה הזו, בסופו של דבר הפתרון מצוי ב...מדריך המשתמש של הרכב כאן -

http://www.oldsmobile.com/content/dam/oldsmobile/northamerica/usa/nscwebsite/en/Home/Owners/Owner_Resources/Manuals/en/us/2000/alero/2000-oldsmobile-alero-owners-manual.pdf

ראה עמודים 2-18 עד 2-20 - בטקסט שאני מצטט למטה תוכל להבחין במה שתיארת שנדרש על מנת להצליח להניע את הרכב:

קיים אותו הטקסט עבור מנוע 2.4 או 3.4 שהיו זמינים בשנתונים הראשונים של הדגם הזה, הנה הציטוט:

If it doesn’t start right away, hold your key in

START. If it doesn’t start in three seconds (or starts

but then stops), push the accelerator pedal about

one-quarter of the way down for 12 more seconds,

or until it starts.

2-20

3. If your engine still won’t start (or starts but then

stops), it could be flooded with too much gasoline.

Try this:

Wait 15 seconds to let the starter motor cool down.

Then push your accelerator pedal all the way to the

floor. Hold it there. Then hold the key in START.

This clears the extra gasoline from the engine.

When the engine starts, let go of the key and the

accelerator pedal. If the engine still doesn’t start,

wait another 15 seconds and repeat this step.

2. לפי המתואר בפורומים השונים , למשל כאן:

http://www.carcomplaints.com/Oldsmobile/Alero/2001/electrical/engine_turns_over_but_wont_start.shtml

הבעיה טמונה במערכת Theft-Deterrent System

דריכה ושחרור של המערכת מתוארים בעמוד 3-20 ו 3-21

3. הרבה בעלי רכבים ומוסכים שלא הכירו את ההתנהגות הזו החליפו *לחינם* משאבות דלק, חלקי הזרקה, סוויץ הנעה ועוד.

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

תודה רבה! אני אבדוק את זה.

שמתי לב גם שהמנורה של הANTI THEFT דולקת קבוע. קראתי שיטה ללמד את המחשב את הקוד שעל המפתח מחדש אבל היא לא עובדת אצלי - המנורה נשארת דלוקה גם אחרי 10 דקות, וגם לא מהבהבת מלכתחילה.

פורסם

האם הוחלף חיישן Crankshaft position כמו שהמלצתי בבעיה הקודמת שפתחת? זו שהמנוע היה נכבה באמצע נסיעה?

אם לא אז לפי דעתי להתחיל בזה. לגבי המערכת Anti-theft, ממה שקראתי בפורומים בחו"ל יש בעיות עם החיווט והחיבורים למחשב Body, מסתבר שהחוטים ו\או המגעים גורמים בעיות לאורך השנים. אני ממליץ לשלוף את המחשב Body ולנקות טוב טוב עם ספריי מגעים את החיבורים שלו (יש שם המון כאלו).

לצורך הענין אצלי באימפלה הנורה הזו עשתה לי כמה פעמים צרות של הרכב היה נכנס למצב גניבה בנסיון הנעה, ואז הייתי מחכה 10 דקות כדי שיניע שוב (מעצבן פצצות, קרה לי פעם באילת ב 40 מעלות חום!). כמו כן מאז שקניתי את הרכב השלט המקורי אצלי לא היה עובד (עוד מהבעלים הקודם, הוא היה פותח עם מפתח...) אז התקנתי שלטי נוחות. בקיצור יום אחד קראתי בפורומים בחו"ל על הקטע עם הנקיון של החיבורים למחשב Body, פתחתי אותו (באימפלה הוא מתחת לברכביים של הנהג קצת בפנים אני מאמין שבאלרו זה אותו דבר), ניקיתי, ומאז לא רק שלא חזרה לי לעולם אותה בעיה של אי הנעה אלא שלהפתעתי גם השלט המקורי פתאום החל לעבוד (נדהמתי, סתם לחצתי כפתור בו ופתאום נפתח תא המטען) ועד היום אני משתמש בו.

בקיצור לא להזניח, לקחת איזה שעה-שעתיים ולנקות את המחשב הזה. שמעתי גם על מקרים שהחיווט לסוויטץ' היה גורם בעיות כאלו ויש כאלו שממליצים לפתוח את הסוויטץ' ולנקות\להחליף את כל החוטים שם, אבל זה סיפור שלדעתי לא כדאי לעשות לבד.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אצלי פירקתי. זה לא סיפור, לפחות אצלי זה קופסה אלקטרונית קטנה כזאת עם כמה צמות עבות שמתחברות אליה, כל אחת עם המון כניסות, אצלי חלק מהכניסות היו ממש מלאות קורוזיה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...