Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אנחנו מחפשים רכב קטן חסכוני כמה שיותר ואמין לאח שלי שמתחיל לימודים בשנה הקרובה וחייב רכב קטן,

אנחנו מטלבטים בין השברולט ספארק לבין הסוזוקי אלטו,

מה אתם מציעים על איזה דגם ללכת?

והאם יש עוד רכבי מיני שכדאי לחשוב עליהם?

הכי חשוב אצלנו זה חסכון בדלק ורכב אמין ללא מחלות.

השאלה האם ללכת על דגמי 2011 אחרי ליסינג גם יד 2 בסביבות ה 40K או ללכת על חדשים ? לקנות בליסינג או מימון דרך הבנק?

אני אף פעם לא התעסקתי עם ליסינג ולכן אם אפשר קצת פרטים, מה זה מימוני ומה זה תפעולי?

ואם יש לי עסק אז הליסינג כדאי?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

האלטו יותר חסכונית,אבל הספארק יותר מאובזרת ובטיחותית,בעומס גם יותר חזקה.

יש לך גם את הפיגו 107 שהיא מאוד חסכונית,וגם את הפנדה שהיא פחות בטיחותית לעומת ה 107 אבל מציעה איבזור טוב יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

העניין שהמיני האלו לא ממש נוחות או מפנקות, אם יש את הכסף עדיף לעלות לסופר מיני. הרבה יותר נוחות, חזקות, מאובזרות, בטיחותיות ומתאימות גם לנסיעות ארוכות יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא האמת התקציב מוגבל מאוד, אנחנו קודם חיפשנו רכב קטן עד 20.000 ש"ח אבל הבנו שאלה רכבים ישנים קצת ויש לצפות להרבה תקלות ומוסכים ומה שנחסוך בעלות הרכב אז אנחנו נשקיע במוסכים וזה לא כדאי,

לכן הלכנו על 2011, רכבי מיני חדישים כמו אלטו וספארק שהם עדיין לא עבדו קשה מאוד, ותקציב של איזה 40.000 ש"ח,

אבל פה העניין שאלה רכבים יד 2 אחרי ליסינג ולך תדע מה ההיסטוריה שלהם, ויש כאלה שנסעו הרבה מאוד,

אז אמרנו אולי נלך על חדש מהניילון שעולה היום 60.000 בערך, אבל אנחנו לא מעוניינים לשלם תשלמים חודשיים גבוהים ולא מקדמות גבוהות, לכן שאלתי על ליסינג חדש,

אני לא מבין בליסינג אז בבקשה קצת עזרה,

או ללכת על הלוואה מהבנק לרכב חדש ל 6 שנים?

ואנחנו יש לנו עסק עצמאי, אז אולי כדאי לנו ליסינג לעסקים או איך זה נקרא?

ומה זה אומר?

הרכב אמור לשרת את אח שלי ל 3או 4 שנים רצוף.

פורסם

ביטוח אבל יקר יותר בפאביה (מניסיון אישי, יש כזאת)

ולא יודע איך אתה מגדיר טיפולים ״לא יקרים״, אבל הם מהיותר יקרים.

רכב ללא שום אבזור מיוחד, אין שליטה מההגה אפילו, לא משהו שיפיל מישהו מהרגליים בקיצור.

רכב יחסית צפוף, במיוחד מאחורה.

בקיצור יש לי אחת בבית, ונגדיר זאת ככה - לא הייתי רוכש אחת כזאת שוב.

פורסם

לכן הלכנו על 2011, רכבי מיני חדישים כמו אלטו וספארק שהם עדיין לא עבדו קשה מאוד, ותקציב של איזה 40.000 ש"ח,

אבל פה העניין שאלה רכבים יד 2 אחרי ליסינג ולך תדע מה ההיסטוריה שלהם, ויש כאלה שנסעו הרבה מאוד,

אם אתם חוששים מהקילומטראז' תוסיפו עוד 5,000 ש"ח ותקנו רכב כזה שהוא יד ראשונה מליסינג ולא יד שנייה אחרי ליסינג. ככה תדעו בדיוק מה ההיסטוריה של הרכב (חברת הליסינג תספק אותה לכם) ותוכלו למצוא רכבים עם קילומטראז' נמוך יותר.

אז אמרנו אולי נלך על חדש מהניילון שעולה היום 60.000 בערך, אבל אנחנו לא מעוניינים לשלם תשלמים חודשיים גבוהים ולא מקדמות גבוהות, לכן שאלתי על ליסינג חדש,

יש היום אפשרויות מימון שלא דורשות מקדמות או תשלומים חודשיים גבוהים. אבל גבוה זה יחסית. מקדמה של 10,000 ש"ח ותשלום חודשי של 1,000 ש"ח (לפני ביטוח ודלק) - זה גבוה בשבילך?

אני לא מבין בליסינג אז בבקשה קצת עזרה,

או ללכת על הלוואה מהבנק לרכב חדש ל 6 שנים?

ואנחנו יש לנו עסק עצמאי, אז אולי כדאי לנו ליסינג לעסקים או איך זה נקרא?

ומה זה אומר?

אין דבר כזה ליסינג לעסקים. לקוח פרטי ועסק יכולים לעשות בדיוק את אותו הליסינג, באותם המחירים. ההבדל בין עסק ללקוח פרטי הוא שעסק יכול להזכות על המע"מ ועל חלק מהוצאות הרכב, מה שלקוח פרטי לא יכול לעשות. אם אתה מחפש את האפשרות המשתלמת ביותר מבחינה כלכלית אז רואה החשבון שלך הוא האיש שאתה מחפש. הוא כבר ידע לחשב עבורך את העלות האמיתית לעסק שלך לכל אחת מהאפשרויות, אם בכלל אפשרי להעמיס את הרכב הפרטי של אח שלך שבכלל לא עובד בעסק כהוצאה מוכרת. אני לא יודע, אני לא רואה חשבון ואם יעשו ביקורת של מע"מ לא יבואו אלי בטענות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרעיון של הליסינג לעסק זה סתם רעיון, רק שאלתי כדי לדעת אם יש כזו אופציה, אבל ברור אם הרכב לא ישרת את העסק אז לא נכניס אותו לעסק ולא נקבל שום זיכוי, גם ככה כל ההחזר על המע"מ לא רציני זה סכומים קטנים שלא כדאי לעשות קומבינה בשבילם.

אז מה לגבי ליסינג פרטי? מה התנאים שם?

פורסם

יש כל מיני סוגים של ליסינג פרטי. בשורה התחתונה, ליסינג פרטי זאת הלוואה לרכישת רכב שמתבצעת דרך חברת ליסינג ולא דרך הבנק.

השיטה המוכרת יותר היא מקדמה של 15% משווי הרכב + 30 תשלומים חודשים קבועים. אחרי 30 חודשים מגיעים לבערך 60-70 אחוזים ממחירו הרשמי של הרכב כחדש. במהלך ה-30 חודשים הרכב רשום על שם חברת הליסינג. לאחר מכן ניתן לשלם את היתרה ולרכוש את הרכב או לעשות טרייד אין כשהיתרה משמשת כמקדמה לרכב הבא שתקנה.

שיטה חדשה יותר היא "ליסינג אמריקאי" או "עסקה יבשה" או "ליסינג אקספרס" או כל שם מסחרי אחר. בשיטה הזאת אתה משלם מקדמה נמוכה יחסית (5,000-15,000 ש"ח), 30 תשלומים קבועים שמשתנים בהתאם לסוג הרכב ומחירו (1,000 ש"ח בחודש לרכב קטן, למשל). לאחר 30 חודשים אתה מחזיר את הרכב לחברת הליסינג ובזאת תמה העסקה.

בשני המקרים אפשר להוסיף עוד כמה מאות שקלים בחודש אם אתה רוצה שחברת הליסינג תעשה לך גם ביטוחים וטיפולים. בשני המקרים הקילומטראז' מוגבל למשהו כמו 15,000 עד 20,000 קילומטרים בשנה ובשני המקרים אפשר לשלם קנס כדי להגדיל את הקילומטראז' מעבר למכסה הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גיא השוואה מגמתית מאוד , הורידו הרבה נתונים שבהם הספארק מפסידה , אין ספק שהספארק מהמובילות בקטגוריה אבל בינינו? הטבלה משאירה אבק בכל פרמטר קיים (ולצערנו לא כל פרמטר קיים נמצא בטבלה הזאת) למתחרות .

אני אישית דיי אוהב את הספארק אבל חשוב להיות הוגנים.

פורסם

לדעתי לא כדאי להינעל על שתי מכוניות במיוחד שכיום יש מבחר מכוניות מיני חדשות ומודרניות יותר - סיאט מי\סקודה סיטיגו, פיאט פנדה החדשה, אייגו/1071/C1...ושמעתי שאפשר לקנות ניסאן מיקרה ידנית מליסינג 0 ק"מ ב 63K, שווה בדיקה למרות שאני אישית חושב שהידנית מזעזעת.

פורסם

טוב חברים, אנחנו עדיין מחפשים ,

הרכב חייב להיות ידני, השאלה מבחינה מכאנית ואמינות מי יותר טוב ועמיד ואמין הספארק או האלטו?

הרכבים האלה כבר 3 שנים על הכביש, אז מה אומרים בעלי נסיון והמוסכים מי עדיף ומי יותר חסכוני ובקיצור על מה ללכת שברולט או סוזוקי?

ואם כדאי לקנות 2011 בסביבות 50.000 או ללכת על חדש?

פורסם

50 בשביל מיני 2011 יקר מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...