Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4-5 שנים מקסימום.

תלוי בשחיקה של הצמיג, בסדקים, ביובש ועוד ועוד.

או שתלך לפא'נצריה שאתה סומך עליה שתגיד לך מה המצב של הצמיגים או שתעלה תמונה של הצמיג.

פורסם

אגב, מיכוון ששני אנשים כמו אמרו לי את זה אז החלטתי לאמץ את הרעיון מכיוון שהוא מאוד הגיוני כשחושבים עליו. לאחר החלפת הצמיגים תלך לעשות על הדרך גם כיוון פרונט. אומנם זה לא מתבקש אבל אם לא עשית בארבע- חמש שנים לפני זאת כדאי מאוד שתעשה. ברוב המקרים לאחר פרק זמן שכזה הפרונט צריך כיוון. פרונט לא מכוון יגרום לשחיקה מאוצת מאוד של הצמיגים. יש לי חבר שהוא חקלאי והרכב נמצא כל יום בשטח ונוסע בדרכים לא דרכים מלאות מהמורות ואחר כך גם על הכביש. הן טחן זוג פירלי חדשים מקדימה תוך 4 חודשים. מספיק שאתה מקבל מכה לא עדינה ממדרכה וכנראה שהפרונט יצא מאיזון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

"4-5 שנים מקסימום. " זה נכון גם אם הצמיג נסע 0 ק"מ ונראה חדש! האוזון שבאויר "הורס " את הגומי והצמיג מאבד מערכו.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
"4-5 שנים מקסימום. " זה נכון גם אם הצמיג נסע 0 ק"מ ונראה חדש! האוזון שבאויר "הורס " את הגומי והצמיג מאבד מערכו.

רק לסבר את האוזן, בדיוק היום הייתי בפאנצ'ריה (שחברת הליסינג עובדת איתה) והוא אמר לי שאין בעיה לסוע עם צמיג גם 6 ו 8 שנים...

מדהים כמה חוסר מקצועיות יש במדינה שלנו, במיוחד אצל בעלי מקצוע.

הסיפור שלי : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=489508

פורסם

מה אתה מצפה במדינה שבה אנשים מתייחסים לצמיג בתור חתיכת גומי?

אנשים חושבים שהחתיכת גומי הזאת לא חשובה במיוחד, אף אחד לא מבין שחתיכת הגומי הזאת יכולה להיות הרבה פעמים ההבדל בין תאונה לבין כמעט תאונה או סתם בלימת חירום או סטייה מהנתיב.

6-8 שנים אמרו לך בפנצ'רייה. בתוכנית של חיים הכט נאמר כי צמיג יכול להחזיק 10 שנים. :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

10 שנים אולי בלי להשתמש - וכשמורידים מהמדף - ישר לזבל :shock:

גם 6-8 שנים לצמיג זה הרבה (מאוד).

ההמלצה לגשת לכוון פרונט (אם הרכב לא עבר כוון שנים מספר) אחרי החלפת הצמיגים - במקומה כמובן.

alfa 156 2.5.

פורסם

גם אני חשבתי כמוכם וניגשתי להחליף צמיגים לאלפא ספיידר הישנה שלי. רכב שבקושי נוסע, נמצא בחניה מקורה ונועל צמיגי יוקוהמה Adrive שיוצרו ב2006.

3 פנצ'ריות שונות אמרו לי שחבל על הכסף, ברגע שהצמיג נמצא בתנאים האלה הוא יכול להיות טוב ובטיחותי עוד כמה שנים קדימה. בסוף קבעתי עם אחד מהם שאני נכנס לבדיקה אצלו פעם בשנה.

נכון שמדובר בתנאים קיצוניים אבל כמו בכל דבר צריך להפעיל שיקול דעת ולא לפסול אוטומטית.

פורסם
גם אני חשבתי כמוכם וניגשתי להחליף צמיגים לאלפא ספיידר הישנה שלי. רכב שבקושי נוסע, נמצא בחניה מקורה ונועל צמיגי יוקוהמה Adrive שיוצרו ב2006.

3 פנצ'ריות שונות אמרו לי שחבל על הכסף, ברגע שהצמיג נמצא בתנאים האלה הוא יכול להיות טוב ובטיחותי עוד כמה שנים קדימה. בסוף קבעתי עם אחד מהם שאני נכנס לבדיקה אצלו פעם בשנה.

נכון שמדובר בתנאים קיצוניים אבל כמו בכל דבר צריך להפעיל שיקול דעת ולא לפסול אוטומטית.

צודק לחלוטין!

אם שיקול הדעת שלך אומר שצמיג בין 7 שנים הוא תקין ... קטונתי..

עכשיו כשאני נזכר, בבניין הישן שלנו היה לנו שכן כמוך.

אשתו נסעה עם הרכב בקושי 3 ק"מ בתוך העיר לבית ספר (מורה) וחזרה.

יום אחד היה רעש פיצוץ אדיר בתוך החניה (ובמזל בתוך החניה במהירות אפסית), הצמיג התפוצץ.

פורסם

רק רוצה לציין שמאוד כדאי שלא לזלזל בזה.. פעם ראינו את הצמיג שלנו אחרי שהרבה זמן לא הוחלף..

מזל שלא קרה משהו. הוא היה 90% קרוע

פורסם

לענין הסגנון שלך, אתה מוזמן להכנס לי, יש הרבה מקום.

הסגנון שלך מאוד בוגר.

תגיד לי אתה ילד קטן או בנאדם בוגר עם שכל על הראש?

מי נוסע עם הצמיג? אתה או הפאנצ'ריה? זה החיים שלך, של החברים שלך ושל המשפחה שלך, אם אתה לא מעריך את זה מספיק אז אין לי יותר מה להגיד. אני בדעה שאם יש ספק - אין ספק.

http://www.edmunds.com/car-care/how-old-and-dangerous-are-your-tires.html

פורסם
הסגנון שלך מאוד בוגר.

מי נוסע עם הצמיג? אתה או הפאנצ'ריה? זה החיים שלך, של החברים שלך ושל המשפחה שלך, אם אתה לא מעריך את זה מספיק אז אין לי יותר מה להגיד. אני בדעה שאם יש ספק - אין ספק.

בדרך כלל כשצמיג מתפוצץ אתה לא מתהפך ו-או/ מאבד שליטה , ברוב המקרים מחליפים לצמיג הרזרבי ונוסעים לפנצ'ריה כמו במקרה של תקר בצמיג.

בארה"ב מחליפים צמיגים אחת ל-40 אלף מייל או 6-8 שנים , בארץ משום מה צמיג בן 4 נחשב כבלאי.

פורסם
הסגנון שלך מאוד בוגר.

גם בקישור שלך מוזכרים יצרנים שמדברים על עד 10 שנים.

כמובן שהממוצע בארץ הוא 4-5 שנים לצמיג, עד שמופיעים סימני יובש. אבל הבחור דיבר על רכב שבקושי נוסע וחונה בחניה מקורה, הגיוני שצמיגים כאלה יחזיקו יותר מהרגיל.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אכן יש טעם בדברייך. נכון להיום לא קיים חוק במדינת ישראל או בארה"ב שאוסר לנסוע על צמיג שעברו 10 שנים מיום הייצור (לא שאני ממליץ לנסוע עם צמיגים כאלה).

נכון להיום איגוד הלאומי לבטיחות בדרכים בארה"ב לאחר מחקרים רבים בנושא התיישנות צמיגים לא יצא בהנחייה מפורשת ומחייבת להחליף צמיגים לאחר X שנים ואיגוד ייצרני הגומי והצמיגים שמחים על ההחלטה הזו.

איגוד הלאומי לבטיחות בדרכים בארה"ב מציין שחלק מייצרני הרכב ממליצים לבדוק את הצמיג לאחר 6 שנים אצל בעל מקצוע ואחרים ממליצים להחליף את הצמיג.

מצורפים מספר מחקרים לקריאה נוספת.

שימו לב ! קיימים ברשת עוד מחקרים.

אשמח לשמוע את דעתכם לאחר הקריאה.

TireAging_ENG.pdf

Tire_Aging_NHTSA.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...