Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה לי אפילו עם Verbatim פסטל (שבזמנו היו מיוצרים ביפן ונחשבו לדיסקים לצריבה הכי טובים שיש) שחלקם הפסיקו לעבוד אחרי כמה שנים

מצד שני גם הארדיסק זה לא המוצר הכי עמיד בפגעי הזמן, בטח לא הארדיסק שמחובר לחשמל 24/7.

מעניין עד כמה עמידים הדיסקים לצריבה של BR... זה בטח הרבה יותר קל לגבות 50GB במכה מאשר 4.7GB על כל דיסק

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Verbatim אכן דיסקים מעולים ואני מאוד מתפלא שהיו לך בעיות איתם.

לא המלצתי עליהם רק בגלל שהם יקרים.

מה היו תנאי האכסון של הדיסקים שהפסיקו לעבוד?

ולגבי דיסקים קשיחים - אני לא יודע מה יותר טוב/גרוע - דיסקים שמסתובבים 24/7 או כאלו שנחים במגירה ומפעילים אותם רק לכמה שעות כל חצי שנה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כל הדיסקים אצלי יושבים בתוך תיקי דיסקים (כאלה של 2X2, חלק 2X1), מתחת לשולחן, בעיר עם אחוזי לחות סבירים.

מצד שני החדר בו הדיסקים היו היה קר בחורף וחם בקיץ.

חלק קטן מהדיסקים טיילו איתי ברחבי הארץ, מצד שני אלה גם הדיסקים שבד"כ לא התקלקלו (וטוב שכך, לא היית מוצא אותי במעונות בבאר שבע למשל בלי כמה דיסקים בסיסיים למקרה ונצטרך)

הארדיסקים שמפעילים לכמה שעות פעם ב... יישמרו הרבה יותר טוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Verbatim אכן דיסקים מעולים ואני מאוד מתפלא שהיו לך בעיות איתם.

לא המלצתי עליהם רק בגלל שהם יקרים.

מה היו תנאי האכסון של הדיסקים שהפסיקו לעבוד?

ולגבי דיסקים קשיחים - אני לא יודע מה יותר טוב/גרוע - דיסקים שמסתובבים 24/7 או כאלו שנחים במגירה ומפעילים אותם רק לכמה שעות כל חצי שנה.

עדיף דיסק קשיח שעובד 24/7.

דיסק קשיח שיושב במגירה, אתה לא תדע שהוא מקולקל עד שתצטרך אותו, ואם תצטרך אותו בגלל שהלך לך החומר במחשב - אכלת אותה. מחובר 24/7 - אתה תדע די מהר ברגע שהתקלקל ותחליף אותו.

פורסם
אם כבר אחסון בכונן קשיח, אז הייתי לוקח קופסא של NAS, שם מינימום 2 כוננים למערך RAID כך שכל מידע המועתק משוכפל אוטומטית ואם כונן מתקלקל ניתן להחליף בקלות והוא משוכפל חזרה. לכוננים הייתי משתמש ב WD מסדרת RED המיועדים לאחסון.

או לחילופין רוכש מקום אכסון גדול בענן באחד השירותים, או בעצם.. את שתי הפעולות. לי יש RAID במחשב שלי ושירות ענן לדברים חשובים.

RAID לא מיועד לגיבוי. הוא מיועד ליתירות.

אם אפשר להשתמש ב-DOK/כרטיסי SD עדיף מאשר HD, הם יותר עמידים מהארדיסק.

----

פורסם

אחרי שחוויתי על בשרי נפילה של קשיח חיצוני ופנימי בו"ז, הפקתי לקחים והשיטה שלי:

1. גיבוי מלא של כל המחשב בדיסק חיצוני קבוע (Time Machine במק).

2. גיבוי נוסף של ספריית התמונות בשירות ענן בתשלום (במקרה הזה crash plan, אבל יכול להיות כל שירות אחר).

3. סנכרון מסמכים בשירותי ענן כמו דרופבוקס.

כך, גם במקרה הכי גרוע של שריפה בבית או ברק שיהרוס לי את כל הקשיחים, הדברים החשובים ישמרו.

לגבי סרטים, אגב, בעבר הייתי שומר את כולם, היו לי 4TB עם כל הסרטים שלי. כיום הבנתי שזה די מיותר.. עם מהירות האינטרנט כיום, כמעט כל סרט אפשר להוריד ב-HD תוך פחות מרבע שעה כולל פתיחת ה-rar.

פורסם
RAID לא מיועד לגיבוי. הוא מיועד ליתירות.

אם אפשר להשתמש ב-DOK/כרטיסי SD עדיף מאשר HD, הם יותר עמידים מהארדיסק.

DOK וכרטיסי SD בעלי נפח קטן ולא הייתי שם את מבטחי בהם אחרי הרבה מקרים שראיתי בהם אנשים מספיק ששלפו את הDOK מהמחשב בצורה לא מסודרת והמחיצות נהפכו ל RAW

מערך RAID מיועד ליתירות אך חלק מהמערכים שלו 1 + 10 מיועדים לאחסון מידע בנוסף על יתירות, וככאלה הם מעולים לצרכים אלה ונמצאים בשימוש לשם כך במערכי שרתים בכל העולם וטובים גם למשתמש ביתי כי לא עולים כסף רב ומעניקים יתרון מבחינת כמות המידע שניתן לאחסן בניגוד למדיות אחרות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

כמה כסף אתה מתכוון להוציא על דבר כזה?

אני בחרתי בפתרון nas של qnap שנותן יתירות (יש בו שני דיסקים שמגבים אחד את השני), ושפע של פיצ׳רים מעולים נוספים כמו לקוח טורנט מובנה, סנכרון תמונות אוטומטי מסמארטפונים, משמש גם כסטרימר Wifi וכו׳.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בכוננים החיצוניים הייתי מתרחק מכוננים של WD. חלקם הגדול של הנתונים הנשמרים על הכוננים האלו מוצפנים ברמת החומרה.

במקרה ונדפק הבקר, בדיסק לא מוצפן היית פותח את הקופסה ומחבר את הכונן למחשב ככונן פנימי כדי לחלץ את המידע.

בדיסק של WD זה לא אפשרי.

לא קראתי הכל אבל הפריעה לי התגובה שלך.

היה לי קשיח של ווסטרן אחד טרה סדרת אלמנטס, זה עם החיבור חשמל.

קרה מה שקרה והוא נפל לי ונשברה ההלחמה של החיבור חשמל. אחרי התאבלות קצרה פירקתי וחיברתי למחשב, הכל כמובן עובד ללא שום הצפנה.

תוכל להסביר במפורט יותר למה התכוונתה?

• תוכן חדש...