Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מהמרכז, אבל גם זאפ בא בחשבון. אני מבקש לרכז את כל הסרטונים והתמונות המשפחתיות בדיסק הזה כי אני הבנתי כבר (תשאלו אותי איך) שהדיסק במחשב לא מחזיק לעד.

אז אני מבקש כאמור המלצות לסוג, כמה טרה וכו' וגם היכן לרכוש.

כמו כן בהזדמנות זו - מה גורם לי לשים מבטחי בכונן החיצוני הזה? הרי גם הוא יכול לקרוס... :-(

כל כמה שנים כדאי לי להעתיק התוכן שבו לאחד חדש?

תודה רבה.

פורסם

מתכון לאריכות ימים של המידע שלך:

2 כוננים.

עדיף 3.5 אינצ' ולא 2.5 אינצ'.

האחד נמצא במקום X, השני במקום Y.

פעם ב-3 שנים אתה מחליף את הכוננים לחדשים יותר.

----

פורסם

תודה עבור התשובה, זהו בדיוק סוג המידע שחיפשתי.

האם אתה מתכוון לאיחסון המדיה בו בעת בשני הכוננים השונים? כלומר למיקרה שאחד נניח יטבע בפיצוץ צנרת או ילך קיבינמט בשריפה, חו"ח?

האם יש המלצות לסוג מסוים או למותג מסוים?

פורסם
מתכון לאריכות ימים של המידע שלך:

2 כוננים.

2 כוננים באותו הגודל, אבל משני יצרנים שונים, בפועל כל הכוננים החיצוניים הם פלסטיק ואלקטרוניקה, מבפנים מדובר בכוננים של WD, סמסונג, HITACHI, SEGATE וכו.

עדיף 3.5 אינצ' ולא 2.5 אינצ'.

האחד נמצא במקום X, השני במקום Y.

כדי להימנע מפיצוץ, דליפה, שריפה או אפילו כונן שמת, אתה משכפל את המידע ל-2 כוננים ושם אותם במקומות נפרדים.

פעם ב-3 שנים אתה מחליף את הכוננים לחדשים יותר.

כדאי גם לאחסן את הכונן במקום סגור, יבש וקריר (בוידם מתאים).

----

פורסם

אם כבר אחסון בכונן קשיח, אז הייתי לוקח קופסא של NAS, שם מינימום 2 כוננים למערך RAID כך שכל מידע המועתק משוכפל אוטומטית ואם כונן מתקלקל ניתן להחליף בקלות והוא משוכפל חזרה. לכוננים הייתי משתמש ב WD מסדרת RED המיועדים לאחסון.

או לחילופין רוכש מקום אכסון גדול בענן באחד השירותים, או בעצם.. את שתי הפעולות. לי יש RAID במחשב שלי ושירות ענן לדברים חשובים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

יש שרתים שמעניקים 30 ג'יגה חינם בהרשמה.

אני משתמש ב WD ELEMENTS ויש לי טרה/טרה וחצי(לא זוכר כרגע).

אחלה הארד דיסק-נפל לי כמה פעמים ושרד בלי בעיה,הוא קל ונראה טוב על השולחן והכי חשוב-לא צריך חיבור לחשמל!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
אם כבר אחסון בכונן קשיח, אז הייתי לוקח קופסא של NAS, שם מינימום 2 כוננים למערך RAID כך שכל מידע המועתק משוכפל אוטומטית ואם כונן מתקלקל ניתן להחליף בקלות והוא משוכפל חזרה. לכוננים הייתי משתמש ב WD מסדרת RED המיועדים לאחסון.

או לחילופין רוכש מקום אכסון גדול בענן באחד השירותים, או בעצם.. את שתי הפעולות. לי יש RAID במחשב שלי ושירות ענן לדברים חשובים.

אצלי מותקן NAS שמגבה כל יומיים את הרשת הביתית, דברים קריטיים מגובים מהNAS לענן.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני לא מבין את הסיבה לשימוש בכונן קשיח כמדיה לגיבוי.

הרי מדובר באופי שימוש שהוא Write Once.

הכי פשוט, זול ויעיל זה כל פעם שחוזרים מחופשה ויש חומר חדש פשוט לצרוב אותו ל-DVD.

רצוי כמובן 2 עותקים ואת השני לאחסן באתר מרוחק (אצל קרובי משפחה שגרים בבניין אחר למשל) להגנה מפני שריפה.

יתרונות ה-DVD על פני כונן קשיח מגנטי:

1. זול יותר פר יחידת מקום.

2. אתה קונה בהדרגה כמה שאתה צריך.

3. עמיד בוויברציות, נפילה, מים, לא רגיש לבעיות חשמל, אין חשש לכשל מכאני.

4. עמיד לחלוטין בבעיות תוכנה - אחרי הצריבה אין שום אפשרות שהדיסק יימחק "בטעות" או על ידי וירוס או מזיקים דומים. לא לזלזל בנקודה זו.

5. תקלה בדיסק אחד לא משמידה לך את כל החומר בניגוד לכונן קשיח של טרה שמכיל את כל החיים שלך.

חסרונות ה-DVD:

1. לא ניתן למחיקה (לא רלוונטי בשימוש הנדון, להיפך - יתרון)

2. נפח יחסית קטן, כך שלאורך זמן צוברים כמה וכמה דיסקים.

3. הצריבה פחות נוחה מאשר העתקת קבצים לכונן קשיח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא לשכוח כל 3 שנים לצרוב מחדש את כל הדיסקים (התחמצנות של הציפוי מתחילה אחרי 3 שנים בממוצע).

אתה מניח שנפח החומר הוא לא יותר מכמה עשרות גיגבייטים בודדים, נתקלתי במקרים של חומרים במשקל טרה ויותר.

פורסם

בכוננים החיצוניים הייתי מתרחק מכוננים של WD. חלקם הגדול של הנתונים הנשמרים על הכוננים האלו מוצפנים ברמת החומרה.

במקרה ונדפק הבקר, בדיסק לא מוצפן היית פותח את הקופסה ומחבר את הכונן למחשב ככונן פנימי כדי לחלץ את המידע.

בדיסק של WD זה לא אפשרי.

פורסם
לא לשכוח כל 3 שנים לצרוב מחדש את כל הדיסקים (התחמצנות של הציפוי מתחילה אחרי 3 שנים בממוצע).

אתה מניח שנפח החומר הוא לא יותר מכמה עשרות גיגבייטים בודדים, נתקלתי במקרים של חומרים במשקל טרה ויותר.

אגדות עם.

ברשותי הרבה דיסקים שנצרבו בתחילת העשור הקודם (2001-2002) וגם כמה בודדים שנצרבו במילניום הקודם ועדיין עובדים מעולה.

דיסקים שנדפקו קרה לי ככה:

1. דיסקים שנדפקו בצריבה עצמה, בדרך כלל דיסקים של יצרנים מעפנים במיוחד (MediaDisc אם מישהו זוכר, או אופיס דיפו...)

2. דיסקים שנדפקו מנזק פיזי (קילוף הציפוי בגלל מפגש עם עצם חד) - הנזק לא היה מוחלט וניתן היה לקרוא חלק מהתוכן.

מאז שהתחלתי להשתמש בלעדית בדיסקים של Silver Line (גם זולים מאוד וגם לא עושים בעיות) והפסקתי להשאיל דיסקים לאנשים חסרי אחריות - אין לי בעיות בכלל.

מיותר לציין שאני מתייחס לדיסקים שמאוחסנים במגירה סגורה ולא חשופים לאור שמש או חס וחלילה באוטו.

לגבי נפח החומר - דובר פה על תמונות וסרטונים ביתיים מטיולים.

אצל רוב האנשים מדובר בג'יגהבייטים בודדים פר טיול. סביר לגמרי לצריבה בדיסקים של 4.7GB.

טרה ויותר זה בדרך כלל מיטב הסרטים ההוליוודיים והסדרות שהורדו מהאינטרנט,

לגבי אלו לא צריך גיבוי - הם כבר מגובים ב"ענן", משם הם הגיעו מלכתחילה :lol:

פורסם

אני מדבר מניסיון עם אלפי דיסקים, אחרי 3 שנים 5% מהדיסקים מראים סימנים ראשונים של התחמצנות.

וחלק ממצלמות הווידאו הביתיות מצלמות ב-HD בברירת המחדל.

פורסם
אגדות עם.

ברשותי הרבה דיסקים שנצרבו בתחילת העשור הקודם (2001-2002) וגם כמה בודדים שנצרבו במילניום הקודם ועדיין עובדים מעולה.

דיסקים שנדפקו קרה לי ככה:

1. דיסקים שנדפקו בצריבה עצמה, בדרך כלל דיסקים של יצרנים מעפנים במיוחד (MediaDisc אם מישהו זוכר, או אופיס דיפו...)

2. דיסקים שנדפקו מנזק פיזי (קילוף הציפוי בגלל מפגש עם עצם חד) - הנזק לא היה מוחלט וניתן היה לקרוא חלק מהתוכן.

מאז שהתחלתי להשתמש בלעדית בדיסקים של Silver Line (גם זולים מאוד וגם לא עושים בעיות) והפסקתי להשאיל דיסקים לאנשים חסרי אחריות - אין לי בעיות בכלל.

מיותר לציין שאני מתייחס לדיסקים שמאוחסנים במגירה סגורה ולא חשופים לאור שמש או חס וחלילה באוטו.

לגבי נפח החומר - דובר פה על תמונות וסרטונים ביתיים מטיולים.

אצל רוב האנשים מדובר בג'יגהבייטים בודדים פר טיול. סביר לגמרי לצריבה בדיסקים של 4.7GB.

טרה ויותר זה בדרך כלל מיטב הסרטים ההוליוודיים והסדרות שהורדו מהאינטרנט,

לגבי אלו לא צריך גיבוי - הם כבר מגובים ב"ענן", משם הם הגיעו מלכתחילה :lol:

אישית יש לי דיסקים שצרבתי בערך בשנת 2003-2004 של סילבר ליין לא כולם עובדים ואני לא חושב שזה קשור לשריטות.

פשוט חלק גדול מהם תפס צבע זהוב כזה כמו של פלסטיק מתיישן. דיסקים מקוריים או של חברות טובות כמו TDK ניראלי אין את הבעיה הזו כל עוד הדיסק לא שרוט מספיק.

לנושא

אפשר לגבות היום בכל שירותי הענן למינהם לצד האחסון הביתי. לא יודע בכמה GB מדובר אבל אני לפעמים מגבה (בעיקר תמונות ) על HDD נוסף בין עם הוא חיצוני (מומלץ) או פנימי.

דיסקים זה נחמד אבל לא הייתי סומך על זה יותר מידי.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

אני דווקא על שירותי הענן לא הייתי סומך יותר מדי.

יום אחד הם עלולים להיעלם ולהשאיר אותך עם שמיים בהירים בלי עננים. וכבר היו דברים מעולם.

לגבי דיסקים לצריבה שהצבע שלהם משתנה - נשמע כמו תוצאה של חשיפה ארוכה לשמש. כמו שכתבתי אני מתייחס לתנאי אכסון נאותים שכוללים אי-חשיפה לשמש ולשריטות.

לגבי סרטונים ביתיים ב-HD - אין לי כאלו ואני לא יודע על איזה נפחים מדובר.

לדעתי לא אמור להגיע ליותר מג'יגה לשעה אבל ייתכן שאני טועה.

אם למישהו באמת יש מאות ג'יגה של סרטוני וידאו ביתיים שחשוב לו לשמור עליהם אז אולי זוג כוננים קשיחים הם פתרון.

בכל מקרה כונן בודד הוא ממש לא פתרון,

כבר ראיתי די והותר קריסות של דיסקים קשיחים והנחת היסוד שלי היא שבכל רגע נתון הדיסק עשוי להתפגר באופן מוחלט.

• תוכן חדש...