Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לקחתי את הרכב למוסך בטיפול השגרתי של ה 10K.

נאמר לי שהמכסה שסתומים "יבש" - לא מכיר בדיוק את התופעה, למה הדבר גורם והאם הדבר מחייב החלפה?

אישרתי למוסך להחליף לי בעלות כוללת של כ 250 ש"ח (לא יודע כמה יצא סופית זה מגיע יחד עם טיפול 10K).

האם הדבר מחייב מקורי?

תודה רבה!

Opel Adam S 2017

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב אז עדכון לאחר עבודה - 2 פלאגים היו עם סימנים של מגע שמן, גומיית אוטם ראש (אם אני לא טועה, הגדולה המלבנית הדקה שיושבת מתחת למכסה שסתומים) היתה קשה כמו אבן - הוחלפה.

המכסה שסתום הוחלף גם כן, מעין טבעות גומי בקוטר 4-5 ס"מ בערך. היו קשות ונזלו וגרמו לפלאגים להיות עם שמן.

כרגע הוחלף עוקב אחר עבודת המנוע לבדוק שאין ליקויים, למרות שראיתי שהמכסה מנוע סגור בצד הימני שלו (החלק שמעל פילטר שמן) נראה טיפה עקום - נראה כי נזל ממנו שמן, מקווה שזו נזילה קודמת ולא חדשה לאחר העבודה.

יש המלצות אחר מה צריך לעקוב? מפלס שמן / חום מנוע? נוזל קירור?

Opel Adam S 2017

פורסם

מה אתה מדבר זה 2 דברים שונים.

1. אטם מכסה שסתומים - כשמו כן הוא אטם שאוטם את החיבור של המכסה שסתומים (יש שיגידו מכסה ראש מנוע). אם הוא לא תקין יזל לך שמן מהחיבור. לא קריטי. מקסימום יגרום לצריכת שמן מופרזת. כמובן שיש לתקן אבל לא משהו משבית.

2. גומיות שסתומים - הגומיות שאחראיות לאטום את השסתומים כאשר הם סגורים. שסתום - החלק שמכניס בפתיחתו את התערובת לצילינדר ומוציא את גזי הפליטה. כאשר הם סגורים מתבצעת פעולת דחיסה או עבודה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אז ככל הנראה אני מתבלבל,

מה שהוא החליף אצלי היו 2 חלקים סה"כ, אחת מהן גומיה שנראית כמו O גבוהה, שזו כנראה מה שאוטמת את השסתום, השניה היתה מלבנית וארוכה ודקה, גם היא היתה קשה כמו אבן, המטפל אמר לי שזה לא תקין ושזה גורם לנזילות.

סה"כ הטיפול (השמן אני הבאתי משלי) 760 ש"ח כולל עבודה, ופילטר שמן מקורי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אין מצב שבמחיר הזה עשו לך גומיות שסתומים

כנראה החליפו לך O-ring של המפלג או בית סלילי ההצתה.

היו נזילות שמן לפני? המנוע היה רטוב?

נאמר לי שהמכסה שסתומים "יבש"

יבש הוא צריך להיות.. מכסה השסתומים לא אמור להיות רטוב בשמן אלא אם הגומיה יבשה ואז הוא נוזל.

אם היתה נזילה ולכן הוא הוחלף אז העניין תקין ו 250 לגומיה ועבודה זה המחיר בקרב המוסכים למרות שהאטם עצמו עולה 30-50 שקל.

פורסם

מה שאתה מיתכוון זה לאטם מיכסה השסתומים- זה החלק המלבני שאליו אתה מיתכוון והחלק השני שהוא החליף זה גומיות פלאגים שמגיעים בסט של האטם עצמו. 4 גומיות, לכל פלאג גומייה. ברגע שהם יבשות וסדוקות חודר שמן לחלקו העליון של הפלאג איפה שיושב חוט ההצתה בחיבור אל הפלאג. 760 ועוד הבאת שמן משלך? יקר!

פורסם

בעקרון - מסנן שמן מקורי 100 ש"ח

מסנן אוויר ופלאגים של NGK 150

האטמים - 100

תוסיף לזה מע"מ 116 + עבודה והגעתי 760..

בעקרון תמיד הוא עושה לי הנחה, כנראה שהפעם הפקידה לא מכירה אותי ופשוט שילמתי והלכתי (אני לא מבקש הנחות זה לא הטבע שלי), אגב טיפול קודם להחלפת שמן גיר הוא לקח לי 50 ש"ח על העבודה וזהו, שמן אני הבאתי, עדיין יצא יותר זול.

בכל אופן מה צריך לבדוק? כיוון שהחלק הימני של המנוע באיזור של המדיד שמן בסופר לנסר נראה טיפה עקום ונוזל, כאילו לא הכי צמוד, העלתי תמונה של רכב אחר אבל סימנתי למה התכוונתי.

17022009_093924_2183182410_.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

מתחת לכל המכסה הזה שכתוב עליו מיצובישי 16V יושב אטם/גומיה ומטרתה לאטום את כל השטח מנזילות שמן.

אם הוחלפה הגומיה הזאת ועדיין נוזל שמן יש לחזור למוסך.

ברוב המקרים צריך למרוח קצת סיליקון בנוסך לאטם.

מה בדיוק עקום?

צלם תמונה מהרכב שלך שיהיה יותר קל להבין.

פורסם

זה מעין "פתוח" כזה בפינה ליד הבורג, אם תשים לב באיזור ההתחברות באמצע המנוע ועד הפינה הימנית זה נראה כאילו המרחב נפתח מעט במילימטר, לא יודע עד כמה זה משמעותי, אני מפחד שינזל משם שמן בכמות גדולה.

לא ראיתי נזילות מתחת לרכב עד כה, אבל אולי תחת חום ומאמץ.

האיזור מנוע תמיד היה רטוב שם משמן ד"א.

IMAG1490.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

נקה כמה שאתה יכול את האיזור שמתחת לבורג כי ניראה שקיים שם שמן שהוא מעט נוזלי ואז תתחיל לעקוב. לא מחייב שנזילת שמן משם תגיע עד הריצפה אלא היא נעצרת איפה שהוא שם באמצע הדרך. בגלל זה עדיף לנקות.

פורסם

חובה להשתמש באטם מכסה שסתומים מקורי, בארץ לא קיים תחליפי איכותי, לכן רק מקורי עוצר את ההזעת שמן.

לא מורחים כלום על האטם, למעט מריחה קלה של סיליקון איכותי על הקאפות של הקאמשפט בפניות.

פורסם

אם שמו סיליקון בכמות נדיבה יש סיכוי שתראה אותו כי בזמן סגירת הברגים של מיכסה השסתומים נוצר לחץ על המריחה והסיליקון מעט יוצא. אני אישית מורח סיליקון לאורך כל האטם והולך על בטוח שלא ייווצרו נזילות שמן בשנית. לגבי אטם כמו שניכתב, רק מקורי עדיף!

לגבי ניקוי השמן, תשפריץ מעט ספריי קרבורטורים על מטלית ועבור בניגוב על האיזור המלוכלך. אם אתה מצליח להשפריץ ישירות על האיזור המלוכלך בלי שיתיז לכיוון האטם מה טוב ואז לנגב.

פורסם

ללכת על בטוח זה להרכיב אטם מקורי ולהיצמד להוראות היצרן, ולא למרוח סיליקון על כל האטם שבטח לא מסייע אלא מזיק מאוד לאטם עצמו, לאטימה ואף עלול להתפורר ולשחות בשמן המנוע.

• תוכן חדש...