Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם הותקן מקורי - לדעתי לא. זה נעשה לפני שידעתי כ"כ מה צריך והאם לשים רק מקורי או לא, המוסכניק אמר לי שזה נותן לי שקט לשנים הקרובות בנוגע לנושא, השאלה היא האם לסמוך על המילה?

בנוסף האם אפשר לנקות את האיזור עם ספרי WD40 או שעקב שהנוזל דליק עדיף שלא להתקרב לשם?

Opel Adam S 2017

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי אז אני חוזר עם עדכון. כנראה ששקט זה לא יתן לי בשנים הקרובות

כרגע שמתי לב שישנה נזילה קטנה, כמה טיפות על הרצפה של שמן ליד הגלגל השמאלי, מתחת לאיזור המנוע היכן שנמצא פילטר השמן מנוע. זה מתבטא בריח של קצת שרוף לאחר הנסיעה וזה לא מוצא חן בעיני כלל.

לא שמתי לב על רטיבות נוספת שמגיעה מאיזור המנוע לאחר שניקיתי את המיקום (בתמונה למעלה)

אבל באיזור אגן השמן ליד הפילטר יש רטיבות (גם ישנה וכנראה חדשה).

ממה ששמתי לב כמעט לאחר 500 ק"מ אין איבוד שמן משמעותי, או שעדיין לא מספיק כדי שאשים לב.

השאלה שלי היא - לחזור למוסך? ללכת למוסך אחר? חשבתי לקפוץ לרון בשישי לאחר שהבנתי שהוא מתעסק עם מיצובישי, לא איכפת לי לשלם שוב איכפת לי שהתיקון יהיה איכותי..

תודה!

Opel Adam S 2017

פורסם
חובה להשתמש באטם מכסה שסתומים מקורי, בארץ לא קיים תחליפי איכותי, לכן רק מקורי עוצר את ההזעת שמן.

אני שמתי תחליפי של Elring. אין שום בעיה, ואשמח לדעת איזו תוצרת יש למקורי שהיא יותר טובה מזה.

ללכת על בטוח זה... להיצמד להוראות היצרן, ולא למרוח סיליקון על כל האטם... עלול להתפורר ולשחות בשמן המנוע.

נכון, כמו כן לוודא שהמכסה לא עקום - יש בעיה של הידוק יתר שגורמת לעיקום שגורם לנזילות, שבגללן שמים סיליקון ומהדקים יותר חזק וכולי וכולי.

אבל אם שמים מכסה ישר עם אטם טוב וסוגרים כמו שצריך, כלומר לא פחות מדי אבל גם לא יותר מדי - אז אוטם יפה.

דני

פורסם

השאלה שלי היא - לחזור למוסך? ללכת למוסך אחר? חשבתי לקפוץ לרון בשישי לאחר שהבנתי שהוא מתעסק עם מיצובישי, לא איכפת לי לשלם שוב איכפת לי שהתיקון יהיה איכותי..

הבעיה נובעת מהרכבה לא טובה. לא בהכרח ע"י המוסך הנוכחי, אבל אם הוא לא ידע לסדר את זה - אני מציע לך ללכת לרון.

כמו כן בדוק שאין נזילה מהראש מעל המפלג - בעיה ידועה במנוע זה.

דני

פורסם

תודה רבה על התשובות

היכן נמצא המפלג לפי התמונה הנ"ל, מעל או מתחת לאיזור המצולם בתמונה?

יש סיכוי שהרכיבו את המכסה חזק מדי והוא התעקם בפינה הימנית המצולמת?

IMAG1490.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

היכן נמצא המפלג לפי התמונה הנ"ל, מעל או מתחת לאיזור המצולם בתמונה?

מחוץ לתמונה בצד שמאל.

יש סיכוי שהרכיבו את המכסה חזק מדי והוא התעקם בפינה הימנית המצולמת?

כן.

חוץ מזה הבורג נראה לא מהודק או שמשהו עוצר אותו מ"לשבת" יפה במקום.

דני

פורסם

בדקתי בצד השמאלי של המפלג לפי מה שאמרת, נקי משמן ואין שם נזילה נראית לעין.

הנזילה נמצאת מתחת לאיזור המצולם (גם על הרצפה) ומתחת לפילטר שמן, לדעתי בוודאות מגיע מהאיזור של הבורג הנ"ל.

יום שישי בע"ה, אני אקפוץ לרון בתקווה שהתקלה תיפתר

Opel Adam S 2017

פורסם

קניתי סט אטם מכסה וגומיות לפלאגים(לא מקורי ) ועלה לי 80 ש"ח.

חובה לשים סיליקון אטימה על הגומייה כדי לאטום טוב.(אני משתמש בויקטוריינס )

חצי שעה עבודה...

המכסה הזה מאוד עדין לסגירה בלחץ גבוה בגלל זה הסיליקון. זה פח בסה"כ בעובי שקר כלשהו.

גם לי יש נזילה באזור המדחס //פילטר שמן שאני לא יודע מאיפה זה בא.

פורסם

היום הגעתי למוסך רון, לצערי הוא לא מתעסק יותר מדי עם מיצובישי ולא יכל לטפל ברכב שלי

פניתי בעצתו למוסך אחר באיזור שמטפל במיצובישי אך כולם היו עמוסים ולא יכלו לקבל אותי באותו הרגע.

חזרתי למוסך בו טיפלתי בפעם שעברה.

אתמול ניקיתי את האיזור שבתמונה ולאחר נסיעה ארוכה לא שמתי לב שנוזל משם שמן ככה שאולי והחשד שלי היה מוטעה, אבל עדיין הנזילה החלה לאחר שהולף אטם מכסה שסתומים, בעל המוסך מצביע על איזור הפלסטיק הימני שלטענתו נזילה מגיעה מאיזור הטיימינג. (בוצע לפני כ 30K בתיקון ראש מנוע, היום 188K)

השאלה היא האם באמת יכול להיות דבר שכזה לפי תשובת בעל המוסך?

Opel Adam S 2017

פורסם

הוא פתח את המכסה טיימינג כדי לבדוק?

לפי התמונה שלך האזור שצילמת הוא המפלג. הטיימינג בצד השני.

יכול לנזול גם אחרי שבוע אם לא סגרו טוב.

יש מחזירי שמן של הטיימינג וצריך לראות אם הם לא נוזלים.

לי נראה שלא שמו מספיק סיליקון בפינות.

אצלי בפונטו יש לשים נגיעות בפינות של הקמשפט כי האזור מעוגל ולא תמיד האטם יושב טוב.

פורסם

היי

את המכסה הוא לא פתח, העיף מבט ופלט שזו אפשרות, אמר לי להביא את הרכב אליו ונבדוק ומכיוון שאני פנוי רק בשישי אז זה יעשה ביום זה.

סיבבתי את הבורג שמוקף בעיגול כרבע סיבוב יותר, למקרה שלא מהודק מספיק, השאלה היא האם יש סיכון בדבר?

כמו כן לא ראיתי שיש נזילה נוספת לאחר כ- 200 ק"מ היומיים האחרונים מהאיזור שמוקף בעיגול בתמונה, אך על הרצפה שוב היה כתם קטן של שמן, ואפשר לראות בתמונה שהאיזור מתחת לפלסטיק רטוב משמן טרי. (קצת כואב שנשפך רויאל פרפל במחיר שלו היום)

נ.ב, האם האיזור שבתמונה זהו המפלג או מכסה הטיימינג?

תודה!

IMAG1580.jpg

IMAG1579.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם

האזור שסימנת בתמונה האדומה הראשונה הוא המכסה שסתומים.

כנ"ל לגבי האזור בצהוב בתמונה השניה.

החלק פלסטיק הזה הוא המפלג ולא הטיימינג.

חגורת הטיימינג והמכסה שלה יושבים בצד השני (שמאל אם אתה מול המנוע).

לפי התמונות לא נראה שעשו עבודה מי יודע מה. אפילו לא טרחו לנקות את שאריות השמן הישן ממכסה השסתומים ומבלוק המנוע.

אני הייתי ניגש למוסך אחר, כל מוסך יכול להחליף גומיות ואטמים כאלו.

פורסם

יש מוסך טוב בראשון לציון שאתה יכול להמליץ במקרה ואתה יודע?

את השאריות של השמן אני ניקיתי בעצמי עם מגבון בשביל לבדוק האם הנזילה היא משם.

תודה לך על התשובות!

Opel Adam S 2017

פורסם

אוקי אז עדכון אחרון,

קפצתי למוסך שבו טיפלתי היום בבוקר, שם הוציאו את הגומי אטימה הקודם (באיזור המסומן בתמונה) הגומי היה פשוט קרוע, והוחלף רק לפני שבועיים שלוש. כנראה נקרע במהלך ההרכבה הקודמת.

הגומי והסט הוחלף לחדש ללא עלות של שום דבר, וטופל על ידי מוסכניק אחר צעיר יותר שמכיר את המיצובישי טוב יותר מהבחור שטיפל בעבר.

אני מרוצה מאוד מהעבודה, כרגע המצב תקין ולא נוזל שמן.

תודה רבה לכם על התשובות עזרתם כרגיל חברים, במידה ותהיה התפתחות לרעה אעדכן שוב.

שבת שלום :)

IMAG1601.jpg

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...