Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי היום סיריון משנת 2008. אני מאוד אוהבת אותה- נוחה, נוסעת כמו שצריך, צריכת דלק ממוצעת של 1:15, יפה ובגדול אין לי שום טענות (אולי זה שהיא מאוד מתקשה בעליות צפונה, פעם ב..)

החלטתי למכור אותה במחיר משתלם שיאפשר לי לקנות רכב חדש.

אני גרה במרכז ת"א, ככה שהרכב צריך להיות קטן וקומפקטי לחניה, אבל גם מחפשת רכב עם מרחב- גם שלא יהיה צפוף וגם תא מטען גדול יחסית.

לפי מה שקראתי עד היום, יש 2 פיינליסטיות- קיה פיקאנטו וסקודה סיטיגו

1. הסיטיגו חסכונית יותר בדלק- לפחות לפי נתוני יצרן. מה גם שקראתי שהפיקנאטו בכלל לא עומדת בנתונים שמשווקים

2. הסיטיגו מרווחת יותר- לפי נתוני יצרן הבגאז' יכול להגיע בקיפול מושבים ללמעלה מ-900 ס"מ, לעומת הקיה שלפי היבואן בכלל לא ניתן לקפל מושבים

3. נראות- לדעתי הסיטיגו יפה יותר :)

4. בסיטיגו יש את מערכת city safe

5. קיה זולה יותר מבחינת ביטוח

6. קיה יפנית, עם מוניטין טובים יותר מאשר רכבים אירופאיים

7. קיה זולה יותר באחזקה, חלקים וכו'

8. לסיטיגו תיבת הילוכים רובוטית- נסעתי תקופה בטויוטה עם מנוע רובוטית, שפשוט נחלה כישלון בנקודה הזו.

ידוע שטויוטה לא הצליחה עם ההילוכים, השאלה כמה ההבדל בתיבה של סקודה

בקיצור, לכל אחת יתרונות וחסרונות לפה ולפה, והבחירה היא קשה.

הנסיעות הן לרוב עירוניות- פעם/ פעמיים בשבוע ומדי פעם נסיעות למרחקים ארוכים יותר.

פורסם

אני מאוד לא ממליץ על סקודה סיטיגו עם תיבה רובוטית. הידנית אחלה, מתחרה ראויה בקבוצת המיני. אבל מהרובוטית כדאי להימנע לדעתי.

אם אהבת את הסיריון אז המחליפות הישירות שלה הן מכוניות כמו ניסאן אקו-מיקרה או סוזוקי ספלאש. שתיהן גדולות יותר מהפיקנטו והסיטיגו (אבל עדיין קומפקטיות מספיק לתנועה עירונית), שתיהן עם מנועים קטנים (1.2 ליטר), שתיהן עם גירים אוטומטיים נוחים יותר ושתיהן עולות רק קצת יותר מפיקנטו אוטומטית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

6. קיה יפנית, עם מוניטין טובים יותר מאשר רכבים אירופאיים

1. אינני יודע לאיזה מוניטין את מתייחסת. המוניטין של המותג קיאה לדעתי פחות ממה שאת מייחסת לו, בטח בהשוואה למוניטין של מותגים ארופאיים.

2. קיה אינה יפנית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אם אהבת את הסיריון אז המחליפות הישירות שלה הן מכוניות כמו ניסאן אקו-מיקרה או סוזוקי ספלאש. שתיהן גדולות יותר מהפיקנטו והסיטיגו (אבל עדיין קומפקטיות מספיק לתנועה עירונית), שתיהן עם מנועים קטנים (1.2 ליטר), שתיהן עם גירים אוטומטיים נוחים יותר ושתיהן עולות רק קצת יותר מפיקנטו אוטומטית.

שתיהן לא עולות קצת יותר... זה תוספת של פלוס מינוס 30 אלף שקל, שזה משהו שלא בא בחשבון מבחינתי כרגע.

בנוסף, אני מחפשת רכב בממדים של הסיריון או פחות, ולא יותר. אני גרה ברחוב שבו כל ס"מ קובע מבחינת החנייה והסיריון שלי מצליחה להשתחל הרבה פעמים למקומות שאחרים לא מצליחים, חשוב לי לשמור על המצב.

פורסם

גם למיקרה וגם לספלאש יש ממדים דומים מאוד לאלו של הסיריון, מהבחינה הזאת את יכולה להיות רגועה.

אל תתני למחירים הרשמיים שמופיעים באינטרנט להטעות אותך - בפועל יש הנחות נאות ומיקרה אוטומטית למשל נמכרת היום בכ-85 אלף ש״ח.

אגב, ממש בקרוב אמורה להצטרף לקטגוריה מתחרה חדשה - מיצובישי ספייס סטאר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסוזוקי ספלאש מאוד זהה לסריון מבחינת החלל והמרחב הפנימי.

בסיטיגו לא הייתי, אבל הקיה צפופה משמעותית ביחס לסריון.

פורסם

לא נסעתי בכל רכבי המיני שיש כיום בשוק (ולא חסר) אבל לפי מה שאני יודע הפיקנטו מרגישה הכי פחות צעצוע והכי רכב.

אבל אם יש לך רק נסיעות קצרות בתוך העיר לא יודע עד כמה יפריע לך לנסוע בצעצוע..

• תוכן חדש...