Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז עם מכירת הרכב בשעה טובה ומוצלחת אפשר לסכם:

1. נרכשה עם סביבות 110K מחברת הליסינג הקטנה "נייס" בעכו. נמכרה עם 170K.

2. טופלה מיום העלייה לכביש עד למכירה במוסך "פאטין" בעכו, מורשה פיאט. חלפים מקוריים בלבד.

3. תקלות שהיו במהלך 3 שנים - קריעה של כבל הילוכים (תיקון יקר, עלות 600 ש"ח), מספר תושבות החזירו נשמתן לבורא והוחלפו בטיפולים שוטפים (סיפור של 300 ש"ח בממוצע לתושבת) וניקוי מצערת לאחר תדלוק בדלק מזוהם בתחנת הדלק סונול בכביש 22 (ליד קוקה קולה).

4. צריכת דלק ממוצעת - 1:15. האוטו לא יצא מחוץ לעיר. מחוץ לעיר השגתי גם 1:20 (בנסיעה לצפת) אבל רוב הזמן הצריכה מחוץ לעיר עמדה על 1:18. המדידה בוצעה בקפדנות - הרכב חסכוני בצורה מדהימה.

5. סחיבה - לא הרגשתי אף פעם שחסר לי כוח, למעט בעליות החזקות ביותר בחיפה - ורדיה, נשר לצומת דניה, בלפור וכו'. גם אז אפשר היה לפתור את הבעיה ע"י הורדת הילוך.

6. מחיר קניה - 33 אלף ש"ח בשנת 2010. מחיר מכירה - 15,500 ש"ח. סה"כ אובדן ערך ב-3 שנים - 17,500 ש"ח.

כמעט 6000 ש"ח אובדן ערך מדי שנה.

לסיכום:

רכב עירוני מומלץ, ניתן לצאת איתו מחוץ לעיר וזה אפילו סביר (נסעתי לאילת ולים המלח ולא התפרקתי), צריכת דלק מאוד נמוכה, אמינות גבוהה. חשוב מאוד לטפל בחלפים איכותיים ולהקפיד על נוזלים מתאימים.

אני אישית הייתי מאוד מרוצה, רכשתי במקומה פיאט פנדה 2011 שהיא הדבר הכי קרוב שמצאתי לספייס הנ"ל.

מקווה שהסיכום יעזור לאחרים בעתיד.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על הסקירה. כמה שאלות:

ידני או רובוטי?

איזה מנוע?

איך המזגן בימי קיץ? הוא מקרר היטב? כשהוא מופעל מרגישים ירידה בעוצמת המנוע?

אני מסיק שאם לא רשמת, אז לא היה, אך בכל זאת אשאל:

בעיות חשמל למיניהם היו? (היה לך חלונות חשמליים?)

המנוע התחמם אי פעם בזמן נסיעה?

צריכת שמן בין טיפולים הייתה?

פורסם

המזגן פריזר. מקרר מעולה.

ניכרת ירידה בסחיבה, לא משהו מטורף אבל עליות שהייתי לוקח בקלות בהילוך רביעי מצריכות הילוך שלישי כשיש מזגן.

המנוע הוא 60 כ"ס ידני.

פורסם
טוב, אז עם מכירת הרכב בשעה טובה ומוצלחת אפשר לסכם:

1. נרכשה עם סביבות 110K מחברת הליסינג הקטנה "נייס" בעכו. נמכרה עם 170K.

אתה נוסע המון, שלי מודל 2001 ויש לה רק 165 אלף.

2. טופלה מיום העלייה לכביש עד למכירה במוסך "פאטין" בעכו, מורשה פיאט. חלפים מקוריים בלבד

3. תקלות שהיו במהלך 3 שנים - קריעה של כבל הילוכים (תיקון יקר, עלות 600 ש"ח), מספר תושבות החזירו נשמתן לבורא והוחלפו בטיפולים שוטפים (סיפור של 300 ש"ח בממוצע לתושבת) וניקוי מצערת לאחר תדלוק בדלק מזוהם בתחנת הדלק סונול בכביש 22 (ליד קוקה קולה).

מוזר מה שאתה אומר על סונול קוקה קולה, מתדלק שם שנים כבר ומעולם לא הייתה תלונה, גם לא אצל מכרים שמתדלקים שם

מה שכן, החלפים מאוד מאוד מאוד זולים, בחיים לא נתקלתי בתופעה כזאת, הרכב הכי זול שהיה לי, ואני ממש לא מגזים שאני אומר שהוא יותר חסכוני מהקטנוע שהיה לי, כי בחישוב שעשיתי הוא יצא יותר זול, בלי קשר תמיד שהייתי צריף חלף הייתי נדהם מחדש.

4. צריכת דלק ממוצעת - 1:15. האוטו לא יצא מחוץ לעיר. מחוץ לעיר השגתי גם 1:20 (בנסיעה לצפת) אבל רוב הזמן הצריכה מחוץ לעיר עמדה על 1:18. המדידה בוצעה בקפדנות - הרכב חסכוני בצורה מדהימה.

צריכה אצלי מחוץ לעיר ב120 קמ"ש על 3 אלף טור עומדת על 1-17, כמה שהמהירות יורדת הצריכה טובה יותר, אפשר גם להגיע ל1-21 ק"מ מחוץ לעיר, בעיר עם עליות והכל וגם מזגן זה בסביבות 1-15.

5. סחיבה - לא הרגשתי אף פעם שחסר לי כוח, למעט בעליות החזקות ביותר בחיפה - ורדיה, נשר לצומת דניה, בלפור וכו'. גם אז אפשר היה לפתור את הבעיה ע"י הורדת הילוך.

לי תמיד חסר כוח, הסטנדרטים שלי שונים משלך, אתה עובר לפנדה ואני מחפש אופנוע עתיר מומנט ככה שאין מה להשוות מבחינת צרכים, אבל כמסתכלים על הרכב בגדול, הוא משמש את הייעוד שלו בצורה הטובה ביותר, הוא נועד להיות חסכוני והוא מצדיק את זה, סחיבה זה עניין שולי, הרכב נוסע סביר בעליות, לא יהיה ראשון זה בטוח, אבל ההילוכים עושים את שלהם זה בטוח, אם זה גיר אוטומט מזמן הייתי שורף את האוטו מעצבים.

6. מחיר קניה - 33 אלף ש"ח בשנת 2010. מחיר מכירה - 15,500 ש"ח. סה"כ אובדן ערך ב-3 שנים - 17,500 ש"ח.

כמעט 6000 ש"ח אובדן ערך מדי שנה.

לסיכום:

רכב עירוני מומלץ, ניתן לצאת איתו מחוץ לעיר וזה אפילו סביר (נסעתי לאילת ולים המלח ולא התפרקתי), צריכת דלק מאוד נמוכה, אמינות גבוהה. חשוב מאוד לטפל בחלפים איכותיים ולהקפיד על נוזלים מתאימים.

אני אישית הייתי מאוד מרוצה, רכשתי במקומה פיאט פנדה 2011 שהיא הדבר הכי קרוב שמצאתי לספייס הנ"ל.

מקווה שהסיכום יעזור לאחרים בעתיד.

אני מסכים איתך, הרכב הזה נועד לחיסכון והוא עושה את זה בצורה הטובה ביותר, הוא לא הכי מהיר, אבל הוא מאובזר בסדר גמור, הוא נוח יחסית, נותן תמורה הכי טובה שאפשר למצוא במחיר, והאמינות שלו בכלל לא גרועה כמו שאומרים, אפילו אני יכול לציין אותה לשבח.

לגבי מזגן, באמת שהוא מקפיא מידי, בעליות הוא רק מורגש אבל ברציניות יותר ולא עליות קלות, מחוץ לעיר לא מורגש ירידה בסחיבה עם המזגן, ובטח שלא במישור.

אצלי ידני 60 כ"ס אגב.

אצלי יש זוג חלונות חשמל שפועלים, מעולם לא נתקלתי בתקלת חשמל, וגם לא עוד מספר אנשים שאני מכיר בעלי רכב זהה, יותר מזה, יש לי היסטוריית טיפולים מלאה מיום הראשון של הרכב בכביש, ולא צויין שום תקלה חשמלית ברכב והוא מודל 2001.

מי שטוען שמתחמם לו המנוע בטח לא מטפל ברכב כמו שצריך וגם יגרום למאזדה וטויטה להתחמם, זה לא פרמטר לבדיקה.

צריכת שמן בין טיפולים מזערית עד לא קיימת.

פורסם

מה היתה הסיבה להחלפה מפונטו לפנדה בעצם?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ת

אני מסיק שאם לא רשמת, אז לא היה, אך בכל זאת אשאל:

בעיות חשמל למיניהם היו? (היה לך חלונות חשמליים?)

המנוע התחמם אי פעם בזמן נסיעה?

צריכת שמן בין טיפולים הייתה?

כשקניתי הייתה תקלת חשמל של הסוויץ', סודרה במסגרת אחריות בחברת הליסינג. מעבר לזה לא נתקלתי בשום תקלת חשמל.

המנוע מעולם לא התחמם - תמיד ישב על החצי ולא זז משם. בנסיעה בעליות של סדום בחמסין של אוגוסט עם מזגן ושני אנשים, הייתה תזוזה של 2 מילימטר וזה המקסימום התחממות שראיתי ברכב.

מה היתה הסיבה להחלפה מפונטו לפנדה בעצם?

הרכב היה עם 170 אלף ק"מ. אני אוהב לנהוג ובתוך שנה וקצת הרכב היה מגיע ל-200 אלף ק"מ והסיכוי למכור אותו היה די קלוש, אפילו אם הוא מטופל בצורה מיטבית. הייתי מגיע למצב שהרכב על הנייר שווה 10K, בפועל מקבלים 5K ואומרים תודה.

סיבה נוספת היא שהרכב כבר בן 7, ומניסיוני וניסיון של רבים אחרים, נוטים ללכת בגילאים כאלה או טיפה מתקדמים יותר דברים שיש להם פג תוקף כמו למשל ממיר קטליטי, צינורות רדיאטור ורדיאטור וכו' וכו'. כל הדברים האלה פשוט עושים את שלהם ודורשים החלפה, שזה מבחינתי כסף מיותר שאפשר להשקיע אותו בהחזר הלוואה לרכב חדש בהרבה.

כמו כן אני גר באחת השכונות הצפופות בחיפה (הדר) ולפעמים אני מוצא חניות שפנדה יכולה להיכנס אליהן אבל הפונטו לא.

פורסם

תודה על סיכום,לא סתם הרכב מאוד מומלץ ביחס למחירו!

תתחדש על הפנדה!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ד"ר סובארו, אני לא יודע אם אי פעם שקלת את זה, אבל קטנוע נראה לי תפור עלייך בול.

רעיון נהדר. אני אשנע בו את הקניות מהסופר ואולי אני אתקין עליו גם סירה בשביל עגלה לתינוק שאני מתכנן. רעיון מעולה, הרבה יותר טוב מרכב קטן.

פורסם

את הפרט על התינוק לא ידעתי, לגבי קניות מהסופר אתה תתפלא מה קטנוע 250 יכול לאכלס מתחת למושב+ארגז+בין הרגליים.

אני יותר התייחסתי לזה כי טענת שאתה נוסע רק בעיר+בעיית חנייה+מחפש צריכת דלק נמוכה.

• תוכן חדש...