Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי הייתה פונטו 2001 ELX אוטומטית 80 כ"ס.

הייתה אצלי במשך שנה.

תקלת חשמל שהייתה לי זה שהמנוע הגה החשמלי מת.

במוסך יבואן רצו 3K ש"ח לפני עבודה.

בחיפוש בפורום פיאט הישראלי מצאתי בחור עם פונטו מפירוק.

קניתי ממנו את המנוע ב300 ש"ח, הרכבתי, והכל כמו חדש.

ויש גם בחור איפהשהו במרכז שמוכר מנועי הגה משופצים ב700-800 ש"ח עם אחריות.

גם אני קיבלתי צריכת דלק מטורפת. על 3/4 מיכל (שמכיל 47 ליטר, אז מדובר בערך על 35 ליטר) נסעתי 630 ק"מ. לא רע.

בקיצור, רכב מאוד מומלץ.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אצלי הבעלים הקודם שיפץ את ההגה במורשה פיאט בפ"ת בעלות של 1000 שקל, 3k זה מחיר של חדש.

נכון. יש בחור במרכז הארץ שמוכר מנועי הגה משופצים ב700-800 ש"ח וגם נותן אחריות.

דרך אגב, משיטוט באינטרנט שעשיתי בזמן שהייתה לי את התקלה הזאת, גיליתי שלרוב המנוע לא מת אלא יש שם רכיב שנקרא RELAY שפשוט צריך להחליף אותו. אפילו מצאתי מדריך שמסביר איך עושים את זה ואת החלק באיביי שעולה ממש לא הרבה.

בסוף פשוט מצאתי מנוע מפיאט מפירוק...היה הכי משתלם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אז זהו.. אפילו לא צריך להחליף את הRELAY (ממסר פשוט) אלא להחלים אותו שנית.

לי יש את הפונטו ספייס 2006 אך הדגם החזק יותר. 80 כח סוס עם גיר רציף. מרוצה מאוד!

פורסם
אם אפשר לשאול, בכמה קנית את הפנדה ובאיזה תנאים?

הפנדה נרכשה במחיר של 40K, כאשר 15K שולמו במזומן ו-25K הגיעו מהלוואה מהבנק בתנאים של פריים פלוס חצי אחוז.

המחיר משקף את ירידת המחירים של רכבים בארץ, כאשר אם תשים לב, לפני 3 שנים שילמתי 33K על רכב זקן פי 2 עם קילומטראז' כפול! ללא ספק ערך הכסף, בכל הנוגע לרכישת רכבים, משחק לידי הקונים.

פורסם

מה הנתונים של הפנדה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ועדיין אין לי כוונה להתאבד על הכביש או להגיע מזיע או רטוב לעבודה, עם כל הכבוד לחניה ולצריכת דלק.

בניכוי הצאצא שבתכנון, ההצעה לקטנוע בהחלט נכונה. קניות אכן אפשר לעשות עם קטנוע, ואח"כ גם להרכיב מאחורה את האישה ולנסוע הביתה ללא קושי רב מידי.

לעבודה אף פעם לא הגעתי מזיע למרות מעיל הרכיבה והקסדה. מה שכן, בחורף לפעמים מגיעים עם חצי גוף תחתון רטוב, אבל זה פתיר אם אתה מצטייד במכנסי חורף וערדליים, דבר שאני עצמי לא עשיתי.

בכל מקרה, אם אתה זקוק לרכב גם עבור הגוזל, תשכח מכל מה שכתבתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם להיות כנה, קשה לי להאמין לנתון של 1/15 ועוד בעיר עם עליות, אבל אני כן מכבד את הרושמים ולפי הנתון הזה, אני לא רואה איך קטנוע יכול להשתלם במיוחד. אני לא מתכוון לכך שהנתון הוא כמו של קטנוע (קטנוע ממוצע זה 1/25, נכון?), אבל עם נתון כזה, בהחלט אפשר "להתפנק" בנסיעה במכונית.

תתחדש ותהנה.

פורסם
אם להיות כנה, קשה לי להאמין לנתון של 1/15 ועוד בעיר עם עליות, אבל אני כן מכבד את הרושמים ולפי הנתון הזה, אני לא רואה איך קטנוע יכול להשתלם במיוחד. אני לא מתכוון לכך שהנתון הוא כמו של קטנוע (קטנוע ממוצע זה 1/25, נכון?), אבל עם נתון כזה, בהחלט אפשר "להתפנק" בנסיעה במכונית.

תתחדש ותהנה.

שיהיה ברור, אם אתה תקוע מדי יום בפקק בעלייה, תשכח מ-1:15. יורדים בקלות גם ל-1:12. אבל הכל בפרופורציה, עם רכב 1600 אוטומט היית רואה בתנאים כאלה גם 1:6 בלי להתאמץ יותר מדי.

לגבי הקטנוע, זה בסדר - גם אם תשלם לי אני לא אעבור לקטנוע בשביל לחסוך 300 שקל דלק בחודש. ההפרש בביטוחים שווה להחזר ההלוואה שלי על הפנדה ככה שאין מבחינתי גם הצדקה כלכלית בהקשר של ירידת ערך. כמו כן לא בא לי ללבוש ערדליים, מעיל גשם, מנדף הזעה או קסדה בזמן שאני נוהג בדרכי לעבודה\קניות\טיול. כמו כן, הדרך היחידה שהקטנוע משתלם מבחינת תנועה בכביש היא אם נוהגים לא חוקי ומזגזגים בין מכוניות, דבר שמסכן את הרוכב פיזית (וזו הסיבה למחירי הביטוח הפסיכיים).

לא מצליח להבין אפילו את ההיגיון של ההצעה :lol:

פורסם
1/15 בנסיעה עירונית היא מספיק חסכונית לטעמי. באופן אישי, הייתי מסתפק בה בכייף.

לחלוטין :twisted:

יש סיבה טובה למה הפונטו הזו נמכרה בפועל תוך שעה וחצי.

• תוכן חדש...