Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרבית מכוניות הסאלון הגרמניות מוגבלות למהירות מירבית של 250 קמ"ש, למרות שללא ההגבלה מהירותן הסופית יכלה להגיע ל 300 קמ"ש ואפילו למעלה מזה.

ההגבלה נועדה לצרכים פוליטיים (ריצוי הירוקים) והמנעות מפיתוח צמיגים שיתאימו למהירויות כאלו ובנוסף יפגעו בנוחות הנסיעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

  • תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזבו מכוניות פרטיות..

למה לעזאזל אוטובוס עירוני שלא אמור לעבור את ה40 קמ״ש לא מוגבל?

זה היה חוסך המון טיסות של אוטובוסים ב80 קמ״ש בעיר ומן הסתם מביא לירידה בתאונות. כמו אלו שקורות בנתיב המוות בפ״ת.

פורסם

התאונות שקורות בנתיב המוות בפ"ת נגרמות בשל טמטום של הולכי רגל שחוצים שלא במעבר חציה מוסדר, עם נייד צמוד לאוזן ביד אחת וחוסר יכולת נרכשת עוד מימי גן-חובה להסתכל ימינה ושמאלה לפני ביצוע החציה. אבל זה באמת נושא לשרשור אחר לחלוטין, שכבר היה פה.

פורסם

אוטובוס עירוני נוסע גם בכבישים בין עירוניים. אחרי זה אתה תבכה שפקוק לך כי איזה אוטובוס נוסע 40 קמ"ש.

מעבר לזה יש גם כבישים עירוניים שהמהירות המותרת בהם היא 60-80 קמ"ש.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

תחשוב גם מה קורה אם מגבילים את כולם ל140, אבל בעוד 5 שנים מחליטים לעלות את המהירות בכביש 6 ל150 (לא תסריט הזוי).

כל מכונית במדינה צריכה לעבור עדכון תוכנה, הון תעופות למדינה/לנהגים

פורסם

אני היחידי שעצם המחשבה שהרכב שלך קשור ברצועה ומוגבל לחצי מהיכולת שלו (אצלי לפחות) זה מחרפן את המוח?

 

אנחנו אנשים בוגרים, וכל אחד יכול לדאוג לעצמו! זה שתגביל משתולל בכביש במהירות לא אומר שהוא לא יכול לעשות אותה גם במהירות יותר נמוכה.

כל אחד כיום מודע למצלמות, שוטרים, דבורות וכל המסביב, ואם הוא לוקח על עצמו את הסיכון שישא בתוצאות.

בן אדם שתומך במהירות מותרת לא יעבור אותה במילא אז למה גם להגביל את הרכב?

 

איפה כל חובבי הספורט?

כל אלה שיש להם רכב שהוא גם כביש וגם לדראג שקיבל תפנית חוקית כיום.

אלה שרוצים לקחת חלק בספורט הזה ולפני כל תקופת מירוץ הם צריכים להתחיל להשתולל עם הניהול מנוע, שבמילא משודרג ממזמן בגלל אי אלה שיפורים.

איפה הבחורים שאוהבים לרדת למנחת בערד?

 

אני מצטער אם מישהו חושב שאני איזה פושע או משהו, כי אני לא.

אבל בתור אחד שמאד אוהב את התחום, ויצא לי פעם פעמיים להיות במנחת בערד, לצפות במרוצי דראג והתכנון הוא להשתתף בהם בעתיד (שלרכב שלי יהיו ביצים יותר גדולות), אז אני חושב שהרעיון לא פוגע בול.

הוא מתחשב בצד אחד, אלה שרוצים לנסוע בהונדה הייבריד שלהם בשקט על 100, אבל אם כבר אז לפחות לעשות כפתור ביטול, עיקרון ESP, שניתן לבטל אותו, אבל אז בעצם זה סותר את כל הרעיון עצמו, כי שוב כמו שציינתי, כל אחד אחראי לעצמו

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

כי אנשים כמוני רוצים לנסוע מהר ולא להזדחל במהירות 100. תחשוב לרגע אם היה לך רכב שיכול לנסוע 250 אבל המדינה הגבילה לך אותו ל 80 איך הייתה מרגיש או יותר טוב האם הייתה קונה אותו? למה שהמדינה לא תרכיב לך gps ושכל פעם תעבור את המהירות המותרת תקבל מתנה בדואר.

פורסם
שלום , עקב פרסומים בפורום על נהגים שנתפסו המהירות מופרזת , אני שואל את עצמי מה הממשלה לא מגבילה ברכבים את המהירות . הרי המהירות המרבית המותרת בישראל היא 110 קמ"ש , ועם חריגה של 10 -15 % זה יהיה 120-130 במיוחד בכביש 6 ,

אז למה לא להגביל את המהירות למקסימום 130 קמ"ש .

 

אין כל בעיה טכנולוגית להגביל את מהירות הנסיעה המרבית של רכב מודרני, רק עניין של עדכון תוכנה.

 

גם אני חשבתי על כך בעבר והגעתי למסכנה שהסיבה שלא עושים זאת היא בדיוק כמו הסיבה כמו שלא מפסיקים למכור סיגריות - כסף. לביצועי הרכב ערך שיווקי משמעותי. קצת פחות בסגמנטים נמוכים-משפחתיות ומטה, מאוד משמעותי בסגמנטים גבוהים החל ממשפחתיות גדולות והלאה ובטח ובטח ברכבי ספורט שעבורם זה סוג של מכת מוות.

 

גם זכות הקיום של משטרת התנועה תפחת ( בעיקר בעיניי עצמה והמחוקק, אנחנו כאן הרי חושבים שיש לה עוד הרבה מה לעשות מעבר לאכיפת מהירות) ולכן מעולם לא ראינו את משטרת התנועה ממלציה על מהלך כזה.

פורסם

שאלה מיותרת - אין דיון...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בגלל ארבע סיבות:

1. צריך להבדיל בין מגבלה על שימוש ואופי שימוש, ובין הגבלה מכנית או אלקטרונית פיזית של המוצר.

כל עוד המגבלה היא על אופי השימוש בפועל - ניתן לאסור על נסיעה במהירות העולה על X או Y.

ברגע שהמגבלה "מושתלת" במוצר עצמו - הדבר נדון לכישלון מראש.

קודם כל כי ניתן לעקוף אותה (ע"ע סאגת המחיקון והאנטי מחיקון בטלוויזיה).

שנית כי אם הגבלתם מהירות מירבית של מכוניות על מנת שלא יעברו על החוק - התכבדו נא ובטלו את אפשרויות ההורדה וההעתקה מאתרי אינטרנט, אסרו שיווק מכונות צילום והעתקה וכן הלאה.

 

2. ברגע שרק יחשבו על לעשות דבר כזה בקול רם, לובי שלם של יבואניות רכב וחברות דלק, ידע להפעיל את הלחצים הנדרשים כדי לבטל את הגזירה. חברות הדלק בשל אובדן ההכנסות שאינו אפשרות זניחה (במהירות גבוהה, כל עלייה ולו זניחה של קמ"שים בודדים מעלה את צריכת הדלק באופן חד). יבואני הרכב, מגובים ביצרניות הרכב, ימצאו עצמם במצב ביש כאשר אחד הכלים השיווקיים שלהם (הספק מנוע וביצועים) - יהפכו לכמעט ולא רלוונטיים.

 

3. כי ברגע שלפתחו של בג"צ תונח עתירה שתדרוש מהמדינה להוכיח שחור על גבי לבן כי למהירות גבוהה ולהגבלתה יש קשר ישיר, מדיד וניתן לכימות ביחס לתאונות - השקר יחשף במערומיו. לא שיש יותר מדי מה לסמוך על מערכת המשפט העקומה עד ביזוי שלנו, אבל בכל זאת...

 

4. כי מוזר ומזעזע ככל שזה עשוי להישמע - למדינת ישראל, קברניטיה, מוסדותיה וזרועותיה - אין באמת רצון לצמצם תאונות דרכים. לעשות קולות - כן, לצמצם - לא כל כך. להמון גופי משנה ממשלתיים ופרטיים יש משמעות פיננסית אדירה בתעשיית תאונות הדרכים, להם אין אינטרס אמיתי להפסיק את זה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אתם מגעילים אותי. גם כן חובבי רכב.

 

זה לא המהירות הורגת, זה הנהג.

אלף פעם יסבירו את זה ועדיין אנשים יסרבו להבין.

 

ולמה לא שמים רובוט שינהג במקומך? למה בכלל אדם צריך לנהוג? שלכולם יהיה רובוט נהג ואז לעולם לא יהיו תאונות!

למה בכלל לעסוק ברכבים כתחביב? זו סתם קופסה כדי להגיע מא' לב'.

Honda civic EJ6

פורסם

2. ברגע שרק יחשבו על לעשות דבר כזה בקול רם, לובי שלם של יבואניות רכב וחברות דלק, ידע להפעיל את הלחצים הנדרשים כדי לבטל את הגזירה. חברות הדלק בשל אובדן ההכנסות שאינו אפשרות זניחה (במהירות גבוהה, כל עלייה ולו זניחה של קמ"שים בודדים מעלה את צריכת הדלק באופן חד). יבואני הרכב, מגובים ביצרניות הרכב, ימצאו עצמם במצב ביש כאשר אחד הכלים השיווקיים שלהם (הספק מנוע וביצועים) - יהפכו לכמעט ולא רלוונטיים.

 

 

4. כי מוזר ומזעזע ככל שזה עשוי להישמע - למדינת ישראל, קברניטיה, מוסדותיה וזרועותיה - אין באמת רצון לצמצם תאונות דרכים. לעשות קולות - כן, לצמצם - לא כל כך. להמון גופי משנה ממשלתיים ופרטיים יש משמעות פיננסית אדירה בתעשיית תאונות הדרכים, להם אין אינטרס אמיתי להפסיק את זה.

 

2. מדינת ישראל חוקקה חוק איסור עישון במקומות ציבוריים.

מדובר בהפסד הכנסות אדיר למדינה, מאחר וסיגריות ממוסות יותר מדלק, והאינטרס של מדינת ישראל היה שהציבור יעשן יותר, כך שזה לא ממש מדוייק.

אותו כנ"ל חוק איסור מכירת אלכוהול מעל 11 בלילה, ששוב, אלכוהול ממוסה עד צאוור.

4. תאונות דרכים גורמות הפסדים אדירים למשק, אולם אף מדינה לא הצליחה ולא תצליח לעולם למנוע תאונות דרכים, וישראל אינה שונה ממדינות מערביות אחרות.

אף גוף לא "נהנה" מתאונות דרכים, זולת חברה קדישא..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אף גוף לא "נהנה" מתאונות דרכים, זולת חברה קדישא..

 

יבואני רכב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כנראה שאף אחת מהסיבות שרשמתי לבדה - אינה מוצקה דייה על מנת להכריע. אלו רק כמה כיוונים כלליים שהיו לי על קצה הלשון.

 

חן ידידי, אתה צודק, לא חשבתי על דוגמת העישון.

אך ברשותך אני אצביע על מספר נקודות שמבדלות בין שני המקרים.

1. איני מכיר את היקף המספרים הנוגעים למיסוי מסיגריות, וכן אין בידי או מכל מקום עליו אני יכול לחשוב מידע שתומך בכך שבעקבות החקיקה בנושא ישנה ירידה בהיקף המעשנים. או צריכת האלכוהול וכן ההשלכות על הכנסות למדינה.

 

2. לגבי סיגריות, קשה לראות מישהו מצדד פומבית בהתרת עישון במקומות ציבוריים - כי הקשר בין עישון למחלות הוא ישיר וברור (שלא כמו הקשר בין מהירות ותאונות) ומדובר באי נוחות ברורה לסובבים. כנ"ל לגבי אלכוהול, גם החברות האלו וגם חברות הסיגריות נמצאות במקומות אחרים מבחינת הציבור כאשר יבואו להתנגד לתקנות האלו מאשר יבואניות הרכב וחברות הדלק.

 

יפה אמרת לגבי נזקים כלכליים של תאונות דרכים, אך לא סתרת את דברי.

ברור שלתאונות הדרכים עלויות אדירות למשק בישראל, המדינה משתתפת בשיקום וקצבאות נפגעים, סיעוד וסבסוד שלהם וזה נכון.

אך אלו עלויות שנושאת בהן המדינה כגוף וכגוף שהוא אינו כלכלי בעיקרו.

לעומתה, ובאופן אבסורדי "המאבק" שמנהלות חלק מזרועותיה הוא ענף כלכלי שהן לא רוצות לגדוע.

גם חברות הביטוח לא רוצות לגדוע, עמותות פרטיות למלחמה בתאונות שהעובדים בהן משתכרים לא רע על פי פרסומים, יבואני רכב, יבואני חלפים, שירותי גרירה. הם לא תמיד או לא בכוונה עושים זאת במודע, בזדון או מתאוות בצע, אבל בסופו של חשבון הם מתפרנסים מזה.

 

זה עולם ציני ודי מחורבן, ועלינו לעשות כל שביכולתנו לשרוד שם בחוץ.

 

גילוי נאות - אני משמש גם כמדריך נהיגה מתקדמת שבאופן זה או אחר "מתפרנס" מהצורך ללמד אנשים את מלאכת השרידה בכביש.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.


×
×
  • תוכן חדש...