Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאשינג לקורולה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעלה את הנושא שוב, לאחר כ7000 קילומטרים שבתחילה מולא שמן כעת המדיד מראה מעט מתחת לחצי

עד כמה השמן אמור לרדת ב7000 ק"מ והאם ירידה כזו היא סבירה?

במקרה והירידה מהירה מדי ושמן נשרף האם כדי לי ללכת לפתרון של פלאשינג, כמובן במוסך מורשה, או שעדיף לי להמשיך ולמלא שמן איכותי עד שהבעיה תפטר?

פורסם

ירידה כזאת (כחצי ליטר ב-7000 ק"מ) היא סבירה ביותר.

שום בעיה לא נפתרת מעצמה, פלאשינג לא יפתור שום בעיית איבוד שמן (שלא קיימת אצלך ממילא), אם כבר אז להיפך.

פורסם

שאלה...יכול להיות שאתה נוסע על טורים גבוהים? מרבה לסחוט את המנוע? לא שיש בעיה עם זה פשוט מנוע שעובד על טורים גבוהים ומשיכת ההילוכים בו מתבצעת לעיתים קרובות נוטה לאכול שמן ועד כמה שידוע לי זה הגיוני, אז אם אתה נוהג כמו שרשמתי אין כל בעיה עם האוטו שלך. אם אתה נוהג בצורה רגילה אז אכן יש בעיה ( או עם האוטו שלך ספציפית או כמו שרשמו מעליי בדגם של הרכב ).

פורסם

שריפת שמן בכמות שכזו בטווח קילומטרים שכזה נישמעת סבירה ביותר. אם יש היתעקשות בכל מיקרה לדעת לאן נעלם השמן יש לבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע.

פורסם
שריפת שמן בכמות שכזו בטווח קילומטרים שכזה נישמעת סבירה ביותר. אם יש היתעקשות בכל מיקרה לדעת לאן נעלם השמן יש לבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע.

במה הבדיקה הזו תעזור?

פורסם

אני לא מכיר את הדגם הספציפי הזה, אבל באופן כללי למכוניות משפחתיות "רגילות" אטמוספריות (לא רכבי ספורט טורבו שקורעים להן את הצורה) צריכת שמן כזו היא לא תקינה. הרכב "אוכל" שמן.

סביר מאד להניח, מהכרותי הקרובה את שוק הליסינג-הייטק, סביר מאד להניח שבעת הליסינג הרכב היה בחזקתו של נהיג צעיר פוחז אוהב טורים גבוהים שקרע את הרכב (ב 2008 קורולה היתה בין המכוניות היותר "ספורטיביות" שהיה לדרגה 2 להציע)

למותר לציין שהרכב טופל בתקופה זו בחלפים לא איכותיים, וייתכן אף שלא במרווחי טיפול מתאמים.

- לא קונים רכבים מליסינג. נקודה.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

תעבור ל5-30,אלו המלצות יצרן.

גם במוסכים המורשים חושבים שהם חכמים גדולים ושמים ברכבים 10-40 כאילו שזה שמן אוניברסלי שמתאים לכל הרכבים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

OKFIR שלום, הקפצת את השירשור לאחר 3 חודשים כמעט. לא רשמת איך הבעיה מפעם שעברה נפטרה. עשית פלאשינג או לא? האם רק מילאת שמן?

קצת קשה להאמין שיש לך בעיות במנוע שבסך הכל עשה בזמנו 123 אלף ק"מ. אחותי ובעלה קנו קורולה 2006 בזמנו מיליסנג וחוץ מנורת שנדלקה לאחר כמה חודשים שמבשרת על ממיר קטליטי לא תקין אין שום בעיות. הרכב מטופל בזמן, מסנן שמן מקורי, שמן 5W-30 איכותי ביותר ולא מושכים את החלפת השמן מעבר ל 12 אלף ק"מ מקסימום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היי,

בשלושה חודשים שעברו לא עשיתי טיפול או משהו, רק עקבתי אחר צריכת השמן

לפי מה שהבנתי מהתגובות, עדיף שאני לא אעשה פלאשינג אלא רק שימוש בשמן איכותי 5W-30.

הערה לגבי השימוש שלי ברכב, אני גר באיזור הררי ולכן נסיעה רגועה בטורים נמוכים היא לא הכי פרקטית מבחינתי ולכן יוצא לא פעם שהטורים עולים, כמובן שלא לתחום של ה5000 פלוס אלא איזור 4000 ולא יותר. אני לא יודע אם זה נקרא נסיעה בטורם גבוהים ובשל כך צריכת השמן גבוהה. אני אמשיך לעקוב אחרי הצריכה ובטיפול הקרוב אני אתייעץ עם המוסכניק וגם אוודה לגבי סוג השמן שהוא יחליף.

פורסם

שלום רב,

בסוג המנוע הנ"ל אין תופעת בוצה כפי שהיתה בסוג המנוע הקודם.

על פי טויוטה צריכת השמן המותרת למנוע הזה היא עד 500 גרם ל- 1000 ק"מ.

עובדה היא כי כאשר מגיעים לחוסר של כ-ליטר שמן , צריכת השמן מתגברת ומואצת.

לכן ההמלצה לבדוק כמות שמן מנוע אחת ל3 שבועות או חודש.

• תוכן חדש...