Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

הסיטואציה היא כזו -

היום בערב, כביש 6. אני נוסע בנתיב השמאלי ומלפני יונדאי אלנטרה עם נגרר.

אני מתקרב אליו ומהבהב לו שיפנה לי את הנתיב.

בפעם הראשונה זה לא עבד. בפעם השניה נתתי הבהוב קצת יותר רציני.

במקום לפנות את הנתיב הוא נתן בלימה (כששנינו במהירות גבוהה)

ולא נשארו הרבה אפשרויות מלבד זה שהטמבון שלי יפגוש את הנגרר שלו.

ברור לי שהייתי צריך לשמור מספיק מרחק, וברור לי שהייתי צריך לסוע לאט יותר.

השאלה היא מה עדיף לעשות במקרה כזה ?

לערב ביטוח ? לתקן את הנזק עצמאית כדי שמחיר הביטוח לא יעלה ?

מתנצל על השאלה הטפשית אבל זו "תאונה" ראשונה שלי.

פורסם

אגב, התוצאה היא שריטות על הטמבון, מסגרת לוחית

רישוי התפרקה,וקצה מכסה מנוע שקצת התעקם

(מאיפה שמרימים את המכסה עם היד).

פורסם

כמה הנזק רציני? אם הטמבון נשבר ולא ניתן לתקן אותו זה עובר את השתתפות העצמית שלך (קח הצעת מחיר מפחח). יש נזק לנגרר?

להבא אני מקווה שאתה תשמור מרחק ולא תצמד לרכבים שנוסעים לפניך גם אם אתה חושב שהם נוסעים לאט. שמירת מרחק היא קודם כל בשבילך. תגובה טבעית של נהגים שרואים שמישהו נצמד מאחור להוריד את המהירות.

אגב, אם הבהובים רגילים לא עוזרים, היבהוב קצת יותר רציני יגרום לנהג רק להוריד את המהירות (ובצדק, מסנוורים אותו - הוא לא יכול לנהוג באותה מהירות שנהג בה קודם).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במקרה זה יש סיבה, ההבהוב הבהיל.

להבא תלמד גם לשמור מרחק וגם לחכות בסבלנות שיפנו לך את המסלול בלי להצמד ולהבהב. הבהוב והצמדות לרכב שלפנך הוא סוג של אלימות ויש שיגיבו לכך באלימות.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אני זוכר פס"ד שנפסק שם שהנהג שמקדימה גם אשם (אשם תורם) במידה ולא היתה סיבה לבלום.

ראיתי חתולה, היה בור, ראיתי את אלוהים, סנוורו אותי...

אפשר להמציא מליון ואחת סיבות למה בלמתי פתאום, ואף אחת מהם לא תרגום לי להיות אשם אם משהו נתקע בי מאחורה.

פורסם
במקרה זה יש סיבה, ההבהוב הבהיל.

להבא תלמד גם לשמור מרחק וגם לחכות בסבלנות שיפנו לך את המסלול בלי להצמד ולהבהב. הבהוב והצמדות לרכב שלפנך הוא סוג של אלימות ויש שיגיבו לכך באלימות.

נהג שנבהל מאיתות באמצעות האורות הגבוהים, ובוודאי אחד כזה שמגיב על כך בבלימת חירום, אינו ראוי להחזיק ברישיון נהיגה.

איתות באור גבוה אינו נחשב לעבירה על החוק. בלימת פתע שלא לצורך, לעומת זה, היא לחלוטין עבירה:

בלימת פתע

נהגת ברכב הנ"ל ובלמת אותו פתאום שלא לשם מניעת תאונה ומבלי שהדבר היה דרוש לבטיחות התנועה בניגוד לתקנה 53 לתקנות התעבורה.

סעיף: 2583

קנס: 250 ש"ח

ניקוד: 0

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

להצמד מאחורי אוטו בכביש מהיר ולהבהב כאילו אתה ראש הממשלה שממהר לבונקר לפני הפצצה איראנית - זהי בריונות כביש במיטבה.

במיוחד אם האוטו מקדימה באמצע עקיפה.

פורסם
להצמד מאחורי אוטו בכביש מהיר ולהבהב כאילו אתה ראש הממשלה שממהר לבונקר לפני הפצצה איראנית - זהי בריונות כביש במיטבה.

^LIKE

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

ואם הרכב שמלפניך לא בעת עקיפה? רוב האנשים שתופסים את השמאלי, תופסים אותו כי הכביש של אבא שלהם.

לדעתי זה בריונות, ובורות לשמה, לנסוע בשמאלי סתם כי מתחשק.

לפותח השרשור, במקומך הייתי תובע אותו בבית משפט על זה שהוא בלם בכוונה על מנת "לנקום" בהבהובים, נתקלתי בכאלה לא פעם ולמזלי שמרתי מרחק מספיק. וכמובן מערב את הביטוח אם יש לך מקיף, והם יתבעו במקומך.

פורסם

הבחור מקדימה בלם בכוונה בגלל שהצקת לו, רצה שתרד ממנו ולא רצה לפנות לך את הנתיב ולכן בלם, כדי שתבין שאין מצב שהוא מפנה לך את הנתיב גם אם לפי החוק אסור לו להיות שם.

לא חסרים אנשים כאלה בכבישים. פעם אחת עשית אורות גבוהים, הוא לא זז, רד ממנו, עקוף אותו מימין כשתוכל.

פורסם

הוא צריך להמציא הוכחה שעברה חתולה בכביש מהיר :shock:

בור? עוד יותר קל להוכיח.

בקיצור, אפשר בכיף ללכת למשפט, במקרה הטוב, השופט יפסוק שכל אחד ישלם את נזקו שלו.

פורסם

בס"ד

אתה אולי לא תאהב את מה שאני ארשום פה, אבל הסינוור ה"קצת יותר חזק שלך" יכל לגרום לתאונה, וזאת התנהגות בריונית.

הוא לא מפנה לך את הנתיב? תחזור לצד ימין ותעקוף או שתחכה בסבלנות.

אתה נצמד לרכב, כאשר ההצמדות הזאת שלך מעלה משמעותית את הסיכון לתאונה, מזל שזה נגמר בשריטות ולא בהרוגים!

פורסם

אני חושב שהתנהגות ביריונית היא התנחלות בנתיב שאינו ימני וגרימת עיכוב לתנועה. מעבר לסיכון הבטיחותי שאותו מתנחל ביריון גורם, הוא גם גורם לשאר הנהגים לבצע עבירה, משום שהם נאלצים לעקוף אותו מימין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...