Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה הצפירה חשובה לכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני לא מהאנשים שצופרים. שונא לצפור ושונא שצופרים.:roll:

אתמול נסעתי בכביש 5 עם חבר. אחרי מחלף ירקון, אותתי לעבור מהנתיב האמצעי לנתיב הימני על מנת לפנות לכיוון פ''ת לקניון הגדול.

לידי השתלב רכב, וממש רצה להישתלב מולי לנתיב שלי (הוא משתלב שמאלה ואני ימינה)

מכיבן שראיתי שהנהג/ת פשוט החליטו לאותת ולעבור נתיב פשוט האטתי מעט והשתלבתי לנתיב שהייתי צריך, בלי רעש וצלצולים.

ואז חבר אמר תצפור לו! למה אתה לא צופר?! תצפור לו שיבין שמה שהוא עושה לא בסדר!

עכשיו אני שואל את עצמי... האם זה כזה חשוב לצפור? הרי הנהג גם ככה לא מבין את מה שהוא עושה או עשה עד כמה הצפירה באמת תעזור? :roll:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי החוק, רק כשאתה במצב של סכנה ואין דרך אחרת להזהיר מותר לצפור.

הצפירה אמורה לגרום לו לשים לב אליך למשל כשהוא בא לחתוך אותך והוא לא רואה אותך.

אחד שרואה אותך ובכל זאת נדחף לא יעזור לו ולך שתצפור, תן לו להידחף ושמור ממנו כמה שיותר מרחק כי חבל על עגמת הנפש של המכה בפח, העצירה בצד וההתעסקות עם המפגר.

גם אני שונא את אלה שצופרים כל הזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תראה לפי מה שחברים מחול אמרו : להיות ישראלי זה לצפור :cry:

אני גם מהאלה שלא צופרים, רק כשמדובר בנער מתבגר שלא בטוח שקיבל רישיון...

כאשר הייתי בדרום אפריקה נסעתי ברכב עם חבר מקומי...

התחלף הרמזור והרכב לפנינו לא זז, אז ברגע הזה באתי לתת צפירה קצרה ואז החבר צועק לי :

''מה אתה משוגע ?! אסור לצפור''

לאחר מכן שאלתי למה והם אמרו שפשוט זה לא נהוג וגם במקרים קיצוניים הם כמעט ולא צופרים.

בארץ אין לאנשים סבלנות של 2 שניות.

דוגמא פשוטה לפני כמה ימים נסעתי באוטובוס של אגד בחיפה והתחנה נמצאת במסלול נסיעה של מכוניות.

רכב אחד הוריד אישה זקנה מהרכב ובא להמשיך לנסוע, אך אפשר לנסוע בלי 4 צפירות חזקות ?!

אותי באופן אישי זה מעצבן ברמות, כאשר לי לא אכפת לחכות 2 שניות זה גם בסדר לאחרים.

פורסם

אני יודע תמיד להשוות לארה"ב, פחות לאירופה. אין ספק שכאן צופרים משמעותית יותר, ושם אתה יכול גם לעבור ירוק שלם ולא לשים לב כי לא יצפרו לך.

עם זאת, הצורך לצפור בארה"ב גם הוא קטן משמעותית. כאן, באופן עקרוני, לנהג הממוצע אכפת רק מעצמו. הוא יעצור איפה שבא לו, יאיץ לאט לאט ברמזור כי בא לו, ולא מעניין אותו כמה אנשים הוא מעכב ולמה.

שם, זה כמעט ולא קורה. לא עוצרים במקומות שאסור לעצור בהם, כמעט ולא קורה שלא שמים לב לירוק, ההאצה ברמזור הרבה יותר מהירה. הרבה מתוך התחשבות בנהגים האחרים והרצון שגם אותך לא יעכבו, אז לא תעכב אותם.

שמתי לב שבאופן מאוד מובהק, מהירות הנסיעה ביחס לנפח התנועה בארה"ב גבוהה משמעותית לעומת כאן. לעיתים ניתן לראות שם בפרי-ווייס, נסיעה מאוד צפופה, עם כמות מכוניות מאוד גדולה שכאן היתה גורמת ישר לפקק, אבל נוסעים מהר. לא יודע להסביר את זה, אבל זה עוד גורם.

אין מה לעשות, עובדתית, רמת הדריכות והעצבים שלי (ואני אדם מאוד רגוע ושקול) עולה משמעותית בנהיגה כאן לעומת ארה"ב, גם כשיש שם פקקים. ואגב, יש שם הרבה יותר הרוגים ותאונות מאשר כאן (ביחס לאוכלוסייה), כך שלא זו הבעיה.

פורסם

החבר שלך מזכיר לי את חבר שלי שתמיד אומר תצפור תצפור, בלי לשים לב אני צופר רק במצבי סכנה ולא בגלל שהחוק מתיר כך, וזה אינסטינקט, תמיד חשבתי שאני עצלן ללחוץ על הצופר אבל כשהיו לי מצבי סכנה בלי לחשוב צפרתי אוטומטית.

Miata ND2

פורסם

כל עניין ה"נהוג" וה"חוקים" זה נכון בהחלט, אבל, במקום עבודה לשעבר, נסעתי עם מנהל העבודה, והוא ממש צופר על כמעט כל רכב שעומד להישתלב, או בצומת T או כשרכב יוצא מהחניה קצת לפני המסלול שהוא נוסע בו, וכששאלתי אותו על העניין הזה, הוא אמר שזה ממש לא עולה כסף לצפור, ומעדיף לצפור 10 פעמים מיותרות כדי להיות בטוח שהנהג שלפניו שם לב עליו, במקום "לחסוך" בצופר ולהיות מעורב בתאונה הכי קטנה או לחליפין גדולה.

ואי אפשר שלא להסכים איתו, אבל יש גבול.

ד.א. גם נהג המונית שלי (פעמיים ביום 25 ק"מ נסיעה) צופר המון, והוא באותה הדאה כמו המנהל.

אולי יש בזה משהו? :roll:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה יש בזה? ככה הצופר מאבד את יכולת ההרתעה שלו כי כולם כבר התרגלו לשמוע אותו וגם מזיק לסביבה. זה ממש מעצבן לגור ליד כביש מרכזי בעיר שכולם צופרים מתחת לבית שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מהבהב, לדעתי זה יותר מרתיע מלצפור, ולא פעם זה עבד נפלא.

גם אני מהמהבהבים, אבל לא כדי להרתיע. אלא כדי לגרום לנהג לשים לב שהתחלף רמזור/ שיתקדם טיפה/ וכל מיני דברים קטנים שלא צריך להעיר בשבילם את השכנים.

בגלל שאני מחליף הרבה בין נהיגה על הפלואנס לנהיגה על הפונטו, כשאני כן צריך להתשמש בצופר אני מוצא את עצמי לוחץ על כל מיני נקודות בהגה בתקווה שתצא משם צפירה.

היה חסר רק שיוסיפו לי איזו פיז'ו עם צופר בוינקרים לאוסף.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אני גם לא מאלה שצופרים.

וכל הזמן מי שיושב לידי אומר לי "ואיי איזה סבלנות יש לך, אני ממזמן ביתי צופר לו"

אני פשוט סומך על עצמי יותר,ולא על אחרים.

שאני אצליח להאט,לסובב את ההגה לכיוון השני וכו', מאשר שאם אני אצפור הנהג השני יעצור/יפסיק את העקיפה שלו

פורסם

אני מהמהבהבים ומהצופרים ואני גאה לקחת חלק בקהילה האנטי נהג-חרא-כחול-לבן !

ולחדשות יותר מעניינות :

הצפירה היומית.

כביש 5, אני עם הסוואנה, מצד ימין 2 משאיות. משאית אחת חותכת אותי באגרסיביות, אני בולם חזק וצופר לנהג-חרא-כחול-לבן אולי 5 שניות. למה ? כי באמת שרציתי לרדת אליו ולפרק לו את הצורה, וחבל שלא הגענו לרמזור.

אני מבין כשחותכים אותי בגבול ההיגיון וגם לא מהבהב או מצפצף, פשוט זורם כי זה בסדר. אבל יש מקרים בהם נדרשת מעיכת פרצוף טוטאלית לאותם זבלים שחושבים שאני לא אכנס בהם אם יעשו טעות גורלית.

פורסם

עמדתי היא שכלל נהגים טובים לא צופרים.

צפירה נחוצה, אבל לעתים רחוקות ובמקרים בהם היא נועדה להתריע על סכנה. בפועל היא משמשת להביע מורת רוח כלפי נהג אחר וזה ילדותי ומיותר.

היום האטתי מעט כי היה מכשול שמנע ממני להמשיך לנסוע רגיל - ישר קיבלתי צפירה. על מה ולמה ?

למשל רכב חותך אותי - מה הצפירה העצבנית שלי בדיוק תעשה ? אם הוא עושה פעולה בלי לשים לב, אפשר להזהיר אותו (לפני!) ביצוע הפעולה. אחרי זה? רק להאט ולתת לו להיכנס כדי להימנע מההתנגשות - זה מה שצריך לעשות, לא יותר.

עוד דוגמא, אני נוסע ורכב שלפניי שם קצוץ על כולם, עוצר את הרכב שלו בשביל להוריד נוסע וחוסם את הכביש. אם אני אצפור מה יקרה? הוא יזרוק את הנוסע מהחלון וישים גז? אז עוצרים, מחכים... אין דרך אחרת, אני לא יכול לחנך את כולם.

לצערי כמו הרבה דברים גם הצפירות זה חולה רעה במדינה שלנו ומנצלים אותה שלא למטרות להן יועדה.

• תוכן חדש...