Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספטמבר 2010 קניתי פג'ו 206 XS, שנת 2001 (דגם 110 כ"ס) - יד שלישית עם כ 130 אלף ק"מ.

הבדיקה עברה תקין, הרכב נראה שמור ונסע טוב, ושילמתי אלף פחות מהמחירון באותו זמן - 30 אלף.

בדיעבד, מסתבר שבעוד שהבעלים הראשון שהחזיק את הרכב 8 שנים טיפל היטב במוסך מרכזי, הבעלים השני החזיק ברכב שנה בלי לטפל בו ולו פעם אחת ו"שחט" אותו.

מאז החלפתי:

מצבר, סטרטר, מדחס מזגן, כל הפילטרים והשמנים, פלאגים, ציריה, בלמים, מחזירי שמן, משולשים, תפוחים, כל הרצועות כולל טיימינג כולל משאבת מים, קלאטצ', אין-ספור גומיות וחלקים קטנים, והרשימה עוד ממשיכה (פירוט הטיפולים לא מולי כרגע - חלקם בוצעו פעמיים)

בסך הכל הוצאתי על תיקונים, לא כולל צמיגים וג'אנטים, כ 11 אלף שקלים.

היום הכנסתי את הרכב למוסך שוב והבשורה המרה היא שצריך: בלמים, רדיאטור חימום, טיפול, מחזיר שמן ציריה ימין, גומיות פילטר שמן, ועוד ועוד - לסכום של 5 אלף שקלים נוספים. זה בלי בכלל לקחת בחשבון תיקונים שהחלטתי לוותר עליהם כמו מד סל"ד תקול.

זה נשמע לכם סביר באיזשהי קנה מידה? להוציא בשנתיים וחצי סכום של כ 16 אלף שקל על תיקונים לרכב שעלה 30? אני באמת לא יודע מה לעשות כבר. אני אוהב את הרכב ונהנה ממנו אבל אני בחובות אדירים והמחשבה על כך שבעוד שנה אני עלול ליפול בעוד 5-6 אלף או יותר הורגת אותי... כל פעם שנכנסתי לתיקון יצאתי בהבנה שזהו, נגמר הבלאגן ומעכשיו רק תחזוקה שוטפת - וכל פעם מסתבר שזה רחוק מהאמת.

אשמח לקבל כל עצה ודעה בנושא הזה.... :cry:

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלקים רבים היו מתבלים גם אם בעלת הרכב הייתה סבתא בת 86. אל תשכח שאתה מדבר על מכונה בת 12 וללא קשר למקום מוצאה.

בנוסף, האם אתה סומך על המוסך שלך?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא מורשה, מוסך שעליו המליצו לי כאן בפורום - אורן.

אני סומך עליו גם בגלל ההמלצות, גם בגלל התרומה שלו כאן לפורום וגם בגלל היחס..

השאלה לא היתה "האם דפקו אותי במוסך" אלא האם ההוצאות האלו נשמעות סבירות לרכב הזה והאם רשימת החלקים הלא סופית הזו שעברה החלפה נשמעת לכם סבירה, ויותר מזה: לקבל עצה מה לעשות הלאה ואיך להמשיך מכאן... אני חייל ואני מחזיק בית ומשפחה והוצאות כאלה גומרות אותי... מתנצל על ההתבכיינות אבל זה המצב... :(

פורסם

ברכב בן 13 זה סביר, עם כי ב 206 קיימת רגישות יתרה לנושא המשולשים ורדיאטור החימום (שלא בהכרח זקוק להחלפה, אלא להחלפה סט גומיות O-RING בחיבור שבין הצינורות לרדיאטור + בדיקה חוזרת).

מעבר לזה, מוסכים מורשים צריכים להרוויח כסף ולכן גם אם יש משהו גבולי הם עובדים בשיטת מצליח: או שהרוויחו או שלא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי, מבין ש"כבד לך".

ברכב ישן חלקים מתבלים גם ברכב שטופל היטב, לעיתים אי טיפול בחלק אחד מדרדר חלקים נוספים.

חלק מן החלקים כבלמים הם בלאי טבעי ומתבקש.

יחד עם זאת, חלק מהחלקים- שהחלפת פעמיים- איני מבין.

באשר לטיפול הנוכחי, אם ממש קשה לך, אולי ניתן לבטל זמנית ראדיאטור חימום, אם כי יש לזה מחיר-גם בהפשרת שמשות.

להבנתי מדובר ברכב מהנה, הגיר הידני מצטייר כיתרון ועלות החלקים אינה מאוד יקרה כמדומני.

במקרה הגרוע ניתן למכור- אך מצב השוק אינו מזהיר.

אם אתה מרוצה מהטפול במוסך וממחיריו- נותר רק לשלם בתשלומים, אני מניח.

פורסם

היי, אתה עובד?

בתור חייל להחזיק רכב זה חתיכת תיק. במיוחד אם אין עזרה מההורים.

לא יודע אם הייתי מחזיק רכב בתור חייל, שקלת פעם אופנוע?

תמיר.

פורסם

הרבה מהחללקים שהחלפת אמורים להחזיק הרבה זמן ולתת לך שקט מכני, לחפש רכב אחר זה לא אופציה כי אתה לא יודע על מה תיפול.

אני גם חייל והפיאט שלי כמו שכולם ממליצים זולה מאוד לתחזוקה, החלפתי דברים בסדר גודל שאתה החלפת ועדיין לא הגעתי ל3 אלף והרכב לא עושה בעיות.

רוב החלקים שציינת הם בלאי טבעי ואתה צריך להתמודד עם זה או לנסוע באוטובוס ולהתפשר על רכב כמו ספייס או יפני קטן עם אמינות מוכחת.

פורסם
היי, אתה עובד?

בתור חייל להחזיק רכב זה חתיכת תיק. במיוחד אם אין עזרה מההורים.

לא יודע אם הייתי מחזיק רכב בתור חייל, שקלת פעם אופנוע?

עובד בלהיות חייל (קבע) עם משכורת ככה ככה.

צריך לשים בפרופורציה - אם הייתי מקבל 350 שקל בחודש כבר היו מעקלים לי את הבית - אבל אני שוכר דירה עם בת זוג, ואין לי תמיכה כלכלית מההורים (לא חלילה באשמתם, הם היו נותנים לי כל דבר אם רק הייתי מבקש... אבל ההכנסה החודשית שלהם נמוכה יותר מההכנסה החודשית שלנו :-( )

בקיצור מה שאני מבין מהכתוב פה: יש לי רכב ישן, בתקופה שבה כל הטיפולים נופלים עליי, ואכלתי אותה.

אז מה הלאה? מה אני עושה אם בשנה-2 הקרובות יהיה שוב טיפול כזה - או שבכלל צפויה לי הוצאה בסדר גודל כזה כל שנה? מתי אומרים "די, אני מוציא על הרכב הזה יותר מידי" ומוכרים (בהפסד) וקונים רכב אחר? אני מבין שלנבא מעכשיו איזה עוד חלקים יכולים להתקלקל אף אחד לא יכול אז אני אפילו לא שואל...

פורסם

5 אלך עבור טיפול וכמה תיקונים עבור רכב צרפתי בן 13 שנים זה מאוד מוגזם , תוכל למצוא הצעות יותר כדאיות , כדאי לך לברר על מה מחייבים כל סכום ועלות העבודה.

אם בחשבונית רושמים לך סה"כ 8 שעות עבודה במוסך כנראה שזה לא כך.

פורסם

כשקנית עשית בדיקה במכון שלך?

האם היו תקלות ידועות ובדקת מול המוסך שלך מה חשוב ומה לא?

אני מניח שיכול להיות שהיו לך טיפולים שהזנחת ולא טיפלת בהכל...

כמו שאמרו לך לפניי, זה יכול לגרום לצרות בצורה אחרת.

404

פורסם

הבלאי הזה סביר יותר והטיפול שעשית ייתן לך שקט לזמן רב, אבל אף אחד לא נביא בטח לא ברכב כזה, מתי אומרים די? שיש מספיק לרכב אחר חדש הרבה יותר ולא אותו דבר.

פורסם

אני גם קניתי באוקטובר 2010 פיג'ו 206 XT שנת 2003 ב 25K.

סך הטיפולים השנתיים והתיקונים עד היום 9,000 ש"ח.

כאשר 6,000 בערך היו ב 4 חודשים הראשונים וכללו החלפת רביעיית גלגלים, מצבר, טיפול שנתי ושאר מרעין בישין.

אבל אני מניח שזה המחיר של יישור קו כי הרוב לא מוכרים את הרכב שלהם טיפטופ.

באופן כללי לרכב בותק כזה אני מעריך טיפולים + תיקונים שנתיים של 3,000 - 4,000 ש"ח.

חוץ מזה שאי אפשר לדעת מתי אלת המזל תיתן לי את אחד מהשילוש הקדוש - מנוע / גיר / תאונה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
5 אלך עבור טיפול וכמה תיקונים עבור רכב צרפתי בן 13 שנים זה מאוד מוגזם , תוכל למצוא הצעות יותר כדאיות , כדאי לך לברר על מה מחייבים כל סכום ועלות העבודה.

אם בחשבונית רושמים לך סה"כ 8 שעות עבודה במוסך כנראה שזה לא כך.

זה מה שנכנס בטיפול הנוכחי:

טיפול 15K מלא (שמן ופילטר, מים, פילטר אוויר, פלאגים, ווישרים....) - ביקשתי

החלפת מחזיר שמן ציריה ימני - כי יש נזילה, הייתי מודע אליה

החלפת אטמי פילטר שמן - גם בגלל נזילה שלא הייתי מודע אליה

החלפת רצועת אביזרים - שמעתי כמה פעמים שריקה אחרי גשם, ביקשתי לבדוק

החלפת נוזל בלמים - ביקשתי

החלפת שמן גיר - ביקשתי

החלפת 4 דיסקים + 4 רפידות (לחליפי) - ביקשתי

החלפת רדיאטור חימום - התלוננתי על נזילת מים לאזור הפדאלים, הנחתי שיש בעיה באטם של היחידה אבל אורן אומר שהרדיאטור התפוצץ :?

החלפת מראה צד נהג - ביקשתי

והמחיר כ 4900 עם מע"מ

אני לא יודע כלום לגבי המחירים וכמה כל דבר אמור לעלות אבל רוב הדברים ברשימה הם דברים שהייתי מודע אליהם...

כשקנית עשית בדיקה במכון שלך?

האם היו תקלות ידועות ובדקת מול המוסך שלך מה חשוב ומה לא?

אני מניח שיכול להיות שהיו לך טיפולים שהזנחת ולא טיפלת בהכל...

כמו שאמרו לך לפניי, זה יכול לגרום לצרות בצורה אחרת.

עשיתי בדיקה בקומפיוטסט ראשל"צ מזרח. הרכב יצא די נקי, היה דיבור על נזילת שמן ממחזיר שמן ציריה (שהוחלף) וסה"כ הבוחן אמר שזה רכב במצב טוב יחסית לגילו ולדגם... אבל אתה יודע איך זה, תמיד יש הרבה דברים בבדיקה ש"מתנדנדים" כי המכון בדיקה מכסת"ח את עצמו. לא היו עוד תקלות ידועות.

כשנכנסתי לאורן פעם ראשונה מיד אחרי הקניה הוא אמר לי "בקרוב הסטרטר שלך ימות" ואכן כך היה תוך 3 חודשים והוחלף, יחד עם מצבר.

לא חושב שהזנחתי - טיפלתי בזמן ואפילו קצת לפני הזמן (אני נוסע פחות ק"מ מהממוצע) - 3 טיפולים גדולים בשנתיים וחצי, עוד כמה תיקונים קטנים ובדיקה כללית מידי פעם, וגם אני משתדל להיות קשוב לרכב. בודק מים ושמן תקופתית, מקפיד על לחץ אויר בצמיגים, רק אני נוהג בו וכו'.

הרכב נקנה עם בערך 135 אלף, היום בערך 160 אלף כלומר כ 10 אלף ק"מ בשנה... אני לא עושה איתו "פתיחות" ולא נוסע איתו בשטח כאילו זה מאזדה 3 מליסינג - מצד שני אני גם לא נוהג כמו סבתא והרכב היה איתי על כל כביש בארץ.

בזמן הזה היו לי 3 השבתות - כשמת הסטרטר, כשאיזה רכיב אלקטרוני היה סדוק וכתוצאה מכך נכנסו לו מים וגרמו לקצר (לא זוכר איך הוא נקרא, סוג של ריליי כלשהו בצד הימני של תא המנוע קרוב למיכל מי שטיפה) - וכשמת המצבר. חוץ מה3 האלה מעולם לא היה לי מצב שהרכב נכבה, גמגם, לא הניע, אביד כח או נדלקה נורה....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...