Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רוצה להיכנס לכל הנושא של "206 אמין או לא".

אני רוצה לחדד נקודה מסויימת - יש בלאי טבעי של כל רכב. הוא בעיקר מגיע עם הגיל, פחות עם הק"מ.

ז"א, גם אם תקנה רכב בן 11 עם 50 אלף ק"מ, עדיין תצטרך להשקיע בתיקון של רכיבים שמזדקנים ומתפגרים מעצמם.

העניין הוא - ששילמת 30 אלף ש"ח על הרכב, אח"כ שילמת עוד 16 אלף ש"ח בתיקונים - וכל זה בזמן שמוכרים כיום רכבים בני שנה במחירים של 50 אלף ש"ח ועוד פורסים לך את זה לתשלומים.

אז נכון, לנהוג בקליאו 1.2 ידנית או בפיאט פנדה זה לא אותו דבר כמו פיג'ו 206 עם 110 כ"ס, אבל מצד שני - אתה לא רואה תחנת דלק ולא רואה מוסכים...

אני ממליץ לך לעצור את הדימום של הכסף - למכור את הרכב ולקחת אוטו חדש ככל האפשר, קטן וחסכוני - שנותנים היום בפריסת תשלומים מסודרת. עדיף לשלם לבנק סכום קבוע כל חודש במקום לשלם למוסך סכום מפתיע כל חודשיים.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא רוצה להיכנס לכל הנושא של "206 אמין או לא".

אני רוצה לחדד נקודה מסויימת - יש בלאי טבעי של כל רכב. הוא בעיקר מגיע עם הגיל, פחות עם הק"מ.

ז"א, גם אם תקנה רכב בן 11 עם 50 אלף ק"מ, עדיין תצטרך להשקיע בתיקון של רכיבים שמזדקנים ומתפגרים מעצמם.

העניין הוא - ששילמת 30 אלף ש"ח על הרכב, אח"כ שילמת עוד 16 אלף ש"ח בתיקונים - וכל זה בזמן שמוכרים כיום רכבים בני שנה במחירים של 50 אלף ש"ח ועוד פורסים לך את זה לתשלומים.

אז נכון, לנהוג בקליאו 1.2 ידנית או בפיאט פנדה זה לא אותו דבר כמו פיג'ו 206 עם 110 כ"ס, אבל מצד שני - אתה לא רואה תחנת דלק ולא רואה מוסכים...

אני ממליץ לך לעצור את הדימום של הכסף - למכור את הרכב ולקחת אוטו חדש ככל האפשר, קטן וחסכוני - שנותנים היום בפריסת תשלומים מסודרת. עדיף לשלם לבנק סכום קבוע כל חודש במקום לשלם למוסך סכום מפתיע כל חודשיים.

קודם כל בוא לא נגזים על הכל חודשיים - הרכב הזה רחוק שנות אור מטרנטות שמניעות יום כן יומיים לא, וכמו שאמרתי מקודם מלבד בעיה בסטרטר ומצבר גמור מעולם לא קרה לי שלא יכלתי להגיע איתו מנקודה לנקודה. תמיד הגעתי למוסך מיוזמתי, ואז התגלו הרכיבים שצריך להחליף. סה"כ הייתי עם הרכב במוסך 5 פעמים במעל שנתיים וחצי, 3 מתוכם ביוזמתי.

דווקא מקריאת התגובות פה וחשיבה שעשיתי בימים האחרונים לא נראה לי שלמכור יהיה צעד חכם כל כך.

קניתי את הרכב לפני כמה שנים ב 30 והשקעתי עוד 15, זה אומר הוצאה של 45 אלף על הרכב (בלי ביטוח ודלק וכל זה) וזה לא לוקח בחשבון השקעה אישית שלי כמו ג'אנטים וצמיגים טובים שלא יוכלו לעבור לרכב אחר (בשווי של עוד כמה אלפים).

למכור את הרכב היום אני יכול ב 20 אלף לכל היותר, מה שאומר "לזרוק לפח" כמעט 30 אלף שקל ולהישאר עם 20 אלף שתכלס אין לי מה לעשות איתם - אני לא יכול לקנות עכשיו רכב ב 50 כי אין לי, אחרי שה20 מהמכירה יכנסו יהיה לי אולי 0...

ורכב בן שנה ב50 אלף? יש ביד2 6 כאלה. כולם מליסינג או השכרה, ואחרי ששנת 2013 תיגמר ואיתה האחריות והרכבים יתחילו להפגין את הבלאי הצפוי מרכב שמעולם לא זכה לאהבה גדולה העלויות יגדלו בהתאם.

אז אני לא רואה איך זה טוב יותר. יכול להיות שאם זה היה רלוונטי הייתי מוותר על אחזקת רכב לזמן מה, אולי מפקיד את הרשיונות ומבטל את הביטוח ושם אותו בצד עד שיהיה לי כסף, אבל זה לא רלוונטי במקרה שלי ונראה שהאופציה היחידה היא להמשיך להשתמש ולקוות לטוב.

דרך אגב - חזר מהתיקון, פרטים בהמשך....

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אני כנראה רוכש אחד כזה. שנת 2012, 18 אלף ק"מ. 50 אלף ש"ח.

לא יודע כמה בלאי הרכב צבר ומתי אני אצטרך להגיע למוסך - מיוזמתי או שלא - אבל אני מבטיח לך דבר אחד - אין שום סיכוי בעולם שימות אף אחד מהרכיבים שהחלפת ברכב שלך במשך השנים הבאות. כמו כן, רכב שנת 2012 נמצא באחריות יצרן וגם זה דבר חשוב.

כשהרכב יגיע לסביבות 100-120K, יהיה אפשר לחשוב על מכירה שלו ומעבר לרכב הבא, וככה כל פעם מתקדמים...בלי לצאת עם חור בכיס מהמוסך.

פורסם

לקנות רכב חדש רק בגלל שהוא נכנס פחות למוסכים זה טוב לאנשים מסויימים, בדיוק כמו שלאנשים מסויימים עדיף לקנות רכב "ישן" יחסית אבל שהאחזקה שלו מאוד זולה גם כשהוא מתקלקל, ואז אין ירידת ערך כמעט בגלל והאחזקה זולה מאוד.

אני תמיד אעדיף לקנות רכב משומש ולא רכב חדש או בן שנה\שנתיים (אלא אם אגיע למצב שבאמת אין לי מה לעשות עם הכסף ובא לי לזרוק אותו). איבוד הערך שלהם והכבילה לביטוחי מקיף ושאר מיגונים מפגרים הם גם הוצאה, בנוסף לאיבוד ערך מטורף (במיוחד בימים אלו ששוק המשומשות מת).

הבעיה בכל הסיפור הזה הוא הגיל של הרכב, הק"מ שלו (קריטי מאוד ! למעט נושא המצבר, לחלקים רבים יש נטיה להתפגר אחרי 130-150 אלף קמ ו-א-י-ל-ך) ובמקרה הנ"ל הכל פשוט נפל ב"בום" על רוכש הרכב הנוכחי.

הכרתי הרבה לקוחות (ויש לי גם מכרים אישיים שיש להם רכב כזה אוטומטי) שהיה להם את הדגם והיו סופר מרוצים. לצידם היו כאלה פחות מרוצים (בעיקר 1.4 אוטומטיות) אך בגדול אפשר לסכם ולומר שהזיקנה והטיפולים בארץ הם מאוד רעים לרכבים, ובמקרה של 206 עם המשולשים והמזגן - על אחת כמה וכמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אתה צוחק? חוץ מדלק? דלק זה ההוצאה העיקרית!

עם האוטו הולך לי היום (תלמיד) 300 שקל בשבוע רק על דלק, תכפיל את זה ב4 שבועות זה יוצא לך 1200 ש"ח לחודש.

עם הקטנוע 125 שהיה לי הלך לי בלחץ 40 שקל לשבוע, תכפיל ב4 זה יוצא לך 160 ש"ח בחודש

חסכון של כ1040 ש"ח בחודש, 12K בשנה.

לא משנה כמה תנסה להשוות, בחיים לא תצליח להשוות בין רכב לקטנוע 125 ולהראות שהרכב "חסכוני יותר". שלא נדבר על הטסט השנתי שבאוטו עולה כ1200 ש"ח, וטסט שנתי לקטנוע עולה 130 ש"ח, כבר חסכת עוד 1070 ש"ח, מספיק לטיפול לא? אפילו ל2 טיפולים קטנים.

ידידי, פיאסטה ידנית מנוע 1.3 (שהיא סופר חסכונית בדלק מחוץ לעיר) שנוסעת כל יום 15 ק"מ הלוך 15 ק"מ חזור תהיה יקרה ב 700 שקלים לעומת קטנוע 125 סמ"ק.

ביטוח, חלקים, שמנים ושאר נוזלים הכל זול לאוטו לעומת אופנוע. קח בחשבון שטיפולים לרכב היום זה לפחות כל 10 אלף ק"מ לעומת קטנוע שזה כל 3,000 או 6,000 ק"מ.

כאשר אתה לוקח בחשבון את כל המשימות שאפשר לעשות עם רכב לעומת דו גלגלי בעבור חיסכון של 700 שקל בכך שעוברים לקטנוע 125 סמ"ק זה לא ממש משתלם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חשבתי בזמנו על קטנוע והחלטתי שאני מעדיף לשמור את ה9 נשמות שלי לענפי ספורט שונים שבהם אני עוסק ולא לרכיבה. למרות שאני אוהב את זה והייתי נהנה מזה, אני מתנייד המון ותלוי ברכב המון וקטנוע פשוט לא ממלא את כל התפקידים הנחוצים.

אם במקור הייתי הולך על אחד המבצעים של "חבר" בליסינג מימוני עם כל ההנחות וקונה רכב חדש - אולי היה בזה הגיון. מאבדים המון על אובדן ערך אבל כל עוד ממשיכים להתגלגל לרכבים חדשים שתמיד באחריות זה יוצא הוצאה הגיונית. לעומת זאת במצב הנוכחי שכבר קניתי את הרכב וכבר שתה ממני כ"כ הרבה כסף נראה שהקפיצה לרכב חדש רחוקה מאי פעם.

זה בלי לקחת בחשבון שאין היום אף רכב חדש בפחות מ 150 אלף שמתקרב להנאה שאפשר להפיק מה XS. המסקנה היא שהרכב נשאר. :inlove:

משהו אחר שאולי שווה לדיון - מה אפשר לעשות כדי לצמצם את ההוצאות בעתיד? דיברנו על ביצוע עבודות לבד ואני אשתדל להגדיל את היקף הדברים שאני עושה עצמאית. מה עוד? איך לתחזק\לשמור\להגן על שלמות המכלולים של הרכב הזה כדי לצמצם למינימום "הפתעות" כאלה? אני בטוח שלחברי הפורום בעלי המכוניות הוותיקות יהיה מה לומר בנושא...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

בנוגע לצמצום ההוצאות בעתיד, כמו שאמרת בעצמך: טיפולים שוטפים לעשות לבד. אם אתה לא יודע אז אפשר ללמוד ואם צריך אז קונים את הכלים (תשלום חד פעמי) ונהנים מהם בטווח רחוק.

עבודות מסובכות או קשות להשאיר למוסך.

לא להתפתות להחליף *כל* מה שהמוסך אומר, בחלק מהדברים אפשר לקבל "דחיה" ועל קוסמטיקה או פיצ'רים שלא בהכרח עובדים מצויין, אפשר לבדוק חלופות לתיקון או חלק מפירוק.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ידידי, פיאסטה ידנית מנוע 1.3 (שהיא סופר חסכונית בדלק מחוץ לעיר) שנוסעת כל יום 15 ק"מ הלוך 15 ק"מ חזור תהיה יקרה ב 700 שקלים לעומת קטנוע 125 סמ"ק.

ביטוח, חלקים, שמנים ושאר נוזלים הכל זול לאוטו לעומת אופנוע. קח בחשבון שטיפולים לרכב היום זה לפחות כל 10 אלף ק"מ לעומת קטנוע שזה כל 3,000 או 6,000 ק"מ.

כאשר אתה לוקח בחשבון את כל המשימות שאפשר לעשות עם רכב לעומת דו גלגלי בעבור חיסכון של 700 שקל בכך שעוברים לקטנוע 125 סמ"ק זה לא ממש משתלם.

לא יודע איך הגעת לנתון הזה אבל נזרום איתך, תכפיל 700 ב12 חודשים ויוצא לך חסכון של 8,400 ש״ח!

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• ספונסר פורום
פורסם
בנוגע לצמצום ההוצאות בעתיד, כמו שאמרת בעצמך: טיפולים שוטפים לעשות לבד. אם אתה לא יודע אז אפשר ללמוד ואם צריך אז קונים את הכלים (תשלום חד פעמי) ונהנים מהם בטווח רחוק.

עבודות מסובכות או קשות להשאיר למוסך.

איציק

אני לא מסכים איתך בנושא הזה איציק,

כשמבצעים טיפול תקופתי במוסך שמכיר את הדגם,תפקיד המוסך הוא לא רק להחליף שמנים ומסננים,אלא לאתר תקלות עתידיות בתחילת דרכן כדי למנוע נזק עתידי גדול יותר,לבצע נסיעת מבחן ואבחון ממוחשב שאת זה האדם הלא מקצועי לא יכול לעשות בעצמו.

אני מבין את הכיף בלעשות טיפולים לבד,ואני עצמי עשיתי את זה כשהייתי ילד עוד,אך שילמתי על זה מחירים בטעויות שביצעתי ובתקלות שלא מנעתי,כך שחיסכון כלכלי לא ייצא מזה,אם ההמלצה לבצע טיפולים לבד בבית ללא תנאים היא רק בשביל מרכיב ה"פאן",אז זה מצויין,אך זהו לא יהיה חיסכון כלכלי.

ובכלל,ה"חיסכון" בביצוע טיפול לבד לעומת המוסך מסתכם בלא יותר מ200-250 ש"ח.

גילוי נאות,למי שלא הבין,אני הבעלים של אורן שרותי רכב,המוסך שמטפל ברכבו של פותח השרשור.

אורן בן סימון

פורסם

טיפול רגיל,עד וכולל החלפת חגורת טיימינג ומשאבת מים,הוא בהרבה מקרים יותר מקצועי ע"י חובבן רציני שלמד מספרים יותר טובים מהיינס (אוטובוקס ,גרמניים...) ולא לחוץ בזמן,מאשר ברוב המוסכים במדינת הפרטאץ'.(מה יהיה כשהמהנדסים הרוסים שעובדים כמכונאים ומעלים את הרמה המקצועית הממוצעת במוסכים ייצאו לפנסיה ? עם מי נישאר ? כמה בוגרי הטכני ,י.א.א, וטייסות שהחזיקו נכון מפתח טורק מוכנים לשכב מתחת בשכר שנהוג לתת לילדים שהיום "מכונאים" ?)

פורסם
לקנות רכב חדש רק בגלל שהוא נכנס פחות למוסכים זה טוב לאנשים מסויימים, בדיוק כמו שלאנשים מסויימים עדיף לקנות רכב "ישן" יחסית אבל שהאחזקה שלו מאוד זולה גם כשהוא מתקלקל, ואז אין ירידת ערך כמעט בגלל והאחזקה זולה מאוד.

אני תמיד אעדיף לקנות רכב משומש ולא רכב חדש או בן שנה\שנתיים (אלא אם אגיע למצב שבאמת אין לי מה לעשות עם הכסף ובא לי לזרוק אותו). איבוד הערך שלהם והכבילה לביטוחי מקיף ושאר מיגונים מפגרים הם גם הוצאה, בנוסף לאיבוד ערך מטורף (במיוחד בימים אלו ששוק המשומשות מת).

איציק

איציק תשמע :lol:

אין לי אפילו אחוז אחד מהידע שלך, ההבנה שלך והיכולות שלך (שלא נדבר על הכלים שברשותך) כדי לטפל ברכבים.

כמוני, 95% מהאוכלוסייה אם לא יותר.

הלוואי והייתי יכול לרכוש איזו פיג'ו בת עשר במצב מעולה, ולדעת שכל מה שאני צריך כדי לתחזק אותה זה לקנות חלפים.

לצערי, זה לא המצב - וכשאתה מוצא את עצמך עם רכב בן 10 שאחת לחודשיים קורס לו מכלול אחר, ואז אתה מגיע למוסך ומגלה שהמכלול הזה (נגיד מנוע מגבים) עולה 1500 ש"ח, ואז כדי לתקן את הכל מהר אתה מתחיל לחפש חלקים בפירוקיות, ואתה משלם על תיקון - ומבזבז זמן ועצבים וכו' וכו' - אז קיבינימאט, מי צריך את זה?!

יש לי קרוב משפחה שהוא מכונאי עם הסמכה מברה"מ, חולה על מכוניות פשוטות. כיום הוא נוהג על קיה ספיה שהוא רכש ב-4000 ש"ח והוא מרוצה עד הגג. הכל עובד, וכשמשהו לא עובד - הוא מתקן אותו בעלות של חלף משומש. בשביל אדם כזה בוודאי שלא צריך לרכוש רכב חדש או בן שנה שנתיים. בשביל כל היתר, זה עדיף.

פורסם
לא יודע איך הגעת לנתון הזה אבל נזרום איתך, תכפיל 700 ב12 חודשים ויוצא לך חסכון של 8,400 ש״ח!

סליחה, לא הייתי ברור מספיק. התכוונתי שקטנוע 125 סמ"ק יהיה זול לאחזקה ב 700 שקל לשנה במקרה הספציפי של גיסי שחשב לעבור גם הוא לדו גלגלי.

אנחנו יודעים כמה הרכב עושה בשנה מהבית לעבודה ובחזרה. לוקחים בחשבון את כל ההוצאות של דו גלגלי לעומת רכב וככה קיבלנו את הנתונים. אל תשכח שבמקרה שלנו לא מדובר באזור פקוק כמו במרכז. כך שצריכת הדלק לא מטורפת כמו שאתה הזכרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הלוואי והייתי יכול לרכוש איזו פיג'ו בת עשר במצב מעולה, ולדעת שכל מה שאני צריך כדי לתחזק אותה זה לקנות חלפים.

לצערי, זה לא המצב - וכשאתה מוצא את עצמך עם רכב בן 10 שאחת לחודשיים קורס לו מכלול אחר, ואז אתה מגיע למוסך ומגלה שהמכלול הזה (נגיד מנוע מגבים) עולה 1500 ש"ח, ואז כדי לתקן את הכל מהר אתה מתחיל לחפש חלקים בפירוקיות, ואתה משלם על תיקון - ומבזבז זמן ועצבים וכו' וכו' - אז קיבינימאט, מי צריך את זה?!

לנו, היהודים, יש תכונות מאוד מעצבנות: כולם רוצים להיות מנהלים, להתעשר בלי מאמץ, לא לעבוד קשה ולפרנס משפחה של 4 נפשות עם תקציב של 8 נפשות.

כל כמה זמן הולך סטרטר ברכב ? פעם בכמה שנים טובות ? עניין של כמה מאות בד"כ.

כנ"ל אלטרנטור, כל כמה שנים טובות ? עניין של 1K בממוצע

מנוע מגבים זה חלק שיכול להתקלקל, במשך חיי המכונית, מקסימום פעם אחת אם לא פחות (!).

גם חלקים מתבלים כמו משולשים, בוקסות וכד זה לא משהו שעושים כל שנה שנתיים, אלא פעם בכמה שנים טובות.

קח בחשבון את עלות ירידת הערך שאתה משלם לאורך 3-5 שנים, את עלויות ביטוח המקיף ביחס לביטוח צד ג' ואת עלויות הטיפולים במוסכים המורשים ותראה שאתה מגיע לסכומים של עשרות אלפים למכונית משפחתית ממוצעת.

רכב שכל חודשיים במוסך זה בעיה, גם אם הוא ישן.

או שהוא עבר תחזוקה רשלנית (עזבו אתכם בדיקות במכונים, זה חארטה אחד גדול) או שביש המזל אצל הקונה פשוט חוגג: הצרות באות לו בצרורות.

בתור אחד שכן יש לו רכבים בגילאים האלו, כולם מעל 200K ק"מ, אני אומר בוודאות שעם תחזוקה תקינה ונהיגה סבירה, אתה לא כל חודשיים במוסך.

חוץ מזה, שעל חיסכון אדיר בכסף צריך גם לדעת להיות חרוצים ו"לשלם" קצת במאמץ כשצריך: לכתת רגליים ולחפש חלק או כל דבר אחר. קורה שאוטו מתקלקל בדיוק כמו שלבן אדם יש שפעת או דלקת בגרון מידי פעם.

יש לי קרוב משפחה שהוא מכונאי עם הסמכה מברה"מ, חולה על מכוניות פשוטות. כיום הוא נוהג על קיה ספיה שהוא רכש ב-4000 ש"ח והוא מרוצה עד הגג. הכל עובד, וכשמשהו לא עובד - הוא מתקן אותו בעלות של חלף משומש. בשביל אדם כזה בוודאי שלא צריך לרכוש רכב חדש או בן שנה שנתיים. בשביל כל היתר, זה עדיף.

אם הוא מבסוט והאוטו עונה על הדרישות שלהם ממנו, מה טוב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

גם אני קניתי 206 בנובמבר 2011 ,138,000 ק"מ ב 21 אלף ש"ח,

ותאמין לי שהוצאתי לא פחות ממך במשך 5 שנים.

מנוע +טיימינג+משאבת מים=5400 ש"ח

גיר משופץ 3600 ש"ח

רדיאטר חדש 800 ש"ח

החלפת שמן לתיבה= 390 ש"ח

משולשים= 440 ש"ח רק צד אחד

בלמים ורפידות = 550 ש"ח

מחזיר שמן צירייה= 450 ש"ח ועוד ועוד......

----------------------

גם אני מגיע ל 15 ש"ח תיקונים ,מה לעשות ? להגיד די ולהיפטר מהרכב או לנשוך את השפתיים ולהמשיך ?

פורסם

לא להגיב על נושאים מלפני 5 שנים.

לא לרכוש חלקים במחיר מופקע.

החלפת הרבה - לפחות תהנה ממנו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...