Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שיש לך רכב ישן, יש לך צרפתיה ישנה. תקראו לי סטריאוטיפ, תקראו לי מה שבא לכם, אמא שלי אמרה לי שהיא מתכוונת לעשות נסיעת מבחן על פיג'ו 206 בדיוק כמו שלך מודל 2001 ופשוט לא הסכמתי לה לא משנה מה קרה.

במקום הפי'גו קנינו בסוף גולף 2001 שגם לה לא הייתה לה היסטוריית טיפולים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאז החלפתי:

מצבר, סטרטר, מדחס מזגן, כל הפילטרים והשמנים, פלאגים, ציריה, בלמים, מחזירי שמן, משולשים, תפוחים, כל הרצועות כולל טיימינג כולל משאבת מים, קלאטצ', אין-ספור גומיות וחלקים קטנים, והרשימה עוד ממשיכה (פירוט הטיפולים לא מולי כרגע - חלקם בוצעו פעמיים)

:cry:

שחכתי לציין שהוחף גם פולי מנוע ומותחן ביחד עם הטיימינג לפני שנה בערך... אני בטוח שיש עוד כמה דברים שהוחלפו בתקופה הזו ואני לא זוכר, צריך לעשות סדר בכל הקבלות.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

רוב הדברים זה באמת בלאי, ורוב הרכבים מתחילים את הבלאי שלהם מאיזור 100K ק"מ והוא מסתיים לקראת 200K ק"מ ואז מתחיל סשן נוסף (של חלקים אחרים בד"כ).

זה סביר לחלוטין להחליף חלקי פרונט מעל 130K ק"מ, וגם סטרטר וחלקים כאלה סביר שיחזיקו בממוצע 10 שנים. פולי מנוע עם משכך גם כן מחזיק באיזור ה 150 אלף ק"מ בממוצע, על אחת כמה וכמה במכוניות שננהגות בסל"ד גבוה.

אתה כנראה שוכח שקנית רכב משומש בן 10~ והיום הוא כבר בן 13~. במונחים של מדינת ישראל מדובר ברכב זקן, שכן רוב הרכבים עוברים תחזוקת שבר כבר מגיל 3-4 שנים על הכביש, זאת המנטליות של רוב האנשים בארץ.

לצערי, איכות הטיפול גם במוסכים המורשים רחוקה מלהיות איכותית, וברוב המקומות מזלזלים בניקוי מערכת הקירור (צריך לשטוף אותה עם צינור גינה עד שכל המים הישנים בחוץ) כאשר מרעננים נוזל קירור, וברוב המקומות גם לא מרעננים נוזל בלמים כמו שצריך (רק שואבים מהמיכל וממלאים חדש) - וזה על קצה המזלג.

בנוגע לטיפול ב 4900 שח - יש בו לא מעט גחמות שלך (בין אם מדובר בגחמות או חוסר טיפול של הבעלים הקודם או זה שלפניו).

למעט נזילות השמן שיכלו להגימר בכמה מאות בודדות, אתה רצת לעשות טיפול 15K מלא, החלפת ראי (קיבל מכה ? לא עבד ?) + נוזל בלמים + שמן גיר. בנוסף, הרדיאטור חימום עצמו (למעט עניין האטמים) כנראה "נפל עליך" (בעקבות בלאי ? אולי).

יישור קו כזה היה עולה לך בכל מקרה גם אם זה היה רכב אחר. הקטעים הלא נעימים זה באמת הרדיאטור חימום והמשולשים, ואני מדגיש שהמשולשים ב 206 זה חרא משולשים (במיוחד ברכבים כאלה שננהגים ברוב הזמן בלי רחמים) והמקוריים, למיטב ידיעתי, מחזיקים הכי טוב (לפי הזכור לי, יש הבדל משמעותי בחוזק המשולש בין משולש ל 1400 ביחס ל 1600).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוגע לטיפול ב 4900 שח - יש בו לא מעט גחמות שלך (בין אם מדובר בגחמות או חוסר טיפול של הבעלים הקודם או זה שלפניו).

למעט נזילות השמן שיכלו להגימר בכמה מאות בודדות, אתה רצת לעשות טיפול 15K מלא, החלפת ראי (קיבל מכה ? לא עבד ?) + נוזל בלמים + שמן גיר. בנוסף, הרדיאטור חימום עצמו (למעט עניין האטמים) כנראה "נפל עליך" (בעקבות בלאי ? אולי).

יישור קו כזה היה עולה לך בכל מקרה גם אם זה היה רכב אחר. הקטעים הלא נעימים זה באמת הרדיאטור חימום והמשולשים, ואני מדגיש שהמשולשים ב 206 זה חרא משולשים (במיוחד ברכבים כאלה שננהגים ברוב הזמן בלי רחמים) והמקוריים, למיטב ידיעתי, מחזיקים הכי טוב (לפי הזכור לי, יש הבדל משמעותי בחוזק המשולש בין משולש ל 1400 ביחס ל 1600).

איציק

לא בדיוק גחמות: שמן גיר ידעתי שיש נזילה, זה נגרם להבנתי בגלל המחזיר שמן בציריה, אין ברירה אלא למלא אחרת הגיר יהרס.

טיפול 15 צריך לעשות כי הטיפול הקודם היה לפני שנה, והחודש הרכב צריך לעבור טסט. נוזל בלמים לא החלפתי מאז שאני מחזיק את הרכב. הראי הוא לגמרי אשמתי - שברתי אותו כשקיפלתי. כנראה שהפלסטיק היה יבש ובלוי והציר שעליו המראה מסתובבת נשבר... אבל זה 400 שקל כואבים שהם רק עשירית מהעלות המדוברת...

מצד אחד - אני משתדל דווקא לא לעשות את הקטע של תחזוקת שבר, אני מכיר היטב את מה שאתה מדבר עליו בגישה של נהגים רבים בארץ - לא לתקן עד שהרכב לא מניע יותר. אבא שלי לצערי מטפל ככה ברכב, אני משתדל שלא. בגלל זה הלכתי והחלפתי כל חלק ורכיב שהיה בלוי ותקול בטיפולים עד היום, באתי בגישה של "הרכב הוזנח, אני אטפל בו ואחליף לחלקים איכותיים וחדשים ואז יהיה לי שקט" אבל השקט ממאן לבוא...

לגבי המשולשים כשאתה אומר שיש הבדל מה הכוונה? שב1.6 הם חלשים יותר?

פורסם

אתה נמצא במילכוד לא פשוט. מצד אחד אתה די נהנה מהרכב אבל עברת מסכת תקלות מרובות ויקרות. טבעי לקוות שאם השקעת כ"כ הרבה והוחלפו/רועננו כ"כ הרבה חלקים/מכלולים הרי עתה תגיע לנחלה ותהנה מפרי "השקעותיך". מה כבר יכול עוד להתקלקל?

אז זהו שלא - רכבך הוכיח (בדרך יקרה) אמינות ושרידות די נמוכים. סיכוי מצויין שימשיך ב"מסורת". יש עוד הרבה רכיבים שטרם

שבקו/כשלו. אולי מנוע צעדים/אולי מנוע מגבים/אולי מע' פליטה-ממירים/אולי חיישנים שונים/אולי מסרק הגה/אולי מעבה מזגן וכו' וכו'.

הרכב הוכיח שאי אפשר להתייחס אליו כרכב אמין וזול באחזקה - אם תרצה לשנות את מצבך אין ברירה אלא להתפטר ממנו.

רק לסבר את האוזן - אם תעבור לטויוטה קורולה בדגמי 98-01 תקבל אולי רכב "משעמם" אבל כמעט אף רכיב לא קורס גם אחרי

200-300 אלף ק"מ.(בדוק).

פורסם

לדעתי הסכומים סבירים.

המפתח הוא שאתה נותן הכל למוסך לתקן ויש לזה מחיר.

יש לי צרפתייה באותו מודל (סקסו 2001 עם 240K ק"מ, נקנתה באותו זמן בערך) ואם הייתי עושה הכל במוסך הייתי משלם אולי יותר, בפועל למעט משולשים ובלמים האוטו לא ביקר במוסך.

האם אתה מוכן להשקיע זמן ולהתלכלך? אם כן אז יש פוטנציאל לא קטן לחיסכון (ולדעתי האישית זה גם עדיף תחזוקתית).

אתה יכול לעשות רק דברים פשוטים (כמו המראה, הוספת שמן גיר), או קצת יותר מורכבים.

פורסם
לדעתי הסכומים סבירים.

המפתח הוא שאתה נותן הכל למוסך לתקן ויש לזה מחיר.

יש לי צרפתייה באותו מודל (סקסו 2001 עם 240K ק"מ, נקנתה באותו זמן בערך) ואם הייתי עושה הכל במוסך הייתי משלם אולי יותר, בפועל למעט משולשים ובלמים האוטו לא ביקר במוסך.

האם אתה מוכן להשקיע זמן ולהתלכלך? אם כן אז יש פוטנציאל לא קטן לחיסכון (ולדעתי האישית זה גם עדיף תחזוקתית).

אתה יכול לעשות רק דברים פשוטים (כמו המראה, הוספת שמן גיר), או קצת יותר מורכבים.

בהחלט מוכן להשקיע זמן - אבל אין לי כ"כ את הכלים והידע.

דברים שאני יודע לעשות לבד עשיתי לבד בעבר - החלפתי שמן, התקנתי לבד מערכת אודיו מלאה (כולל התאמה לחיווט המקורי בדלתות וסלילה של כבלים אל תא המטען מתחת לריפוד), החלפתי רכיבים מתכלים כמו ווישרים נורות וכו', החלפתי ידית הילוכים, תיקנתי בעיה במנגנון קיפול של הכסא... אני ממש לא מתבייש לעשות דברים בעצמי ואפילו די אוהב את זה.

אבל כדי לעשות משהו כמו החלפת רצועת טיימינג צריך גם כלים מתאימים (ידית מומנט למשל) וגם ידע איך לעשות את זה נכון - ואין לי לא את זה ולא את זה. שלא לדבר על גישה לליפט, או מנוף כדי להרים את המנוע (כשמחליפים תושבת מנוע... שגם אותן החליפו לי אגב)

מה היית מייעץ בנושא הזה? איזה טיפולים ותיקונים יכול מישהו שאין לו ידע מעשי (אבל יש ידיים טובות) לעשות לבד?

פורסם
לא בדיוק גחמות: שמן גיר ידעתי שיש נזילה, זה נגרם להבנתי בגלל המחזיר שמן בציריה, אין ברירה אלא למלא אחרת הגיר יהרס.

טיפול 15 צריך לעשות כי הטיפול הקודם היה לפני שנה, והחודש הרכב צריך לעבור טסט. נוזל בלמים לא החלפתי מאז שאני מחזיק את הרכב. הראי הוא לגמרי אשמתי - שברתי אותו כשקיפלתי. כנראה שהפלסטיק היה יבש ובלוי והציר שעליו המראה מסתובבת נשבר... אבל זה 400 שקל כואבים שהם רק עשירית מהעלות המדוברת...

מצד אחד - אני משתדל דווקא לא לעשות את הקטע של תחזוקת שבר, אני מכיר היטב את מה שאתה מדבר עליו בגישה של נהגים רבים בארץ - לא לתקן עד שהרכב לא מניע יותר. אבא שלי לצערי מטפל ככה ברכב, אני משתדל שלא. בגלל זה הלכתי והחלפתי כל חלק ורכיב שהיה בלוי ותקול בטיפולים עד היום, באתי בגישה של "הרכב הוזנח, אני אטפל בו ואחליף לחלקים איכותיים וחדשים ואז יהיה לי שקט" אבל השקט ממאן לבוא...

לגבי המשולשים כשאתה אומר שיש הבדל מה הכוונה? שב1.6 הם חלשים יותר?

נו באמת, נראה לך שדווקא ב 1.6 החזק יותר ישימו משולשים חלשים יותר ?? :shock:

ידעת שאתה קונה רכב עם רג'קטים שצריך לתקן. זה עולה כסף. גם טיפולים עולים כסף - אבל אולי תוכל לצמצם משמעותית את העלויות אם תלמד לעשות כמה דברים לבד. אם היית נזכר קודם, הייתי מצרף אותך לטיפול שעשיתי לקסארה לפני שבועיים, הייתי מראה לך איך להחליף את כל הפילטרים ושמן המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקי אז טיימינג תשאיר למוסך ביחד עם בלמים ודברים "כבדים" אחרים.

איך ללמוד?

יש מדריכים בלי סוף באינטרנט לכל דבר, נניח אתה רוצה להחליף נוזל קירור ניתן לראות איך עושים את זה ביוטיוב אחרי 2-3 צפיות אתה מרגיש שכבר עשית את זה. יש ספרים שאפשר לקנות או להוריד כמו המדריך של היינס או ספרות יצרן זה נקרא FSM - Factory Service Manual.

הנה גם מצאתי אחד להורדה:

http://www.filecrop.com/haynes-peugeot-206.html

יש פורומים מקצועיים בחול בלי סוף וכמובן פה בקארפורום יש המון ידע מקצועי.

כלים:

קונים מה שצריך לעבודה הקרובה ולאט לאט מצטבר אוסף. כך לא נכנסים להוצאות גדולות, בד"כ בעבודה עצמית רכישת החומרים והכלים תעלה פחות מהטיפול במוסך, ולפעם הבאה יש לך כמובן כבר את הכלי והחיסכון גדל.

לעבודה מתחת לרכב לדוגמה ריקון שמן מנוע נוח ובטוח לעבור עם בוקים אתה קונה זוג או רביעייה.

חלפים:

לברר לפני כל החלפה כמה עולה החלק בחו"ל וכמה בארץ. דווקא לפיג'ו המחירים בארץ נוחים אני כבר למדתי לפקסס למוסך המורשה הקרוב סכימת פיצוץ ולקבל הצעת מחיר שבד"כ לא יותר יקרה מהזמנה מחו"ל + משלוח שלא לדבר על זמן המשלוח וכמובן המכס ודרישות משרד התחבורה.

הזכרת מראת צד - לרוב ניתן לתקן אותה בבית פשוט לפרק מהאוטו ולתקן לדוגמה אם נשברת הזכוכית ניתן לקנות רק את הזכוכית, אם חייבים להחליף ניתן לברר על מחירים מפירוק ויש גם חברה פרטיים שמחזיקים רכבים מושבתים ומוכרים חלקים.

יאללה לעסק:

מה הטיפול הקרוב? עשה אותו לבד. קנה שמן מנוע איכותי ופילטרי אויר ושמן איכותיים גם. כלים: מפתח פילטר שמן, מפתח לריקון שמן מהקרטר והכי חשוב עבודה בפעם הראשונה לפי הספר שלב אחרי שלב.

הספידומטר לא עובד? חפש מה יכול לגרום לזה. המוסך הרי יחליף את כל לוח השעונים ו"יפתור" את התקלה. אבל לרוב זה איזו שטות כמו חוט מנותק, חיישן. לרוב בלי לפרק את הלוח מהדשבורד (שזה גם לא אסון אבל כבר קצת מורכב) אפשר לדעת מה גורם לתקלה.

פורסם

איציק - אם אפשר "לתפוס אותך במילה" במידה ותעשה עוד טיפולים לבד ויהיה לך מצברוח - אשמח לקבל הזמנה. מבטיח בירה על חשבוני בתמורה למחווה. (אחרי העבודה כמובן!) :roll:

עודדתם אותי קצת מהדכאון - חלקו נובע מכך שהרכב לא נותן לי מנוח אבל בעיקר מהמעמסה הכלכלית... אני מת על הרכב הזה והוא שירת אותי מעל ומעבר למצופה, רק כדי לסבר את האוזן:

2 נסיעות לאילת, 3 נסיעות לחרמון, הובלת דירה (אמנם הרוב הובל על טנדר עם נגרר אבל לא מעט ארגזים ורהיטים גם בפג'ו בתפקיד טנדר עם ספסל אחורי מקופל) אפילו הובלה של מכונת כביסה מהצפון! שלא לדבר על כך שיום ביומו הרכב מניע וב10 דקות שלוקח לי להגיע לעבודה אני מגיע עם חיוך.

עם כל האמור לא הייתי יכול להחליף את הרכב הזה ב...סוזוקי בלנו או משהו שכזה...

פורסם

מציע לך למכור את הרכב ולקנות רכב (אפילו ישן יותר) כמו סובארו אימפרזה, טויוטה קורולה. לא קל למצוא כזו שמורה, אבל כשתמצא הוצאות התיקונים יהיו נמוכות.

אגב, האם אתה יכול לצלם ולהעלות פה את הקבלה על ה 4900 ש"ח? לא ברור לי איך זה הגיע לסכום הזה.

בהצלחה

יהודה

פורסם

אתייחס לכמה דברים

מד סל''ד שלא עובד בדר''כ הולך המנוע של המחט ...מכוני ספידומטרים מתקנים את זה בלי להחליף לוח שעונים מלא

עניין של כמה מאות , אבל לא דחוף לך כרגע אז תדחה

נוזל בלמים אל תדחה את ההחלפה הוא מאבד במשך הזמן מהיעילות שלו וסופח אליו לחות , כמו כן דאג להחלפה מלאה של כל הנוזל כולל ניקוז אויר .

נזילת שמן גיר - לדבריך ממחזיר שמן ציריה , תחליף גם , אומנם העבודה שלו קצת יקרה אך עדיף להשקיע עוד קצת על מנת למנוע נזק עתידי לגיר , אפשר לחסוך אם משתמשים שבמן הגיר בחזרה ולא מחליפים(אמרת שהחלפת כבר בשנתיים שהאוטו אצלך , מה גם שהמקורי דיי יקר כ-200 ש''ח לשני ליטר , ובפיג'ו הכי טוב רק מקורי )

משולשים - ב- XS סיפור די יקר לחלק מקורי כ-900 ש''ח לפני מע''מ למשולש בלבד ללא עבודה , ישנם חלייפים תוצרת טורקיה שמחזיקים חצי מכמות הק''מ שמחזיקים המקוריים , אבל זוג חליפיים יעלה בסביבות ה-800 .

רדיאטור חימום פנימי - חלק חליפי עולה בערך 500 ש''ח , מקורי אתה לא רוצה לדעת . עבודה לא יקרה כי אין צורך בפירוק דשבורד

אם מחליפים ממליץ גם להלחיף את הסט של הצינורות שנכנס דרך קיר האש וכולל את גומיות O-RING חלק מקורי לא יקר כ-100 ש''ח , אם אתה יכול להסתדר ללא חימום ברכב , תבטל את רדיאטור החימום עד שיהיה מספיק כסף להחליף .

גומיות פילטר שמן - על איזה גומיות בדיוק מדובר ? אני מכיר גומיה אחת שבאה יחד עם פילטר שמן מקורי ...

שמן , מסנן שמן , מסנן אויר , מסנן מזגן ומצתים אלו דברים שהינך יכול לבצע לבד ואם אינך יודע לבצע לבד ואתה מאיזור הצפון אני מוכן לעזור לך .

אני בעלים של אותו רכב בפעם השנייה (206XS 2001 110 )

רכב טוב מאוד אם מטפלים בדברים שדורשים טיפול בזמן ולא מזניחים ואצלי אגב גם דיי חסכוני

פורסם

מצבך עוד מעולה ביחס לפיג'ו שלי.

עד לפני חצי שנה הייתה לי פיגו 206 שנת 2003 > עם 110 אלף קילומטר.

קניתי את הרכב הזה אחרי פיג'ו 306 שנת 98 ידני 1600 שלא עשתה פיפס בשנה וחצי אצלי.

הבדיקה הראתה שלמעט צמיגים ישנים ופנס דהוי הכל תקין. ואני מדבר על וי בכל הסעיפים של הבדיקה.

ביצעתי ישור קו קטן של טיפול 15 צמיגים שטיפת מנוע ויישור פרונט.

ומאז באופן ליניארי פעם בשבוע מצאתי את עצמי מניע את האותו ונידלקת לה נורת הCheck Engine הפחד של כל בעל פיג'ו.

התחלנו מהחלפת שסתומים לגיר -1500 שקל. לאחר 4 חודשים הגיר הלך טוטאלוס ואחרי חודשיים הוחלף שוב באחריות כי שוב התקלקל. המשאבת מים התפוצצה באמצע נסיעה נאלצתי לגרור את האוטו. החלפתי את כל הגומיות והאטמים ברכב. 3 חיישנים שונים ומשונים של דוושת הגז והגיר. קניתי את הרכב ב20 שזה היה 5 מתחת למחירון ובשנה הוספתי עוד 15 בעלויות לא כולל ביטוחים ומערכת והדברים מסביב.

כל זה בפחות משנה ו9K קילומטר. למזלי קנו ממני את האוטו בסופו של דבר.

אחרי יומיים התקשר הבחור שקנה ממני את האוטו ואמר שהלך הגיר. מזל :-D

פורסם

כל אלה שמציעים לו ללמוד לעשות לבד מתעלמים מהשאלה איפה הוא גר ?

אם בדירה בבנין עם חניה משותפת איפה יעשה ? . רק מי שגר בבית קרקע עם חצר שלו יכול. קחו בחשבון שבניגוד למוסך שיש לו הכל מתחת ליד,(או שולח את הילד להביא באותו איזור מוסכים וחנויות חלפים וכלים) , למתקן החובב לפעמים האוטו עומד ימים ויותר להשלמת עבודה. גם העצה ללמוד מהיינס מנותקת. היינס הוא ספר חובבים רע. לא מתיימר ורחוק מלהיות ספר למקצוענים. רוב הטריקים להתמודדות עם בעיות בפירוק והרכבה אינם שם.מתחיל ,באוטו לא ידידותי (צרפתיות) ייתקע עם היינס.

עם זאת, אני בעד לעשות לבד והשקעה בכלים אם אתה חושב שתמשיך עם זה שנים (רכב אספנות ?). אם , כמוני וכמו הרוב שמתקדמים התקדמות ממוצעת בחיים, תתקדם מהר לקנית רכבים חדשים,- חבל על כל הכלים והספרים ששוכבים כמו אצלי כבר הרבה שנים בלי שימוש.מצא לך מוסך אמין. (אך ורק מהמלצות חברים - לא מקריאת פורומים).

פורסם
כל אלה שמציעים לו ללמוד לעשות לבד מתעלמים מהשאלה איפה הוא גר ?

אם בדירה בבנין עם חניה משותפת איפה יעשה ? . רק מי שגר בבית קרקע עם חצר שלו יכול

אני גר בבניין קומות, ועם זאת עשיתי בעצמי טיפולים למכוניות שלי לא פעם ולא פעמיים.

למה בדוק חייבים חצר פרטית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...