Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהייתה לי 206 הלכו לי שני המנועים, אחד של המד מהירות והשני של הסל"ד. החלפתי מנוע אחד בעלות של כ 500 בבני ברק כולל עבודה. את המנוע השני החלפתי לבד בעלות של כ 250 ש"ח.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם בעלים של 206XS שנת 2001 ידנית, מנוע 110 כ"ס עם 132K ק"מ

הרכב אצלי כבר שנתיים וחצי ובכל התקופה במצטבר הוצאתי עליו כ15000 שקל.

אני נוהג יחסית קצת (פחות מ10K לשנה) בעיקר על כביש 1 ו431.

יכול להיות שאני פרסתי את התיקונים לתקופה ארוכה ולך הכל יצא במרוכז.

אני מטפל אצל גבע ואני מרוצה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
היי, אתה עובד?

בתור חייל להחזיק רכב זה חתיכת תיק. במיוחד אם אין עזרה מההורים.

לא יודע אם הייתי מחזיק רכב בתור חייל, שקלת פעם אופנוע?

לא נכון כלל וכלל. בתור רוכב אופנועים מזה 20 שנים, כל פעם שהרכב שלי צריך טיפול או כל רכב אחר לצורך העניין צריך טיפול אני אומר לעצמי שאילו זה היה מדובר באופנוע היו קורעים לי את הכיס, מזל שזה רכב. לא צריך ללכת רחוק, נתחיל בשמן מנוע. שמן מנוע לאופנוע עולה לפחות פי שניים מאשר שמן של מכונית. נמשיך עם הצמיגים. זוג צמיגים לאופנוע כביש מגיע בקלות לסכום של מעל 2000 שקל. לאופנוע שטח, שלא נדע מצרות. לך תחליף דיסק בלימה לאופנוע, חבל לך על הזמן. לפחות 500 (תחליפי סיני) שקל ומעלה לדיסק בודד. דיסק איכותי של חברת EBC ואחרות מגיע בקלות ל 900 שקל ויותר. שלא נדבר על הביטוח.

הדברים היחידים שדו גלגלי חוסך זה דלק וזמן. זה הכל.

לגבי כל השאר, חס וחלילה אני לא בא לזרות מלח על הפצעים לפותח השירשור אלא רק להוכיח לעצמי שאני בר מזל. אני עם פיאסטה שנת 96, רכב שאוטוטו מגיע לגיל 20 שנים ואין את התקלות הללו שפותח השירשור מתאר. נפשי חשקה לא מעט פעמים במכוניות הצרפתיות הקטנות הללו אבל בסופו של דבר, כמה שהפיאסטה היא עגלה ואפשר לומר נחותה עדיין היא אמינה בגלל אותה נחיתות ופשטות. יום אחד שיהיה יותר כסף בבנק נחשוב על להחליף אותה למשהו אחר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שילמת בזמנו מחיר קנייה מופקע על הרכב.

אורן,לפחות לפי מה שמצוייר בפורום בחור ישר ואמין ואני נוטה לחשוב שלא היה מחליף חלקים בשיטת מצליח ולו מהסיבה הפשוטה-הוא מעוניין למשוך לקוחות נוספים ולא בית חרושת כעמו מוסך מורשה.

חלק גדול ממה שציינת הוא בלאי טבעי,שאני אישית עברתי לפחות דומה עם גטס 2006 שהאכילה אותי מרורים וייסורים קשים בשנה האחרונה לאחזקתה עד שאמרתי "די עד כאן" והרכב שהיה לי עוד לא הגיע אפילו ל-100,000 ק"מ.

כלומר- זה עניין של מזל- יש רכב שיגידו לך - "לא רואה מוסך כל השנה" אבל בטיפול השנתי יגלו פתאום: בולמים נוזלים,צירייה/גומייה ועוד.

ויש כאלו, שיש להם בלאי מצטבר ועוד במיוחד אחרי שהוזנחו קשות (אם ידעת שהרכב הוזנח ונשחט ע"י הבעלים הקודמים למה קנית אותו ?)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תמיד כשנמאס למישהו מרכב בגלל עודף תקלות, זאת טעות למכור.

הרי השקעת כספים רבים על החלפת כחצי מנוע

אין ספק שעוד תראה מוסך(לצערי ולצערך) אבל עם תקנה רכב אחר, תעבור הכל מחדש.

היה לי דייהטסו שרייד כשהייתי חייל, החלפתי מנוע,מצבר,ציריה,סטארטר ועוד ועוד

הרכב עלה לי 10,000 ובגלל טיפשותי השקעתי עליו עוד כ 15,000 לתיקונים.

יום אחד נכנסתי עם הרכב לשטיפה, לא קיפלו את האנטנה והיא עפה ושברה לי את השמשה הקדמית

(לא היה ביטוח שמשות)

באותו רגע נישבר לי ה *** ומכרתי את הרכב.

בדיעבד זאת הייתה טעות ואני מצטער עליה.

שי.

פורסם

גם אני בדעה של קודמיי- אם כבר השקעת המון כסף בתיקונים ברכב, למה לחשוב על להיפטר מימנו ? את רוב החלקים היקרים והעקריים החלפת, כעת זה אמור לתת לך שקט נפשי לטווח ארוך(החלקים המוחלפים), מקסימום אולי שטיקים קטנים עם הזמן.

הרי מה החלופה? - רכב יד שניה אחר ? זו עוד תיבת פנדורה שבמצב שלך לא תירצה ליפתוח.

אם הרכב עונה על הצרכים שלך שמור עליו עד שתיהיה לך אפשרות טובה להחלפה עם מינימום הפסד.

בהצלחה ובבירכת פרנסה טובה ונסיעה בטוחה :-) .

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כניראה שבאמת נפלת על רכב לא מטופל שלא קיבל הרבה אהבה.

סיפור מהצד שני:

אני קניתי את שלי (XS 2001) לפני 4 שנים עם 86K ק"מ, יד ראשונה, הייתה מטופלת רק במוסך מורשה.

סה"כ השקעתי ב 4 שנים פחות מ 8 אלף ש"ח תחזוקה (כולל יישור קו ,טיימינג, בולמים וטיפול כל שנה בתוספת דברים שצריך (בלמים לפני שנתיים, פלאגים שנה שעברה וכו).

עושה כמעט רק בינעירוני פחות מ 10K ק"מ בשנה בשנתיים האחרונות ותצרוכת של 1:14.5 (בעיקר בין עירוני)

האוטו עוד לא אכזב אותי שלא כמו הרכב הקודם של אישתי (307 שנת 2002) שאכלתי ממנו חרא של תקלות מכאניות וחשמליות והלך טוטאלוס בתאונה (לאישתי שלום , תודה)

פורסם
אני גר בבניין קומות, ועם זאת עשיתי בעצמי טיפולים למכוניות שלי לא פעם ולא פעמיים.

למה בדוק חייבים חצר פרטית?

כי חניה משותפת היא לא מוסך. אף אחד לא צריך לסחוב למדרגות ולתוך הדירה שלו טביעות סוליות עם שמן שלך מהאספלט ולא ליפול על החוט המאריך. (כאן כמובן השאלה היא איך אתה חושב שצריכים להיות יחסים בין שכנים).

פורסם
כי חניה משותפת היא לא מוסך. אף אחד לא צריך לסחוב למדרגות ולתוך הדירה שלו טביעות סוליות עם שמן שלך מהאספלט ולא ליפול על החוט המאריך. (כאן כמובן השאלה היא איך אתה חושב שצריכים להיות יחסים בין שכנים).

גם אני גר בבניין משותף, ומטפל במספר מכוניות - אף פעם לא היו לי בעיות עם השכנים, אך כמובן יש לציין שאני משאיר את הכל נקי (בניין יחסית חדש).

גם בבניינים משותפים יש חניות פרטיות.

פורסם
למתקן החובב לפעמים האוטו עומד ימים ויותר להשלמת עבודה.

מסכים - אך לי אישית אין בעיה עם זה.

גם העצה ללמוד מהיינס מנותקת. היינס הוא ספר חובבים רע. לא מתיימר ורחוק מלהיות ספר למקצוענים. רוב הטריקים להתמודדות עם בעיות בפירוק והרכבה אינם שם.מתחיל ,באוטו לא ידידותי (צרפתיות) ייתקע עם היינס.

ממש לא נכון.

אני עובד אם מספר ספרים של רכבים שונים, שבחלקם עבודות די מסובכות ללא שום בעיה.

כמובן שצריך גם "חוש" טכני אך למי שיש - אין בכלל בעיה.

פורסם

אני תופס מקום שקט ומוצל בפינה של החניה או באיזור סמוך מתאים, ומשאיר לאחר מכן איזור נקי.

לא משתמש בכבל מאריך, זה לא נחוץ.

היחסים שלי עם השכנים מצויינים.

פורסם

כואב לי בשבילך לשמוע את הסיפור.

אני בדיוק מחפש רכב בשנתון הזה ואפילו יותר ישן לאשתי, מפחד פחד מוות מלפול על איזה רכב שיעשה לי צרות.

רכשתי לפני שנתיים כמעט שרייד 2000, נרכש מזוג מבוגרים יד ראשונה (דיי חשוב לדעתי) הפגין אמינות מופתית, לא נתקע, לא קרטע, לא מעשן, עובר טסטים חלק, ההשקעה הכספית המכאנית היו על טיפול (שמן מנוע, שמן גיר, מי קירור, טיימינג, מותחן, מחזירי שמן) הוצאתי 1200 שח ובוצע בעזרת חבר פורום יקר (שלצערי אינו זמין בימים אליו).

עכשיו אני הולך להוציא סכום על החלפת כל הבולמים + משולשים קדמיים, אך זהו בלאי טבעי ולאחריו אני דיי בטוח שאני אהנה מהרכב עוד יותר מאשר היום.

אני ממליץ למצוא מישהו בפורום שיהיה מוכן לעזור לך (בעבור סכום סמלי) לבצע לבד, אגב ,גם אני מחפש.

תיקון מראה אם נשבר הפלסטיק תוכל לעשות בעזרת הלחמת פלסטיק, יש כאן וברשת לא מעט הסברים.

תשאיר למוסך לבצע רק את הדברים הגדולים כמו בלמים.

בהצלחה.

פורסם
מחזק, יש לנו בבית קטנוע 125 סמ"ק, חוץ מזמן ודלק אין פה שום חסכון.

אתה צוחק? חוץ מדלק? דלק זה ההוצאה העיקרית!

עם האוטו הולך לי היום (תלמיד) 300 שקל בשבוע רק על דלק, תכפיל את זה ב4 שבועות זה יוצא לך 1200 ש"ח לחודש.

עם הקטנוע 125 שהיה לי הלך לי בלחץ 40 שקל לשבוע, תכפיל ב4 זה יוצא לך 160 ש"ח בחודש

חסכון של כ1040 ש"ח בחודש, 12K בשנה.

לא משנה כמה תנסה להשוות, בחיים לא תצליח להשוות בין רכב לקטנוע 125 ולהראות שהרכב "חסכוני יותר". שלא נדבר על הטסט השנתי שבאוטו עולה כ1200 ש"ח, וטסט שנתי לקטנוע עולה 130 ש"ח, כבר חסכת עוד 1070 ש"ח, מספיק לטיפול לא? אפילו ל2 טיפולים קטנים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...