Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה כשמאבדים את ההכרה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי קורס מגיש עזרה ראשונה לאחרונה והמדריך הסביר כי כשאדם בחוסר הכרה הוא עדיין שומע את סביבתו וחש ויכול אף להגיב.

האם זה נכון?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא. אדם מחוסר הכרה - אדם שאינו חש דבר ולא שומע דבר. במצב של חוסר הכרה, הנשימה פוסקת, ובתוך כך הלב מפסיק לפעום. אם אדם מחוסר הכרה לפרק זמן מסויים הוא מתחיל לפתח נזק מוחי. עד 20 דק' זה יהיה נזק מוחי קל. לאחר מכן זה כבר יהיה נמק מוחי ונזק מוחי קשה, עד צמח ומוות.

לכן, כשאם מחוסר הכרה, מבצעים פעולות החייאה (הנשמות ועיסויים, אם אין לך מסכת כיס אז רק עיסויים).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תבדיל בין חוסר הכרה למוות קליני.

חוסר הכרה הוא מצב דומה לשינה עמוקה. האדם לא מגיב לסביבה או לגירויים אבל לא תמיד מנותק מהסביבה. יש מצבי חוסר הכרה שהאדם מרגיש ומודע למה שקורה סביבו ויש כאלה שלא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מתי הוא מנותק מהסביבה ומתי לא?

נשמע מפחיד מאוד לדעת מה קורה סביבך בלי יכולת להגיב או עם מעט יכולת להגיב

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

הדבר הראשון שעושים לאדם שאיבד הכרה זה בדיקת אינסטינקטים(נגיד לחיצה על העצם בין הצוואר לכתף).

במידה והאינסטינקט עובד(האדם זז מהכאב), חשוב להשגיח עליו ולקרוא למגן דוד.

אם האינסטינקט לא עובד(האדם לא זז), סימן שהוא גם לא נושם ורק אז עושים החייאה.

במקרה הראשון אני מניח שהוא באמת יגיב לגירויים ואולי ישמע ויחוש מה קורא סביבו.

במקרה השני לא הייתי בונה על זה.

בכל מקרה אני יכול להמליץ לכולם לא לבצע דברים שאתם לא יודעים או מכירים ובכל מקרה של מצב חירום לקרוא למגן דוד .

ממליץ לכולם לבצע קורס בסיסי של עזרה ראשונה, קורס שיכול להציל חיים לא רק של אנשים זרים, אלא גם של אנשים קרובים בסביבה הקרובה.

פורסם

חוסר הכרה יכול להיות גם סתם התעלפות, ואז במרבית המקרים בהחלט יש נשימה ואפילו תגובה לקולות או לכאב, במידה מסוימת (אבל לא תמיד). בקיצור - אין שום דבר גורף כאן, כל מקרה לגופו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עברתי קורס מגיש עזרה ראשונה לאחרונה.

ירון

הקורס של 44 שעות?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אז מדובר בקורס בסיסי ביותר ולא קורס "מגיש עזרה ראשונה" שהגברת מעלי מדברת עליו.

ממליץ לך להשתלב בצוות עזרה ראשונה במפעל(שכנראה קיים אם עשו לכם קורס כזה) על מנת להעשיר את הידע והמיומנות בנושא החשוב הזה.

פורסם

אני מניח שגם בתחום הזה, כמו בתחומים אחרים, המחקר המדעי מקדים את הפרקטיקה הנלמדת - בוודאי ברמת חובש (אני מניח שרופא אמור ללמוד, לפחות בשלבים מתקדמים של לימודיו, גם דברים עדכניים יחסית. אני מקווה!).

נעשו בשנים האחרונות הרבה יותר מחקרים בתחום הזה, גם בזכות כלים כמו fMRI שנעשו נגישים יותר, וגם בגלל העניין הרב בתחום, אני רחוק מלהיות מומחה אבל קראתי לא מעט מאמרים בגלל העניין. עקרונית מבדילים בין רמות שונות של חוסר הכרה. אפילו במצב שינה רגיל יש מספר רמות של חוסר הכרה. ככל שחוסר ההכרה עמוק יותר למעשה נעשה ניתוק הדרגתי של חושים ומידע חיצוני מהמוח, ולאחר מכן גם חלקים פנימיים במוח העוסקים באיבוד המידע חדלים מלתפקד, עד שנותרות רק פעולות של מערכת עצבים אוטונומית (שאינן דורשות עיבוד). קשה מאוד - בוודאי לחובש ב"שטח" - לדעת מה רמת התפקוד של המוח רק מהתבוננות. יש כמה בדיקות של תגובות וכו' אבל כשבנאדם שקוע לאורך זמן בתרדמת, צריך סריקה מגנטית כדי לנסות ולזהות מה באמת עובד אצלו ומה לא.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תרשה לי להגיב בתור אחד שהיה לו ה"כבוד" לאבד הכרה פעם אחת בחיים.

ההרגשה זהה אחד לאחד למצב של שינה מאוד עמוקה(אני אפילו זוכר שחלמתי), אתה עדיין שומע מה קורה סביבך אבל מתעלם, סיפרו לי שכשניסו להעיר אותי אמרתי שיתנו לי להמשיך לישון עוד קצת :lol:.

הבנתי שכן נתנו לי קצת סטירות בשביל לנסות להעיר אותי,אבל אני לא זוכר שהרגשתי משהו כזה :oops:.

לא חויה נעימה, אבל לא משהו נורא מדי (חוץ מזה שהרגשתי כמו סמרטוט במשך כמה ימים אחרי :cry: )

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

יש פה בלבול בין כל מיני דברים.

אובדן הכרה / חוסר הכרה זה למעשה הכרזת מצב חירום ע"י המוח, כתוצאה מטראומה, או מבעיות של אספקת דם למוח. במצבים האלה המוח "מכבה" את הגוף כדי לגרום לך ליפול ומשיג ככה שני דברים (ברמה העקרונית):

1) הזרמת דם בצורה יותר קלה למוח

2) נסיון להתחמק מהטראומה ברגעים שבהם היא "הכי חזקה" (נאמר, שהכאב מגיע לסף בלתי נסבל כלשהו) ולאחר מכן, כשאפשר לתפקד למרות הכאב המוח "מדליק" את הגוף שוב. -להמשיך את מה ש alfa draco אמר, אז זה ניתוק של פעולות לא חיוניות ע"מ לאפשר 100% משאבים למה שבאמת צריך כדי להבטיח שרידות.

יש לתהליך הזה - מגניב ככל שיהיה - השפעות כמו אבדן זיכרון, שעלולות להפוך לפגיעה נוירולוגית ככל שעובר הזמן ונמצאים יותר ויותר במצב של חוסר הכרה.

כל זה על רגל אחת

נ.ב: כשאתה במצב של אובדן הכרה, אתה לא שומע כלום, לא זוכר כלום, לא רואה כלום. המקסימום שיכול להיות לך זה סוג של חלום, רק כזה שמרגיש מציאותי. אם אתה מצליח לשמוע או דברים דומים, זה אומר שאתה מטושטש, אבל לא חסר הכרה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
תרשה לי להגיב בתור אחד שהיה לו ה"כבוד" לאבד הכרה פעם אחת בחיים.

ההרגשה זהה אחד לאחד למצב של שינה מאוד עמוקה(אני אפילו זוכר שחלמתי), אתה עדיין שומע מה קורה סביבך אבל מתעלם, סיפרו לי שכשניסו להעיר אותי אמרתי שיתנו לי להמשיך לישון עוד קצת :lol:.

הבנתי שכן נתנו לי קצת סטירות בשביל לנסות להעיר אותי,אבל אני לא זוכר שהרגשתי משהו כזה :oops:.

לא חויה נעימה, אבל לא משהו נורא מדי (חוץ מזה שהרגשתי כמו סמרטוט במשך כמה ימים אחרי :cry: )

לא איבדת הכרה - היית במצב של "הכרה מעורפלת" במצב של איבוד הכרה אין תגובה לקול+כאב. ובוודאי שלא תגובה מילולית של הפציינט.

היררכיית ההכרה נקבעת עפ' סקלת AVPU :

A - alert

V- vocal

P- pain

U- unresponsive

כאשר מתחילים לבדוק שלב שלב ורק בשלב האחרון - קרי אין תגובה לקול ולכאב מתקיימת הגדרת אובדן הכרה.

באובדן הכרה לא מאבדים נשימה ודופק - כלומר ייתכן שאדם שאיבד את ההכרה יאבד גם נשימה ודופק אבל זה לא בגלל אובדן ההכרה שהוא מצב הגנתי של הגוף כמו שנאמר כאן.

יוסי - מדריך ע"ר בדימוס.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

איבדתי הכרה פעמיים.

לא ראיתי/לא שמעתי/לא הרגשתי/לא זכרתי משלב העילפון כלום!

כל החושים היו כבויים.

ההרגשה הזאת שאתה "נכבה" מאוד לא נעימה.

מה שאני זוכר באופן מובהק זו החזרה להכרה..

קודם כל חזר לי חוש הראיה, ורק לאחר כ2 שניות חוש השמיעה..הרגשה מאוד מוזרה ראיתי את האנשים מדברים אלי ולא שמעתי כלום.

רק בריאות..

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
הדבר הראשון שעושים לאדם שאיבד הכרה זה בדיקת אינסטינקטים(נגיד לחיצה על העצם בין הצוואר לכתף).

במידה והאינסטינקט עובד(האדם זז מהכאב), חשוב להשגיח עליו ולקרוא למגן דוד.

אם האינסטינקט לא עובד(האדם לא זז), סימן שהוא גם לא נושם ורק אז עושים החייאה.

במקרה הראשון אני מניח שהוא באמת יגיב לגירויים ואולי ישמע ויחוש מה קורא סביבו.

במקרה השני לא הייתי בונה על זה.

בכל מקרה אני יכול להמליץ לכולם לא לבצע דברים שאתם לא יודעים או מכירים ובכל מקרה של מצב חירום לקרוא למגן דוד .

ממליץ לכולם לבצע קורס בסיסי של עזרה ראשונה, קורס שיכול להציל חיים לא רק של אנשים זרים, אלא גם של אנשים קרובים בסביבה הקרובה.

הלחיצה היא על שריר הטרפז. אם האדם לא מגיב לזה, משפשפים את עצם החזה (אצל גברים - גברים. אצל נשים - נשים. אם גבר יעשה לאישה, על כל הרצון הטוב, אין כאן בישראל אל חוק השומרוני הטוב, והוא עלול להיכנס לכלא על תקיפה מינית או ניצול מצב או משהו כזה).

אין כל קשר בין זה שהאדם לא זז לבין זה שהוא לא נושם. לפני החייאה, מוודאים עם יד מתחת לאף ועם אוזן צמודה לחזה, אם האדם נושם. אם רואים את החזה עולה ויורד, האדם נושם. אם לאו, האדם לא נושם.

במידה והוא לא נושם, יש לשלול כניסת עצם זר לקנה הנשימה, או חניקה עצמית לאחר צניחת בסיס לשון, או חנק מנוזלים שהצטברו.

לפני החייאה הופכים את הנפגע על צידו, על מנת לאפשר הוצאה של משהו שנתקע בדרכי הנשימה העליונות, או לנקז נוזלים, ורק אז מתחילים החייאה.

ישנם שלושה מצבי הכרה:

1. הכרה מלאה - הכל טוב;

2. ערפול הכרה - האדם מטושטש, לא מבין מה קורה מסביבו ומדבר לא לעניין. אם תשאלו אותו מה השעה הוא יגיד כובע או משהו בסגנון;

3. חוסר הכרה - מצב בו אין נשימה, וצריכים להתחיל פעולות החייאה. במצב זה, כמו שאמרתי, יהיה נזק מוחי לאחר 20 דקות (נזק קל) ואחרי 20 דק' יתחיל הנזק הקשה (נמק מוחי, מה שקרה לאייל פלד, הי"ו);

4. מוות קליני - מצב אליו נכנס מי שהיה מחוסר הכרה מעל לשעה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...